Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videomagnó problémák
Lapozás: OK   7 / 64
(#) factory válasza sooty hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /
 
Köszi!

Ha jól értelmezem, nem a fejjel lehet probléma, hanem mechanikai hibája lehet, mivel be sem fűzi a kazettát.
Érdemes rá költeni, kb. mennyiért orvosolhatják a problémát?
(#) sooty válasza factory hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /
 
Azért így láttatlanban nem zárnám ki fejmotor driver hibáját se, de arról meg kellene győződni, hogy eljut-e a magnó a betöltési folyamatban odáig, hogy egyáltalán felpörgesse a fejet. Úgy tudom ez a fajta magnó már hibaüzeneteket ír ki, ha valami nem stimmel, nincs a kijelzőn ilyenkor valami kiírás pl. F03 vagy F04 stb. ? Hogy érdemes-e javíttatni és az árát azt nem tudom.
(#) CHZ válasza factory hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /
 
Szia!

Szerintem a betöltő motoron lévő pulley repedt meg ez az első tippem. Ezért nem tudja a betöltést megcsinálni. Csatolásban lévő rajzon 120 pozíció számon láthatod ezt az alkarészt, olcsó, rendelhető, viszonylag könnyen cserélhető.
Mechanikát kiemelve, az alsó nyákot le kell bontani, és már látható a ferdén elhelyezett motor, egy csavar rögzíti és egy patent, ez kiszerelve a műanyag házból, kiveszed a motort és a csiga belsejében találod ezt az alkatrészt. Szemmel is jól látható hosszanti repedés lesz rajta.

panasonic.PDF
    
(#) CHZ válasza factory hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /
 
Ezt az alkatrészt nézd meg, ha repedt, mint a képen, akkor tuti, hogy ez okozza a hibát. Ennél a mechanikánál nagyon gyakori ez a probléma, kb. 200Ft

2.jpg
    
(#) factory válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /
 
Köszönöm a segítséget.

Mellékelek pár fotót, segítséget kérek, hogy akkor hol is keressem először a hibát.

Köszönöm
(#) CHZ válasza factory hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /
 
Nem jó helyen keresed, mechanika alján, másik oldal.
Betöltő motor tengelyén lévő csiga belsejében találod a pulley-t.

2.jpg

1.JPG
   
(#) CHZ válasza factory hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /
 
Így már talán jobban megtalálod. Mechanika másik oldalát is fotózd le ha kivetted.

2.jpg

1.JPG
   
(#) CHZ válasza factory hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /
 
Fontos!
Kazetta fészket azonnal tedd vissza, addig ne csinálj mást, mert nem lesz egyszerű. Ha a fogasléc nem megfelelő pozícióba kerül vissza, nem fogja bevenni a kazit. Kár volt kiszerelni, + problémád lehet (lesz) belőle..
(#) factory válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /
 
Igazad volt. Már be sem veszi a kazettát. Eddig bevette, de nem fűzte fel. Szétszedtem, darabokra, ime a képek. Hol kell keresni a hibát. Most már f04 hibakód jelenik meg.
Attól tartok elcsesztem a videót végleg.

Segítsetek, ha még lehet.
(#) factory válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /
 
Nagy felb. a kép. A bekapcsolás után el kezdett motoszkálni a megjelölt területen a fogaskerék, magyarul mozgott, majd hibakód jelent meg. F04,...
(#) CHZ válasza factory hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /
 
Kazetta fészek levétele nem volt szerencsés, 2 képen bejelöltem mi okozhat problémát, az nem mozdulhat el, mert nem te tudod beállítani. Első lépés szereld vissza a fészket, lehetőleg az eredeti beállításba , fogasléc első foga illeszkedjen a megjelölt fém fogaskerékhez, ez fogasléc 2 részből áll ezt rugó feszíti, ezért kicsit hátrahúzva bepattintható a helyére..
Majd az 1 képen bejelölt motort szereld ki és megtalálod a keresett alkatrészt a csiga belsejében, ha repedt akkor valóban az volt rossz. Addig ne rakd vissza a motort, míg a fészek beállítását nem ellenőrizted. Motor nélkül kazetta be és a megjelölt fogaskerék (3 kép) kézzel forgatva beveszi a kazettát, majd vissza tekerve ki , ha minden ok , akkor csináljuk tovább.
(#) factory válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /
 
Szia!

Ha jól értelmezem, ha a worm gear (pulley) repedt, akkor nem tudja befűzni a szalagot. (mivel a motortól, közvetetten pedig a fogaskeréktől függ, hogy elindulnak e a "babák" a kazetta behelyezésekor)
(#) CHZ válasza factory hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /
 
Nem, ebben van a feltételezett repedt alkatrész, nézd meg a képet amit előzőleg betettem. Közvetlenül a motor tengelyén található ez megy bele az általad bemutatott csigába. Repedés miatt a motoron megcsúszik és nincs elég ereje a befűzést végig csinálni.
Kazettafészek visszakerült? Ha nem és úgy bontod le a betöltő motort, akkor szétugrik a mechanika és nem fogod tudni visszaállítani. Ha valami nem világos inkább beszéljük meg, ne legyen több műhiba...
(#) factory válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /
 
Szia!

Megnéztem a pulley-t. Hibátlan. Rendesen forog a csiga is együtt a motorral.

Szeretném megkérdezni, hogy mi a következő lépés.

Majdnem elfelejtettem a hibakód továbbra is f04.
(#) factory válasza factory hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /
 
Hibakód - panasonic esetén.
(#) CHZ válasza factory hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /
 
Kivetted és nem látszik repedés? Ne csak kézzel ellenőrizd, forogni akkor is fog , ha repedt, csak nagyobb erőt nem képes átvinni.
Kazetta fészek rendben visszakerült és működik?
Hibakód is betöltési hibát jelez.
(#) factory válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 16, 2011 /
 
Kazetta fészket visszatettem, de továbbra sem fogadja el a kazettát, nem is engedi behelyezni, azonnal kidobja.
Elképzelhető, hogy a kazetta fészekkel lett gond, mert korábban beengedte tenni a kazettát, de nem fűzte fel. Most már be sem engedi tenni a kazettát. Attól tartok, hogy elcsesztem végleg a videót. Tegnapelőtt - először nem írt ki hibakódot - de beengedte tenni a kazettát, de nem fűzte fel a szalagot, nem indult el a fej sem), tegnap - már ír ki hibakódot f04, és már használni se lehet, pár másodperc után hibakód, és készenléti állásba kapcsol a video. Látszik, hogy ez nekem nehezen megy.
(#) factory válasza factory hozzászólására (») Ápr 16, 2011 /
 
A megjelölt területen, közvetlenül bekapcsolás után, el kezdett a fogaskerék (fogaskerekek) mozogni. Itt nem lehet semmilyen probléma? És egy kis motoszkálás után, hamarosan megjelent az f04 hibakód.
(#) CHZ hozzászólása Ápr 16, 2011 /
 
Sajnos rossz pozícióban tetted vissza a fészket.
Ha figyelmesebben olvastál volna kevesebb problémánk lenne. Feleslegesen bontottál meg dolgokat, ezzel csináltál néhány műhibát. Kértelek, addig ne folytasd, míg a fészek pozícióját nem tetted az eredeti helyzetbe. Ennek megoldása nem lett volna akkora probléma, ha megbeszéljük.., mivel tovább bontottad a mechanikát, így nehezítetted a javítást . Kérlek olvass vissza figyelmesebben, lépésről lépésre mindent leírtam. Ha valami nem érthető, kérdezz mielőtt bontasz.
Amíg a kazetta behelyezése nem működik, addig nem szabad más hibát keresni.
A képen lévő alkarészek közül , csak a fém fogaskerékre figyelj, annak és a kazetta fészek bal szélén lévő fogasléc helyzetét kell megfelelő pozícióba hozni, figyelni a jelöléseket!. Ha nem érthető , kérdezz!
(#) CHZ válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 16, 2011 /
 
Félreérthetően fogalmaztam, fészek bal oldala alulnézetben értendő, felülről nézve jobb oldalon található a fém fogasléc.
(#) dzsinh hozzászólása Ápr 16, 2011 /
 
Üdv. Mindenkinek.
Segítséget kérnék egy Philips VR-285/58 videóhoz, amit nemrég használtan kaptam, és a régi szalagaimat szeretném vele DVD-re átjátszani. (A TV-hez SCART-al csatlakoztam, de sajnos kézikönyvem sincs, így találgatva próbálom beállítani)
A probléma az, hogy ha beteszek egy szalagot és elindítom a lejátszást, hallom, hogy matat valami benne, kiírja, hogy TRUE, majd leáll és kiadja a szalagot.
Megpróbáltam a kézi installációt, de ott csak a dátumot és nyelvet engedi beállítani, azután kilép. Ekkor van videójel, s ez programból állítható.
Volt egy régi AIWA magnóm, amin kivűlről lehetett állítani a szalag magasságot, s az ilyen problémákat meg tudtam oldani. Azt többszőr szereltem (tisztítás, görgő,- szíjcsere, stb.) sok macerával, de eredményesen. Ehhez nincs semmi leírásom, s nem szeretnék elállítani semmit.
Kérdésem, hogyan tudnám a legegyszerűbben beállítani, vagy ha muszáj megjavítani.
Előre is köszönöm a segítséget.
(#) dzsinh válasza dzsinh hozzászólására (») Ápr 16, 2011 /
 
Egy kis kiegészítés.
A hiba egyformán fennáll saját felvételnél, és gyári kazettánál is.
(#) dzsinh válasza dzsinh hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /
 
Mégegy helyesbítés.
Nem TRUE-t ír ki, hanem TRACK-t. Elnézést, úgylátszik fáradt voltam. Kösz.
(#) CHZ válasza dzsinh hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /
 
CTL fej tisztításával kezdeném, majd ellenőrizném a nyomógörgőt. Lehet, hogy megkeményedett és félretolja a szalagot, ami szemmel is jól érzékelhető, vékonyabb szalag esetén, főként a szalag elején. Ez esetben nyomógörgő csere.
(#) factory válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /
 
Szia

Felfűztem manuálisan a szalagot, valóban a szalag befűzésekor probléma van.

Egy hasonló panasonic video sd20 mechanikáját (k mechanic) megnézve tapasztaltam a hibát.

Sajnos nem a pulley a hibás, kipróbáltam másik motorral is.

A hiba azon a helyen van (amihez szét kell szedni az egész mechanikát), amit múltkor bejelöltem. Valahol átugorhatott a fogaskerék és emiatt szorul valami.
(#) factory válasza factory hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /
 
Ha a fém fogaskereket kézzel próbálom mozgatni,(előtte persze le kell venni a kazetta fészket, és a gyűrűt eltávolítani) nem tudom arrébb mozdítani (kiemelt motornál), vagyis itt lehet valahol a probléma.(panasonic nv hd 660) Viszont a panasonic sd20 videónál (szintén k mechanika, teljesen ugyanaz), ez a probléma nem áll fennt.
Amennyiben vállalnád a video javítását, nagyon örülnék neki. Szeretném megkérdezni, hogy mennyibe kerülne ez nekem, ha megoldható. Mivel én a fogaskerék rendszert nem merem szétbontani, így már csak benned bízom. Várom válaszod. Köszönöm előre is. Az eddigi és remélhetőleg az ezután való segítségedet is.
(#) factory válasza factory hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /
 
Még annyit szeretnék mondani, (mivel az előző hozzászólásomat már nem tudom módosítani), hogy a segítségként felhasznált panasonic sd20 mechanikánál, az öntvény fogaskereket mozgatva könnyedén megy, és az egymásra épülő fogaskerekek ennek megfelelőlen mozognak. Így találtam meg a hibát a panasonic nv hd 660 esetén, persze nélküled soha nem ment volna. Mégegyszer is köszi a segítséget.
(#) factory válasza factory hozzászólására (») Ápr 18, 2011 /
 
Amennyiben lehetséges, a javítással kapcsolatos összeget írd meg privátban, ide a hobbielektronika levelező rendszerébe. Köszönöm. Várom válaszod.
(#) factory válasza CHZ hozzászólására (») Máj 1, 2011 /
 
Szia!

Hogy másoknak is hasznos legyen a panasoni k - mechanika pontos beállítása, chz-nak köszönhetően közzé teszem.
(#) factory válasza factory hozzászólására (») Máj 4, 2011 /
 
Nagy felbontásban, közelről a panasonic k-mechanika:

lsd. képek
Következő: »»   7 / 64
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem