Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   198 / 1171
(#) BEMcorp válasza abyka1979 hozzászólására (») Ápr 10, 2011 /

Most nem azért hogy kötözködjek , de neki W7 driver kellett volna, nem XP-s. W7-hez nem igazán passzolnak a más oprendszeres driverek (néha a Vista driverek esetleg működnek, de azok se mindig)
(#) lala1975 hozzászólása Ápr 10, 2011 /

sziasztok segítségre lenne szükségem.Van egy Asus F5M típusú laptopom és nem működnek az usb portok és a beépített kamerám. ha rádugom az egeret akkor világít,de nem ismeri fel a rendszer,a külső vinyót sem ismeri fel egyik porton sem. mit tudnátok tanácsolni?
(#) BEMcorp válasza lala1975 hozzászólására (») Ápr 10, 2011 /

Hali

Most vetted, és most vetted észre, vagy egyszer csak egy bekapcsolás után nem működött, vagy egy oprendszer telepítés után vagy?
BIOS-ba nézelődtél már? Nincsenek letiltva az USB portok?
(#) lala1975 válasza BEMcorp hozzászólására (») Ápr 10, 2011 /

a külső vinyót tegnapelőtt rádugtam és azóta nem müködik,a biosban unloked van tehát engedélyezve van.
(#) lala1975 válasza BEMcorp hozzászólására (») Ápr 10, 2011 /

tudnánk skypon beszélni? Úgy gyorsabb
(#) Dave123 hozzászólása Ápr 10, 2011 /

Sziasztok!

Lenne egy problémám a gépemmel, ami a következő:
Egy bizonyos idő (fél óra- 1 óra) után elmegy a kép és a hang, olyan mintha kikapcsolna a gép, mégis nagyon halkan működik, mégsem reagál semmire... csak az ujraindítás használ. Ez viszont csak akkor történik meg ha játszom rajta. Először a hűtésre gyanakodtam, még újra is kentem pasztával a procit és a videókártya processzorát, ezek most 35C környékén mozognak, csináltam egy windows újratelepítést, de ez sem oldotta meg a problémát, ha játszom egy idő után leáll az egész rendszer. Valaki tudna esetleg segíteni, hogy mi lehet a baj? Előre is köszi!
(#) bbb válasza Dave123 hozzászólására (») Ápr 10, 2011 /

Szia!

Első körben a memóriát, illetve a tápegységet nézném meg a helyedben.
Gyanúsabb a tápegység, hogy nem bírja kiszolgálni a "játékigényed".
(#) abcdabcd válasza Dave123 hozzászólására (») Ápr 10, 2011 /

Lehet olyan alkatrésznek is a hőfoka, amihez nincsen hőmérő szenzor az alaplapon! próbáld meg akár, hogy leveszed a gép oldalát, és egy nagy szobaventillátorral fújod be a levegőt , hogy úgy mit csinál... jobb híján ez jutott eszembe...

De lehet akár a táp is, hogy ott melegszik túl valami ennyi terhelés után!

Írd le milyen a tápod, meg milyen a gép amit hajt! Meg a táp korát is...
(#) abyka1979 válasza abcdabcd hozzászólására (») Ápr 10, 2011 /

Én az alaplapot is átnézném.
Kondik állapota(nem puposak-e),lapkakészlet hűtését átpasztázni,esetleg rá egy kisebb ventit ha nincs rajta.
Ha ezekkel megvagy és így is rosszalkodik,akkor egyesével,minden hardvert átnézni,vagy egyesével cserélgetni.Így ki tudod szűrni mi okozza a problémát.
(#) abcdabcd válasza abyka1979 hozzászólására (») Ápr 10, 2011 /

A pasztázást írta, hogy már megcsinálta... meg amúgy működik a gép csak hosszabb idő elteltével jön elő ez a dolog...
(#) belfi2 hozzászólása Ápr 11, 2011 /

Sziasztok!
Belefutottam egy olyan problémába ami úgy látszik kifog rajtam.Hoztak egy p3 gépet hogy beállt.A konfig most mellékes.Kapott egy új XP-t ha lassan is de működik.Az a problémám hogy nem tudok a NET-re csatlakozni az alap beállításokkal ,tehát az automatikusan nem kap IP címet.Viszont ha egy másik gépen keresztül csatlakozom a NET-hez akkor minden működik,a DHCP és a fix IP kiosztással is.A saját gépemen viszont működik minden.
(#) Gab04 válasza Dave123 hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Szerintem videókártya. Próbálj meg szerezni kölcsönbe egyet aztán próbáld ki. Játék alatt indíts el egy hőfigyelő, szoftvert amivel naplózd mikor mennyi a hőfok akkor látod utólag mikor is menniy volt "pontosan". Egyébként jó hőfoknál is lehet ilyen hiba főleg mikor a kártyán lévő ram döglődik, esetleg valami más, és terhelésnél jön elő főleg.
(#) Gab04 válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

hálókártya csere volt? Ha nem próbáld meg.
(#) belfi2 válasza Gab04 hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Már az alaplapot is cseréltem!
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Most nem tudom mi van! Rá tettem a NET-
et a laposra és ott sem működik a NET,Azt írja ki hogy a kapcsolat nem jött létre vagy korlátozva van.Ha visszadugom a desktop-ba az működik rendesen.
(#) abcdabcd válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Engem viccelt már meg kontakthibás kábel... az én gépemen teljesen jól működött másik gépet dugva bele, volt hogy csak kézi ip-vel meg volt hogy kihúzva visszadugva, aztán egyszer megnéztem másik kábellel és láss csodát
Ha van megfelelő utp nyomó szerszámod, lehet elég az is, ha csak beledugod a kábel végeit és nyomsz rajta egyet, azaz nem biztos hogy új dugó kell rá, csak lehet nincs eléggé megnyomva a mostani...
(#) mizsei.robi hozzászólása Ápr 11, 2011 /

Sziasztok!
Egy alaplapom (Asrock K7S8XE) kb 1 napig púpos-kondis táppal volt használva. Azóta újraindításnál nem ad képet. Ha a memóriamodul(oka)t másik helyre rakom át akkor megint üzemel kb. 2-3 napig. Amikor működik akkor meg semmi problémája nincs. Több memória modullal próbáltam már, minddel ugyanezt csinálta. A windows is szabálytalan időközönként lefagy.
A konfig:
Asrock K7S8XE
Amd Sempron 2800+ (több Vcoret adtam neki mert instabil nélküle)
512mb kingmax ram
200w Avance táp
Szerintetek mi lehet a probléma?
(#) takarító válasza mizsei.robi hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Keress púpos kondikat az alaplapon is.
Meg én megnézném a memória feszültségbeállításokat a BIOS-ban, lehet, hogy alacsony.
Milyen üzenetet ír ki kékhalálnál? Vagy nem úgy fagy ki?
(#) BEMcorp válasza mizsei.robi hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Egyrészt, azt mondod emeltél a cpu feszén, "mert nélküle instabil volt", de így is instabil, nem?
De, amikor megfagy/leáll, akkor nézd meg, hogy a VGA/cpu/memória mennyire forró (az ujjaddal simán).
Másrészt, az a 200W-os táp elég pengeélen táncolónak tűnik, bár ha elindul vele, akkor lehet elég (de szerintem akkor is kicsi).
Még esetleg az alaplapot megtakarítani, alaposan portalanítani, főleg a csatlakozókban (ram/agp)
(#) belfi2 hozzászólása Ápr 11, 2011 /

Sziasztok!
Egy kis szívességre szeretném meg kérni azokat akik a Fibernet internet szolgáltatóhoz tartoznak ,és van két gépjük amiben van internet elérési lehetőségük,hogy közvetlenül tudnak-e csatlakozni DHCP-vel az internethez. (Természetesen köüön külön)Mindezt azért kérdezem mint ezt fentebb leírtam ha a csatlakozót át dugom az asztali gépből a laptopba akkor DHCP nem oszt ki átjárót és DNS-t (IP címet igen)Gyakorlatilag csak a megosztott netet tudom használni
(#) takarító válasza BEMcorp hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Elég kicsinek tűnik a táp. Mondjuk ha egy Hipro lenne, vagy egy Delta, FSP, stb, akkor bőven elég, viszont egy noname táp ritkán adja le a ráírt teljesítményt. Nekem egy durvább konfigot (P4 3.2GHz, 2GB ram, 2hdd, Fx5500 VGA)) egy 175-ös Hipro is simán elvitt.
Ráadásul azért is el kell bírnia ezt egy 200wattos tápnak, mivel ennél az alaplapnál még nincs a CPU 12voltos csatija, vagyis ez a gép inkább az 5 és 3.3 voltos feszültségeket terheli le, és a régi tápok arra vannak optimalizálva, nem a 12voltra.
(#) belfi2 válasza abcdabcd hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Hali!
Sajnos nincs fogóm de holnap veszek egy másik kábelt.Egyébként kipróbáltam az összes feszítési nyomási kontakt javító technikát de semmi.A lapost átvittem a lányomékhoz (T-Hom) ott rögtön volt net DHCP-vel.
(#) mizsei.robi válasza takarító hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Csak CPU-t lehet állítani biosban azt is úgy, hogy "Over Vcore Voltage" . A tápegységgel nem hiszem, hogy baj van mert minőséginek néz ki a bele és ebben nincsenek púpos kondik. Az alaplapon kb minden kézmeleg. A windows nem kékhalállal indul ujra ki, hanem csak kifagy.
(#) BEMcorp válasza mizsei.robi hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Ha van türelmed állítgatni, szerintem állítsd gyári default/auto-ra a CPU core feszültségét, és úgy is teszteld. Lehet hogy a púpos-kondis tápegységtől volt instabila rendszered normál beállításnál.
(#) eSDi válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Üdv!

ADSL vagy KábelNETed van?

Ha ADSL, akkor előfordulhat, hogy a géped/routered MAC címe regisztrálva van a FiberNet-nél és azért nem oszt ki másik gépnek IP-t. FiberNet-es Kábelnetnél ilyen nincs, legalábbis nálam. Eddig akármit dugtam rá, működött.
Ha Motorola Kábelmodemed van akkor lépj be a beállító felületére a 192.168.100.1-es címen. Ha kér jelszót, akkor általában ez szokott lenni:
user: admin
password: motorola
és nyomj neki egy reset-et. Rosszat nem tudsz vele tenni, csak mást ne állíts el... lehet hogy csak a modem rakoncátlankodik. Ha végképp nem megy akkor klónozd a MAC címét a jól működő gépnek. Van erre valami program, ha jól tudom, de én még nem használtam. Ha így sem megy akkor részemről passz...
(#) belfi2 válasza eSDi hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Szia!
Igen Motorola Kábelmodemem van és eddig nekem sem volt semmi problémám igaz nem foglalkoztam vele.Ma egy gép javítása közben jöttek elő a tünetek Én meg azt hittem hogy gép nem jó.
Megpróbálom amit írtál csak még várok hátha nem helyi hanem általános hálózati hibáról van szó.

Közben átléptük a 200. oldalt

Hát igen, előfordulhat. Karbantartást mondjuk eddig mindig sikerült úgy időzíteniük, hogy pont akkor van, amikor nekem a legjobban kellene a net.
Egyébként meg vagyok velük elégedve.

200 oldal! jön a sör!

Pillanat kép.
A kábelt a laptopban hagytam ,a modemből kihúztam a hálózati (12v) csatlakozót.Pár másodperc múlva újra be, a lapos vette a NETet.csatlakozó kihúz be az asztaliba,NET nincs.áramtalanítás majd vissza NET van! Mi a franc lehet vele,eddig gépből gépbe üzem alatt sem volt probléma.

Hmmm. A modem valami miatt nem érzékeli, hogy át lett dugva máshova és nem frissíti a DHCP kliens listát.
Esetleg a beállításokat felírod, majd visszaállítod a gyári beállításokat, talán van ilyen benne. Ezután beállítod amit kell. Ha nem jó, akkor modem csere vagy együttélés ezzel a kis hibával. Esetleg egy router közbeiktatása még segítene.

Már megnéztem a netes gépkönyvet de nem találtam semmilyen beállítási lehetőséget-vagy csak nem jól olvastam el.Ez a kis malőr csak akkor zavar ha egy "páciens" gépet akarok frissíteni mert akkor vagy felállok és kihúzom a dugót vagy átkottázom a TCP/IP protokollt.írtad a reset lehetőségét ,hol is van ez pontosan?
Következő: »»   198 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem