Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   49 / 644
(#) bmajor válasza Collector hozzászólására (») Jan 20, 2011 /

Roncstelepről? Én eddig csak rsz-2-u ruszki rakétát találtam (2500 ér mert sok benne az alu) Pesten hol van olyan hely ahova kidobálnak ilyen érdekességeket?

A röntgenfejjel kapcsolatban akkor lehet hogy rosszul, vagy másra emlékszem.
(#) Collector válasza bmajor hozzászólására (») Jan 20, 2011 /

Tudtam több vastelepet, ahol rengeteg kincs volt, de mindegyiket tönkretették.
(#) vilmosd hozzászólása Jan 22, 2011 /

(#) Csa.Ba.87 hozzászólása Jan 22, 2011 /

Minap egy érdekes jelenséggel kerültem szembe.
Két, egymással párhuzamosan kötött egyenáramú motor alapból ellentétes irányban forognak. Nekem arra lenne szükségem, hogy egy irányba forogjanak.
EZ tök egyszerű vágná rá mindenki a választ: cseréljük meg az egyik motor polaritását.
Rendben is lenne a dolog, és nem is kéne itt fárasztanom a jó népet ha működne a dolog, DE nem !!!
hiába cserélek polaritást bármelyik motoron mindig ellentétesen forognak. Forgásirányt tudok váltani rajtuk a táp polaritás váltásával, de arra nem tudom rá venni őket, hogy egy irányba forogjanak.
Ez hogyan lehetséges? :nemtudom:
Illetve hogyan oldható meg?

A hozzászólásokat kíváncsian várom
(#) Szebence válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

Egyszerre vált irányt a két motor illetve így értelmezhető a leírása alapján. De én sem értem, hogy külön-külön miért nem lehet. Megnézék róla egy képet vagy videót
(#) Csa.Ba.87 válasza Szebence hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

PONTOSAN ! ! !
együtt tudok forgás irányt változtatni, de külön-külön nem.
nincs semmi egyenirányító vagy dióda, vagy bármi ami ezt okozhatná. hiába kötöm akárhogy, mindig ellen tétesen forog
(#) Csa.Ba.87 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

Nem vicc - tök komoly - halálosan komoly
Van elektrotechnikusi végzettségem, és ledöbbentem, hogy ez mégis hogy a fr*ncba lehetséges.
(#) fongab válasza Csa.Ba.87 hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

szia
Állórész állandó mágnes vagy nem. Ha nem állandó mágnesű, akkor szerintem a kommutátorhoz menő, két vezetékét, cseréld meg.
Ha állandó mágnes, akkor a keféket kell odébb tolni.
Mind a két esetbe, változhat a forgórész felvett árama. Ez a forgórész, leégéséhez vezethet.
üdv.
(#) baggab válasza Csa.Ba.87 hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

Szia!

Egyforma a két motor?Milyen teljesítményűek? Ha kicsik, akkor honnan termelted ki őket? (Modelvasút, játékautó, walkman..)
Ha egyformák, akkor az állórész mágnes?
Mint írtad, ha csak az egyiknek cseréled meg a polaritását, akkor változatlanul továbbra is ugyanabba az irányba (azaz ellentétesen) forognak, pont úgy, mint az adott egy motor polaritáscseréje előtt. De változik ilyenkor az egyes motorok forgatónyomatéka vagy a sebessége miután csak az egyiknek cserélted fel a polaritását? Ilyenkor változik az összteljesítményfelvétel a tápegységből?
Nehezen tudom elképzelni hogy nem változna a megcserélt polaritású motor forgásiránya, de biztos van rá magyarázat. De valaminek változnia kell ha az egyiken polaritást cserélsz. Szkóppal érdemes lenne rájuk mérni. Mindkét motor pozitív pólusára forassz egy - egy diódát (katód a motor pozitívjára) és úgy kössd rájuk a tápot, így garantáltan függetleneknek kell lenniük. (A motornak azt a kivezetését tekintsd pozitivnak, amelyikre a + tápot kell adni, hogy a kivánt irányba forogjon. Külön-külön próbáld ki őket előbb, aztán mehetnek rá a diódák. Mindkét motorral párhuzamosan (a diódák után) kössél pár száz nanos kondit! )
(#) Csa.Ba.87 hozzászólása Jan 24, 2011 /

Állandó mágnesek vannak a motorokban. teljesen ugyan olyanok. CD meghajtóból mókultam ki - tehát nagyon jó minőségű motorokról van szó - gondolom én
nem próbáltam mérni feszt vagy áram felvételt.
majd mindenképpen megpróbálom - mert ez tényleg érdekes.
baggab: a diódák felszerelésével valóban megoldódna probléma, de így nem tudnák forgásirányt váltani.
(#) Action2K hozzászólása Jan 25, 2011 /

Nulla elektronikai alkatrészből épített PC kormány. Bővebben: Link És még működik is.
(#) baggab válasza Csa.Ba.87 hozzászólására (») Jan 26, 2011 /

Ez igaz. De végre legalább egy irányba forognának
Esetleg egy-egy kétáramkörös nyitó - bontó relével a diódák csatlakozásait (anód-katód) is fel lehetne az irányváltáskor cserélni.
(#) szamóca hozzászólása Jan 31, 2011 /

(#) sooty válasza szamóca hozzászólására (») Jan 31, 2011 /

Ezt én is néztem, mit csináltak a zöldek a katódsugárcső röntgensugárzásával? Ha egy tv képcsövet kidobsz a benne lévő porozás (foszfor és fémvegyületek) környezeti veszélyt jelentenek, ami ennél az izzónál is ugyanúgy jelentkezik?
(#) zolika60 válasza sooty hozzászólására (») Jan 31, 2011 /

Ne gondold, hogy a környezetvédelemnek köze van a dologhoz. Egy hagyományos izzó 20Ft, ez meg 20$. Valami indok csak kell, hogy az emberek ezt vegyék.
(#) szamóca hozzászólása Feb 1, 2011 /

(#) titi válasza szamóca hozzászólására (») Feb 2, 2011 /

Nem állnék elé...
(#) varttina hozzászólása Feb 2, 2011 /

Lehet, hogy mégis az elektroncsöveké a jövő.
Bővebben: Link
(#) vilmosd válasza varttina hozzászólására (») Feb 2, 2011 /

Szep, de nem tudom hogyan fognak ebbol 1-2 millionyit belerakni egy BGA chipbe.
(#) zolika60 válasza vilmosd hozzászólására (») Feb 2, 2011 /

Kis szorgos kínai munkások beleteszik
(#) Baxi válasza varttina hozzászólására (») Feb 2, 2011 /

Ez szép, de csak 2007-es a vidi.
(#) szamóca hozzászólása Feb 2, 2011 /

Tegnap voltam egy gyártónál hallgatózáson. A hangsugárzó hangváltójának a hangolása közben. A palacsintasütő méretű kondi 4,7µF-os, és nincs 100ezer forint. :eek2:
(#) CIROKL válasza szamóca hozzászólására (») Feb 2, 2011 /

Ez még palacsintának is nagy nem még kondinak főleg alig egy 100-as csak !
(#) szamóca válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 2, 2011 /

Képzelheted Lacus mik voltak még ott.... Többek között filozófiák....
18 centis hangszóróval (ScanSpeak) hajtott sugárzó olyan mélyet adott, hogy kerestem a mélynyomót a doboz aljában.
(#) CIROKL válasza szamóca hozzászólására (») Feb 2, 2011 /

Látom ez a hangváltó ténylegesen érdekes kategória, hisz mindent bele módra van összerakva .
Sajnos a legtöbb ebben is a filozófiás gondolat , abból rengeteg van ami túltesz minden határon , a pénz nem számít.
(#) szamóca válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 2, 2011 /

Ténylegesen ez egy kísérleti összeállítás, a valóságban igencsak igényes a kész termék.

SL-1.jpg

(#) gg630504 hozzászólása Feb 3, 2011 /

Persely. ( animált gif, 900 kibibyte, remélem elfér )

persely.gif

(#) hapro hozzászólása Feb 3, 2011 /

Már egy gem kapcsot láthatatlanná tudnak tenni.
Bővebben: Link
(#) gg630504 hozzászólása Feb 4, 2011 /

Autó lámpa ( net lelet ).
Következő: »»   49 / 644
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem