Fórum témák
» Több friss téma |
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét
befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
Nem tudjátok véletlenül, hogy honnan lehetne korrekt áron SMD PIC16F628-at szerezni?
Kérdeztem sajnos nincs nekik, a TME nagyon drága, HQ és RET nincs. Mindösszesen csak 1db kellene, a te általad tervezet teszter nyákba. Debrecen környékén ha lenne valakinek?
Szia! Miért nem találtál még rész megoldást sem? Fent van már mióta az alg8 fej rajza. Az részben működik. A vevő részét (előerősítő részt )meg cseréld le ronja10 féle vevőre (10M_receiver_01.pdf), melyben BF998-at használ. Egy kis kísérletezgetéssel, melyet én is csinálgatok, nagyon jó vevőt lehet készíteni. Már a gyári LI beltérire rá van téve, és tökéletesen működik vele. A munkapontokkal még játszom, de így is nagyon érzékeny. Lencse nélkül is nagy távolságról érzékel, igaz én lézeres HMJ teszterrel mérem. Persze már 1 éve agyalok a legjobb megoldáson, de valószínű 1-2 héten belül már éles tesztre is alkalmas lesz, és majd megtudom, miért dolgoztam ennyit.
![]()
Hali! Egy kicsit utána néztem ennek a Ronja-nak,hááát, láttad mekkora lencsével dolgozik? Az erősítőjén el kell gondolkodni... Sok sikert a kütyüdhöz, biztos jó lesz!
Koszi. Nem ertem, hogy akkor a google mert nem dobta ki magyarorszagra szukitve a keresest...
Köszi! Ez eszembe sem jutott, de már Vicsys kollégával megoldottuk.
![]()
RONJA több Km-re is jó, a nagy lencsével. Nekem, ha 30m-ről mérnek, és azt megfogja az is siker. Nagyobb álmaim nincsenek.
![]() ![]()
De ha privátban megadod a cimed küldök neked egyet . Van még itthon 2db
Szia HBFJ!
Meg szeretnélek kérni, ha sikerül összehoznom a kreálmányomat, segítesz bemérni lézerrel? A vevőm az már elfogadható. ![]()
Persze , sikits ha aktuális
OK!
Köszi! ![]()
Bocsánat hogy nem olvastam végig a topikot csak végigfutottam a képeken,a kérdés hogy most akkor végül is sikerült valakinek működő blokkolót építenie?
Ha igen akkor melyik az a rajz? Előre is köszönöm mindenkinek ![]()
Sziasztok! Nem tudja véletlenül valaki, hogy honnan lehet a ledek elé olyan sötét plexit venni, amik a gyárikba vannak? Köszönöm!
Tiszta olcsó. Még jó hogy kapni lehet.
![]()
Kösz a linket, csak egy baj van velük, hogy mindent arany árban árulnak. Nekem a dobozba kellene amibe beszerelem a fejet, azért hogy ne lássák elölről hogy mi van benne. Na majd kitalálok valamit.
Biztos van más beszerzési forrás is. Ez valóban nagyon drága.
http://cgi.ebay.co.uk/INFRA-RED-962-3MM-THICK-BLACK-NIGHT-VISION-PE...353771
Itt árulja a srác táblában. 6,70 fontért postaköltséggel, ami durván 2000 Forint, és lehet belőle kb. 40 db fej-előlapot csinálni.
Hú ez nagyon jó lenne, csak az a baj hogy nekem nem megy az Ebay. Tudnál nekem ebben segíteni esetleg? Vagy ha másnak is kellene, akkor lehetne többet is rendelni.
Nem tudom a blokkoló teszterem ható távolságát 80 méter fölé vinni. Már ötödik tervet csinálom, de ennél tovább nem tudok menni. Igaz 25 W-s splpl90-el próbálkozom, kb. 60ns-os impulzusokkal, és 3200Hz-en.
Azt nem tudom, ha emelném a tápfeszt kb. 18 V-a, nem halálozik el a lézer dióda? Ha valaki hozzáértő megnézné, a lézer adatlapját kérem, hogy segítsen.
A 80 m miért nem elég ? Optikával próbálod,vagy csak simán a led világit ?
Nem elég, mert volt akinek ment 120 méterig. Maximalista vagyok!
![]() ![]()
Ez biztos jó nektek? Ezt írja: WORKS WITH LIGHT BETWEEN 380-780 NANOMETER
Nektek a 850-950 nanométer kellene nem? Valahol olvastam, hogy valamelyik sima fényképezőgép filmje is jó nekünk, vagy keresel egy kidobott régi videoton tv-t, és az infra előtti plexit kiszeded, az is jó szerinetm, és olcsó is. ![]()
Nekem SPL LL90 18V-on kb 110-120 meter. Hasznald ugyan azt a kapcsolastechnikat, amit az LL90-ben hasznalnak, es akkor tuti jo lesz.
Ez jogos, sokat szűrne. Szerintem egy filmről pedig még annyit sem tudnánk.... Egyébként nem értem, a vevő diódák többsége eleve szűrős kabátban van, minek még egy szűréssel? csökkenteni a jel nagyságát? Én a tökéletes árnyékolásra törexem inkább. A választ, meg főleg, minek szűrni
![]()
Azt használom, de a kitöltést is levittem kb. 60ns-ra. A 18 Volt használatától tartok egy kicsit. Ha 9 Volt-on 80 métert tud, akkor 18 Volt-on? Előre félek tőle, mert az már űrfegyver lesz
![]()
Szia! A 9V-od mennyire "stabil", nem rántja le a lövés esetleg? A 18V-on szerintem a "töltő" ellenállással kell nagyon vigyázni, ha megcsinálod a kolléga által ajánlott kapcsolást
|
Bejelentkezés
Hirdetés |