Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » USB vezeték nélkül lehetséges?
 
Témaindító: n0nam3, idő: Jún 23, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 3
(#) menyus válasza potyo hozzászólására (») Márc 8, 2008 /
 
Köszi a választ. Mivel olvastam (azt hiszem Watt hozzászólását a PIC es topicban) hogy nem egyszerű ez az USB téma ezért gondolom neki se álljak még próba szinten sem a szoftvernek, úgysem jönne össze. Tehát elvileg 2 db transceiver modullal meg lehet oldani csak kell hozzá mindkét oldalra egy egy PIC is a megfelelő szoftwerrel. Körülnézek a michrochipnél hátha mutatnak valami alkalmazási példát erre, de nem hiszem.

(De én neki nem állnék egy ilyennek. Ha már 10-20 méterre vagyok a géptől, akkor odamegyek a géphez. Ez nekem egy kicsit olyan, mint a drótnélküli lan. Szép és jó, de azért nem kell mindenhová eröltetni...)

Hát pont ezaz, itt nincs gép (PC) csak egy elemes kis dobozka van 2 db USB csatlakozóval.
(#) patexati hozzászólása Feb 2, 2009 /
 
Sziasztok!Nekem is lenne egy kérdésem ezekkel az usb dolgokkal kapcsolatban!Van nekem egy usb tvtunerem mit a laptopomhoz szeretnék használni a munkahelyemen de a kábel túl messze van tőlem így sehogy sem oldható meg a kábeles megoldásArra szeretnék választ kapni,hogy az usb-hez lehet e kapni esetleg legyártani valami rádiós eszközt??A tápot meg kapná természetesen külső 5V-os tápról a tuner Lehet,hogy hülyeséget kérdezek akkor bocs!Esetleg más ráiós megoldás is érdekelne ha valaki már találkozott ilyesmi gondal!A távolság kb 20 m!
(#) potyo válasza patexati hozzászólására (») Feb 2, 2009 /
 
Létezik már drótnélküli usb, wireless usb néven. Ebből úgy emlékszem láttam olyan cuccot is, ami mint egy rádió adó-vevő páros, egyik oldalát bedugod a laptopba, a másikat összedugod a tunerrel, és gyakorlatilag a kábel helyett lesz drótnélküli átvitel. Az árára nem emlékszem, de van egy olyan gyanúm, hogy egyelőre nem éri meg megvenni...
(#) patexati válasza potyo hozzászólására (») Feb 2, 2009 /
 
Kösz megpróbálok utánna nézni!Azért ki többet tud írjon!!
(#) kisedison hozzászólása Ápr 23, 2010 /
 
Helló!

Kerestem keresővel de nem találtam ilyet.

Arról lenne szó hogy webkamera képét kéne átvinni vezeték nélkül, kb. 100m-es hatótávval. Gondoltam már a 433.92MHz-es modulokra de nem tudom hogy ezekkel öszze jöhet e valami. PIC-hez stb.-hoz nem értek.

A válaszokat előre is köszönöm.

Üdv, kisedison
(#) huarachi hozzászólása Ápr 23, 2010 /
 
Ez engem is érdekelne... Láttam már ilyet neten amit potom 40-50 e Ft-ért árultak... Kicsit drága. Esetleg bluetooth-on keresztül nem lehet megoldani?
(#) kisedison válasza huarachi hozzászólására (») Ápr 23, 2010 /
 
40 - 50 e Ft :eek2:
Az kicsit durva!

Én lehetőleg 5000Ft alatt akarom megoldani.
(#) huarachi hozzászólása Ápr 23, 2010 /
 
Ja... Most vettem észre hogy van már egy ilyen topic: USB Vezeték nélkül... Lehetséges?
Ide is felrakhattad volna a kérdésedet de most már mindegy...
(#) Lt.Tango hozzászólása Aug 29, 2010 /
 
Hellosztok.. lehet hogy amator kérdés... de olyat hogy webcamot ilyen USB-re lehet? és hogyan... illetve hogy ezen keresztul egy robotot lehetne e irányítani?.... előre is koszi
(#) Saggitarius válasza kisedison hozzászólására (») Aug 29, 2010 /
 
(#) Lt.Tango hozzászólása Aug 29, 2010 /
 
** kosz de én nem pont igy gondoltam... már megvolna hozzá a webcam... és minél olcsobb mert még egy két dolog menne rá .... egy felderito robot szeruség lenne...
(#) puli122 hozzászólása Okt 5, 2010 /
 
Sziasztok!

Szeretnék megoldani vezetéknék nélküli kommunikációt egy meglévő USB-s webkamera és a laptopom között.

Ez a modul megfelel a célra szerintetek ? BTM-222 Bluetooth Modul, SPP, USB, UART, class 1

Oda vissza kell küldenem adatokat, ez duplex adatkommunikációt valósít meg a laptopomban lévő bluetooth modullal ?
( persze a webkamera külső tápról menne )

Köszi
(#) pegasus80 hozzászólása Dec 6, 2010 /
 
Sziasztok!
Lehet, hogy amatőr vagyok ebben a témában, de talán az itteni Guruk segíthetnek!
Szeretném megtudni tőletek, hogy egész pontosan hogyan zajlik az adatforgalom az USB porton (gondolok itt jelszintekre és frekvenciákra). A minap ötlött fel bennem egy kérdés: nem lehetne-e wlan-t létrehozni USB-n keresztül?
Tesla bácsi egyik ötletét szeretném kipróbálni, amivel ő energiát közölt nem kis hatótávolságokra, de én csak adatot szeretnék továbbítani. A hatótávolságáról még nem tudok becslést sem adni, de ha Teslának 53 km-re sikerült 50 db izzót világításra bírni madzagok nélkül, szerintem adatot, akár sokkal nagyobb távolságokra is el lehetne juttatni evvel a módszerrel.
Válaszaitokat és kérdéseiteket előre is köszönöm!
(#) trudnai válasza pegasus80 hozzászólására (») Dec 6, 2010 /
 
Gondolom nem az varod tolunk, hogy a majd 1000 oldalas konyvet bemasoljuk ide Keress ra google-el az USB Made Simple -re.

Amugy egy kis kozelites:

Ugye 3 sebesseg szabvany letezik, 1.5Mbps, 12Mbps es 480Mbps. Tipikusan ezek azt jelentik, hogy 1.5MHz, 12MHz ill 480MHz adatfolyam... Adatfolyam, es nem vivo frekvencia!
(#) lazsi válasza pegasus80 hozzászólására (») Dec 6, 2010 /
 
Szia!

A dolog azért egy kicsit bonyolultabb annál, minthogy ha neki sikerült, akkor neked is fog...

Egyrészt: Az 50 izzó már jelentős teljesítményt igényelt, és ekkora távolságnál a kisugárzott teljesítmény hatalmas volt. Ha valaki ma ilyesmivel próbálkozna, elég hamar komoly büntetésre számíthat, mert egy ekkora jel a környéken szinte mindent bezavarna. (Tesla idejében nem igazán volt rádió, mobiltelefon és hatóság, aki felügyeli az illetéktelen adót üzemeltetését.)

Másrészt: Ha információt akarsz átvinni, akkor a vivőnek nagyobb frekvenciájúnak kell lennie, mint az átviendő jelnek. Tesla -szerintem- n x 10 ... n x 100 kHz-et használt, az még beszéd átvitelére is csak korlátozottan alkalmas. Érdemes átnézned a különböző frekvenciájú jelek terjedési jellemzőit. Minél magasabb a frekvencia, annál inkább hasonlít a fény terjedésére. Nagyobb távolsághoz inkább irányított nyalábot alkalmaznak (L: parabola antenna).

