Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   179 / 1171
(#) belfi2 válasza jokemaster hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Szia!
Ezt már mi is megemlítettük de már írta hogy IDE ATA a csatoló felület. :yes:Bővebben: Link
(#) belfi2 válasza prockó hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Hali!
Légyszi írd már le a HDD pontos típus számát.Talán próbálj egy 3. telepítőlemezt használni.PÜ megy!!
(#) vladcepes hozzászólása Feb 20, 2011 /

Sziasztok.Egy kicsit bővebben,hátha valakinek van ötlete mi lehet a laptoppal.
Ha bekapcsolom egy picit bevillan a kép és utána semmi.
A ledek eleinte bevillannak világítanak mintha rendesen indulna,de utána ezek is elalszanak.
A vincseszter nem pörög fel.Amikor kikapcsolom szintén megvillan a kép és kikapcsol.Röviden ennyi.
Ez egy Asus F3TC-AP045 gép. Szerintetek? Köszönöm az infót.
(#) mammut válasza vladcepes hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Üdv!
Gondolom hálózati adapterrel indítod!
Elképzelhető hardveres kontakthiba(HDD, ODD, RAM, BT/WLAN kártya).
Ha egyik sem oldotta meg a problémát, az akksit ki kell venni egy jó fél órára, hátha.
(#) vladcepes válasza mammut hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Szia. Évek óta hálózatról megy mivel az aksi csak 5-percet megy.Az ODD az mi?(a többi az érthető). Ha esetleg egyik kontakthiba se oldja meg ezek után is esetleg megoldható a félórás aksi kivétel? végül is próba szerencse.
(#) mammut válasza vladcepes hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

ODD az optikai meghajtó, bár ahhoz bontani kellene(viszont csak zárlat, vagy túlterhelés esetén vághatja vissza a tápegységet).
Érdemes minden kivehető, hozzáférhető perifériát leválasztani (ram, winchester, esetleg a wifi/bt kártya, kivéve processzor).
Ahogy elnézem nemsok különbség van a gépeink között, nekem egy F3U-AP026 van (bár winyó csere és memóriabővítés volt már benne).
A gép alján a COA matrica és a hűtőrács között van egy lyuk, ott lehet resetelni, ha azt benyomod egy egyenes gemkapoccsal vagy fogvályóval, akkor teljesen le kell üzemben állnia, elvileg szoftveres problémára megoldás lehet, ha valami beette magát a memóriába és nem engedi a gépet kilépni készenlétiből.
(#) misi93 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Heló! Itt van még pár kép, de nem sikerültek túl jól. még próbálkozok.
(#) jokemaster válasza vladcepes hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

szia!

én azt szeretném megkérdezni, hogy amikor bekapcsolod,
akkor felpörög-e a cpu hűtő?

Mert ha nem, akkor az lesz a ludas. :yes:
(#) vladcepes válasza jokemaster hozzászólására (») Feb 21, 2011 /

Szia. Köszi a választ.
Tehát ez úgy néz ki hogy a bekapcsolás után kb 1-2 mp pörgés (utána megáll)és utána az a jelenség van amit följebb is leírtam.
Tehát ha 1-2 mp-et felpörög akkor is lehet a hűtő a ludas?
(#) vladcepes hozzászólása Feb 21, 2011 /

Nos nem.(az előbb rosszul írtam).Szét lett szedve.A bekapcsolás után pörög a ventilátor,(tehát nem áll le),az előbb nem jól írtam mert nem láttuk rendesen.Felvillan a képernyő egy picit lesz világosabb de az is eltűnik kb 1-2 mp.Kattan egyet a dvd-rész is mint ahogyan szokott is bekapcsoláskor.De se Bios se semmi. (a ledek is miután felvillannak el is alszanak.) Be lett víve egy szervizbe azt mondták így ránézésre hogy alaplap hiba (80 pénz) szóval nem tudom. Azért még kénék infókat hátha lehetne valamit kideríteni. :bow
(#) jokemaster válasza vladcepes hozzászólására (») Feb 21, 2011 /

Szia.

Ha felpörög, akkor sajna így látatlanban valóban alaplapos lesz. Pontosabban a déli híddal van gond.

Mielőtt vennél másik lapot bele (max 40 forint)
előtte 1 szervizben érdemes lenne rámelegíteni a lapra, néha ez segít.

Ha Budapesti Vagy, akkor tudok ajánlani korrekt szervizt.
(#) prockó válasza jokemaster hozzászólására (») Feb 21, 2011 /

Szia.

Van egy satás gépem( a múltkori az csak ide-s) nos az van hogy rátettem egy ide-s vinyót a satás mellé tehát egyidőben mind a 2-ő üzemelt , az ide-t leválasztottam csak a satás van fent és azóta ezt írja ki a gép: Media Shield IDE ROM BIOS 5.50
Detecting array...
(#) jokemaster válasza prockó hozzászólására (») Feb 21, 2011 /

Szia.

Állítsd be a biosban a bootolási sorrendet!

Mert most LAN-ról próbálja.

))

Szia.

Nem tudom pontosan hol meg mit, illetve csináltam már vele sok mindent, de mindig ez az array,és miután bekapcsolom a gépet ezt írja: detecting IDE drivers, valahogy nem találja a satás vinyót,ide-sel jó, biosban látja részletesen a satásat

Szia.

Sajnos van hogy nagyon belassult a gép, a képeken jól látszanak az adatok
(#) ptesza válasza prockó hozzászólására (») Feb 21, 2011 /

Lehet ,hogy gondja van a sata 2-es winyóval. Ha van ilyen jumper a winyón akkor vissza kell skálázni sata1-re. Vagy épp fordítva...
(#) prockó válasza ptesza hozzászólására (») Feb 21, 2011 /

Szia.

Ha van vinyó ha nincs vinyó akkor is ezt csinálja, sztem ez nem vinyó hiba, inkább setup-bios, na de viszont elemet kivettem, meg csináltam c-mos törlést és akkor is ezt csinálja,valami Raid van bekapcsolva és az kavar be-ha minden igaz,ebből tudsz valamire következtetni?
(#) vladcepes válasza jokemaster hozzászólására (») Feb 21, 2011 /

Szia.Köszi az infót,küldtem egy mailt.
(#) belfi2 válasza prockó hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Szia!
Sajnos nem igazán ismerem a SATA megoldásokat.de nincs véletlenül a BIOS-ban olyan, hogy a RAID-et át lehet állítani LINK re vagy valami hasonló? (IDE vezérlésnél : IDE/SATA; )
(#) abcdabcd hozzászólása Feb 22, 2011 /

Sziasztok! Most nekem lenne egy kérdésem az itt összegyűltekhez: egy ismerősömnek kéne vennem egy alaplapot, a mostanit bár még nem láttam de állítólag menthetetlen, van azonban benne egy Celeron341 (SL7TX) processzor, amit jó volna felhasználni az új alaplaphoz, amiből én ddr3 memóriával működőre gondoltam... Nem tudom valakinek van e itt tapasztalata esetleg intel G41-es chipkészlettel, ilyen lapokat néztem, ezek közül: ASUS P5G41T-M, MSI G41M-E43, és végül Asrock G41C-S re is ráfanyalodtam, mert a probléma az, hogy az asus cpu támogatási listájában nem szerepel egyáltalán Cleron341 sőt semmi ami 533-as FSB-jű... Az Asrock-nál megörültem ott szerepel a Celron341, de hogy ne legyen teljes az örömöm a legelőször úgy "pofára" kinézett MSI alaplap is támogatja a cel341-et viszont ők már pontos tipuskódot is adnak, 2 félét támogatnak, de ez egyik se az SL7TX... úgyhogy most azt se tudom, hogy az Asrock listája vajon csak pontatlan e, vagy az esetleg minden fajtáját támogatná a cel341-nek?

Valakinek valami ötlete?
(#) abcdabcd válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Elméletben itt egy lista Bővebben: Link A celeron 3xx szériáról a lap alján...
Eszerint csak különböző "stepping"-et jelentenek ezek a kódok, ha jól tudom az valami apróbb cpu mag továbbfejlesztést jelent...
Ha újabb a stepping, viszont nem tudom, hogy ez az adott alaplapban való működést vajon valamiben befolyásolja e...
(#) eSDi válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Üdv!

Az E0 és a G1 stepping között sok különbség nincs. A G1 az újabb és ebben az EM64T utasításkészletet bővítették ki pár utasítással (LAHF/SAHF), ami számodra lényegtelen.
Ha a CPU Support listában benne van a proci akkor a jó lesz, legyen akár az E0 vagy G1 stepping-es.
(#) abcdabcd válasza eSDi hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Köszi a tippet, hát én is úgy gondolom, hogy akár jónak kéne lennie, viszont ahogy az általad linkelt cikk is írja, hogy a CPU ID változott ezzel együtt, és azt nem tudom, hogy ezek a lapok mennyire akarnak kiszúrni az emberrel, hogyha az adott ID-t nem ismerik mondjuk, arra hogy reagálnak...csak jelzik, vagy esetleg nem hajlandók az első képernyőtől továbbmenni...
(#) titi33 hozzászólása Feb 23, 2011 /

sziasztok! segitséget szeretnék kérni,van egy aspire5520 laptop a probléma a következö:bekapcsolom elkezd müködni kb15mp ig normálisan aztán hallok némi sistergést a hangszóróbol elkezd a kép (szétesni) végül lefagy és nembirom kikapcsolni nem reagál semmire,aksi le ujraindit kijelzön semmi ,azonnal készenlétbe kapcsol és ismét nem birom kikapcsolni,aksi le ,várok20 percet bekapcsolom ismét működik kb15mp ig. nem poros ki lett takaritva
próbáltam rammal ram nélkül vinyóval vinyó nélkül semmi változás.ha valaki tudna segiteni nagyon boldog lennék! eöre is köszönöm
(#) belfi2 válasza titi33 hozzászólására (») Feb 23, 2011 /

Hali!
Processzor hűtés rendben?
(#) eSDi válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 23, 2011 /

Szerintem ez igazából csak a stepping váltás előtt megjelent alaplapokra igaz. Mivel ez nem egy frissen megjelent CPU, ezért ilyen gond nem hiszem, hogy lehet. Illetve nem szabad ilyen gondnak lennie. Inkább az a nagyobb probléma, hogy még támogassa az új alaplap ezt a CPU-t. Sajnos ez az átka a 90nm-es technológiának, ezek az új lapok már a 65 - 45nm-es technológiával készült procikra vannak fejlesztve és nem biztos, hogy tudnak akkora feszt és áramot biztosítani ami ennek a procinak kell.

összehasonlításképp:
Celeron D 341 Prescott-256 (90nm) 2.93 GHz 84W
Core 2 Duo E6850 Conroe (65nm) 3 GHz 65W
Core 2 Duo E8400 Wolfdale (45nm) 3 GHz 65W

A Core i sorozat egy kicsivel többet eszik.

Pentium III 1000B Coppermine (180nm) 1 GHz 32.98W én most egy ilyenről netezek...
(#) titi33 válasza belfi2 hozzászólására (») Feb 23, 2011 /

szia belfi2
szerintem rendben,leszedtem és ujra lett kenve tehát a hőelvezetésével talán nincs gond.kijelző kábel nem lehet a hiba oka???
(#) belfi2 válasza titi33 hozzászólására (») Feb 23, 2011 /

Nem tudom sajnos a laposokat nem ismerem annyira de elképzelhető.Induláskor próbálj belépni a BIOS-ba (már ha engedi a 15" idő )és ha van,állítsd át a gépet külső monitorra .bár mondjuk ehhez kell egy másik monitor is . akkor talán az alap kijelző letiltódik és meg tudjuk hogy a kábel e a ludas.De ez csak feltételezés,de hátha segít.
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Feb 23, 2011 /

Már nem bírtam szerkeszteni,de akku nélkül hálózatról próbáltad?
(#) belfi2 hozzászólása Feb 23, 2011 /

Sziasztok!
Ide is felteszem a kérdést mert az ezzel foglalkozó oldalon egy hónapja nem járt senki.Remélem nem moderálják ki.
Van egy ASUS VM800-s alaplapom aminek
megzörgősödött a CPU ventije.Ez egy Rullian Sience háromvezetékes (fekete,piros ,sárga)típusú volt.A biosban és egyéb programokkal (Speed fan ,Aida) lehetett látni a venti fordulatát.Most tettem bele egy ASUS ventit ami szintén háromvezetékes (fekete, piros, kék),de csak a biosban lehet látni a fordulatot.Valaki tudja hogy miért?
Következő: »»   179 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem