Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Attól függ mit vársz tőle, ha csodát nem, akkor érdemes megépíteni, sokba nem kerül, szólni fog. De ne várj tőle audiofil minőséget.
Szia!
Erősítő gyártásban nem vagyok jártas, 1 órába belefér, időm meg van annyi. Amit szeretnék kérdezni: 2 vagy akár mind a 4 csatorna összeköthető? Végül egy csatorna és ~100W ?
Nem, mert ha jól olvasom, ez 4 db már eleve hidalt kimenet. De az a 25w-is csak 14,4v-on teljesül, 10%-os THD mellett, szóval itt már torzít eléggé csúnyán, egészségesen 4*15w jön ki belőle körülbelül.
Hali!
Itt ez a kapcsolás.a 3300 mikronos kondi muszály oda? Ha fontos milyen értékeket tegyek be mert nem kapam 3300 mikronos kondit.
2000 fölfelé bármit csak bírja a feszt.
2200 - 4700µF-osat tegyél bele. Egyébként eléggé komolytalan az a kapcsolás :no:
Jobban járnál egy TDA 2030-cal.
És még azt kérdezném hogy egy nagyon egyszerű mono kivezérlésjelző kapcs rajzot adna e valaki?
Sziasztok!
Van egy erősítő panelem ami 2x120(+/-) Volton megy. 800Watt teljesítményű. A tápom csak 2x70(+/-) Voltos. 300VA-es. Beindulni beindul... de jel nélkül is van pici búgás. Kis hangerőig sacc 10Wattig nincs kopogó hang. De felette megjelenik nagyobb kitéréseknél és zavar. Ez jelenség az erősítő hibája okozza, netán kevés lenne az áram/teljesítmény neki? Amúgy segédtápok is kellenek neki. Egy +12Voltos aksi töltő a koppanásgátlónak, és egy +18Voltos is kell neki igazából nem tudom minek kell (de rákötöttem egy laptop töltőt 18.5Voltos) Lehet ezek zavarnak be neki? Egyébként arra gondoltam, hogy 300VA-es trafóval kb: 250-300Wattot le ad zökkenőmentesen az erősítő. De a valóságba nem így van sajnos. Mi lehet a baj hogy megértsem? Válaszokat köszi! ![]()
800W-os erősitőnek egy 1,5kW-os trafó épp hogy elég, de én még annal is nagyobbat tennék. Nem hogy 300Wost
![]()
Ezzel tisztába vagyok
![]()
Olcsóbb ha te csinálod meg magadnak.
Mármint?
![]()
Sziasztok!
Szereztem egy Orion HT-550 erölködöt. Ugy vettem, hogy nem szól. Szétszedtem...de nem találtam semmi látható hiba nyomot. Hogyan tudom kimérni a vég tranyókat?? 7db van benne. Esetleg valakinek valami ötlet??!!! ![]()
A olcsóbb ha megtekered magadnak a trafót. Vagy ha szerzel két kisebb teljesitményü aszimetrikust és azokat kapcsolod össze.
Jaj te fiú, hát hányszor linkeljem be neked?
![]()
Köszi...megtaláltam már az elöbb is...de ezt nem tudtam értelmezni: Ha bármely két kivezetés között rövidzárat, vagy mindkét irányban szakadást mérünk akkor az eszkör vagy nem tranyó vagy rossz ->kuka...
![]()
Három lába van, E-B-C , ha B-E vagy B-C ra teszed a mérőzsinórokat dióda vizsgáló állásban, és rövidzárat mérsz, akkor kuka, ha mindkét irányba szakadást, azaz a multid nem ír ki semmit, mintha rá se tetted volna akkor kuka. Szóval, fogod a multit, piros a B-ra fekete a C-ra, mondjuk szakadás, most megfordítod, piros a C-ra fekete a B-ra így kiir valami értéket 6-800 akkor B-E jó, ugyanezt csináld meg a B-E lábakkal, ha itt is egyik irányba érték jön ki másikba szakadás, jó eséllyel működik, ha bármi mást mérsz, mondjuk teljes szakadás, mindkét irányba, vagy rövidzár (sípol) akkor kuka.
5 lába van ezeknek...2 rövid, 3 hosszú.
Megcsináltam de valamit nem értek.Hány bemenet van? egy vagy kettő?
Esetleg a bemenet az első a hullámosvonal a másik a föld ugye?
Ha 10W-nál már kopog, akkor szerintem nem a tápod az oka. Van kapcsolási rajzod? Fetes vagy tranyós? Egy nyugalmi áramot is jó volna mérni rajta. A 300-as táppal le kéne adnia simán 200W-ot.
Az a baj, hogy csak saccolsz és nem mérsz! Mérd meg hogy hány voltra esik a táp feszültsége a kopogó hang jelentkezésekor. Továbbá az MM gyártmányú pufferkondikra is lehet gyanakodni.
Valószínüleg azért kopog, mert alapban nagyobb feszültséget igényelne ráadásul még esik is a fesz terhelésre és ilyenkor lezárnak egyes tranzisztorok.
Próbálj rátekerni a trafóra, hogy meglegyen a megfelelő tápfesz az erősítőnek és úgy teszteld. A búgás is azért lehet, mert csak tápban lévő 100Hz-es puklik nyitják a tranyókat.
Sziasztok! Van egy erösitöm amiben meghaltak a tranzisztorok
az lenne a kérdés ha azokat kicserélem akkor jo lesz vagy keressem még a hibát tovább?? Szemmel láthatolag semmi nincs elszenesedve megpuposodva.
Szia!
Nincsen két bemenete, ez egy un. ellenütemű (idegen szóval: push-pull) felépítésű végfokozat. Ez annyit tesz, hogy a bemenő jel egyik felhullámát az egyik tranzisztor erősíti, míg a másik felhullámot a másik. A kondik a bemenetről leválasztják az egyenáramot, a diódák meg a munkapontot állítják be. ![]()
"Ha 10W-nál már kopog, akkor szerintem nem a tápod az oka. Van kapcsolási rajzod?"
-Nincs "Fetes vagy tranyós?" -MJL21193/94 párok "ON" márkájú "Egy nyugalmi áramot is jó volna mérni rajta." -Van rajta egy trimmer poti az állítólag úgy van beállítva jóra ahogy van. (nem nyúltam hozzá) "A 300-as táppal le kéne adnia simán 200W-ot." -Én is erre gondoltam. " Az a baj, hogy csak saccolsz és nem mérsz! Mérd meg hogy hány voltra esik a táp feszültsége a kopogó hang jelentkezésekor." -Jó rendben, megmérem de ma már nem tudom mert itthon vannak és nem tudnék tesztelgetni.... Holnapra megmérem. "Továbbá az MM gyártmányú pufferkondikra is lehet gyanakodni." -Lehetséges mert már lassan 30évesek: 1984 évjáratú, 10.000uF, 63V. Azt még hozzátenném, hogy a diótahíd KBU 805-ös. Válaszodat köszi!
Szerintem akkor ez valamelyk ,tda -ás ic böl van összerakva ,a to 220 csomaggal.
Szia
Akkor a nyuglami árammal lesz a gond, mert ha készen vetted, akkor biztos élesztett panel volt, amin a nyugalmit a megfelelő tápfeszültséggel állították be, ami most nem jó beállítás. A munkapont eltolódása okozhatja a kopogást, bár én nem tudom, hogy mennyire kellene beállítanod, abban majd segítenek mások. |
Bejelentkezés
Hirdetés |