Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
 
Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   197 / 562
(#) kala1982a válasza erdgab hozzászólására (») Márc 17, 2011 /
 
Én ilyennel szigeteltem mindent (20mm-essel), primert 2 sorral szekundert 2 sorral a kettő között meg vagy 6 sorral

Bővebben: Link
(#) jozs hozzászólása Márc 17, 2011 /
 
Sziasztok hát nem csak az 1n4744 ek de mind a négy igbt ixgh.... kimúlt a gépben csinos kis ívek alakultak ki a gépben (állítólag párás helyen volt tartva)
A vezérlést 2db ferrittrafóról kapta a négy db igbt azokat irf 540 fetek hajtották azokon rendellenességet nem tapasztaltam, nem mértem
Még azt szeretném megkérdezni a vezérlést hogyan tudnám megnézni hogy vajon jól működik e oszcilloszkóppal merjem e mérni, vagy ha megint valami ívet húz akkor szkóp is kaputt?
(#) vottokar válasza kralikandras hozzászólására (») Márc 18, 2011 /
 
Nekem a második főtrafóm mindkét tekercse alapból zománcos huzalból készült. (Az elsőnél még csak a primer). Ezen van az 0.1mm-vastag (sárga) gázos teflonszalag betekerés úgy, hogy mindenhol legalább háromszorosan fedje. A primer és szekunder között meg 3 réteg tápegység főtrafóból bontott műanyag szigetelő fólia. Ha a Siemensnek megfelelt, akkor nekem is jó.
(#) erdgab válasza hapro hozzászólására (») Márc 18, 2011 /
 
Üdvözöllek!
Sajnos ez a projekt is megbukott,mondhatom talán,sértés nélkül,magam maradtam.Akkor néhány fórumtárssal valamire jutottunk,de semmi konkrét használható nincs,kiinduló alap viszont volt,de ""vevő"" az sajnos nem.Az én picike "tudásom" viszont kevés ide.Én keresgélek szakadatlan,de sajnos hiába.
(#) kissadam hozzászólása Márc 18, 2011 /
 
Üdv!

Van egy HAGY FL-25A gyártmányú vasmagom. Az érdekelne, hogy jó lenne-e ez a Maci-hoz Tp1-nek? (Osztott csévetest van hozzá.) :nemtudom:
(#) granpa válasza erdgab hozzászólására (») Márc 18, 2011 /
 
Szervusz Gábor!
Nem vagy egy egyedül az érdeklődéssel, megtaláltam a TCA 965-öm, és én sem találtam hozzá használható megoldást. Majd a nyáron kísérletezek vele, hátha összejön a védelem. Valaki egyszer csak benéz ide, olyan aki vágja a pitét!
Üdv? Kálmán
(#) kralikandras válasza kala1982a hozzászólására (») Márc 18, 2011 /
 
Szia kala! Az amit belinkeltél öntapadós szallag?Hivatalosan hol terem?Írtam a pasinak-eddig még nem válaszolt - mindenképp öntapadós volna a gyerő?!
(#) erdgab válasza kissadam hozzászólására (») Márc 18, 2011 /
 
Ez egy E I magos ferritmag.Méretre jó,a cséve közepéből szikével ki tudod finoman faragni az osztást,esetleg kissé meg kell reszelni,hogy simább legyen,aztán szigetelőréteg és mehetnek rá a tekercsek.Egy-egy tekercs el fog férni egy-egy sorban még 0,35 zománchuzalból is és mindegyik tekercs legyen elszigetelve egymástól,kivezetéseket szigorúan jelölni.Ne feledd,ebbe a magtípusba kell a 0,5mm légrés.Én is készítettem ilyenből,ilyen csévéből is,többet is,azért merem javasolni.
(#) erdgab válasza granpa hozzászólására (») Márc 18, 2011 /
 
Köszönöm Ferenc a biztatást,talán egyszer lesz belőle valami.Talán majd másokat is érdekel.
(#) kissadam válasza erdgab hozzászólására (») Márc 18, 2011 /
 
Köszönöm a segítséget! Én is a szikés faragásra gondoltam, a csévetestet illetően. Légrésnek valami vékony fóliát rakok a vasak közé, így nem csak középen de a szélénél is lesz légrés, de még az is lehet, hogy a középső oszlopból lereszelek.
(#) kala1982a válasza kralikandras hozzászólására (») Márc 19, 2011 /
 
Szia, én "kaptam" ilyet /tatabánya nokia gyár?/ vala honnan, van még belőle, tényleg jó anyag, a link csak első találatos volt, szóval keress olyat. Hőlégfúvó teszt : nem olvad, nem deformál... nagyon jólbírja. Kaptam még onnan flux-ot szilikon zsírt meg ezt meg azt

pill keresek kicsit gooogléval aztán...

a kérdésre persze hogy öntapadós ráadásul nem is akármilyen... komolyan kajak....
(#) kala1982a válasza kala1982a hozzászólására (») Márc 19, 2011 /
 
válasz a válaszra : Polyimide szalag

mondta a srác mire használták én mondtam nekem tökéletes
(#) Melphi hozzászólása Márc 19, 2011 /
 
Sziasztok tudnátok segíteni merre találnék komplett inverteres hegesztő leírást?
Válaszotokat előre köszönöm.
(#) dara válasza Melphi hozzászólására (») Márc 19, 2011 /
 
Rákattintasz a jobb felső sarokban levő fényképező ikonra,és máris találsz vagy tíz komplett leírást.Azért komplett,mert az adatok is ott vannak.
(#) Melphi hozzászólása Márc 19, 2011 /
 
Köszi
(#) kralikandras válasza kala1982a hozzászólására (») Márc 19, 2011 /
 
Köszönöm - válaszolt az eladó a zsibvásáról 18mm-es 33m öntapadós 260C fokos-ha létrejön a bolt beszámok,hogy milyen (képekkel).
(#) Phile80 válasza hapro hozzászólására (») Márc 19, 2011 /
 
Azoknál az inverteses hegesztőknél amiket generátor általi táplálásra terveztek (tehát valószínű hogy feszültség ingadozás lesz), csupán egy fojtótekercset tesznek az egyenirányító elé varisztorral.
(#) dara válasza Phile80 hozzászólására (») Márc 20, 2011 /
 
Sajna nem ilyen egyszerű,mert akkor már mi is ajánlottuk volna generátoros üzem módhoz a gépünket.De ezek nem működnek generátorról.
(#) Phile80 válasza dara hozzászólására (») Márc 21, 2011 /
 
Akkor azokban a gyári készülékekben miért működik?
(#) erdgab válasza Phile80 hozzászólására (») Márc 21, 2011 /
 
Tudnál mutatni,rajzot vagy képet vagy típust mondani vagy linket?Erre én is kíváncsi lennék.
(#) dara válasza erdgab hozzászólására (») Márc 21, 2011 /
 
Erre én is.
(#) Csölle válasza Phile80 hozzászólására (») Márc 21, 2011 /
 
Helló,engem is érdekelne a dolog.
(#) Tubi56 válasza Phile80 hozzászólására (») Márc 21, 2011 /
 
Én is be állok a sorba!
(#) X Sügi X válasza kralikandras hozzászólására (») Márc 21, 2011 /
 
Üdv! Kapton Tape-re keress rá gugliban. Ez a hivatalos neve, van belőle ESD védett (nem töltődik fel) és 350-400 fokig tuti hőálló, mert hullámforrasztást bírja, konkrétan maszkolásra használják. Mi nap mint nap elhasználunk belőle vagy 2-3 tekercset, a hullámosok meg szabályosan eszik.. Egyébként az átütési szilárdságát nem tudom, de gugli lehet megmondja, esetleg aki meg tudja mérni, küldök neki mintát, hogy mennyire megfelelő erre a célra!
(#) Phile80 válasza erdgab hozzászólására (») Márc 21, 2011 /
 
pdf-ben van a rajz, hogy tudom itt feltölteni?
(#) erdgab válasza Phile80 hozzászólására (») Márc 21, 2011 /
 
Ha nem túl nagy,csatold a hozzászólásodhoz,de magánban az e-mail címemre is küldheted,majd továbbítom az érdeklődőknek vagy töltsd fel valahova és add meg a linket.
(#) Ricsi89 válasza erdgab hozzászólására (») Márc 21, 2011 /
 
Mindenféle képpen közzé kellene tenni itt a fórumon, hogy később is bárki megtekinthesse. :yes:
(#) pjg válasza Phile80 hozzászólására (») Márc 21, 2011 /
 
Küldd el nekem fel tudom rakni egy szerverre és belinkelem ide.
(#) vottokar hozzászólása Márc 24, 2011 /
 
Bár a Macim még nincs teljesen kész, de időközben egy kedves visszatérő kollégám segítségével hozzájutottam néhány inverteres hegesztő apparát bontott anyaghoz. Állítása szerint (és én hiszek neki) egy párszáz amperos régi típusú Fronius készülékből származnak a "vasak". Ha minden igaz még tranzisztoros vezérléssel készült. Pontos típust sajnos nem tudok, a ferriten levő szám alapján a neten csak valami skandináv oldalon találtam egy Froniusos táblázatban utalást arra, hogy ez egy "Haupttransformator" (Ebből 2db van). A fojtó meg bár lemezes magból van de litzével van tekerve gyárilag.
Ha valaki tudna róluk valami konkrétabbat, nagyon megköszönném az infót. A trafó így egy az egyben biztos nem felhasználható, de mivel méretes darab, lehet, hogy újratekeréssel fel lehetne még használni.
(#) vottokar válasza vottokar hozzászólására (») Márc 24, 2011 /
 
Persze én lüke a képeket meg nem linkeltem...
Következő: »»   197 / 562
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem