Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Roncstelepről? Én eddig csak rsz-2-u ruszki rakétát találtam (2500 ér mert sok benne az alu) Pesten hol van olyan hely ahova kidobálnak ilyen érdekességeket?
A röntgenfejjel kapcsolatban akkor lehet hogy rosszul, vagy másra emlékszem.
Tudtam több vastelepet, ahol rengeteg kincs volt, de mindegyiket tönkretették.
Minap egy érdekes jelenséggel kerültem szembe.
Két, egymással párhuzamosan kötött egyenáramú motor alapból ellentétes irányban forognak. Nekem arra lenne szükségem, hogy egy irányba forogjanak. EZ tök egyszerű vágná rá mindenki a választ: cseréljük meg az egyik motor polaritását. Rendben is lenne a dolog, és nem is kéne itt fárasztanom a jó népet ![]() ![]() hiába cserélek polaritást bármelyik motoron mindig ellentétesen forognak. Forgásirányt tudok váltani rajtuk a táp polaritás váltásával, de arra nem tudom rá venni őket, hogy egy irányba forogjanak. Ez hogyan lehetséges? :nemtudom: Illetve hogyan oldható meg? A hozzászólásokat kíváncsian várom
Egyszerre vált irányt a két motor illetve így értelmezhető a leírása alapján. De én sem értem, hogy külön-külön miért nem lehet. Megnézék róla egy képet vagy videót
![]()
PONTOSAN ! ! !
együtt tudok forgás irányt változtatni, de külön-külön nem. nincs semmi egyenirányító vagy dióda, vagy bármi ami ezt okozhatná. hiába kötöm akárhogy, mindig ellen tétesen forog
Nem vicc - tök komoly - halálosan komoly
Van elektrotechnikusi végzettségem, és ledöbbentem, hogy ez mégis hogy a fr*ncba lehetséges.
szia
Állórész állandó mágnes vagy nem. Ha nem állandó mágnesű, akkor szerintem a kommutátorhoz menő, két vezetékét, cseréld meg. Ha állandó mágnes, akkor a keféket kell odébb tolni. Mind a két esetbe, változhat a forgórész felvett árama. Ez a forgórész, leégéséhez vezethet. üdv.
Szia!
Egyforma a két motor?Milyen teljesítményűek? Ha kicsik, akkor honnan termelted ki őket? (Modelvasút, játékautó, walkman..) Ha egyformák, akkor az állórész mágnes? Mint írtad, ha csak az egyiknek cseréled meg a polaritását, akkor változatlanul továbbra is ugyanabba az irányba (azaz ellentétesen) forognak, pont úgy, mint az adott egy motor polaritáscseréje előtt. De változik ilyenkor az egyes motorok forgatónyomatéka vagy a sebessége miután csak az egyiknek cserélted fel a polaritását? Ilyenkor változik az összteljesítményfelvétel a tápegységből? Nehezen tudom elképzelni hogy nem változna a megcserélt polaritású motor forgásiránya, de biztos van rá magyarázat. De valaminek változnia kell ha az egyiken polaritást cserélsz. Szkóppal érdemes lenne rájuk mérni. Mindkét motor pozitív pólusára forassz egy - egy diódát (katód a motor pozitívjára) és úgy kössd rájuk a tápot, így garantáltan függetleneknek kell lenniük. (A motornak azt a kivezetését tekintsd pozitivnak, amelyikre a + tápot kell adni, hogy a kivánt irányba forogjon. Külön-külön próbáld ki őket előbb, aztán mehetnek rá a diódák. Mindkét motorral párhuzamosan (a diódák után) kössél pár száz nanos kondit! )
Állandó mágnesek vannak a motorokban. teljesen ugyan olyanok. CD meghajtóból mókultam ki - tehát nagyon jó minőségű motorokról van szó - gondolom én
![]() nem próbáltam mérni feszt vagy áram felvételt. majd mindenképpen megpróbálom - mert ez tényleg érdekes. baggab: a diódák felszerelésével valóban megoldódna probléma, de így nem tudnák forgásirányt váltani.
Nulla elektronikai alkatrészből épített PC kormány. Bővebben: Link És még működik is.
![]()
Ez igaz. De végre legalább egy irányba forognának
![]() Esetleg egy-egy kétáramkörös nyitó - bontó relével a diódák csatlakozásait (anód-katód) is fel lehetne az irányváltáskor cserélni.
Ezt én is néztem, mit csináltak a zöldek a katódsugárcső röntgensugárzásával? Ha egy tv képcsövet kidobsz a benne lévő porozás (foszfor és fémvegyületek) környezeti veszélyt jelentenek, ami ennél az izzónál is ugyanúgy jelentkezik?
![]()
Ne gondold, hogy a környezetvédelemnek köze van a dologhoz. Egy hagyományos izzó 20Ft, ez meg 20$. Valami indok csak kell, hogy az emberek ezt vegyék.
![]()
Lehet, hogy mégis az elektroncsöveké a jövő.
Bővebben: Link
Szep, de nem tudom hogyan fognak ebbol 1-2 millionyit belerakni egy BGA chipbe.
Tegnap voltam egy gyártónál hallgatózáson. A hangsugárzó hangváltójának a hangolása közben. A palacsintasütő méretű kondi 4,7µF-os, és nincs 100ezer forint. :eek2:
Ez még palacsintának is nagy nem még kondinak főleg alig egy 100-as csak !
![]()
Képzelheted Lacus mik voltak még ott.... Többek között filozófiák....
![]() 18 centis hangszóróval (ScanSpeak) hajtott sugárzó olyan mélyet adott, hogy kerestem a mélynyomót a doboz aljában. ![]()
Látom ez a hangváltó ténylegesen érdekes kategória, hisz mindent bele módra van összerakva .
Sajnos a legtöbb ebben is a filozófiás gondolat , abból rengeteg van ami túltesz minden határon , a pénz nem számít. ![]()
Ténylegesen ez egy kísérleti összeállítás, a valóságban igencsak igényes a kész termék.
Persely. ( animált gif, 900 kibibyte, remélem elfér )
Már egy gem kapcsot láthatatlanná tudnak tenni.
Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |