Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézernyomtató minősége, képekkel
Lapozás: OK   1 / 2
(#) sikolymester hozzászólása Feb 27, 2011 /

Hosszas keresgetés után sem találtam egyértelműen ilyen posztokat a fórumban.

Az indok a következő: Miután a Samsung CLP-300n nomtatóm egyre rosszabban képes műnyomóra nyomtatni (eljutott oda, hogy már 100% -osan elakad minden egyes műnyomó lap) szeretnék venni magamnak egy kifejezetten műnyomós-vasalós NYÁKkészítéshez nyomtatót.

Mivel csak szétszórva találni utalásokat a fórumozók nyomtatóképességeire vonatkozóan, gondoltam jó lenne másoknak is egy kifejezetten ezzel foglalkozó topik.

Jómagam el is készítettem 3 különböző nyomtatóval készített műnyomós nyomtatásomról egy-egy szkennelést.

Íme tehát az első:
Nyomtató: Samsung CPL-300n (még amikor szinte vadi új volt)
Papír: 150g-os műnyomó a pantonból
Beállítások: legjobb minőség, szürkeárnyalatos mód
(Toner: talán még az eredeti Samsung toner)
(#) sikolymester hozzászólása Feb 27, 2011 /

Nyomtató: HP LaserJet 4100
Papír: 135g-os műnyomó a pantonból
Beállítások: alapbeállítás
(Toner: nem tudom)
(#) szabi83 válasza sikolymester hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Idézet:
„legjobb minőség, szürkeárnyalatos mód”

Elég maszatos .
(#) kistotti01 válasza sikolymester hozzászólására (») Feb 27, 2011 1 /

Hello!
Ha nem találod elég élesnek a nyomtatott képet, akor ragassz (nagyon pontos illesztéssel) 2 vagy 3 nyomtatott képet egymásra. Én mindig így csinálom, mivel a nyomtatom utángyártott dolgokkal nem tud megfelelő élességet produkálni. Ha 2-t összeragasztok úgy már teljesen tökéletes.
(#) idlob válasza kistotti01 hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Műnyomóra nyomtat, tehát vasalásos technikáról van szó, nem levilágítósról.
(#) kaqkk válasza sikolymester hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Én egy öreg Hp 2100 ast használok egyéni beállításokkal .
De ő is kispórolja a teliföd közepéről a tonert . Ezt úgy kerülöm meg hogy a teliföldet kockásra tervezem .
És etikett cimke hátlapot-vagy öntapadós tapéta hordozót használok (ezeket csak le kell húzni a kész nyákról laminálás után .
(#) patexati válasza sikolymester hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Szia! HP laserjet 6l nagyon jó a célra!
(#) patexati válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Szia! Ez a "kispórolás" attól lehet,hogy a hengerre nem megy át elég töltés! A sok tonerpor elnyeli a töltést és nem jut elég középre.. Van egy henger mi a fényhengerrel együtt van az a kis vékony.. Na annak a feladata a töltés eljuttatása a hengerre valószínű az lehet gyenge..
(#) karika200 válasza patexati hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Nekem egy HP Laserjet 4L van és szintén tökéletes a célra. Nekem nem volt vele bajom sosem.
(#) interferi hozzászólása Márc 1, 2011 /

Én XEROX Phaser 3117 használok (a toner majdnem ugyanolyan mint a SAMSUNG ML2010 ben az egyik oldallap más)
(#) huba válasza interferi hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Nekem kb 3 év után most eljutott oda hogy kiszáradt a gumi vagy nem tudom mi ahol felveszi a lapot. Én fotózok. A fóliát csak rásegítésel veszi el úgy is csak néha, ferdén megy benne a papír, sőt most már a sima fehér lappal is vannak gondjai.
(#) zsoltee0001 válasza huba hozzászólására (») Márc 1, 2011 1 /

Kiszáradt görgőre:
Fúrógépbe (ha lehet asztali) tescos drótkorong befog-> közepes fordulaton átjárat a görgőn.
1x 2x meg lehet csinálni.
Üdv
(#) huba válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 1, 2011 1 /

Köszönöm az ötletet. Ma csak egy lapot vett el utána semmit. Felmérgelődtem, szétkaptam és nekimentem a guminak a minidrillbe fogott drótkorongalt. Szép tapadós lett. Most úgy tűnik jó. Ezt a tónert remélem kihúzza. Aztán lehet veszek egy nagyobb felbontásút.
(#) interferi válasza huba hozzászólására (») Márc 1, 2011 1 /

Lemosod alkoholal és kés pengélyét a tengelyével párhuzamosan tartva rányomva körbekaparod már több nyomtatónál bevált mert egy idö után kisimul a felülete.
(#) kaqkk válasza patexati hozzászólására (») Márc 1, 2011 1 /

A spórolás már a programjában benne van ! A nagyobb felületeknek csak a széleit csinálja teljesen feketére , így olvasásnál becsapja a szemet . Már nagyon sokféle beállítást próbáltam , lett egy ami bevált avval és a kockázással egészen jól dolgozik .
(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 1, 2011 2 /

Példának itt a legújabb tervem .

tetet2.png

(#) abcdabcd válasza sikolymester hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Próbálj meg kifejezetten lézernyomtatóhoz készült fotopapírra nyomtatni, pl ahogy watt is javasolja a honlapján: HP Laser Photo Paper, 120g/m2 A3-as rendelési kódja: Q6548A , A4-e...6547A.
Illetve én is keresgéltem lézerbe való fotopapírt, és találtam a Saturnban az Europarkban 3800Ftért 100 ív A/4, a márkát már nem tudom, de valami német gyártó és ez az egyféle volt, amelyikre nem az volt írva, hogy tintasugarashoz való... bár a HP papírt amit Watt ajánl megnéztem a neten az 200 vagy 150ív nemtudom most, de az egy lapra eső ára lehet jobb volt, mint a 3800/100lap-nak...
(#) timcsibaby10 válasza sikolymester hozzászólására (») Márc 16, 2011 /

Üdv Sikolymester!

Én nekem samsung clp 525 ös nyomtatóm van, és nekem is elakad a műnyomó lap benne. sőt egyet már rá is égetett a hőhengere, utána megcsináltattam, de most is elakad benne, meg már függőlegesen húz bele két fekete csíkot, De előtte nem huzta bele, és nem tudom, hogy mi lehet a baj Nagyon csalódott vagyok. Nekem azt mondták, hogy nemlehet evel olyanra nyomtatni, de lehet szerintem, érdekes másnak sikerült. És mostmár gondba vagyok, hogy milyen lézernyomtatóval lehet hibátlanul nyomtatni ilyenre! Vagy beállítás probléma lehet!
(#) sikolymester hozzászólása Máj 30, 2011 /

Nos, többen is félreértelmezték az általam nyitott topik lényegét, miszerint itt képeket kéretik feltenni a nyomtató által generált minőségről.

Ennek tükrében teszek fel most két szkennelést.

Nyomtató: Samsung ML-1865W (vadi új)
Papír: 100g-os fényes műnyomó a pantonból
Beállítások: alapbeállítás
Toner: Eredeti toner
(#) Piszkos hozzászólása Aug 25, 2011 /

Sziasztok! Nekem például nagyon jól jön egy kis körkép nyomtatókról, mert most készülök venni.
(#) abcdabcd válasza sikolymester hozzászólására (») Aug 25, 2011 /

Néztem a szkennelt képeidet, ezek a szkennelés miatt ilyen "pöttyösek", vagy a nyomatott példányok is ilyenek?
(#) sikolymester válasza abcdabcd hozzászólására (») Aug 25, 2011 /

Ha jól emlékszem, akkor azért ilyen, mert ugyanarra a lapra nyomtattam ki a NYÁKnak mindkét oldalát, mégpedig úgy, hogy visszatettem a lapot a nyomtatóba. Tapasztalatom szerint, ha az ember így nyomtat egy lapra többször egymás után, akkor bizony egyre koszosabb/pöttyösebb lesz a tonertől.
(#) hotib hozzászólása Jan 8, 2013 /

Én is megnéztem, hogy a nyomtatónak milyen spec. beállításai vannak. Egy elég érdekes opciót találtam a postscript beállítások között, lásd a képet Így nem kell bűvészkednem a pdf-ben kapott tervekkel dry fóliához.
Azért írtam ezt, mert lehetséges, hogy más típusú, postscript képes nyomtatók beállításainál is megtalálható, elképzelhető, hogy lesz, akinek megoldást nyújt.

brother.png

(#) eyess hozzászólása Jan 8, 2013 /

Bizony , ha létezik más program a nyomtatóhoz frissítés , vagy bármi , akkor meg kell keresni , és telepíteni.
Egy példát én is tennék fel , igaz , hogy ez színes nyomtató , de ami a lényeg azt bemutatom.

Hardveres dpi beállítások ez lényeges , hogy a gép ne csak szoftveresen tudja az 1200 DPi felbontást , és ne HQ megjelöléssel legyen hanem dpi vel.A HQ szoftveres tuning , ami nem igazán tudja az 1200dpi t.

Lehetőleg állíthatóak legyenek a papír tulajdonságoknál a vastagság fólia stb.

És végül a szín , Tónus , és Gamma értékek változtatása .Lehet látni mennyire le lehet venni az értékeket . A legalsó Gamma állítás minden szín középhelyzetében volt.

Sokszor írtam , hogy sok múlik a nyomtató beállításán , legyen az dry , vagy vasalás .Ugyanis mindig a legelső folyamat a meghatározó a többi folyamat , illetve a végeredmény érdekében , és ez a nyomtatás.
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2013
(#) johny999 hozzászólása Jan 9, 2013 /

Sziasztok,

a véleményetekre vagyok kíváncsi. Levilágításos nyák készítéshez, fóliára való nyomtatáshoz szerintetek jó lenne ez a nyomtató? Ricoh Aficio SP 3400N 50€-ért van most "akciós".
(#) gulasoft válasza eyess hozzászólására (») Jan 9, 2013 /

Nekem egy samsung 500clp N-em van ott szerinted a legutolsó képen látható nagyon sötétet kéne beállítanom?
(#) eyess válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 10, 2013 /

Nem tudom mennyire egyezik a szoftver , de gondolom ugyan az .Ez több mindentől függ papír , vagy fólia , vasalás , vagy dry..De ahogy tudom te nem vasalsz , így valószínű a jobb fedés érdekében igen.Egyébként nekem clp 510 van , de van egy clp 300 as is.
Annyit tudok a gépről , hogy van egy ismerős aki toner porokkal foglalkozik , és ő mondta nekem, hogy igen jó gépek ezek , mert anno a grafikákat a grafikai stúdiókban csak ilyenekkel csinálták a minősége miatt ugy hogy el ne add . Egyébként nem rég töltöttem fel a tonereket, és nagyon szépen nyomtat , persze megelőzte egy tisztítás is.Ha jól megnézed a legalsó képet szinte a fehér átmegy majdnem sötét szürkébe , akkor gondold el a fekete tónus milyen.Próbáld ki.
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2013
(#) Jáger László hozzászólása Jan 10, 2013 /

Üdv mindenki! Nekem egy Samsung 2580N-es nyomtatóm van. Eddig gyári tonerrel használtam, de a lényeg: 1200X1200 dpi. Eddig nagyon bevált, de legjobb minőség + kikapcsolt takarékos módban nyomtatok.
(#) sikolymester válasza Jáger László hozzászólására (») Jan 11, 2013 /

Be tudod szkennelni? Akkor remekül meg tudnánk ítélni.
Köszi!
(#) kirally hozzászólása Okt 7, 2013 /

Sziasztok!

Lézernyomtató vásárlás előtt állok, Toner transzferes nyákkészítéshez.
Szempontok: NYÁK készítéshez jó legyen, olcsó fenntartás.

Én a Xerox Phaser 3040-et néztem ki magamnak.
Valaki használt már ilyet?
Esetleg vélemény?

Köszönöm előre is a válaszokat,
Üdv:Bence
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem