Fórum témák
» Több friss téma |
Megpróbálok össze állítani egy képes "menetrendet" hogy az alapján csináld meg.Ha olyan a neted hogy tárcsáznod kell akkor sem befolyásolja a net megosztást mert attól még a szolgáltató a szervergéped IP-jét látja.Ahhoz hogy minda két gép lássa egymást engedélyezned kel mid a kettőn a fájl megosztást mindenki számára.
Már egyszer megkérdeztem de sokat nem kaptam.
Az a hiba hogy a proci alapból 1300mhz-de csak 866-ot ír ki.Mit kéne csinálni hogy 1300mhz-legyen? A gép típusa: Intel(R) Celeron(TM) CPU 1300MHz 866MHz 512 MB Ram A bioszelemet már megnéztem az biztos nincs lemerülve.
Nagyon köszönöm a segítséget!
Csak azt nem értem, hogy miért nem megy sima kábellel, ha ad-hoc kapcsolattal csak beállítok két különböző IP-címet, csatlakozok és már kész is. Tehát biztosan be van állítva a fájlmegosztás, mert akkor így sem látnák egymást. Nem bírom ép ésszel felfogni mi lehet a gond, hiszen a pingelés rendben. Lehet hogy gondot okoz, hogy az egyik egy Gigabites (laptop) hálózati kártya?
Nézted már valami tesztprogrammal is (pl. Everest)? Biosban mi van beállítva? Alaplapi driverek rendben vannak?
Már egyszer válaszoltam, de sokat nem olvastad ezek szerint. Amiket ott írtam, azt magadnak kéne megcsinálni, mert én innen nem fogom tudni. Alaplapodnak van típusa, létezik hozzá kezelési útmutató, tessék kicsit kreatívabban kezelni a problémát.
Leírom ismét, hogy ha tudsz pingelni, akkor a fizikai rétegtől máris ugorhatunk felfelé. Tehát nem a gigabites kártya lesz a baj, ha ping van, akkor képes volt szinkronozni a másik kártya sebességén. Azt is említettem, hogy próbáld ki az analogx proxiját, ahol kb. két kattintás netet osztani és nem kell a Windows XP hol megy, hol nem megy varázslóját használni.
Minden rendben.Néztem már az Everestel.
Igazad van, elfelejtettem ezt az álltalad említett proxyt használni
![]() Mindenkinek köszönöm a segítséget!
Már én is válaszoltam neki de még az alaplap típusát sem hajlandó meg adni akkor meg minek erőlködjek.A proci típusával nem vagyok-vagyunk kisegítve.
Sziasztok.Azt szeretném megkérdezni ha már mindenféleképpen kuka a laptop aksim akkor nem tudnék belerakni ilyen tölthetős kis elemeket?(vagyis olyan mint a ceruza elem csak kisebb és vastagabb-és tölthető). Ezen a gyári aksin 10.8V -4400mAh Li-Ion van rajta. Meglehet oldani?
Hali!
Szerintem meg lehet próbálni ,mert az eredeti is hasonlóan van megcsinálva úgy értem cellákból áll,csak a tiéd egyedi lesz.De lehet hogy egyszerűbb lenne egy utángyártottat venni mert a tölthető elem sem a legolcsóbb.
Mint azt többször írtam van egy ASUS P4P800VM-S deszkám.Ki szerettem volna próbálni a termikus védelmét de valami nem működik.Bekapcsoltam a Thermal System opciót a BIOS ban és beállítottam 40 fokra.A Q Fan Controlt szintén bekapcsoltam és levettem a legkisebb értékre.A Throttle Slow Clock Ratio 50%-on.
Everest stressz tesztel terheltem de dem vettem észre semmit ![]()
A másik probléma, hogy az akksi töltő áramkör jegyzi, hogy hány alkalommal lett feltöltve, és ha elér egy számot, akkor nem tölti az új akksikat sem. Egyébként megoldható, hogy a memóriáját töröljék, vagy felülírják, de ez költséges. Egy eset, amit olvastam: egy akksit valaki lemerített teljesen, aztán nem rakta fel tölteni egyből, hanem 2-3hétig el volt rakva valahova. Ezután teljesen mély kisülésbe mentek a cellák, ezért a töltő áramkör nem töltött rajtuk semmit, pedig károsodtak a cellák, de tönkre nem mentek. Azt az akksit lehetett kb. kidobni, vagy újra felhasználni.
Valami elektronikai cucc ról hallottam én is hogy van benne, de nem voltam benne biztos hogy mit csinál ezért inkább nem említettem meg.
Lehet hogy ez jobban megérné!
Bővebben: Link
80 fok a CPU saját hővédelme. 49 fokon semmi tünete nem lehet. A qfan meg nem is engedné, hogy elérje.
Köszöntem a válaszokat (mindenkinek).Ez az aksi töltő áramkör ez hol van? A gépbe?(laptopba)?Tehát ahogy írtad "és ha elér egy számot, akkor nem tölti az új aksikat sem" tehát ha veszek új aksit akkor nem tölti fel? Vagy ez maga az aksin belül van egy kis elektronika? és arra érted hogyha csak az elemeket cserélem benne akkor sem fogja tölteni? Hm -érdekes. Amúgy találtam én is külföldi oldalakon aksit 5-9000 ft között.(csak gondoltam mielőtt kihajítanám megpróbálnám így ahogy leírtam-de akkor ezek szerint nem fogom) Csak azt nem értem hogy találtam pl: ugyan olyat mint az enyém csak nem 10,8V -4400mAh hanem 10.8V de 7.200mAh (gondolom ez tovább bírja) de ugyan ebbe a típusba bukkantam pl: 11.1V és 7.200 mAh -ásba is.Kérdés hogy adhatok neki 11,1V -osat is?
![]()
Bent van az akkumulátorban. Küldi a gépnek a hőmérsékletét, a feszültségeket, és még sok egyéb információt is. Szerintem nyugodtan vehetsz bele 10.8V-helyett 11.1V-os akksit, mert ez még benne van a 10% szórásban simán. Az 5eFt-os akksiban lehet, hogy gyenge cellák vannak, és azért ilyen olcsó. Ha van rá kockáztatni való pénzed, egy próbát megér.
Sziasztok !
Ért valaki közületek a voip-hoz? Interneten keresztüli telefonáláshoz? Köszi
A töltőáramkör az a laptopban van. Az akkuban lévő elektronika nem töltőáramkör, hanem elsősorban védelmi és kommunikációs. A nagyobb feszültségű pakkok is alkalmasak, nem teszel tönkre semmit vele, gondolj csak bele, a töltőn keresztül kb. 19V érkezik, ugyanez a táp megy oda, ahova akkus üzemben az akku kapocsfesze. Elrendezéstől függően egy típushoz ezért lehet többféle variáció (3 vagy 4 soros cella)
Köszöntem a válaszokat. Amúgy az olcsóbbik amit írtam az tökéletesen megegyezik az én gyári aksimmal.Az enyémen annyit ír hogy SQU-524 10,8V 4.400 mAh-ás,6 cellás. (azt hogy ki gyártotta azt nem tudom).Az olcsóbbik amit írtam az tök ugyan ez(azt írják róla hogy gyári Advent laptop aksi zsír új).Csak ugye ez külföldön van postával 5.800 -amiket itt néztem tök ugyan ez de 12 és 22-ezrek körül vannak hát ennyi a különbség. De azzal nem voltam tisztában hogy amit fentebb is leírtam hogy tehetek e neki 11.1V és 7.200 as mAh-ás aksit. Még egyszer köszöntem a válaszokat.
UI:visszatérve a házi barkácsoláshoz igaz azokat a kis aksikat amiket esetleg én kötnék sorba azok nem is Li-ion osak hanem Ni-mh ha jól emlékszem. Gondolom az nem is lenne jó neki? Na meg ha azok kb 1,2 V és 300mAh osak akkor sorba kötve összeadódnak a voltok meg a mAh is? Amik a telefonba vannak vékony aksik azok viszont Li-ion 3,7V 1.200 mAh-ás. Ez most már csak kíváncsiságból érdekelne hogy megoldható lehetne e? ![]()
Eltér a kémia és eltér a cellafesz is. Nem kivitelezhető egyszerűen. Meg nem is túl hatékony. Az akkuk soros kötésével kapcsolatos kérdésedet egy elektronikai fórumon meg meg sem hallottam. Cellafesz összegződik, a kapacitás ugyanakkora marad, hiszen ugyanaz az áram folyik el mindkét cellán, nem osztoznak rajta.
Okés köszöntem. Akkor nem barkácsolok.
![]()
A linket nézted fentebb?
Így már az előző oldalon!
Mit szeretnél? Konkrétabban?
Ezeket használom(tam) -router 2 db IP telefon porttal -routerbe dugható "PAP2" adapter 2 telefon porttal -ingyenes/olcsóbb telefonálás neten keresztül 1 -ingyenes/olcsóbb telefonálás neten keresztül 2 Nem próbáltam még: -szoftveres PBX (telefonközpont) Ezeken kívül még rengeteg lehetőséged van.
Igen,köszi.De amiket találtam az olcsóbb számomra(legalábbis azt írják hogy még eredeti is). Azért köszönöm még egyszer.
Helló!
Most már szakemberekhez kell fordulnom, ezért írok! Van egy HDD-m, ami PIO üzemmódban megy. WD, 250GB, ATA-100-as, 2.5"-os (NTFS), használtan vettem, de hibátlan. Max. sebesség XP SP2 alatt 3MB/s, Ubuntu 8.04 alatt még live CD-ről is simán 8MB, de lehet több, csak nem teszteltem annyira. Tehát amit már próbáltam: elsődleges ide csatorna törlés, utána 2 reboot, semmi. Bővebben: Link alapján 1. megoldás. A régi HDD-mmel nem volt ilyen gond, 40GB, ugyanilyen paraméterek. Mit tudtok javasolni? Mit tegyek?
Üdv!
Az eszközkezelőben nem tudod visszaállítani DMA módra azt az IDE csatornát amelyiken a vinyó csücsül?
Két lehetőség van: Csak pio mód, és Ha rendelkezésre áll, akkor DMA. És most Pio módban van. Még egy infó: nincs semmi jumper a HDD-ben. Előtte próbáltam jumperelni úgy, mint a 40GB-osat, akkor is csak PIO-ban ment, és a tulaj is mondta, hogy ahogy kaptam, ő úgy használta, szerintem szintén elsődleges csatornán masternként, tehát jumper nélkül. Neten rákeresve a típusára sem adott találatot, hogy hogyan is kellene állnia a jumpernek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |