Fórum témák
» Több friss téma |
Hello!
A hővédelem áramkörének módosításai: - 150 kΩ-os ellenállás értékét ha csökkented, akkor alacsonyabb hőmérsékletről használható az áramkör: 100 kΩ esetén már 30 foktól használható a kapcsolás. 22kΩ a szobahőmérsékleti használat. - A C1 helyére kell egy 1-2 MΩ ellenállást kell tenned ahhoz, hogy megfelelően müködjön az áramkör. - A hiszterézis beállítása a 330 kΩ ellenállás változtatásával történik: 10 Celsius fokhoz 1 MΩ, ellenállás kell, 5 Celsius fokhoz 2,7 MΩ ellenállás szükséges. Így hirtelen ezek a módosítások jutottak eszembe. De itt az oldalon van egy topic amely részletesen foglalkozik a témával. Kérdezhetsz ott is nyugodtan, biztosan segíteni fognak. Nekem sem ment zökkenőmentesen az áramkör indítása, ezekmiat a módosítások és miatt stb. de végülis jó lett. Ha ezeket a módosításokat elvégzed tökéletesen fog elsőre indulni, és müködni fog! ![]() Hővédelem
Hello mindenkinek!
Van két végfokom ebből a 7294-esből építve. Mind a kettő egy toriod trafóról megy. Eddig semmi gond nincs működik szépen mind a kettő, csakhogy:ha mind a két végfok megy a trafóról akkor olyan mintha brummos lenne, ha pedig lekötöm a tápfeszről az egyiket a másikról pedig úgy üzemel, hogy nem is hallani be van kapcsolva. Légyszives valaki tudna segíteni mit lehet ez ügyben tenni?
Szia!
Köszönöm szépen a linket átolvasom majd ha lesz időm rá! Az áramkörrel egyébként semmi baj tökéletesen működik bár igaz hogy amikor 150 celsius körnékére állítottam be a pákát hogy be tudjam lőni pontosan hát nem volt hajlandó bekapcsolni 150C-ra fel kellett mennem 300C-ig és hát ezt egy erősítőben kicsit soknak érzem! ![]() Köszönöm szépen még 1x a válaszod és a többieknek is akik segítettek!
Szia Bassmester! A táp fordított bekötésénél kb. 2mp alatt távozott nálam a füst és szépen szikrázott valamint volt amelyiknél repkedtek a ic műanyag tokjából a darabok.
![]()
Nekem is lenne egy kérdésem ezzel kapcs.
Ennél a kapcsolásnál hőfokfüggő a szabályozás?
Sziasztok!
A tápágban a pufferelés után hidegítésre a 100 nF-os kondi az kerámia vagy fólia legyen? És egy 800 WA-os 8x29V-os toroid kiszolgálna 2 hidalt panelt? Természetesen megfelelő puffereléssel és dupla greatz-es egyenirányítással! És sok helyen látom hogy az egyenirányítás után is rak biztosítékot! Az mennyire fontos vagy elhagyható?
Nekem elhiheted hogy fontos az a biztosíték.
Szia!
Értem akkor beletervezem a nyákba azt is! A pozitív a negatív és a gnd-hez is raktál vagy nem? És mekkora értékű biztosítékot?
Helló Lacko12! Hidanként külön a pozitív és a negatív tápágba. 5 A-es biztosítékot használok.
Szia!
Értem akkor a gnd-hez nem kell! Gondolom lomha legyen ne gyors kioldású!
A 800 VA az bőven elegendő lesz... sőt túl is van méretezve becsülettel. Én hidegítő kondenzátornak fóliát ajánlom. Bár végülis lehet kerámia is, egy a lényeg, hogy ne elkó legyen.
Szia!
Értem akkor lesz lomha aztán majd meglátjuk! Kistotti01:Köszönöm szépen neked is a válaszod és mindenki másnak aki segített! Megrendelem az alkatrészeket aztán majd írok a fejleményekről!
Inkább jobblenne a gyors kioldású bítosíték. Probléma esetén a lomha amire leoldana arra lehet, hogy már késő lenne... és csunya dolgok történnének.A méretezést úgy végezd, hogy megméred a teljes kivezerlésnél átfolyó áramot és a mért érték fölé választasz biztosítékot. A biztosítékok nagysága szabvány szerint megy felfelé, válaszd a megfelelőt.
![]()
Hali!
Igen, oda egy 2k2-es trimmer kell.
A GND-be NEM rakunk biztit!
Én 4A-T biztit (lomha) használok a hidakhoz. A 3,15-ös lomha, a szinuszos teljesítmény mérést már nem bírja 200W-ig. Ha kell, akkor ITT van egy agyonbiztosított hídnak a nyákja.
Köszi Bassmester! Jóféle nyák amit Bassmester csinált Lacko12!
Szia!
Köszi szépen linket! A végfok panelja már kész van ezért a tápegységhez fogom betervezni majd a biztit! Akkor én is 4 amperes lomha biztit fogok belerakni! Ha kész leszek majd jelentkezem! Köszönöm szépen a segítséget!
Bassmester az általad feltett venti szabályzónak a hő érzékelőjét lehet párhuzamba kötni? Mert ugye nekem a 2 oldal külön bordán van és az egyiket ide a másikat oda tenném, vagy elég az egyikre?
Nem tudom hogyan működne párhuzamban, nem próbáltam ki, de szerintem célszerű minden bordához külön ventit társítani és azt külön szabályzóval járatni.
Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem hogy a microshop-os épitésű 7294-es elbirna a Sal Xpro 2060-ast 120 r.m.s
180w max
Szia!
Simán vinnie kell a kapcsolásnak! De a tápra nagyon figyelj mivel tudtommal ez a hangszóró 4 ohm-os nem 8! De ha már táp nagy vonalakban kész vagyok a saját tápom megtervezésével! Beleraktam mindent amit ajánlottatok biztit fólia kondit és a többit! Valaki rápillantana hogy nem-e rontottam el valamit!?
Szia!
Köszi szépen! Másvalami nem kell bele igaz mehet így a vasaló alá?
Gratz-puffer-100nF-bizti. Meg van minden. Ne felejtsd el, hogy a nyákon a földelésnek mindnek innen kell kiindulni!
![]()
A pedró féle kapcsolást csinálom meg ott meg szépen szét van osztva a bemenethez meg a kimenethez is!
Máshova tudtommal nem nagyon kell! Javíts ki ha tévedek! Ám köszi szépen a figyelmeztetést és a segítséget!
Nekem is ilyen kapcsolás volt! Nagyon jó! Szívesen
![]()
Jól választottál. Én is a mikroshopos kapcsolást készítettem el. A szimplából van 4db, és a hidaltból is akad. Mindkettő tökéletes. De ha a hidalt változatot készíted el ott nagyon figyelj oda a tápfeszültség és a terhelőimpedancia összeillesztésére. A hidalt változat 4Ω-on jóval alcsonyabb feszültségen üzemel mint 8Ω-on.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |