Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
A Grid ablakban kapcsold be a segédvonalak láthatóságát és csinálj egy screenshot-ot a hibáról, hogy lássuk mi van.
A világoszölddel jelölt vonalat beköti, de a többit nem
Lehet, hogy az alkatrész nincs raszteren, töröld ki és tedd le újra. Vezetékezés közbe ha nyomod az ALT-ot, akkor a girdben beállított finom beosztást tudod használni. A vezetéket az 741 lábáról indítsd. Ezek közül valamelyik csak bejön. Minden más alkatrészt be tudsz kötni?
Az ábrád alapján úgy tűnik, a rasztered 0,5 mm-es. Az alkatrészkönyvtárban szereplő alkatrészek a schematicban mindig 0,1 inch vagyis 100 mil raszterben vannak, erről a manualban vagy a tutorialban is olvashatsz (ezek a doc mappában találhatók).
Mivel a 0,1 inch nem osztható maradék nélkül a 0,5 mm-rel, így soha nem fog az összes csatlakozás kapcsolódni, illetve nem minden csatlakozópont lesz raszteren. Állítsd be a rasztert 0,1 inchre.
Sziasztok, leellenőrizné valaki a nyákomat? Az érdekelne legjobban, hogy az alkatrészek elhelyezése mennyire helyes, nagyon kezdő vagyok még a nyáktervezéssel kapcsolatban! Előre is köszönöm.
Kapcsolási rajz nélkül nem sok válallkozó lesz a minősítésre. Én pl. nem tudom, hogy a BF245 tranzisztor bekötése így megfelelő-e?... Az viszont kapásból tudom, hogy a panelt dimension layerrel körbe illik határolni.
Köszi. Így már jó
Még kellene egy kis segítség.
Hogy tudok tápot adni egy ic-nek. pl.:CD4049-nek
Ez már rengetegszer volt... olvass vissza vagy használd a keresőt!
Egyébként Invoke parancs.
Nem vagyok valami rutinos Eagle használó, ezért kérek ennyi segítséget. Még egy kérdés: hogy lehet beállítani, hogy csak 1 oldalas nyákot csináljon?
Köszi.
Ha kézzel vezetékelsz, akkor egyszerűen nem használod a Top réteget. Az autoroute használatánál a nem használni kívánt réteget N/A-ba állítod.
Sziasztok! Eaglebe hogyan tudom megoldani, hogy a furatok közepét ne színezze be az összekötésnél, hanem hagyja üresen?
Amikor nyomtatod, akkor üres marad.
Mondjuk programból még nem is próbáltam nyomtatni. Mindig átkonvertáltam képbe a megfelelő rétegek kikapcsolása után, és olyankor mindig benne hagyta.
Ha programból készítesz pdf fájlt és azt használod sokkal jobb lesz a minta mintha képként exportálgatnád mert minden program máshogyan vezérli a nyomtatót és más beállítást használ. Nekem eddig bevált a pdf-es nyomtatás ha pedig több nyákot szeretnél egybe importálni vagy egy nyákot szeretnél többször elhelyezni egymás mellett akkor a Foxit PDF Editort ajánlom. Én is azt használom és sosem lettek elméretezve a minták.
Nem igazán lett megválaszolva.
Az Edit menűben kiválasztjuk az Invoke parancsot, majd az egér bal gombjábal rákattintunk vagy egy kapura vagy az IC-re. A kapott formon rákattintunk a PWRN sorra és máris ott vannak a rajzon a hiányzó kivezetések. Ezeket aztán oda húzzuk, ahova elképzeltük és egérkattintással rögzítjük.
Szevasztok. Meg tudná valaki mondani, hogy hogyan kell beállítani, hogy a bal felső sarokban az érték ne inch legyen hanem cm?
Hali!
Eagle 5.10-et használok. Az lenne a kérdésem, hogy a kapcsrajz szerkeztőben az alkatrészek között találni valamilyen szám billentyűzetet? Nekem valahogy sehogy nem sikerül rábukkannom. Illetve RF kártya olvasó van benne? Köszi előre is
Tudomásom szerint egyik sincsen benne.
Cadsoft honlapját nézd meg. Ott vannak feltöltve libek. Ha jól tudom van billentyű is köztük.
Tessék:Bővebben: Link
Elfelejtettem megkérdezni, hogy hogyan tudom úgy megcsinálni, hogy két vezeték között a test legyen a kimaradt helyen? Valami ilyesmire gondoltam remélem látszik a képen.
Nem tudom a polygont GND-nek átnevezni.
"Signal name 'GND' already exists! Use the NAME command to combine signals."
A hibaüzenetben bennevan a megoldás
![]() "Használd a NAME parancsot..."
Ha úgy csinálod, mint én, akkor rákattintasz a POLYGON parancsra, begépeled, hogy: gnd majd megrajzolod a polygont. Akkor már alapból GND lesz a signal name és nem kell később átnevezgetni. A tulajdonságait (isolate, orphans, thermals, width, stb.) az INFO vagy CHANGE paranccsal később bármikor tudod állítani.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |