Fórum témák
» Több friss téma |
LCD tv-nél, ha van egy vízszintes vékony piros csík, ami néha fekete lesz, az képernyőhiba?
Okozhatta a gondoskodó feleség azzal, hogy ablaktisztítóval letörölgette, kikapcsolt állapotban? A csík mindig jelen van ha be van kapcsolva.
Valoszinuleg igen. A kepernyo mellett beszivargott az alkohol es a foliakabelt feloldotta az uvegrol. Probald meg a szelen a keret alatt ranyomkodni, akkor valtozik-e?
Szet tudod szedni? Mekora a kepernyo? Ledes vagy csoves a hattervilagitasa?
Sziasztok Van egy Belinea 19"-os monitor /bt 10003/
A monitornak a hibája hogy a képét nem tudom rendesen kitisztázni A contrast állításnál vagy túl sok vagy túl kevés Ha a video kártyán állítok szép lesz de akkor meg nagyon sötét Ha van valakinek ötlete kérem ossza meg velem Köszönöm
Kicsi 7 vagy 9 colos lehet,szét tudom szedni.A háttérvilágitás csöves
Sziasztok!
Van egy Samsung710N monitor. A hibája: Bekapcsoláskor megjelenik a logó, de ha rákötöm a gépre, akkor elsötétedik a monitor. Lenne valakinek ötlete, hogy mi lehet a probléma? Köszönöm előre is a segítséget.
Szia!
Ilyenkor a háttérviágítást is lekapcsolja? A táp LED égve marad?
Lekapcsolja a csöveket is.
Led világít.
Ez esetben próbáld a "Menü" gombot egyszer megnyomni. Ha a "GOOD..." ablak megjelenik a bal felső sarokban, akkor már ketten leszünk ugyanazzal a hibával szórakozva.
Akkor már ketten vagyunk...
Na, akkor ha esetleg sikeredik valami, szólok. Ma este lebontom a scalert és végig mérem.
Még annyit nézz meg légy szíves. Csak a d-sub csatlakozót dugd a monitorba, ne legyen a számítógében a vége. Ha ez esetben is ez lesz az eredmény, akkor valóban egyforma hibával fogunk küzdeni ezután.
Rendben.
Most dolgozom, de délután, este megnézem és írok.
Rajzod van hozzá? Tudok küldeni ha kell.
Van "Service Manuals" leírásom, azt már "végigrágtam" néhányszor. Az lett a meglátásom, (abban reménykedem, ez nem lesz igaz a végén), hogy a uP hibásodott meg. Azt jó lenne tudni, hogy az EEProm okozhat-e ilyen galibát.
Zolika60! Zsinór-ból van néhány, mindegyikkel ezt a hibát produkálja.
Sziasztok lenne egy hibás monitorom amiben jelenleg szemmel látható hibás alkatrész füstölög . ( hibás alkatrész száma (AT1380AS / L2906A) 8 lábú IC. Bővebben: PANEL KÉP Igaz nem sokat látni rajta de hát ha valaki látott már ilyet. Hibás ic az önmagában álló tekercs fölött helyezkedik. NYÁK szám : (PWB-IV46235), Miket nézek még meg mielőtt kicserélném a hibás alkatrészt.
Köszönöm
Elektrotanyára kellene bejutni, de csak meghívóval lehet, azt meg képtelenség szerezni.
Szia!
Próbáltam küldeni egy meghivót Neked, de nem engedi az "elektrotanya"!
Szia!
Ugyan az a jelenség. Üres kábellal is letilt.
Egy teszt sikeres kitöltésével is regisztrálhatsz. Anno én is így tettem.
Szia!
Az a gond, most nem lehet így regisztrálni.
Üdv.
Én is a mikrovezérlőt tippelném. Keress(etek) rá a típusára: nt68f63l . Lesz jó pár találat, ezek közül nézz(etek) rá a hazai hirdetési/aukciós oldalakon lévőekre, ott lesz a megoldás is (illetve működhet még az a bizonyos ellenállás-beforrasztásos módszer is egy darabig). Hasonló esetem volt egy Samsung belű, de Samtron márkájú monitorral, beforrasztott ellenállással megy már egy pár hónapja. Régebbi hsz-em 710N service manual
A 47 ohmos ellenállás beforrasztása sajnos nem működik. Már megpróbálam azt is.
Akkor a csere marad, előrehaladottabb lehet az állapota.
Szia!
Nálam sem jött be az 50 Ohm. (Ez éppen most 5 éves.) Azt hiszem mégegyszer Samsung monitor nem kerül be a családban, sőt ilyen TV-t sem engedek már be. (LG-re állok át).
Most leltem meg az adatlapját a tönkrement ic-nek Bővebben: link (adatlap) de sos és a HQ-nál nem leltem ilyen alkatrészt a keresőben. Mivel lehetne helyettesíteni? És más is tönkre mehetett még vajon. Miket nézek meg ?
Üdv Balázs!
A rajz amit megtaláltunk úgy fest, nem egészen ez a nyáké. A JP12-es jumpert leforrasztottam, ami a 13V-ot viszi az U101-es FET-re. Ezután lett kép háttérvilágítás nélkül. Mérésekből -mint ahogy írtad is- zárlatot találtam. Kiforrasztottam a FET-et, amit előzőleg cseréltem. Mint kiderült az adta a zárlatot. A többi három FET-nek nem kellett volna a hozzájuk tartozó csöveket működésre bírni? Érdemes megint FET-et vennem?
Sziasztok
Egy kis segitségre lenne szükségem van egy 19 inch es monitorom amely bekapcsol normálisan megy majd pár másodperc utánn lekapcsol a háttérvilágítás ,a zöld led is égve marad . Az inverter EMAX tipus .A kondik ,ugy tünnek hogy jok , hol keressem a hibát ?
Szia!
Legyengültek a fénycsövek. Vagy kicseréled őket vagy megpiszkálod az invertered, hogy több áramot adjon a csöveknek. |
Bejelentkezés
Hirdetés |