Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sztereo hangerő 1 normál potival
Sziasztok!
Abba kérném a segítségeteket hogy lenne egy erősítőm aminek a sztereó bemenő jelét szeretném 1db normál potival szabájozni, a szetereo poti nem jó, csak a normál! Balance, hangszín szabájzásra nincs szükségem csak hangerőre! Előre is köszi a fáradozást! Ádám
Lehetséges. Van a RET-nél EZ az alketrész (SSM 2018P) ez tudja, ráadásul stúdió minőségű. Ez mondjuk az árában is +mutatkozik...
Ez kell neked
Stereo hangszínszabályzó
Ez egy DC vezérelt áramkör, tehát elég sima potméter hozzá és még 10 év után sem fog sercegni ha tekered.
Köszönöm szépen, csak az a gond hogy nem akartam túlbonyolítani és viszonylag olcsón meg akarnám úszni...
Reméltem hogy lesz rá valamilyen egyszerű pár alkatrészes kapcsolás. Köszönöm mindnkinek ha esetleg tud valaki vmit még annak megköszönném!
Szerintem ez jó lesz neked, olcsó, célnak tökéletesen jó! kevés alkatrész kell hozzá.
Katalógus - TDA8199 Üdv
Kösziii!
![]() És ebből hogy csináljam meg? ![]() Ha megcsinálom a leírásban szereplő alapkapcsolást akkor a hangerőt azzal fogom állítani hogy a volume control bemenetre 0.4-5 v ig változtatom a feszültséget?
pontossan!, a poti középső lába és a vol. control láb közé, tegyél 22K-s ellenállást.
üdv
Tehát akkor a 10K potihoz hozzányomok egy 22K ellenállást és rákötöm az Ic 16 V jára?
Egyébként hol tudok ilyen Ic t venni mert Lomexba nem árulnak más boltot meg nem nagyon ismerek...
És a hq nál lehet magánszemélyként is vásárolni? Mert mintha azt hallottam volna hogy csak viszonteladóknak árulnak alkatrészeket...?
az a HQNEDIS(nagy ker) és van egy ettől független cég az meg a HQVIDEO(kis és nagy ker.)!
Szia!
Nem tudom miért de nem tudok pontot adni... Nem jön be a link amire kéne kattingolni... Ilyenkor mi a teendő? köszi! Ádám
tca730 hangerö. tca740 hangszin. olcso nagyon jo minöség. és egyenáremmal kell szabályozni.
Szia! Én ezt a TDA8199-es kapcsolást akarom megépíteni!
Csak azt nem értem hogy a hangerő szabályzást hogy oldom meg! Végig olvastam a topikot többször is, de nem értettem meg. Csatolok egy rajzot, hogy én hogyan kötném be a potmétert! Ja és a potinak 47K-snak kell lennie vagy lehet 100K is?
én a poti bal oldali bemenetére tennék egy fesz. osztót ami 4.5 voltot osztana. Nem is lényeges a poti értéke.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |