Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   758 / 2489
(#) Gyozo92 válasza Bassmester hozzászólására (») Márc 7, 2011 /
 
Én is sima trafót tervezek a 2X500asba, szóval lesz súlya. Bár, arra is gondoltam, hogy külön dobozba helyezzem el esetleg. Valóban a kapcsolóüzemű a legjobb. Könnyű, kicsi, olcsó. (ha magadnak csinálod) De az nekem ugye nem megy, szóval marad az így olcsóbbra kijövő nehezék. (legalább nem tudják elcsórni, nem tud vele szaladni )

Szóval igaz a mondás: Mielőtt erősítő építésbe kezdesz, szerezz egy trafót
(#) skero válasza reloop hozzászólására (») Márc 7, 2011 /
 
Melyik ME -ről van szó?
(#) reloop válasza skero hozzászólására (») Márc 7, 2011 / 1
 
Helló! NJM 2068D
(#) CoolZero hozzászólása Márc 7, 2011 /
 
Az erősitőmbe ledet szeretnék bekötni a bekapcsoláshoz valaki nem tud egy kapcsolást 220V-ra 1drb lednek?
(#) reloop válasza emersys hozzászólására (») Márc 7, 2011 /
 
Helló! Az XRL csatlakozók megérdemelnek egy szimmetrikus bemenetet, például ilyet, a második oldal D-7 mezőben található. Otthoni változatban elég a mellékelt paint szerinti kapcsolás. R1,R2,R3,R4 10kohm, R5 100 ohm, C 1 uF.

XLR.JPG
    
(#) reloop válasza reloop hozzászólására (») Márc 7, 2011 /
 
Ezen jobban áttekinthető a szimmetrikus bemeneti fokozat.
(#) CoolZero válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 7, 2011 /
 
KÖszi szépen 4szemem van de mégis vak ugy látszik 1órát kerestem s nem kaptam......
(#) reloop válasza (») Márc 7, 2011 /
 
Ok!
(#) lapose válasza szamóca hozzászólására (») Márc 7, 2011 /
 
Szia!

Ha a 4*23V-os nagy trafó, akkor az pont kb. 750VA-es.
(#) szamóca válasza lapose hozzászólására (») Márc 7, 2011 /
 
Azaz! Köszönöm kedves mester! Akkor jól számítgattam sacc/kb.
(#) lapose válasza szamóca hozzászólására (») Márc 7, 2011 /
 
Szívesen!
(#) Kicsiboy hozzászólása Márc 7, 2011 1 /
 
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni, egy régi sharp erősítővel kapcsolatban. A típusa sharp sa-107 Ez egy hifierősítő, ami kb 30 éves. Ennek ellenére szép hangja van és kb 2*50W-ot tud. Az erősítő felépítéséről nem igazán tudok sokat elárulni, mert nem bontottam szét teljesen, viszont ötleteket várnék a későbbiekben említett probléma forrására.
az erősítő tartalmaz egy rádió funkciót is, ami a problémát okozza, illetve a sztereó erősítő panelt.
A PROBLÉMA: Az erősítő bekapcsolásakor, a lehetséges bemenetek közül(CD és AUX névre hallgatnak)egyikre beérkező jelet sem továbbítja a kimenetre, megfelelő működés mellett a rádió funkció lép életbe bekapcsoláskor. ezután egy mikrokapcsolóval (AUX) lehet átkapcsolni a bemenetre, ezt követően az erősítő AUX funkcióban kellene maradjon. Egy kétállású kapcsolóval lehet váltani a CD és az AUX bemenet között.
Jelenleg az erősítő nem így működik : Bekapcsoláskor a rádió funkció lép életbe. Ezt követően váltok AUX-ra. ez meg is történik. A rádió és aux funkciónak is van egy visszajelző LED-je aminek értelem szerűen egyszerre nem szabad(na) világítania. Ennek ellenére megteszi.Régen nem tette. A működés közben teljesen rendszertelen ütemben visszalép rádió funkcióra. Sem melegedéssel sem egyéb problémával nem sikerült kapcsolatot felfedeznem az átkapcsolások ütemében.

Röviden tömören: Az erősítő működik és szól is. AUX funkción a bemeneti jelet erősíti, tökéletesen de később átlép rádióba. nem tudom mi okozhatja, de gondolom Valahonnan olyan impulzust kap ami a vezérlő IC-t aktiválja. Viszont arra sem sikerült rájönnöm, hogy melyik végzi ezt a funkciót.
Ha láttatok már hasonló problémát vagy van ötletetek, hogy merre keressek, esetleg valamilyen anyagotok van az erősítőről, légyszi írjatok, mert én nem találtam róla semmit.

P1030567.jpg
    
(#) didyman válasza Kicsiboy hozzászólására (») Márc 8, 2011 /
 
Nem a rádió fogja a gondot okozni, hanem a bemenetválasztó céleszköz, vagy annak tápja, esetleg ha van neki, órajel-generátora, esetleg nyomógomb pergése, kontakthibája, ellenállásháló egy tagjának kontakthibája. Át kell forrasztani az ott lévő alkatrészeket, elkókat újakra cserélni, ennél többet nem nagyon lehet mondani róla, míg szét nem szeded..
(#) agressiv válasza Gyozo92 hozzászólására (») Márc 8, 2011 /
 
Így könnyebb olvasni. Bővebben: Link
(#) agressiv válasza emersys hozzászólására (») Márc 8, 2011 /
 
A zajt nem csak a trafó okozhatja, hanem maga az AC vezeték is iszonyatosan meg tudja bolondítani az előfokot. Próbáld ki hogy bekacsolod és az AC vezetéket mozgatod, közben figyeld a zajt a kimeneten hátha kiderül a turpisság.
(#) emersys válasza agressiv hozzászólására (») Márc 8, 2011 /
 
Szia.
Köszönöm már rájöttem a problémám okára, hogy mitől is volt ez nekem. Illetve félelmem akkor is volt már mikor így terveztem, de ez beigazolódott..Nem panelbeli tervezési hiba volt , hanem egy stabilizált áramkör földpontjának galvanukis eltolódása.
Erre tervezéskor kellet volna h jobban odafigyeljek.
Ha bővebben is érdekel a dolog, h mitől is volt ez priviben szívesen leírom
(#) CoolZero hozzászólása Márc 8, 2011 /
 
Mekkora hüttőbordát javasoltok a TDA7294esnek, hogy ne legyen se nagy se kicsi?
(#) Bassmester válasza CoolZero hozzászólására (») Márc 8, 2011 /
 
Akkorát amekkora csak elfér. Ha ventillátorral fújod, akkor sokkal kissebb is lehet.
Sztereó hídhoz ilyen megolgást alkalmazok. Belülről fújja kifelé a levegőt és nagyon hatékony, akár egy 4x200-as blokkot is megfelelően tudna hűteni. A borda 11×20×3,5 cm-es, a ventillátor 9 centis, fokozatmentesen szabályozott.
(#) CoolZero válasza Bassmester hozzászólására (») Márc 8, 2011 /
 
Köszönette
(#) lacko8326 hozzászólása Márc 8, 2011 /
 
Sziasztok.

Lenne egy érdekes kérdésem mégpedig ,hogy van egy hifonics zeus zs4400 típusú autóerősítőm amit használtan vettem.Bekepcsol tökéletesen működik csak a hangjában van valami furcsa recsgés ami nagyobb hangerőnél elég zavaró.Mikor szétbontottuk látszott hogy már volt javítva .az összet mosfet ki lett benne cserélve .Itt kezdődik a problémám is ugyanis magára a lapra rá van írva hogy 50n60 a másik oldalra pedig hogy 50n06 na most ezek helyén mindenhol 40n10 jelzésű fetek vannak .Ez okozhatja esetleg a zavart a hangban.Kapcsolási rajz persze nincs hozzá ugyanis a gyártó nem ad kiés nállunk szervíz sincs.

BÁRMILYEN ötlet érdekel!!!

Előre is köszi
(#) Swedhart hozzászólása Márc 8, 2011 /
 
Sziasztok segitséget szeretnék kérni egy DENON PMA 425r javitásában bekapcsolás után lasan villog a müködés jelzö 3mp mulva gyorsan kezd villogni a védö relé nem huz meg ha átkötöm a relét szol.De nem ez lenne a megoldás valaki ismeri ezt a hibát ennél a tipusnál kérem ossza meg velem hol keressem a hibát már az egésszet átméregettem minden jonak tünik.Elöre is köszi Tamás
(#) bereczk.jans válasza Pixit101 hozzászólására (») Márc 8, 2011 /
 
Egy nagyobb teljesítményű erősítő a sub-nak.(Kisebb is jó lehet csak akkor kevesebb mély lesz.) Egy kisebb sztereo erősítő a bal és jobb csatornának.
(#) szamóca válasza Swedhart hozzászólására (») Márc 8, 2011 /
 
1 Először is rajzot letölteni hozzá.
2 Védelmi funkciók: vagy egyenfeszültség van a kimeneten, vagy AC figyelő, ritkábban áramfigyelő körben levő pontok, jelfogó tekercs, kapcsoló tranzisztorok, stb méréssel történő hibafelderítése. Ezt innen minden nemű infó nélkül, mi, nem tudjuk megmondani. Egyedül te tudod kimérni ezeket.
(#) Swedhart válasza szamóca hozzászólására (») Márc 9, 2011 /
 
Megnéztem nincs kinn egyen fesz a kimeneten ,rajzot teszek fel ma ok Üdv Tamás
(#) noctilux hozzászólása Márc 9, 2011 /
 
Uraim!

Adott az én hőn szeretett kis yamaha mx-50 erősítőm.
kép

Szerencsétlen kiesett az asztalomból :\ Szerencsére nem volt beledugva semmi, így nem rántotta magával a világot.
Összedugtam, működött egy pár órát, aztán egyszer egyszer a relé leakasztott, aztán teljesen elhallgatott.
Biztosítékot kicseréltem, aztán a képeken látható tranyók elkezdtek tűzijátékozni..
Kérdésem :
Mik ezek, ha kicserélem, nem ugranak e a halálba újra, illetve mi történhetett? Szemmel nem látok sem leszakadt dolgokat, sem zárlatot..

Előre is köszi a válaszokat!
(#) lacek29 válasza noctilux hozzászólására (») Márc 9, 2011 /
 
Valószínű,hogy egyenáram van a kimeneten,azért old a relé.Azok a tranzisztorok bármik lehetnek,így nehéz megállapítani a képről.Mérj rá a kimenetre a relé előtt,hogy van-e rajta DC feszültség.
(#) djgombi válasza noctilux hozzászólására (») Márc 9, 2011 /
 
2Sa és 2 Sc tranzisztorok lehetnek. De érdemes tovább keresni mert más baj is lehet. Ha leesett lehet alkatrész forrasztás kiszakadva.

Bővebben: Link
Bővebben: Link
(#) Alkotó válasza Swedhart hozzászólására (») Márc 9, 2011 /
 
Ha a tényleges kimenetet mérted, akkor nem biztos. Lehet, hogy a védelem miatt nem jut csak ki az egyen, hiszen neki éppen ez a dolga.
(#) didyman válasza lacko8326 hozzászólására (») Márc 9, 2011 /
 
Az 50n60 az 50A/600V, és elírás lehet, az 50n06 50A/60V. Ennek megfelelően a 40n10 40A100V lesz. És nem valószínű, hogy ez lesz a hiba oka, de ehhez szkóppal rá kéne mérni a tápfeszekre. Kondik hervadása előszeretettel okoz hallható inter Ferencet a végfokban, és ezek az autóba szánt vackok sem kivételek, a kondik vacak minőségűek. Ha a FET-ek megszaladnak, annak gyakori oka a bejövő 12V-ot támasztó kondik ESR-ének növekedése, így összességében, látatlanban azt javallom, hogy cseréld ki az összes kondit a tápegység részében, kizárólag alacsony ESR-űekre. A recsegés további kiderítésében sokat segítene, ha felvennéd jó minőségben. Ha az összes kimenet csinálja, akkor vagy az esetleg közös előfok, vagy a tápegység lesz a hiba forrása, de földelési problémák is tudnak viccelni az emberrel.
(#) didyman válasza Swedhart hozzászólására (») Márc 9, 2011 /
 
Azért a relét átkötni és a hangfallal tesztelni bátor dolog. Ne csinálj ilyet, ameddig a hibát nem derítetted fel!
Következő: »»   758 / 2489
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem