Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Üdv.
Nincs, de nem tudom milyen állomány és hol találom. Eddig nem találkoztam ezzel. Nagyon kezdő vagyok a témában
Akkor az a legegyszerűbb, ha készítesz egy új projektet a "project wizard"-dal. Kiválasztod a mikrovezérlőd típusát, a fordító környezetet. Mikor felkínálja, hogy adhatsz hozzá fájlt, akkor hozzáadod a "main.c"-t.
A "main.c"-t te hozd létre és ebbe írd a programodat. A processzor header-ét nem kell hozzáadni külön, sem a linker-scriptet.
Jaj, bocs figyelmetlen voltam, a main függvényt nem találja. Mindegy, szerintem akkor is érdemes megpróbálni amit fentebb írtam, mert lehet elnéztél valamit.
Állítsd be a project beálításoknál(zöld fogaskerekes ikon) a C18 elérési útvonalakat a linker és a header fájlokhoz, valamint nézd meg a fordító elérési útvonalai rendben vannak-e(ezt az egyik menüfül alatt találod, fejből nem tudok konkrétumot mondani). Nem a main.c t nem találja, hanem a c018i.o-t
Üdv.
Mint említettem a beállításokat (útvonalakat) leellenőriztem, egyéb forráskódokkal működik is a fordítás. (megtalálja a fordító a c018i.o-t) Ezt a projektet a wizard-al csináltam és hozzá csatoltam egy meglévő C filet. Azokat a header állományokat amit használ hozzáadtam a projekthez. Van esetleg még amit meg kell tennem?
Sziasztok!
Összeraktam ezt a csodát (Melphi már megépítette a Ki mit építettben láttam, onnan az ötlet) De az ördögnek se akar elindulni ![]() Bekapcsolás után villan hármat a zöld led, aztán ha nyomom a gombot, belép a programozás módba (relé1 led világít, a zöld vadul villog), de utána semmit nem csinál, hiába nyomkodom a távirányítót... Azt tudom, hogy csak Sony-val működik, tehát azzal próbálom. A pic 5-ös lábát mértem szkóppal, oda megérkezik a jel, mikor nyomom a távirányítót. Valami tippetek van esetleg? Cseréltem már picet, infravevőt, tápot, zoknit, mindent, de csak nem indul el az istenadta, lehet, hogy a Sony-ból se jó mindegyik távvezérlő hozzá? Ha valakinek van otthon mindene hozzá, meg kedve és ideje, összedugná Jonypanelen, hogy nála is ezt műveli, vagy én néztem be valamit. Előre is köszi.
Sziasztok!
Microchip azt mondja, hogy nem lesz fennakadas PIC-ekbol a Japan foldrengesek miatt. Idézet: „Microchip now has extensive updates from our supply-chain partners. First, I would like to remind everyone that Microchip’s primary manufacturing facilities are located in Arizona and Oregon, and our primary test and assembly facility is located in Thailand.” ... Idézet: „Therefore, I would like to confirm to our customers that we have zero reported disruptions to our supply chain. With some planning and a lot of luck, we have completely dodged this bullet so far; the terrible human toll not withstanding.” ...azonban mas alkatreszekkel lehetnek gondjaink: Idézet: „However, as we read the status of various fabrication, assembly, test and material plants in the affected area of Japan, we expect the impact to our industry to be significant. There are a number of other manufacturers producing non-Microchip microcontrollers that have been impacted. It is unclear how long and how deep the shortages and disruptions in the supply of non-Microchip microcontrollers will persist.” Capacity/Supply Chain Update
Sziasztok!
Meglett a hiba; mégse jó minden Sony távvezérlő... szereztem még két másikat kölcsön, mindkettővel megy, csak azzal nem, ami nekem van itthon ![]()
Üdv.
Windows 7-re próbálnám telepíteni a frissen megszerzett pickit2-met de telepítésnél kirja hogy hiányzik neki valami inditófile mit lehet ezzel kezdeni? Valahol már hallatom hogy nem szereti a win7-et.
Nekem simát fut rajta. Próbáld a telepítőt rendszergazdai módban indítani(jobb gomb, stb.)
Szerintem próbáld meg letölteni a Microchip oldaláról a PICkit2 legfrissebb szoftverét, lehet, ogy valami ezzel a telepítővel nem okés.
Ha jól tudom a legutolsó verzió 2.6 feletti, ez meg ha jól látom akkor 2.50. Szerintem egy próbát megér.
Sziasztok, dsPIC-et lehet PICKIT2-vel programozni? (Már keresgéltem de nem találtam erre utalást.)
Szinte az összeset...
Ez nagyon jó. Most nekiestem a te klónod elkészítésének is. (Egy kicsit javítottam a nyákon.) Ill. ketté vettem a 2 réteget. Ha kell akkor elküldöm. (Ill. pdf-ben is meg van vasaláshoz.)
![]()
Üdv.
Ismét egy kezdő értetlenkedése: C fordítóval szerkesztett (és ott lefordítható kódot) az Mlab-ba miért nem lehet lefordítani? ![]()
Miert ne lehetne leforditani? Ha fel van telepitve a fordito es a project is jol van beallitva akkor annak fordulnia kell.
Szia!
Ha az MPLAB "Select device" menüpontjában kiválasztod az eszközt, akkor láthatod, hogy mivel lehet programozni, debuggolni, stb.! Steve
Azt nem tudtam, hogy azt ott felsoroltakat mindet tudja. De tényleg. Így már nagyon jó. Rájöttem hogy a dsPIC-ekben sokkal több lehetőség rejlik, mint a 16Fxxx ill. 18Fxxx szériában. És még olcsóbbak is.
![]()
Fordítva: nem
Idézet: , hanem az ott felsoroltak mind tudják az adott ( éppen kiválasztás alatt lévő ) IC-t „ott felsoroltakat mindet tudja” ![]() Steve
Itt van a lista, amibol kiderul milyen eszkozoket tamogat a(z eredeti) PICkit2. Bal oldalon a kulonallo szoftverrel torteno programozas, jobb oldalon az MPLAB altal tamogatott programozhato ill debuggolhato eszkozok vannak felsorolva az esetlegesen szukseges debug header szamanak feltuntetesevel.
Sziasztok! Néztem a dsPIC33F adatlapját, de angoltudás híján nehezen igazodom el rajta. Kérdésem: jól értelmezem hogy egy utasítás egy órajel ciklus alatt fut le? A kisebbek tudom hogy négy ciklus alatt futnak le. A választ előre is köszönöm.
Idézet: Nem. Egy utasításciklus az két órajelperiódus. A maximális órajel frekvencia 80 MHz, a maximális utasítás-frekvencia tehát 40 MIPS. „jól értelmezem hogy egy utasítás egy órajel ciklus alatt fut le?”
Legtobb utasitas 1 utasitas ciklus alatt hajtodik vegre, ami 2 orajel ciklus. 8 biteseken is a legtobb 1 utasitas ciklus alatt hajtodik vegre, de ott 1 utasitas ciklus 4 orajel ciklus alatt hajtodik vegre. Gondolom ez lehet ami miatt kevered.
PIC 16f676-ban a belső eeprom tartalmát ki szeretném olvasni PC-re egy fájlba. Az MPLAB view/eeprom funkciója nekem gyanús. A belső programmal írok egy cellát, és ugyanazt visszaolvasom, nincs különbség. Azonban a eeprom ablakot hiába csukom-nyitom nem változik. Hogy lehet elérni az mplab-pickit3 párossal, hogy most olvassa újra az eeprom-ot, és küldje ki fájlba?
Programmer->Read vagy Read EEPROM vagy valami ilyesmi és utána exportálhatod a hex fájlt.
nagyon köszi!
Ez hiányzott, most már megy ![]() Már csak az a bajom, hogy 0. eeprom cellába nem hajlandó írni, de majd holnap tiszta fejjel ismét megnézem... köszi, még egyszer.
Sziasztok!
Kezdő vagyok ! Szeretnék programozni pic-t de van egy pár akadáj. Nincsen kedven elolvasni mind a 900 oldalt ![]() szeretnék egy égetőt és egy törlöt készíteni nyákrajzal. és ha lehet segítsen valaki hogy hogy lehet fölprogramozni, meg pesze milyen program kell hozzá. C++ vagy mijen ?? Legalábba annyit tudjak csinálni hogy villog egy led mondjuk. Nagyon megkösszönném a segítséget! Email: kraissadam@freemail.hu ![]()
Pedig muszáj lesz elolvasni legalább a PIC Kezdőknek című témát...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |