Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Lézernyomtató minősége, képekkel
Témaindító: sikolymester, idő: Feb 27, 2011
Hosszas keresgetés után sem találtam egyértelműen ilyen posztokat a fórumban.
Az indok a következő: Miután a Samsung CLP-300n nomtatóm egyre rosszabban képes műnyomóra nyomtatni (eljutott oda, hogy már 100% -osan elakad minden egyes műnyomó lap) szeretnék venni magamnak egy kifejezetten műnyomós-vasalós NYÁKkészítéshez nyomtatót. Mivel csak szétszórva találni utalásokat a fórumozók nyomtatóképességeire vonatkozóan, gondoltam jó lenne másoknak is egy kifejezetten ezzel foglalkozó topik. Jómagam el is készítettem 3 különböző nyomtatóval készített műnyomós nyomtatásomról egy-egy szkennelést. Íme tehát az első: Nyomtató: Samsung CPL-300n (még amikor szinte vadi új volt) Papír: 150g-os műnyomó a pantonból Beállítások: legjobb minőség, szürkeárnyalatos mód (Toner: talán még az eredeti Samsung toner)
Nyomtató: HP LaserJet 4100
Papír: 135g-os műnyomó a pantonból Beállítások: alapbeállítás (Toner: nem tudom)
Idézet: „legjobb minőség, szürkeárnyalatos mód” Elég maszatos .
Hello!
Ha nem találod elég élesnek a nyomtatott képet, akor ragassz (nagyon pontos illesztéssel) 2 vagy 3 nyomtatott képet egymásra. Én mindig így csinálom, mivel a nyomtatom utángyártott dolgokkal nem tud megfelelő élességet produkálni. Ha 2-t összeragasztok úgy már teljesen tökéletes.
Műnyomóra nyomtat, tehát vasalásos technikáról van szó, nem levilágítósról.
Én egy öreg Hp 2100 ast használok egyéni beállításokkal .
De ő is kispórolja a teliföd közepéről a tonert . Ezt úgy kerülöm meg hogy a teliföldet kockásra tervezem . ![]() És etikett cimke hátlapot-vagy öntapadós tapéta hordozót használok (ezeket csak le kell húzni a kész nyákról laminálás után .
Szia! HP laserjet 6l nagyon jó a célra!
![]()
Szia! Ez a "kispórolás" attól lehet,hogy a hengerre nem megy át elég töltés! A sok tonerpor elnyeli a töltést és nem jut elég középre.. Van egy henger mi a fényhengerrel együtt van az a kis vékony.. Na annak a feladata a töltés eljuttatása a hengerre valószínű az lehet gyenge..
Nekem egy HP Laserjet 4L van és szintén tökéletes a célra. Nekem nem volt vele bajom sosem.
Én XEROX Phaser 3117 használok (a toner majdnem ugyanolyan mint a SAMSUNG ML2010 ben az egyik oldallap más)
Nekem kb 3 év után most eljutott oda hogy kiszáradt a gumi vagy nem tudom mi ahol felveszi a lapot. Én fotózok. A fóliát csak rásegítésel veszi el úgy is csak néha, ferdén megy benne a papír, sőt most már a sima fehér lappal is vannak gondjai.
![]()
Kiszáradt görgőre:
Fúrógépbe (ha lehet asztali) tescos drótkorong befog-> közepes fordulaton átjárat a görgőn. 1x 2x meg lehet csinálni. Üdv
Köszönöm az ötletet. Ma csak egy lapot vett el utána semmit. Felmérgelődtem, szétkaptam és nekimentem a guminak a minidrillbe fogott drótkorongalt. Szép tapadós lett. Most úgy tűnik jó. Ezt a tónert remélem kihúzza. Aztán lehet veszek egy nagyobb felbontásút.
Lemosod alkoholal és kés pengélyét a tengelyével párhuzamosan tartva rányomva körbekaparod már több nyomtatónál bevált mert egy idö után kisimul a felülete.
A spórolás már a programjában benne van ! A nagyobb felületeknek csak a széleit csinálja teljesen feketére , így olvasásnál becsapja a szemet . Már nagyon sokféle beállítást próbáltam , lett egy ami bevált avval és a kockázással egészen jól dolgozik .
Példának itt a legújabb tervem .
Próbálj meg kifejezetten lézernyomtatóhoz készült fotopapírra nyomtatni, pl ahogy watt is javasolja a honlapján: HP Laser Photo Paper, 120g/m2 A3-as rendelési kódja: Q6548A , A4-e...6547A.
Illetve én is keresgéltem lézerbe való fotopapírt, és találtam a Saturnban az Europarkban 3800Ftért 100 ív A/4, a márkát már nem tudom, de valami német gyártó és ez az egyféle volt, amelyikre nem az volt írva, hogy tintasugarashoz való... bár a HP papírt amit Watt ajánl megnéztem a neten az 200 vagy 150ív nemtudom most, de az egy lapra eső ára lehet jobb volt, mint a 3800/100lap-nak...
Üdv Sikolymester!
Én nekem samsung clp 525 ös nyomtatóm van, és nekem is elakad a műnyomó lap benne. sőt egyet már rá is égetett a hőhengere, utána megcsináltattam, de most is elakad benne, meg már függőlegesen húz bele két fekete csíkot, De előtte nem huzta bele, és nem tudom, hogy mi lehet a baj ![]()
Nos, többen is félreértelmezték az általam nyitott topik lényegét, miszerint itt képeket kéretik feltenni a nyomtató által generált minőségről.
Ennek tükrében teszek fel most két szkennelést. Nyomtató: Samsung ML-1865W (vadi új) Papír: 100g-os fényes műnyomó a pantonból Beállítások: alapbeállítás Toner: Eredeti toner
Sziasztok! Nekem például nagyon jól jön egy kis körkép nyomtatókról, mert most készülök venni.
Néztem a szkennelt képeidet, ezek a szkennelés miatt ilyen "pöttyösek", vagy a nyomatott példányok is ilyenek?
Ha jól emlékszem, akkor azért ilyen, mert ugyanarra a lapra nyomtattam ki a NYÁKnak mindkét oldalát, mégpedig úgy, hogy visszatettem a lapot a nyomtatóba. Tapasztalatom szerint, ha az ember így nyomtat egy lapra többször egymás után, akkor bizony egyre koszosabb/pöttyösebb lesz a tonertől.
Én is megnéztem, hogy a nyomtatónak milyen spec. beállításai vannak. Egy elég érdekes opciót találtam a postscript beállítások között, lásd a képet
![]() Azért írtam ezt, mert lehetséges, hogy más típusú, postscript képes nyomtatók beállításainál is megtalálható, elképzelhető, hogy lesz, akinek megoldást nyújt.
Bizony , ha létezik más program a nyomtatóhoz frissítés , vagy bármi , akkor meg kell keresni , és telepíteni.
Egy példát én is tennék fel , igaz , hogy ez színes nyomtató , de ami a lényeg azt bemutatom. Hardveres dpi beállítások ez lényeges , hogy a gép ne csak szoftveresen tudja az 1200 DPi felbontást , és ne HQ megjelöléssel legyen hanem dpi vel.A HQ szoftveres tuning , ami nem igazán tudja az 1200dpi t. Lehetőleg állíthatóak legyenek a papír tulajdonságoknál a vastagság fólia stb. És végül a szín , Tónus , és Gamma értékek változtatása .Lehet látni mennyire le lehet venni az értékeket . A legalsó Gamma állítás minden szín középhelyzetében volt. Sokszor írtam , hogy sok múlik a nyomtató beállításán , legyen az dry , vagy vasalás .Ugyanis mindig a legelső folyamat a meghatározó a többi folyamat , illetve a végeredmény érdekében , és ez a nyomtatás. A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2013
Sziasztok,
a véleményetekre vagyok kíváncsi. Levilágításos nyák készítéshez, fóliára való nyomtatáshoz szerintetek jó lenne ez a nyomtató? Ricoh Aficio SP 3400N 50€-ért van most "akciós".
Nekem egy samsung 500clp N-em van ott szerinted a legutolsó képen látható nagyon sötétet kéne beállítanom?
Nem tudom mennyire egyezik a szoftver , de gondolom ugyan az .Ez több mindentől függ papír , vagy fólia , vasalás , vagy dry..De ahogy tudom te nem vasalsz , így valószínű a jobb fedés érdekében igen.Egyébként nekem clp 510 van , de van egy clp 300 as is.
Annyit tudok a gépről , hogy van egy ismerős aki toner porokkal foglalkozik , és ő mondta nekem, hogy igen jó gépek ezek , mert anno a grafikákat a grafikai stúdiókban csak ilyenekkel csinálták a minősége miatt ugy hogy el ne add . Egyébként nem rég töltöttem fel a tonereket, és nagyon szépen nyomtat , persze megelőzte egy tisztítás is.Ha jól megnézed a legalsó képet szinte a fehér átmegy majdnem sötét szürkébe , akkor gondold el a fekete tónus milyen.Próbáld ki. A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2013
Üdv mindenki! Nekem egy Samsung 2580N-es nyomtatóm van. Eddig gyári tonerrel használtam, de a lényeg: 1200X1200 dpi. Eddig nagyon bevált, de legjobb minőség + kikapcsolt takarékos módban nyomtatok.
Be tudod szkennelni? Akkor remekül meg tudnánk ítélni.
Köszi!
Sziasztok!
Lézernyomtató vásárlás előtt állok, Toner transzferes nyákkészítéshez. Szempontok: NYÁK készítéshez jó legyen, olcsó fenntartás. Én a Xerox Phaser 3040-et néztem ki magamnak. Valaki használt már ilyet? Esetleg vélemény? Köszönöm előre is a válaszokat, Üdv:Bence |
Bejelentkezés
Hirdetés |