Fórum témák
» Több friss téma |
Ez sok minden lehet. "Van benzin az autómban, de nem indul, mi a baja...??"
Leegyszerűsítve (nagyon leegyszerűsítve): Ahhoz, hogy egy dvd lejátszó kiolvasson egy lemezt, sok mindennek kell történnie. A fej beáll a lemez bevezető részének a helyére, hogy kiolvassa majd a lemezadatokat, majd megpróbál ráfókuszálni a lemezre. Ha sikerül, akkor megpörgeti a lemezt, majd a lemezről visszaverődő fényből megpróbálja beazonosítani, hogy milyen lemez van a készülékben:cd, dvd, és hogy ezek írhatóak-e, vagy csak olvashatók, dvd -nél meg hogy egy, vagy kétrétegű -e a lemez, stb. Ha mindez megvan, akkor kiolvassa a lemez adatait, stb... Szóval, a válasz ott van, feljebb írtam. Próbáld meg CD lemezzel, abból is először "gyári", préselt lemezzel, ne írottal. A cd lemezeket másik lézer olvassa, hátha azzal elindul. Ha igen, akkor rossz vétel volt. Ha azzal sem, akkor még rosszabb... Motor hiba is lehet, de leginkább a lézerfej hibásodik meg.
Köszi. Amúgy "kukáztam" Tesco-s elektronikai "hulladék"gyűjtőből. A motor nem forog de szerintem a fókusszal is lehet baj mert nem igazán akar fókuszálni. Na mindegy mepróbálom megjavítani vagy a lézert kiszedem.
![]()
Ha nem keres fókuszt (nem mozog függőlegesen az optika lemezbetöltés után), akkor először azt kell ellenőrizni, hogy beáll-e kezdő pozícióba az egész fej, vagyis a lemez belsejénél van-e, a lemezforgató motornál, bent?
Ott szokott lenni egy mikrokapcsoló, vagy valamilyen érintkező, vagy szenzor, amit kapcsol a fej, mikor befelé megy a szánon és odaér. Ha kapcsol az e végálláskapcsoló, abból tudja a vezérlő, hogy végállásban, kezdő pozícióban van a fej, és elindítja a fókusz keresést.
Siasztok
kaptam javtásra egy EuroSky HTE- 130 típusú berendezést. A porbléma az vele, hogy ha bedugom Standby módba lép. Ha megnyomom a power gombot, bekapcsol...kirja a "loading " feliratot, és standby módba lép vissza. Az eszköz tulajdonosa azt mondta, hogy leesett a szekrényről. Mi lehet a baja, vagy miért csinálja ezt szerintetek?
Panel repedés, motor hiba, vagy tápegység hiba.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, ugyanis van egy himage ht 1250-es dvd lejátszóm, ez egy 5.1-es házimozi rendszernek a lejátszója, de nem működik csak 2 csatorna. Már mindennel próálkoztam, de nem sikerült beállítani. Lehet hogy ott van előttem a megoldás csak nem látom....ezért akinek van ötlete segítsen ![]() Előre is köszönök mindent... :yes:
Üdv.Mérd meg a tápokat,hogy azok meg vannak-e,elsőlépésben.Melyik csatorna szól?Szinkronban kettő,első,vagy hátsó?Ha van valami reset gomb,vagy a menüből csinálj egy alapbeállítást.Hátha csak ez a gond.
Rájöttem már mi a gond
![]() ![]()
Ez is egy megoldás a sok közül!
![]() Viszont ebben a készülékben csak dts dekóder van,így csak akkor szól az 5.1,ha ilyen audio-formátumú filmet nézel. Ezt azért próbáld ki.
Igen...kösz
![]() Amúgy kiderült egy másik probléma: nem szól a mélynyomó része ![]()
Sziasztok!
Kaptam ajándékba egy Orion DVD 5000 HC típusú DVD lejátszót, amely nem működik. Viszont szeretném megjavítani. Nagyon sok segítség lenne, ha lenne hozzá egy kapcsolási rajzom. Tudtok ebben segíteni? Előre is köszi. Szabi
Sziasztok!
Tudtok akkor segíteni a DVD lejátszóval kapcsolatban?
Hello! Ne hari hogy beleszólok! Kicsit legyél türelmesebb ez akár napokba is tellhet mire érdemi infót kapsz. Azonkivül majdnem biztos kapcsolási rajzot nem fognak tudni adni! ha lehet kicsit ird körül a hiba pontos miben létét, ledek világitanak, fej olvas nem olvas valami életjel a gépróről? Ezek után fognak tudni adni segitséget amivel behatárolhatod a hiba pontos helyét ha van némi gyakorlatod. Üdv
Pontosan így van,ahogy az előttem szóló írta.Valami kiindulási pontot adjál nekünk,mert így aztán nem jutunk egyről a kettőre.Bedugod konnektorba,aztán sem kijelző semmi?Vagy az van?Így nehéz lesz segíteni
![]()
Sziasztok!
Orion DVD 4200M játékosomnak az a gondja, hogy csak az audio cd - t játsza le, mp3, dvd, divx, stb. no disc - et ír ki. Tud valaki segíteni? Köszi! sferike
Hát igazából az lenne vele a probléma, hogy volt egy kisebb vihar nálunk, és folyamatosan elment és visszajött az áram. Az egyik ilyen visszajövetelnél azonban már nem kapcsolt be a DVD lejátszó.
Szétszedtem, és láttam, hogy a biztosíték elszállt, illetve még két tranzisztor is a tápegységen. Ebből az egyik szét is pukkant, így nem tudom leolvasni a típusát, ezért kellene róla egy rajz. Előre is köszi a segítséget.
Valószínű, hogy lézerfej hiba. Gondolom, az mp3 -at dvd lemezre írva akarod hallgatni.
Két lézerrel olvasnak a dvd lejátszók. Egyik a CD lemezek olvasásához van, a másik pedig a DVD lemezekhez. Ha semmilyen DVD lemezt nem olvas a készülék, akkor 99% -ban rá lehet fogni, hogy fej hiba. Próbáld ki eredeti gyári, egyrétegű DVD lemezzel, ha azt sem viszi, akkor a lézerfej DVD -t olvasó része teljesen meghalt. Esetleg lehet még piszkolódás, pl. a lencsén lévő kosz. Ez ugyanúgy tisztítható, mint pl. egy szemüveg. Csak arra vigyázz, hogy a tisztító folyadék, amivel tisztítod, ne kerüljön a fej többi részébe. Használj enyhén nedvesített fülpiszkálót, majd utána szárazzal töröld meg a lencsét. Előfordulhat még elektronika hiba is, de ez nagyon ritka, vagy ami gyakoribb, hogy megtörik a fejre menő szalagkábel.
Szia! Tudnál esetleg segíteni ezzel a DVD lejátszóval kapcsolatban?
A tápján lévő diódák típusa érdekelne (D6, D7, D8, D9)
Sziasztok!
Megint én vagyok a Himage ht1250-esemmel.... Kiderült egy másik probléma: a mélynyomó csatornája nem működik. És ezt azért nem értem mert a center csatornával eggyütt van erősítve (közös IC-vel: TDA7269 ) és az pedig szól rendesen. Szerintetek mi lehet a baja? Ha kell még valami segítség a dvd lejátszóval kapcsolatban akkor írjatok, mert biztos nem tudtam most minden részletet leírni.
Üdv.Akkor gondolom a tápok megvannak rendesen.Ez az ic a rajz szerint két csatornás,és könnyen lehet,hogy az az oldala szállt el,ami a subot hajtaná.Lehet,hogy a többi csatornát is ilyen ic hajtja?Ha igen,én kicserélném egy másikkal a próba kedvéért hirtelen,mert gondolom neked sincs ilyenből otthon készleten...
![]()
Ahha köszi
![]() Megoldom valahogy... erre én is gondoltam. De aztán feljött egy kérdés: a táp ami hajtja az egészet az úgynézki hogy van egy -11 0 +11 V-os , és egy -21 0 +21 V-os tápellátás, és ez hajtja a három TDA 7269-es IC-t. Akkor ez hogy van? Sehogysem jön ki a táp megoszás. ![]() Próbáltam érthetően fogalmazni, elnézést ha nem sikerült...
A táblázat szerint +-22V,tehát akkor az oké.Valami belső csatolás halhatott meg az ic-ben.Nosza,próbáld kicserélni egy másikkal.
Sok sikert.Írd meg,hogy mi lett utána. ![]()
Na szóval....
Szétszedtem, és az van hogy tévedtem. Ugyanis a mélysugárzó erősítője egy külön Ic és nem a TDA7269-es ( ha már itt járunk akkor elmondom azt is, hogy a első két hangszórót, és a hátsó kettőtt egy -egy TDA 7269-es IC hajtja, a centert egy TDA2030-as , és a mélyet pedig egy TDA7296 nevű IC hajtja. Valószínű ez szállt el, de van még a panelon egy műveleti erősítő ( szerintem az az aluláteresztő szűrő része, de nem biztos ![]() Szerintetek mi lehet? Nem akarok feleslegesen alkatrészeket venni ...
Rajzot tudsz leszedni valahonnan hozzá?Az után végig lehetne nyálazni,hogy mi merre megy.Az a pici műveleti ic az 8lábú,ugye?De szerintem a TDA ment el.A HQ-nál van TDA7296,az ára 766ft...
Üdv! Miért futsz ennyi kört, amikor már megválaszoltad a saját kérdésed... Ha a mély erősítője kinyomja a biztosítékot, akkor elszállt a végfok TDA7296. Cseréld ki, és jó lesz. Vagy ha még biztosabbra akarsz menni, akkor multiméterrel mérd meg a végfok kimeneteit a tápokhoz képest, tuti, hogy valahol zárlat lesz.
Ja és a mélynyomó hangszóróját nézd meg, nem-e égett meg a tekercse a végfok tönkremenetelekor. + ellenőrizd le a végfok graetz-ét, és a pufferelkókat is, mert ezektől is néha tönkremehet a végfok.
Üdv mindenkinek!
Egy Daewoo 700s DVD lejátszóval van gondom.Standby (kikapcs) állapotban, folyamatosan megy a tálcakiadó motor. A kis gumi ékszij már teljesen elkopott.Állandóan tolná befelé a tálcát.pedig az a helyén van.Mindegy,hogy van vagy nincs benne lemez.Ha bekapcsolom akkor megszünik a jelenség és tökéletesen működik.Ha valaki tud megoldást megköszönném.
Mérd át a tápot,meg a mikrokapcsoló panelján lévő vezetéket,ami összeköti az alaplappal,meg a kapcsolókat,de elképzelhető,hogy alaplaphibája van.Vezérlés gond lesz inkább.
Üdv! Ezek mind ilyenek (ez kb 30 db tapasztalata az elmúlt pár év alatt). Készenlétben ezt csinálják, ilyenkor is kap némi feszültséget a motor valami miatt. Konstrukciós, vagy esetleg FW hiba lehet. Amíg új volt, és szoros volt a szíj, nem lehetett észrevenni, mert lefogta, idővel ahogy nyúlik, mindegyiknél előjön ez a jelenség. Cserélj szíjat, és egy darabig megint jó lesz. Vagy ha van lehetőség talán megkéne próbálni egy újabb FW-t, hátha rendbe teszi, de kicsi az esély.
Köszi a gyors válaszokat! FW-t már próbáltam,ugyan az a hiba.Azt hiszem,beépítek egy nyomógombos kapcsolót, hogy ne a dugaljbol keljen kihuzigálni.
Üdv,további szép napot mindenkinek
Sziasztok!
Van egy EUROMARK típusú DVD lejátszóm. A probléma a következő: ha belerakok egy lemezt (CD és DVD is), akkor felpörgeti, furcsa hangokat ad ki magából, és egy kis idő múlva kiírja, hogy nincs benne lemez. Mi lehet a baja? Előre is köszönöm a válaszokat: Balázs ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |