Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kandósok
Mérés I. ből csak fehérvári van, de ami dokumentum, az nem sokat ér, ami meg szkennelt jegyzet az meg 10MB
de ha érdekel, és van akkora postafiókod elküldöm szívesen, csak most szólj, mert otthonról nem két perc lenne... Ilyen hibaszámításról van benne szó javarészt...
Sziasztok!
Tudnátok segíteni egy alap erősítő kapcsolásban? Az elméletet értem, de amikor Proteusban kipróbálom, teljesen más értékeket kapok. A rajz eredetileg a Klaus/Olaf Beuth Elektronika alapjai II könyvben van a 46. oldalon. A könyv szerint a bemenő 12V-ot két 6V-ra kéne osztania az ellenállásnak és a bc107-esnek. Tinaban is láttam ugyan ezt a kapcsolást, ugyan ezekkel az értékekkel. De nekem a Proteus 11.5 és .5-re hozza ki a feszültségeket. Mit csinálok vagy akkor értek mégis rosszul? ![]() Köszi előre is a segítséget.
Sziasztok!
Látom a Kandó azért még most is elég népszerű, aminek igazán örülök. Én tavaly végeztem, műszertechnika szakirányon, azon belül pedig digitális műszerek és mérőrendszerek modulon. Akinek ismerős, annak gondolom nem kell bemutatni, aki pedig érdeklődik, annak csak ajánlani tudom. A Műszer Intézetnél szakmailag és emberileg is kitűnő tanárokat ismertem meg. A Kandó nem könnyű iskola. Főleg az első két félév tűnik nehéznek. Pedig ebben a két félévben van a legkevesebb órád. Valószínűleg kicsit nehéz megszokni az új környezetet és az új követelményeket. Anno engem is Schnöller Antal tanított Villamosságtanból. Szerintem Ő egy tipikus tanár. Azt nem mondom, hogy nagyon szerettem, de az biztos, hogy megtanultam nálla mindent, amit kellet. Az első félév végén 30 emberből 3-an mentünk át nálla a vizsgán, ami reggel 6.30-kor kezdődött. Volt kihívás. A matematika igazából egyszerű. Csak két félév, és nincs vektoranalízis, ami viszont baj. Programozni tudni kell. Aki meg nem tud, az vagy nagyon jól megtanulja majd, vagy pedig egy életre megútálja. Kandó vagy BME? Gondolom ez a kérdés sokakat foglalkoztat. Régen én is gondolkoztam rajta. A BME-ről sokat hallottam, nem könnyű iskola, sok az elmélet kevés a gyakorlat. A Kandó sem könnyű, de itt kevesebb az elmélet és több a gyakorlat. Kinek mi tetszik jobban. Itt is ott is vannak okos emberek. Én nem bántam meg, hogy Kandós voltam. Ráadásul, ha elvégzel egy főiskolát utánna még nyugodtan tovább tudsz tanulni, akár külföldön is az MSC papír reményében. Másik fontos dolog. Attól, hogy elvégezted a Kandót, vagy a BME-t még nem biztos, hogy érteni is fogsz ahhoz, amit tanultál. Csak úgy fogj hozzá, ha érzel magadban elég kitartást és elhivatottságot.
Én ugyanezen a szakirányon vagyok koopos. Hogy látod az elhelyezkedési esélyeket? Neked könnyű volt? Hol dolgozol most, ha nem vagyok indiszkrét, és mit csinálsz?
Sziasztok!
Elsősorban szakosodott hallgatókhoz lenne kérdésem! Itt a Kandón most van az elő-szakirányválasztás, és minden szak ostromol minket, hogy jelentkezzünk hozzá, mert ő a tuti, a legjobb. Tudnátok valamilyen tanácsot adni, tapasztalatot megosztani, ami megkönnyíti a választást? Tanárok, későbbi elhelyezkedés, stb... :nemtudom:
Én az Energetika intézetről tudok nyilatkozni. Tanárok elviselhetők, kitapasztalhatóak. A követelményrendszerről nem mondok semmit mert változik minden a BSc miatt. Tuti el lehet helyezkedni ezzel a szakiránnyal, de sajna agyondolgoztatják az embert éhbérért. Azért nem egy rossz szak!
![]()
Hály Kandós sorstársak!
Automatika 1-ből van már valakinek vizsgatapasztalata Óbudáról? Esetleg mintavizsgapéldák vagy dokuk a tárgyhoz? Elöre is THX!
ki tartja? gondolom már nem Tverdota....
Dehogynem, épp ezért írok
![]() Elég agyrém módon magyarázza a dolgokat és a könyv is hulladék.
Látod látod azt a sok veszöfséget megspórolhattad volna, ha nem jártál volna be
![]() Egyébként ez így tökéletesen igaz... Ha jól emlékszem, akkor volt gyakorlati és elméleti rész.... legalábbis auto2-ből tuti igy volt... ugy szokta csinálni az öreg, hogy megírjuk, aztán kijövünk, és egyesével behív mindenkit, és kérdez, és ha valamit nem jól csináltál még akkor is lehet korrigálni, csak az a lényeg, hogy úgy hozd ki a dolgot, hogy a végére maradjanak a jók... és amikor kint vagytok mindent alaposan beszéljetek meg... jah és vigyetek kaját, mert sokáig fog tartani.... nekem ennyi dolog maradt meg belőle, fogalmam sincs, hogy ti most mit tranultok, meg hogy én akkor ebből tanultam-e, vagy sem, megoldva meg hogy hol van meg.... de biztos, hogy gépen nincs több...
Köszi!
Khirály serác vagy! Ezek a példák mennyire régiek? Te mikor jártál ide? Pont ilyeneket tanulunk épp, csak mindenre magamtól kell rájönnöm az a baj, az meg elég hosszú idő. ![]()
tavaly
![]() de ne aggódj, máskor sem volt jobb, ez olyan, hogy mindenkinek magának kell rájönni, mert senki nem tudja, esetleg csoportban tanulós megoldás több szem többet lát alapon.... De vigyázni kell az öreggel... auto 2-ből nekünk volt olyan a vizsgán, hogy elírt egy tizedest, és ettől valami tök gyökérség jött ki, és azt gondoltuk, hogy jó hát akkor nincs megoldás, és valaki megkérdezte, hogy most akkor mi van, és akkor mondta, hogy jah hát elírta, de senki másnak nem mondta... ![]() De azt hittem, hogy már letette a lantot, olyan ritkán látom hálistennek, bár ha megyek államvizsgázni akkor lehet jobban járok vele mint Kelemannal, mert az tanított is valamit, és vissza is kérdezi... Automatikás vagy, vagy energetikás? Remélem KIN-kupán voltál....
Automatikás vagyok, de távoktatásra járok.
Igen benéztem a KIN kupára pólóért ![]() Pont aznap volt konzultáció. Sajnálom, hogy nem nappalira járok, de igy alakult a dolog.
Udv minden volt Kandosnak, mostani Kandosnak es leendo Kandosnak!
En egeszen pontosan 10 eve vegeztem ott (bakker ... iszonyatosan rohan az ido) hiradastechnikan (digitalis kozponttechnika). Schnöller papa engem 3 feleven keresztul boldogitott(!!!), elsoben villanytan e.a. aztan gyakorlatot is o tartotta, majd 2. evben elmeleti villanytanbol is hozza kerultem. Az elsos szigorlat utan az mar lazabb volt ![]() ![]()
Automatika intézet érdekelne engem... Ti vagytok a szakik, így tőletek kérdezem meg, hogy mi az a szakirányy / ágazat, ami leginkább a mikroprocikra azokkal megvalósított vezérlésekre, ezek PC-vel való összekötése és hasonló finomságok zajlanak?
Akkor menj az alkatrész szakra józsefvárosba. Ott asszem van szenzorok modul meg ilyesmi!
![]()
Helló!
Nem tudom, hogy mennyire akarod ezt a mikroprocesszoros témát szigorúan követni, de ha mondjuk a PLC-is érdekel, akkor javaslom a TFI modult az automatikán, van 8051-es is, van valamennyi PIC is, és van PLC, viszont a számítógépes folyamatmegjelenítés az nálunk még eléggé gyerekcipőben jár, vagyis csak valami magyar fejlesztésű programról tanultunk elméletben kb semmit... Más helyeken nem tudom, hogy mi van ilyen támában, talán a józsefvárosi műszerautomatikán van valami.ez a két lehetőséged van...
hi
Valakinek nicns Elektronika I tárgyhoz képletgyűjteménye vagy feldatok Földet bázisú, emitterű, kollektorú erősítőkapcsolásokhoz (és persze FET-es megfelelőjéhez)? előre is köszi üdv
hello!
Van, megkeresem... Adj emilt és eldobom!
a FET-nél tökugyanúgy van minden, csak a dinamikus ellenállás helyébe 1/S -et írsz, a Bétája meg végtelen, így alfája egy...
FE: Au = - alfa/rd * (Rc x Rt) Ai = Béta Rbe = (1+béta)*rd Rki = végtelen ha van átblokkolatlan emitter ellenállás, akkor: rd => rd + Remitter,áb FB: Au = alfa/rd * (Rc x Rt) Ai = - alfa Rbe = rd Rki = végtelen ha véges bázisellenállás van (azaz elhagyjuk a kondit, amit leföldeli), akkor rd => rd + (R1 x R2 ) / (1+Béta) FC: Au = (Re x Rt) / (rd + Re x Rt) Ai = -(1+Béta) Rbe = (1+Béta)*(rd+Re x Rt) Rki = rd + (Rg x R1 x R2) / (1+Béta) rd = Utermikus / Ie0 Utermikus = 26 mV dUbe0 / dt = -2 mV/Celsius a helyettesítőképeket meg alapelrendezéseket valahonnan bogarászd ki a jelöléseimben: Rt - kimenet terhelő ellenállása Rc - kollektor ellenállás Re - emitter ellenállás R1 és R2 bázisosztó, R1 van felül (+táp), R2 alul (-táp, v nulla) ha valami nem világos irj
hi
ezekközül nem választassz ki egy párat és írod le hogy kell megoldani ? köszi üdv
ja igen, tényleg, én egy lépcsővel beljebbről meséltem...
Na igen, ezért nem ártana rajz is hozzá, mert így csak az érti, aki már sokat látott helyettesítő képet, meg alapkapcsolást.
Meg ugye az sem mindegy, hogy az Rbe honnan értendő...
alapkapcsolásokat tom azokkal nincs gond, csak már kaptam annyiféle képletet hogy elkéne dönteni, hogy mostakkor melyik jó, ezt az egyik osztálytársam csinálta (nem modnja 100-re hogy jó, de legalább 3 ast írt ellentétben velem (ez volt ez egyik legjobb jegy)).
Uce azt hogy számoljuk ki? köszi midnekinek a segítséget
Uce = Ut - Urc - Ure
Szimmetrikus táplálásnál: Uce = Uc - Ue A mintafeledatokat megkaptad?
hi
jah kösz, de azt már egy párszor végig csináltam itt józsiba mások a feldatok, feltettem egy párat Uce-re más képlet ncisn? szimmetrikus az -/+15V pl. üdv
Milyen más képletet akarsz?
Ha megnézel egy kapcsolást, ez adja magát... Logikusan gondolkozva ez még pár alakban felírható, de részeredmények nélkül nem fog menni Igen a szimmetrikus az az!
Néztem amit feltettél... nem tudom mitől más. Amit küldtem abban mindegyikről van megoldott példa.
A képletek nem változnak! ![]()
hi
csatolókondiszámítás nincs benne sajna ![]() slope köszi a válaszokat üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |