Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   191 / 1171
(#) ludus válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 25, 2011 /

A memória nem fog menni mert max 2db 512-es DDR1-es ramot kezel... A vinyónak viszont mennie kéne.
(#) b-max válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 25, 2011 /

Próbálkozz bios frissitéssel, lehet megoldja a vinyó problémát. Elvileg volt ilyen határ a régebbi PC-k nél.
(#) Kovidivi válasza b-max hozzászólására (») Márc 25, 2011 /

Köszönöm mindkettőtöknek!
(#) Hx-2 válasza moele hozzászólására (») Márc 25, 2011 /

CSak a legszuksegesebbet tedd bele ugy inditsd (tap,memo,proci,bill,vkartya). Ha teheted cserelgesd oket egy masikkal, ha igy sem tudod kizarni akkor alaplap valszeg!
(#) moele válasza Hx-2 hozzászólására (») Márc 25, 2011 /

Szia !
Köszönöm szépen ezt fogom tenni amit írtál, darabokra szedem, ha pedig alaplap hibás akkor úgy is mindegy.
(#) Tomi94 válasza mizsei.robi hozzászólására (») Márc 25, 2011 /

Köszönöm a választ, ezen az úton elindulva sikerült megoldanom a problémát. Igaz nem a linken levőt tettem fel, csak a WinFast PVR egy másik verzióját, mert utánanéztem, és az újabb PVR2 csak az én kártyám újabb, Expert jelzésű változatával kompatibilis. Így előszedtem a régi CD-t és feltettem az eredeti 2004-es verziót, valamint a Volume Controlt átállítottam CD Playerre, így működik a tuner és a vonalbemenet is.
Tomi94
(#) mislen74 hozzászólása Márc 25, 2011 /

Sziasztok.Egy kis segítsére lenne szükségem.HP Omnibook XE3 -as notebook-hoz kellene nekem az ujratelepítéshez rendszerlemez.Vagy adjatok tippet honét tudnám ingyenesen letőlteni.S.O.S.Segítségeteket elöre is köszönöm.
(#) sardi_hunor hozzászólása Márc 25, 2011 /

Udv!!

Lenne egy kerdesem:

Van egy JETWAY PT88AS alaplapon nyugvo szamitogepe es jelenleg ddr1 400 mhz-es ramokkal mukodik. Szeretnem tudni h ddr2 600-mhz-es ramokall menne-e? Elvileg tudnak a ramok alacsonyabb mhz-en is mukodni nem? Tehat ha nem is menne max mhz-en akkor is kellene menjen nem? Kerlek irjatok nagyon fontos!!

Koszi elore is! Itt egy link az alaplap leirasaval:http://www.jetway.com.tw/jw/motherboard_view.asp?productid=54&proname=PT88AS
(#) sprofan válasza sardi_hunor hozzászólására (») Márc 25, 2011 /

Igen a visszamenőleges támogatás igaz, de ha csak azt a bökkenőt nézzük, hogy DDR-nek teljesen más a lábkiosztása mint DDR2-őnek, már nem jó. Ebből adódóan a kis bevágás sem ugyan ott van, és akkor ez csak a hasszú sor eleje. De röviden: nem, nem működne.
(#) sardi_hunor válasza sprofan hozzászólására (») Márc 25, 2011 /

Ok nagyon koszonom a valaszod ezt szerettem volna tudni!
(#) bbb válasza mislen74 hozzászólására (») Márc 25, 2011 /

(#) Kovidivi válasza ludus hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

A HDD-t már elintéztem, nemsokára megérkezik, aztán kiderül. Ha nem jó, eladom, eléggé kapósak most az ATA-100-as 2.5"-os HDD-k. A memória viszont zavar, mert most egy 256MB-os modult kellene kidobnom (eladni nem hiszem, hogy el lehetne...), és vennem kellene egy 512MB-osat... Így 768MB memória helyett lenne 1GB, ami azért nem olyan nagy különbség, csak 33%-os...
(#) mislen74 válasza bbb hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

szia.Megnéztem a linket amit küldtél.A segítségedet kérném.bizonytalan vagyok hogy melyik szoftvert tölsem le mert igazából gözöm sincs hogy ehhez a HP omnibook XE3-as hoz melyik lenne jó.Mert le szeretnék törölni mindent a gépröl mert a régi Windows 2000 van rajta és én az ujjabb windows xp-t szeretném felrakni.Na most nem is evvel lenne a baj hanem a rendszerlemezzel mivel akitöl vásároltam annak már nincs meg a lemez.Hiszen csak is evvel tudnám a vdeokátyát és az többi funkciót elindítani.Szóval ha megkérhetlek rá írd már meg nekem hogy melyik szoftvert tölsem le.elöre is köszi.
(#) belfi2 válasza mislen74 hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Szia!
Azt hiszem Te a rendszer indító lemezről beszélsz.Ha a Biosban átállítod a boot sorrendet hogy CD Rom legyen az első boot eszköz akkor az XP már fel tud települni.De megnézem a géped leírását abból többet meg lehet tudni.
(#) ludus válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Szerintem simán eladható a 256-os DDR, a DDR2 aminek nincs már ára. A HDD-nél igazán csak a SATA-s lemezeknél szokott probléma lenni, én pont most raktam egy FuSi laptopba 250-es lemezt a gyári 80-as helyett és simán működött viszont egy másikba ami SATA-s volt ez nem jött össze.
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Megnéztem a géped leírását és simán fel megy rá az XP, már ha van telepítőd.Amit ajánlottak az egyik sem XP hanem egy nyílt forráskódú operációs rendszer,ami ingyenes.
(#) ludus válasza mislen74 hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Szia!
Szerintem sehonnan sem tudsz ilyen rendszerlemezt ingyenesen letölteni. Ezeken a gépeken a redszer újratelepítése egy rejtett partícióról történik, nem adnak hozzá külön lemezt amin ez megtalálható. Esetleg hívj fel egy HP szervízt hátha segítenek!
(#) mislen74 válasza ludus hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Szia.Kaptam már tippet ezt a linket:ubuntu.hu.Na már most nem tudom hogy meelyiket töltsem le.Ha tudsz segíteni jelezz.Elöre is kösz.
(#) belfi2 válasza mislen74 hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Ne haragudj hogy megint beleszólok de ezt írtad
Idézet:
„Windows 2000 van rajta és én az ujjabb windows xp-t szeretném felrakni.”

Hogy jön ide az Ubuntu
(#) sardi_hunor hozzászólása Márc 26, 2011 /

Sziasztok!

Az lenne a kerdesem hogy a kovetkezo konfigon futna-e turhetoen a windows 7?

Intel Celeron D 335, 2.8 Ghz/256/533
1gb DDR1 400 Mhz
160 gb HDD(80 gb maxtor IDE+80 gb WD SATA)
Geforce FX 5500 256 Mb/ 128 Bit

Szerintetek hogy futna a w7 rajta?

Koszi elore is!
(#) eSDi válasza sardi_hunor hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Üdv!

A 32bit-es gond nélkül elmegy rajta. A 64bit-eshez viszont nem árt még 1 GB ram. De az is elmenne rajta.

Illetve bocs! Ez csak 32bit-es proci!
(#) ludus válasza belfi2 hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Hát igen az Ubuntu egy Linux distrib, egy vitathatatlan előnye van hogy ingyenes és a driverekkel sem kell (elvileg) foglalkozni... Windowsnál persze más a helyzet, először is nem árt egy (lehetőleg jogtiszta) telepítő aztán neki lehet állni drivereket vadászni (mondjuk egy HP-hez ez letölthető a cég weboldaláról)...
(#) belfi2 válasza ludus hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Így van !Erre szerettem volna felhívni a fórumtárs figyelmét.Az Ubuntu nem XP.
(#) ludus válasza eSDi hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Kérdés hogy DDR1-ből kezel e 2Gb-ot?

Van benne valami, mert az alaplapról nem szól a fáma!
(32 bit rendszerek max 4 GB RAM-ot kezelnek de ebben benne van minden, és erősen alaplap függő)

Ráadásul a DDR1-nél nem volt ritka a max 1G RAM kezeleése...

Bár nekem sem a legújabb lapom van sőt mondhatni középkorú de már támogatja a 4GB RAM-ot pedig DDR1 modulos.Egyébként a mostani alaplapok sem tudnak sokkal többet (csak a 32bit ről beszélek) mint a régebbiek csak hatalmas üzlet ha más a nevük. P5 P6.Természetesen tudom hogy van különbség de aki nem játékra használja annak bőven elég egy igazi stabil P4.

Ebben maximálisan igazat adok neked! Ha nem játékra használod, vagy valami erőforrás igényes feledatra (CAD, video) bőven elég. Szövegszerkesztésre meg netre felesleges erőművet tartani, ágyúval nem lövünk galambra!
(#) didyman válasza eSDi hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Nem nagyobb a 64b-es HW-igénye (persze, van itt ragozni való memóriakezelés kapcsán), ezen a vason pont olyan lesz az is. 32b-hez sem árt még egy giga.
(#) didyman válasza ludus hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Mai vasak viszont jobban energiagazdálkodnak, csendesek, és ma már egy webes alkalmazás is arról szól, hogy erőmű kell alá, mert sokmag, mert js, mert flash. Akármennyire is szeretjük, meg jó, de a régi vasak egyszerűen alkalmatlanná silányulnak csomó olyan dologhoz, amit manapság sok ember használni akar és jól. HD-s videókat egy tipikus P4-es géppel már nem lehet megoldani, heroináron van alkalmas AGP-s VGA, aminek az árából le lehet cserélni egy integrált VGA-s újabbra a deszkát, procit, ami csípőből megoldja a HD-t és akkor ez csak egy példa.
Következő: »»   191 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem