Fórum témák
» Több friss téma |
Sikerült-e átnézni a forrasztási oldalt? Nem érhet össze semmi?
Ha nem boldogulsz a forrasztási oldal vizsgálatával, jelezzed, szívesen segítek
![]()
Sziasztok.
Nemrég említettem képekkel mellékelve,hogy búgás tapsztalható a megépített tda7294-nél. Azt javasoltátok hogy cseréljem át a sima vezetékeket árnyékoltra. Megtettem lecseréltem árnyékolt vezetékekre de a búgás még így sem szünt meg. mit lehetne még tenni ez ügyben? Ha lekötöm a bemenő jelet megszűnik a búgás.
Rá JÖTTEM MIA BAJ...:sssss
Mivel nem vasalással nyomtam rá, a nyák rajzot,hanem berajzoltam Linkeltem az eredeti KIT képet amit Pirossal be kereteztem azt nézd meg, meg az én általam készített erősítőt Fordítva van! a bemenet nálam a 13-as Lábnál van.... amikor a 3-as lábnál kellene lennie!! nekem ezt a NYÁKrajzot Linkeltem Tükröznöm kellet volna és úgy felrajzolni a nyáklapra!! És persze imádkozok ,hogy nem döglőt bele az IC ![]() ![]()
Ne búsulj, nem Te vagy az első és nem is az utolsó
![]()
Udv ujra. Az a kedesem lenne hoy a sztereos megoldashoz miert csinal, vagy csinaltat mindenki 4x28V-os trafot???
Vagy van valami kulon oka ennek, vagy egyvalaki igy kitalalta es mindenki majmolja... Nem eleg lenne 2x28V-os trafot csinalni 250VA-ra? Es akkor a bekotes a kovetkezo lenne: Ez a megoldas sokkal kolcseghatekonyabb lenne: 1-eleg lenne egy db diodahid es a 2szer kevesebb kondi is kel. 2-A trafot olcsobban tekernek meg, vagy sokkal kevesebb munka volna megtekerni. 3-A nyak is kisebb lenne. Nem szeretnek okoskodni, de javitsatok ki ha roszzul irtam valamit is.
Nem akarlak megbántani, de úgy látom nem vagy tisztába, hogy mi micsoda, ha kezdő vagy teljesen kezdő, akkor nem ilyennel kéne kezdeni vagy, ha megtudod oldani egy hozzáértő személyt kéne felkeresned.
Egy hidalttal meghajthatsz 2 otthoni hangfalat bőven, a táp ahhoz kell, hogy egyáltalán mőködjön az erősítőd, a kopp. gátló, ahhoz kell, hogy védd a hangfalaidat és persze egy toroid trafót is kell venned! De ha mindenáron te akarod megcsinálni akkor nézz utána a kifejezéseknek pl graetz híd.
Hali! Lenne egy apró kérdésem, bár nem teljesen idevág, de ez áll hozzá a legközelebb!
Van egy hifim ami 2/3-ad hangerőnél már torzít (régen bírta). Tegnap megbontom és látom, hogy ott virít a doboz alján egy aluminium lemez hűtéssel egy TDA7499-es. Na mondom szép TDA-t lemezzel hűteni venti nélkl -.-" A kérdés a következő lenne: Lehet-e ezt egy kicsit erősebb IC-vel helyettesíteni úgy, hogy nem kell belenyúlnom másba, illetve ne változzon a teljesítmény, csak bírja ha terhelik! Válaszokat előre is köszi!
Teljesen mindegy , hogy 2x28V 6A , vagy 4x28V 3A. Vékonyabb drót kell hozzá , és így még olcsóbb is lehet...
Nem majmolás , hanem egy nagyon jó dolog, amivel egy 100 Hz -es brummtól szabadítod meg az erősítődet . 1 db graetz ami plusz költségként jelenkezik. Ha 10000µF -et tettél volna akkor elég 4700µF .
Inkább a nagy elkókat ellenőrizzed ,illetve cseréljed ki, elsőre.
hello
köszi a válaszod nem sertodom meg, sose csinaltam meg erositot, nem is szeretnek ezzel nagyon melyen foglalkozni. Tetszenek ezek a kit-ek, azt gondoltam, hogy ott a lenyeg, az meg ki van talalva. az erdekelt, hogy mi minden kell meg hozza, hogy el tudjam donteni belevágjak-e, mert nem tunik draganak. de ha csak egy rakas bugo-zugo alkatreszhalmazt kapok, akkor nyilvan kar belevagni. Nem egy mindent tudo erosito a celom, hanem hogy a franya CDimet le tudjam jatszani normalisan, de ne legyen meg egy doboz a tv alatt, vagy ha mar kell lennie, akkor minel kisebb, es passzoljon a hangfalakhoz. A masik alternativa a mini erosito, amin csak egy hangero gomb van, elore kesz es szinten ezzel a procival megy.
Hat nem tudom, eddig kb vagy 20db kulonfele erositot lattam szetszedve, de egyikben sem volt ilyen tapellatas.
Ugyan mar miert lenne brumm ha eleg nagy kondit rak az ember a diodahid utan?
Bővebben: Link
Bővebben: Link Mennyit keressek? Sajnos az alapokat sem érted , és a linkelt pdf-et sem olvastad el. Feladom.
Sziasztok! Szerintetek ez a hűtőborda elég egy mono TDA7294 erősítőnek?
Én is megépítettem, bár nem tetszett. Nem állt le a venti, ha hideg volt a TIP, és a sebességváltozást sem érzékeltem megfelelőnek. Ettől függetlenül rábíztam egy TDA7294 híd hűtését, a célnak megfelelő. A kezdő kérdések topicban van egy venti szabályzóm (max.1 hónapja raktam fel), még nincs megépítve, szimulátorban tökéletesen működik. Ha érdekel, keress rá a nevemre (user:kovidivi), és képeket keress!
Nekem jól működik. Tegnap építettem meg. Valami hőfok/feszültség diagram jó lenne. De hogyan is kellene ? 11 volt a max ami kimehet belőle.PC táp 12V-ról teszteltem.
Fiuk kb hany Amper az aramfelvetele 28V-on egy oldalnak? (azt akarom megtudni mennyi watt szukseges 1 oldal ellatasahoz)
A TIP hőmérsékletét kellene mérni, és a kimenő feszültség. Ha van hőmérős multid, akkor könnyen megoldható. Pákával kell melegíteni a TIP-et. Ha nincs, akkor pl. MBR10100-at kell a TIP hátára rakni, azon pedig feszültségesést mérni. Esetleg még kalibrálni is lehetne, 0fokC-on, és 100fokC-on. Csak a 2k2-es poti milyen állásban legyen? Ami neked bevált, lemérhetnéd, és mellette meg lenne egy grafikon.
Ha nem is akarsz vele nagyon foglalkozni, akkor szerintem egy kész erősítőt vegyél és akkor nem kell építgetned!
Srácok valaki meg építette már ezt a kapcsolást?
ha igen és működik valaki jelezzen már vissza.. nekem az istenért se akar működni.:S
Szia!
Honnan van ez a csodálatos nyákterv?
Úgy látom, ez az alkatrészoldal felőli nézet. Ezt figyelembe vetted? Itt találsz nyákterveket forrasztási és alkatrészoldali nézettel.
ja utólag... amikor már kész volt.... annyit csináltam ,hogy az IC a forrasztási oldalra forrasztottam be... és úgy se jó
valaki dobjon egy rendes nyákrajzot. amit már kipróbált és működik is.
![]() ![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |