Fórum témák
» Több friss téma |
A másik CPu amikor 0% -on "áll" akkor nem áll, mert ha szó szerint állna, nem futna tovább, az az véget érne a program és ennyi.
Konkrétan a processzor nagyon is fut, pontosabban végtelen ciklusban van, és várakozik a hardveres ( vagy szoftveres ) magszakításra. Ezt a taszk kezelőben A rendszer üresjárati folyamataként találod meg.
Jobb? A fenét az. Egy MXM VGA modul hála a kicsi és sokrétegű panelnak, simán lehet drágább egy komplett alaplapnál kisker szintre érkezve, ráadásul beszerezni is van legalább olyan nehéz, mint a komplett alaplapot-és akkor most szabványos és elvileg csereszabatos MXM-ről van szó és nem valami egyedi kártyakialakításról. Az ATi meg éppúgy beteg dolog, egyszerűen a legtöbb noteszgyártó képtelen rendes hűtést pakolni alá, aztán legalább beszerezni még nehezebb.
BGA-ra visszatérve: A lényeg az, hogy újrahevítéssel nem lehet megbízhatóan javítani. Legalábbis egy 1 éven belüli 40-60%-os kihozatal nem megbízható szerintem. És ez NVtől független dolog, egy olyan forrasz, ami elfárad, vetemedés hatására elválik a forrfelülettől, újrahevítés után is hajlamos lesz erre.
Ha a fogyasztás szóbakerült :
Említett gépem (24" monitorral) fogyasztása energy checkerrel (bedugós-méregetős) mérve : alig terhelt gép (webolvasás...) ~100-120W megkergetve (valami autós game fullHD-ben) 150-180W És a vitaindító( (#951646) muabid • Vas, 9:33 ) kérdéséhez visszatérve én is tapasztalom, hogy néha terhelésváltásnál érezhetően lassan pörög fel a szekér ![]()
Természetesen nem szó szerint értettem mert ha valóban állna akkor azt sem látnám ha áll (egy magos)
Megnéztem a jelentést és valóban nagyon jók az eredmények.
X. PWM-es VRM-eknél nincs komoly melegedés, a panel elvezeti jól. Az Asrock persze képes pocsék hatásfokkal VRM-et gyártani
![]() Fűteni az a pár VRM szokott, amik nem kapcsolóüzemben dolgoznak, hanem lineárisan. Asus a déli hidaknál, olykor AGP-nél előszeretettel csinálta ezt.
CPU szinten ez a felpörgés órajelciklusokban mérhető. Ha úgy érzed, hogy us reakcióidőket képes vagy nyakoncsípni, akkor nem szóltam
![]()
Mikor néztél utoljára utána, hogy a magok miként képesek órajelet kezelni? Mindkét nagy gyártónál külön szabályozódik a magok órajele igény szerint, amit leírtál, az már lassan múltba vesző hátrány.
Teljes kavar
![]() 80plus: Nem, ez csak egy viszonyszám, sosem az állandó összetevőre utal, hanem a dinamikusan változóra. 5-10%-ot tud jelenteni, de nem a 80plus miatt fogyaszt keveset a gép. nagyon sok régi táp simán képes ugorni a 80% hatásfokot, csak akkoriban ezt nem marketingelték meg. HDD: Nem, nincs sebességváltozás. Még a WD Greennél sem ![]() A táp saját meddője így nagyon keveredő dolog, a táp saját működésére fordított felvétele nem meddő, hanem nagyonis disszipatív összetevő, míg a meddő hányad jelenléte nem a terheléstől és önfogyasztástól fog elsősorban függeni. Tápból tényleg sok az 550W ekkora terhelésre: Egy korszerű táp a legjobb hatásfokát 60-70% körüli terheléssel hozza, célszerű oda belőni az átlagosan mért maximumot, ha már spórolni akarunk.
"Megint egy újabb zsákba macska a 80+táp.Még több hibalehetőséggel érthetetlen fagyásokkal kísérve."
Uram, ön egészen kicsit paranoiás e tekintetben. ![]()
Magot nem lehet kikapcsolni...
Azert jobb, mert a komplett alaplapot nem kell cserelni, ha tonkremegy, illetve olyan GPU-val veszed amilyennel szeretned(bizonyos keretek kozott persze). Ill. mechanikai szempontbol is elonyosebb.
BGA: Persze a hevites nem megoldas. A kiforrasztas, ujra golyozas es visszaforrasztas lehet megoldas. Plane, ha elered, hogy hagyomanyos pbsn forraszanyagot hasznaljanak, mert az sokkal jobban birja a mechanikai terhelest, mint az olommentes vackok. (Nem veletlen, orvosi muszerekben, autoiparban nem kotelezo az olommentes hasznalata). A masik problema, hogy ha nem MXM-re rakjak, akkor egy baromi nagy panelra kerul, ami sokkal jobban es konyebben vetemedik, igy hamarabb tonkre is mennek a forrasztasok. Volt szerencsem megprobalni javitani egy (akkor 4 eves) notebookot, amiben elso szerias olommentes forrasz volt. Megfogtam talalomra kozepes meretu(3528) tantal kondit csipesszel es siman letort enyhe erohatastol.
Eleg surun nezem, a Core2Duo-ig(sot a c2q-ban is) ugy van ahogy irtam(EIST ugye), az I3,I5,I7 ill. atomokban mar maskepp van. AMD-vel nem foglalkozok, mert a kornyezetemben nincs sehol.
Mivel visszaolvastam a hozzaszolasait, es azt mondta, hogy E6600 geprol van szo, iX sehol nem kerult szoba, ezert mondom: magot nem lehet kikapcsolni es a ket orajelnek es feszultsegnek meg kell egyezniuk az o esetukben.
Azt írtam, hogy egy MXM, vagy egyedi kártya beszerzése körülményesebb, ára meg akár magasabb is lehet, mint egy komplett alaplapé, ugyanazzal a VGA-val szerelve. Napi szinten sz.punk vele, most van egy forrás, ahonnét konstans 25k körül jövögetnek vadiúj MXM kártyák és kb. megfogtuk ezzel az ég lábát. A cserebere meg elég korlátos, rendszerint az eleve éppenhogy méretezett hűtés, hűthetőség miatt nagyobb TDP szóba sem jöhet, aztán már lehet sakkozni, hogy mi és miért. Én is nagyon örültem, amikor megjelentek a szabványos VGA-k noteszekben, de mára ez csak nagyobb nyűg lett. Alaplapon cserélni is egyszerűbb, MXM kártyákat nem is nagyon javítunk, nincs értelme...
Ez teljesen igaz. En is nezegettem, hogy hatha cserelnek a gepemben mert ugye az ATI 3D teren nem nagyon akarodzik erdemben mozdulni, de hat horror aron talaltam csak, vagy relativ korrekt aron nem tul bizalomgerjeszto forrasbol(kina
![]()
Ugyan. Három alaplapból kettő nem üzemelt, a harmadikról hiányzó alkatrészeket pedig a másik kettőről sikerült pótolni, röpke másfél óra melóval lett egy jó deszka, egy alkatrészbánya és egy elrettentő példa. Ezek ún. factory refurbished lapok voltak, gondolom, a refurbish az a selejtkonténertől a postáig vezető útvonal neve volt.
![]() Ez volt a legelső kínai rendelés. Azóta van pár megbízható forrás, de zömmel úgyis ilyen utólag életre keltett selejtáru, vagy kényszerített raktársöprés eredménye.
Hat szamomra a kina rendeles limitje ugy kb 15 dollar
![]()
Van egy olyan P4-es deszkám, ami IBM márkanevet visel, és hozzá egy spécibb, 7cm-es ventivel szerelt, kisebb, a gyárinál némileg sűrűbben lamellázott borda van. Egy 2GHz-es celeronnal töltve (northwood) ideje nagy részében áll a légkavaró. Aki azért látott sok ilyen gépet és CPU-t, az tudja jól, hogy az nw celeron azért elég keményen disszipál üresjárásban is, ha a venti megáll, hamar elfut 70-80 fokig. Hogy ebben a lapban mit művelnek vele, azt nem tudom, de a passzív bordával 40-50 fok a hőmérséklete. Semmi extra ház, vagy szellőzés, codegen kuckó a saját tápjával, hátul ventis, nem alul. I845 lapkakészlet, egy ősi termék ma már, de mégis valamit nagyon beletettek energiagazdálkodás címszó alatt. Mindenesetre ha más mondja, nem hiszem el, hogy egy nw celeront egy ekkorka alumíniummal meg lehet passzívan hűteni, amíg csak netezik/MSN-ezik rajta az ember. Olykor elindul a venti, ha tartósan terheltebb a dolog (youtube videó már alkalmas erre, a 845 IGP-je elég harmatos versenyző).
Hali!
Elfogadom, de ez a paranoia még az egészséges tartományban van! Talán egy kicsit konzervatív vagyok de ez már a korommal jár.(nem vagyok kéményseprő) ![]()
Az IBM Netvistám is hasonlóan viselkedett jószerivel csak akkor hallottam a CPU venti hangját amikor beindítottam.De hasonló a mostani ASUS P4P800VM-S lapom is,mert ennek a lapnak a BIOS-ában van egy ventilátor hőfok függő vezérlési lehetőség még a sima VM-ben nincs.
Gondolom ez megvan más lapban is ha nem is ki-be kapcsolható változatban.
Jó, hát nekem is egy idén 10 éves Enermax a tápellátó berendezés, és semmi pénzért nem cserélném le. Mondjuk ennek is kalandos története volt, mondhatni, híres a tápom. Azt hiszem, Ordasi, vagy valami más tuningbajnok vizesítette meg, igencsak alapvető hibákat belegyártva, aminek meg is lett az eredménye, kompletten kipusztult a primer oldal és a készenlét, meg a szekunderen is volt tennivaló. Valahol neten megvan a cikk is, most nem találom. Pár éve letérdelt a 301-es (sorozathibájuk ezeknek a készenléti kört indító 2MOhm-os ellenállás átütése), aztán lustaságból betettem a gépbe, azóta is ott van, a 301-es meg a majd listában.
Esetleg nem volna neked egy Toshiba L40 szerelési útmutatód?Nem javítani akarom hanem takarítani és az igazat megvallva még nem volt dolgom notival.
Sziasztok. Egy olyan kérdésem lenne,hogy szerintetek miért írja ezt ki? Tegnap óta csinálja. Hozzá volt csatlakoztatva a töltés úgy ahogy eddig és egyszer csak kiírta.Aztán lemerítettem az aksit feltöltöttem,kikapcsoltam a gépet levettem az aksit visszaraktam most is csatlakoztatva van a töltője de ezt írja piros X-el. Szerintetek?
![]()
Kezd tonkremenni az akkud. Ezt altalaban akkor irja ki, ha jelentosen lecsokkent a kapacitasa. Nekem is ezt irja, igaz a 3 ora helyett mar csak 30 percet bir az enyem.
Ez megint az a dolog, hogy működik-működik aztán egyszercsak nem működik.
![]()
Helló!
Nem tudna valaki segíteni? A probléma az hogy 1300-proci van a gépben de csak 866-ot ír ki.Mit tudnák csinálni hogy újra 1300-legyen?
Hali!
Lehet hogy lemerült a BIOS elem és minden alapra állt vissza.Először azt nézd meg.De jó lenne ha azt is megírnád hogy milyen gépről van szó ![]()
Számítógép:
Intel(R) Celeron(TM) CPU 1300MHz 866MHz 512 MB Ram
Sziasztok!
Van egy ABIT IP35 PRO alaplappal szerelt gép. Az a probléma vele, hogy nem lehet bekapcsolni, vagyis csak akkor, ha a BIOS-t leállítom. A gép impulzusokba akar indulni. Kb 10x-i próbálkozás után beindul és a BIOS-t beállítva - F1-et nyomogatva betöltődik. Leállítás után 1-2 perc múlva a gép újra indul ( nem lehet leállítani, csak ha a tápegységet kikapcsolom), akkor pedig a folyamat kezdődik előröl. A merevlemez a 'Hard Disk Sentinell' -el ellenőrizve - 100%. A tápegységen mérhető feszültségek rendben. Elnézést, hogy hosszúra sikeredett, de csak így tudtam leírni. Mi lehet a hiba oka ? Üdv.: moele ![]()
Sziasztok!
Mostanában raktam össze az új számítógépemet (AM3, két mag, DDR3), de az integrált hangkártyájával nem voltam megelégedve, ezért vettem egy Sound Blaster 5.1 VX PCI hangkártyát, ami telepítés után rögtön működött is, és a hangjával is meg vagyok elégedve. Analóg felvételek rögzítéséhez is kellett, ezért aktívan használom a vonal bemenetét is. Azaz csak használnám, mert van még a gépben egy régi TV2000XP TV-kártya is, és ha ennek a programját elindítom, akkor elnémul a bemenet, és addig sehogy sem hajlandó megszólalni, amíg a hangkártya driverét újra nem telepítem. Mindegy hova állítom a 'Volume Control'-t a programban. Végül már mindent állítottam rajta, és akkor észrevettem, hogy ha megy a TV-program, és ott a hangkártya típust átállítom 'Creative Audigy 2'-re, akkor megszólal a hang. De csak amíg be nem zárom a Winfast PVR-t! Utána megint néma. És ha a Windows hangerőszabályzón némítom le és kapcsolom be újra, akkor sem szólal meg, viszont ha bekapcsolom a mikrofon bemenetet, akkor monóban, torzítva hallatszik, amit bekötök rá. Nagyon idegesítő, mert így ha újratelepítem, akkor tudok jó minőségben hanglemezeket átvenni, de amint bekapcsolom a tv-t, akkor utána megint újratelepítés jönne. A TV-nek meg természetesen szintén nem hallani emiatt a hangját, szóval nem arról van szó, hogy vagy egyiket, vagy másikat kell választanom. Az alaplapi hangkártya biztosan nem zavar be, mert BIOS-ban le van tiltva. Mit érdemes még megpróbálnom vele? |
Bejelentkezés
Hirdetés |