Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Vízálló 4 pólusú csatalkozó ötletek
Sziasztok!
Régóta fejlesztünk egy olyan eszközt, amit a vízi sportokban lehet majd használni, ehhez természetesen vízállónak kell lennie. Mivel ez egy adatrögzítő eszköz is egyben, valamint valamilyen úton tölteni is kell az akkumulátorát, ezért 21. századi megoldásként kapott egy USB portot. Már csak az a nyitva maradt kérdés van, hogy milyen az a csatlakozó megoldás, ami elég kicsi ahhoz, hogy egy GPS méretű eszköz oldalára kerüljön és négy pólusú, valamint vízálló. Ötlet 1.: 4 pólusú 2.5 jack aljzat, amit egy gumidugóval le lehet fedni a vizes használat idejére. Várom a további zseniális ötleteket! Előre is köszönöm! googa
Ha nem kellene bonthatónak lennie, akkor a műgyanta-kiöntést javasolnám, de így csak valamilyen rugalmas gumi(szerű) burkolat lenne célszerű, de erre vonatkozóan - sajnos - nem tudok tippet adni.
![]()
Ennyi erővel az USB dugóba is lehet tenni gumi dugót.
Vagy ha te csinálod a dobozt ,akkor egy mini USB elé egy kb 15mm átmérőjű tömített csavart behajtasz.(használat előtt kiveszed,és a mélyebben lévő csatlakozó hozzáférhető.)
Szia Köbzöli!
Köszi Neked és köszi mindenkinek. Egy nagyon fontosat el felejtettem talán említeni. A csatlakozó aljzatnak akkor is vízállónak kell lennie, ha nincs a csatlakozó beledugva. Tehát magán a csatlakozó hüvelyen keresztül tilos víznek bejutnia a készülékházba.
És egy másik fontosat is elfelejtettél,ha be van dugva akkor is vízállónak kell lenni?
Idézet: „egy gumidugóval le lehet fedni a vizes használat idejére.”
Ez nem csak egy "termék" lesz, hanem egy design termék, amiben egy beágyazott csatlakozónak kell lennie, akárcsak egy mobiltelefon pl...
Lomexben a Csatlakozó/Táp/Superseal alatti egész jó cucc. Szerintem a hazai piacon nem fogsz találni mást mert ez egy elég speciális alkalmazás, és a boltok sokszor az átlagos igényeket sem bírják kielégíteni.
Nekem mikor ilyen kellett akkor mindig inkább kisporoltam a csatlakozót/kapcsolót. Kommonikávióra BT tölteni vmilyen indukciós módon(lásd vezeték nélküli gyertya), Kapcsoló valamilyen mágneses elvű(pl reed cső).
Remélem segítettem. Idézet: Miért nem mindjárt Power on Ethernet? „valamint valamilyen úton tölteni is kell az akkumulátorát, ezért 21. századi megoldásként kapott egy USB portot.” ![]() Az akkumulátor töltéséhez egy induktív betáplálás is megtenné (lásd propeller clock), s akkor nem kellene csatlakozó sem.
Ha csak tölteni kell, lesd meg az elektromos fogkefét.
Csak győzzél választani Bővebben: LinkBővebben: Link
A második LINK csak a kínaiul tudóknak.
![]()
Bocsi Bővebben: Link
Egyébként a kínai egy elég sűrűn beszélt nyelv nem tudom mi a gond véle :worship:
Szia !
Rajzoltam neked egy lehetséges megoldást, nézd meg a képet nem egy csúcs rajz de a lényeget ki lehet venni belőle.
Előttem már említették az indukciós töltést, és a Bluetooth kommunikációt. De ha mindenképp elektromosan szeretnél csatlakozni és használat közben (vizes környezetben) nem kell sem tölteni, sem kommunikálni vele, akkor szóbajöhet egy sima "dokkolós" megoldás: a készülék oldalán négy db aranyozott lemezcsík, amire a dokkoló állomás rugalmas érintkezői csatlakozhatnak. Hasonlóan mint ennél az akkunál. Megfelelően eltömíthető, vagy az egész eszköz kiönthető pl műgyantával, az érintkezők szabadon hagyásával. Az arannyal galvanizált lemez nem korrodál sós vízben sem.
Üdv KB 15 éve láttam víz alatti csatlakozót 230-400 V ra Grundfoss Búvárszivattyúnál.Vaterán is kapható ....ezt koppintsd le!....üdvBővebben: Link
Esetleg ha henger alakúra tervezed akkor egy "o"-gyűrűs megoldással és egy menetes kupakkal tökéletesen lehet tömíteni..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |