Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nyomtató probléma
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Volt eset amikor a dr.blade volt megöregedve és rengeteg tonert hordott ki developer henger oly sokat , hogy felgyürődött a fényhegerre és kihullt a gépbe.
A törlő lamellát ebből a kazettából kiszerelni nagyon macerás . A kazetta két részből áll amit két fémcsap fog össze az oldalán ezeket ki kell piszkálni majd kettévenni , a fényhegert ki kell szerelni nehogy megsérüljön majd következik a neheze .............
Ezeket a képeket elnézve nekem nem úgy tűnik, hogy bármi is ismétlődne, ill. blade miatt csíkozna, de lehet, hogy csak a scanner nem adja jól vissza az eredeti példányt.
Idézet: „a drum negatív töltését így elvileg nem tudta megszüntetni sehol sem) akkor is szürke oldalakat nyomott, pedig én úgy gondolnám, hogy a hengeren és a waste tartályban maradt kevés toner 30-40 oldal alatt letisztult volna, mivel ugye nincs utánpótlása, egy negatív töltésű drum-ra elvileg nem kerülne pluszban szintén negatív tonerpor, és fehér oldalakat nyomott volna” Ez így is van addig, amíg van töltés és a dob fel is veszi azt Ha nem vizes papír akkor valami nagyfesz gubancra gondolnék, bár lehet, hogy mellé tippelek. Szokott lenni egy led sor ami a blade utáni dob felületét töltésmentesíti, ezt le tudnád csekkolni? üdv
Na, hozzáfogtam a kazetta szétszedéséhez, odáig el is jutottam, hogy kiszedtem a drum-ot, így már láthatóvá vált a "lényeg" a törlő blade, és a dr.blade meg a developer, mellékeltem a képeket hogyan néznek ki, a törlő elég erőteljesen tonerporos, és a developer is vastagon borítva van tonerrel, egy kis kupac toner még ki is hullott belőle ahogy mozgattam.
A 004-es képen bekarikáztam egy fémpöcköt, ezt kellene kihúzni, hogy kettéjöjjön a cleaner és a developer rész? Ha igen szerintetek mivel lenne legegyszerűbb kiszedni, mert így simán fogóval nem bírtam kihúzni? Üdv: Laci
Idézet: „Ez így is van addig, amíg van töltés és a dob fel is veszi azt” Igen én is pont ezért gondolkoztam azon, hogy mi van, ha mégiscsak a printerben van a gond, és pl. a HV PSU nem ad rendesen töltést a charging rollernek, így nem tölti a dobot, az meg folyamatosan gyűjti befele a tonert a developer-ről. ITT valakinek pont ugyan ez a hiba jött elő ugyan ennél a printernél, kis is cserélte a cl. blade-et, de azt írta nem oldotta meg a problémát az sem, max. gyengült a szürkeség. Szerintem led sor ebben még nincs, vagy legalábbis nem láttam.
Szeretnék az unokahúgom részére venni egy nyomtatót ajándékba. Egyetemista és folyton jegyzeteket nyomtat a suliban. Szerintetek milyen nyomtatót vegyek. Vagy mindegy csak fogjam balról a másodikat a boltban és kész?
Ha sokat kell nyomtatni, és jegyzeteket, akkor a legolcsóbb FF lézer nyomtató a jó választás
Mi az, hogy kikapcsolt fogyasztás 0,6W? Bővebben: Link
![]() A konnektorból is ki kell húzni, hogy ne egye az áramot?
Hello!
Az az igazság , hogy nagyon rég töltöttem ilyen kazettát de ha nem tévedek azokat a fémcsapokat ki kell piszkálni egy nagyon hegyes és erős szerszámmal ! Nem emlékszem , hogy ha a fényhengert kivéve látszanak-e a fémcsapok végei mert olyankor belülről ki lehet nyomni őket . Sok sikert ! Üdv !
Amúgy a OO1-es képen mintha a törlőpenge meg volna görbülve a bal szélen nagyon jól látszik !
Sziasztok!
Igen. én is úgy láttam, hogy meghajlott a blade (szabad szemmel még sokkal feltűnőbb volt mint a fotón), kiszedtem, hogy meghajtom kicsit ellenkező irányba, sikerült is, prímán a henger felé hajlik most már, érzik a hengeren is, hogy fogja (nem forog olyan könnyen mint előtte) viszont továbbra sem törli le rendesen, sok pár mm--es csíkban otthagyja rajta. ![]() Arra tudok gondolni, hogy mivel ilyen kicsit tapadós (elöregedett műanyag) szerű a tapintása, valahogy beleragadhat a toner, és mindig keni a dobra, szerintetek is ilyesmi lehet? Van esetleg bármi ötletetek, hogy mit lehetne vele csinálni, esetleg mire lehetne kicserélni? Üdv: Laci
Helo !
Két megoldás van , kicserélni vagy leszedni a régi gumit és egy jobbat beragasztani szintén ilyen méretűt ! Szerencsés vagy ha találsz még ilyen utángyártott lamellát !
Szóval akkor az is egy megoldás lenne, ha ennek a gumis végét leszedném, és egy másik tonerből aminek legalább ilyen hosszú törlőgumija van ráragasztanám erre?
Az szerinted nem jöhetne szóba mint egy lehetőség, ha sehonnan nem kerülne ilyen lamella, ennek a gumilamellának az aljára ráragasztani valami nagyon vékony és puha antisztatikus szivacsot (pl. olyasmit mint ami alaplapok csomagolásában szokott lenni), esetleg valami nem szöszös textil anyagot, azt nekinyomná a dobnak ez a gumi és törölné a dobot? Vagy ez így egyáltalán nem működne?
Helló! Tud nekem valaki segíteni? Van egy MP140-es nyomtatóm és nem tudom resetelni! Mi lehet a baj?
Az a helyzet , hogy jobb ha egy másik gumit ragasztasz a réginek nincs meg már a várt rugalmassága esetleg ha leveszed megfordithatod rövid ideig ez is megteszi . Nem nagyon vált be nekem az ilyen "viagrás"megoldás dr.blade esetében még elmegy .
Az ilyen szivacs meg egyéb anyag által "felviagrázott" megerősitett lamellák nem igazán váltak be sajnos a gumi öregedése nemcsak a görbülést eredményezi de a rugalmasság hiánya is nagy gond mert a henger forgása közben nem követi azt megfelelőképpen. Üdv !
Szia! Ez egy jó ötlet!! Azt a kis hengert valóban vissza lehet tenni az enyémben is fordítva is! Holnap kipróbálom hátha nem mindegy merre áll
Lehet ez is meg van "delejezve" és fordítva nem úgy működik,hogy kell
Szervusz !
Nem hinném , próbáld meg de valószinű , hogy nem mindig olyan egyszerű a dolog ! Murphy nem alszik ! Részleteznéd a problémádat . Üdv !
Van egy nyomtatóm amely nem működik. A dokumentációkat megnyitja,de nem nyomtatja le. A nyomtatón az a jelzés villog,hogy töltsem be a papírt,vagy hárítsam el a papír elakadást,de betölti a papírt és nem akad el. Ha valakinek van tipje akkor segítsen! Köszike
Én végignézném a papír érzékelőket. Valszeg optók és esetleg kosz vagy bármi van valamelyiken...
Szia!
Most kicsit leállt a javítás, mert keresek hozzá blade-et, de közben az jutott eszembe, hogy nem lehetséges-e, hogy maga a drum is hibás, elöregedett, és ezért mindig felszed magára tonert a developerről, akkor is amikor nem kellene, ezért nem tud letisztulni sosem (még akkor sem ha a blade normálisan törölne)? Ilyen hiba előfordulhat a drum öregedése miatt szerinted? Kicsit azt is furcsállom, hogy a drum ilyen világos szürkés színű, nem a szokásos méregzöld/kékeszöld, ebben gyárilag ilyen szokott lenni, vagy ez is azt mutatja, hogy lebomlott rajta a fényérzékeny réteg? Üdv: Laci
Sziasztok!
Egy Samsung ML-1640-es típusú lézernyomtatom van. Már 3 éves, elkezdte azt csinálni, hogy folyton elakadt benne a papír. Szétszedtem és láttam, hogy az alsó tengely (amelyiken van a lapfelszedő gumi) végén el van törve egy alkatrész.Egy két fogaskerékből álló, rugóval összeakasztott alkatrésznek törött ki a két középső pöcke, ami rögzítette a tengelyhez. Szerencsére találtam egy webshopban ilyet. Megrendeltem, össze is raktam a nyomtatót. Azóta simán megy benne a papír, nem akad el. Viszont olvashatatlanul halványan nyomtat azóta. Kipróbáltam másik nyomtatóban a toneremet, ott tökéletes volt. Mitől lehet ez? Válaszotokat előre is köszönöm!
Szia
Valami csatlakozót nem tehettél vissza? Kövesd vissza mi az amit szétszedtél és megtalálod a hibát. Üdv
Szia!
Már 5x szétszedtem és összeraktam... Egy 4 lábú csatlakozó van, amit be lehet dugni máshova is, de megnéztem a service manual-t és az a főmotor kábele, tehát biztos, hogy jó helyen van, mert a másik csatlakozóban fel se pörög.
Ha egyik pillanatról a másikra marha halvány a kép akkor a transfer hengernél szokott gáz lenni.
A te esetedbe lehet pl. egy véletlen elhajlott érintkező. De ezt a tipust konkrétan nem ismerem, várj meg egy szakértőbb válaszát. Addig is jó volna egy jó minőségű kép arról a halvány nyomatról. Üdv
Szia!
Itt van a kép.
A transzfernél lesz a hiba.
üdv
Szerinted mit lehetne vele csinálni?
Javasolnám, dobj egy üzenetet "Tranzisztor" fórumtársnak, ő jártas az asztali nyomtatókba.
Lehet, hogy kapásból vágni fogja, hova nyúlj. Így látatlanból nem tudok többet segíteni. Üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Lehet ez is meg van "delejezve" és fordítva nem úgy működik,hogy kell