De, hogy valami biztatót is írjak: Nem lehetetlenség, amit írsz, hiszen már régóta alkalmazzák is ezt az elvet. Ott van pl. a műholdas műsorszórás: elég nagy adatsebesség mellett elég nagy távolságot hidalnak át.
(#) pegasus80 hozzászólása Dec 6, 2010 /
 
Hogy a topic témájánál maradjunk, az elgondolásom az lenne, hogy az USB jelét egy fm modulátorra rávezetném, aminek a jelével pedig meghajtanám a tesla tekercset. Ennek elektródáját közvetlen egy kis piramisra vezetném, ami maga az antenna lenne. Amit igazán nem tudok, hogyan lehetne egyazon antennán adni és venni egyszerre, hogy a két jel ne zavarja egymást, és ügye amivel nem vagyok tisztában az az USB két adatcsatornáján folyó jelek milyensége.
Tulajdonképpen a képletből ami nekem megvan az a tesla tekercs és a piramis méretezése A többihez kérném a segítségeteket!
(#) Inhouse válasza pegasus80 hozzászólására (») Dec 6, 2010 /
 
Na, akkor ez szinte kész is!

Ugye csak viccelsz?

Üdv
Inhouse
(#) pegasus80 válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 6, 2010 /
 
Oké-oké lehet, hogy egy kicsit erős poén volt, de tényleg kíváncsi lennék nálam szakavatottabbak véleményére a témában. A baj az, hogy igazából három topicot érintő téma lenne, úgyhogy nem igazán tudom hová is kéne címeznem a kérdéseimet.
(#) Inhouse válasza pegasus80 hozzászólására (») Dec 6, 2010 /
 
...a Jézuskához...aztán beleért a kezed a bilibe...ÉBRESZTŐ!!!

Üdv
Inhouse
(#) pegasus80 válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 7, 2010 /
 
Bocsáss meg! Azt hittem ez egy szakmai fórum és szakmai kérdéseket itt kell feltenni! Elnézést a tévedésemért!
(#) trudnai válasza pegasus80 hozzászólására (») Dec 7, 2010 /
 
En pl nem ertem mi a kerdes? Ahhoz, hogy valaszolhassunk fel kellene tenni a kerdest, de nem olyan szinten, hogy "Atomeromuvet epitenek ami mellesleg Napfuzios eromukent is mukodne", mert erre nem tudunk valaszoni, legfeljebb megkerdezzuk hol epitened fel es onnan elkoltoznenk amig meg lehet...

Tehat ha radio adot epitenel, akkor azt sajnos meg kell tanulni, tisztaban kell lenni a szabalyokkal es torvenyekkel es azokat be kell tartani. Ha ez nincs meg meg akkor ez az elso lepes, hogy ezeket a dolgokat megtanuld. Ha USB kommunikacio a kerdes, azt is meg kell tanulni -- azt mondanam, hogy ha mar alapveto adatkozlesi technikakkal tisztaban vagy, mint pl soros komminukacio, kulonbozo adat kodolasi eljarasok, melyiknek mi az elonye, hatranya, kommunikacios protokollok stb, akkor az USB es a hozza tartozo modulik (HID, CDC, Mass Storage stb) korulbelul 2-3 honap alatt elsajatithatoak. Radiozast, hogy sajat adot es vevot tudj tervezni lehet par ev is sok-sok gyakorlattal. Legjobb ha belepsz egy radioamator klubba...
(#) bbalazs_ válasza pegasus80 hozzászólására (») Dec 7, 2010 /
 
A kerdes jellege osszevetheto azzal, hogy pl. en nem ertek a csirketenyeszteshez. Ezert a csirketenyesztoi forumon felvetem a kerdest, hogy lehetne-e ugy csirkeket nevelni, hogy kitenyesztenek egy fajtat, ami 2cm magas, naponta szaz tojast tojik, tejet ad, azon kivul nem eszik tobbet ket kiskanal iszapnal naponta.
Vagy autozasi berkekben a tuning forumban szeretnek olyan kerdest feltenni, hogy Verhovina blokkbol 800 loerot szeretnek kivenni - ne legyen nitros ha nem muszaj - de draga se legyen, es ne fogyasszon tobbet, mint amennyi az atalakitott Babetta tankomba belefer.

Ugye, milyen komikusan hangzanak?
Egyszeruen alapveto, nagysagrendi kerdesekkel nem vagy tisztaban (de meg korulbelul sem), ezert kaptal hideget-meleget a nyakadba.
Nem kell minden hulyeseget elhinni, amit a neten olvasol - akkor sem, ha benne van Tesla neve.
(#) decibell hozzászólása Feb 1, 2011 /
 
Sziasztok,

Mivel viszonylag régen volt érdemi kérdés-válasz az eredeti témát illetően, feltenném a kérdést újból, némi probléma-leírással együtt:

Forgatáson egy stúdióban/helyiségben sürög-forog egy spéci 360 fokos filmkamera (operatőrrel), ami a felvett raw anyagot azonnal küldi az operatőr hátán lévő számítógépre (laptop vagy asztali gép 12V-os táppal, aksival...ez mindegy), tehát ott rögzül az anyag. (Az operatőr videoszemüvegen látja az oprendszert, esetünkben egy szimpla MSWindows környezetet, azon belül az éppen forgatott jelenetet a kamera capture-szoftverjében) Namármost, a szomszéd helyiségbe egy 7''-os USB-s LCD kijelzőre szeretném átlőni a monitor képét, hogy más is láthassa. Ezt szeretném megoldani vezeték nélkül.

Magyarul: mi a helyzet ma vezeték nélküli USB hub ügyben? Ha már, akkor egy egeret is bedugnék oda, ráadásul az említett 7 colos kijelző dupla USB dugaszos, gondolom több kakaó kell neki. Ja, ahol a Hub lenne, természetesen van áram, be lehet dugni oda az eszközt... Valakinek van valami nagyon kézzelfogható tanácsa/tapasztalata? Mit, hol keressek? Lehet, hogy valamit nagyon elnéztem, de nekem, viszonylag laikusnak, a keresgetés nem hozott egyértelműen biztató eredményt ezügyben...

nagyon köszi, és természetesen S.O.S.!
(#) Inhouse válasza decibell hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
Miért kell az USB-ről átlőni a jelet? Nem lenne egyszerűbb a videójelet átvinni egy normálisabb vezeték nélküli átjátszóval? Értem én, hogy az a 7"-os LCD USB-s, de biztos lenne ott egy videó jelet fogadni tudó TV...
Az átlövők között is normálisabbat kellene venni, persze függ a környezettől és a távolságtól is a siker...

Nem hinném, hogy USB 2.0 vezeték nélküli átlövő létezne...anélkül meg nem fog menni...

Esetleg kellene valami szoftver, ami hálózaton keresztül küldené, a laptop wifijén keresztül, az megbízható technika. A szobában lenne egy wlan router, a másik szobában egy számítógép a routerrel összekötve. Mivel hálózatban vannak, mehet a jel. A legbutább ma használatos routerek, wifi adaperek is tudják az 54Mbit-et, de már vannak jobbak is!

Egyébként ez megint ilyen légből kapott ötlet lesz...
Idézet:
„a felvett raw anyagot azonnal küldi az operatőr hátán lévő számítógépre (laptop vagy asztali gép 12V-os táppal, aksival...ez mindegy)”
, na persze, majd jönnek ott is a nehézségek...mi is van meg ebből az S.O.S. ötletből eddig?

Üdv
Inhouse1
(#) decibell válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
"na persze, majd jönnek ott is a nehézségek...mi is van meg ebből az S.O.S. ötletből eddig?"

Ez az egész már majd egy éve működik, így, ahogy leírtam, kivéve a képátvitelt, erre eddig nem volt szükség/igény...

Még az jutott eszembe, hogy ha az operatőr hátán lévő gép és a szomszéd szoba közti gép között lehet egy vezeték nélküli helyi kapcsolatot létesíteni, akkor egy TeamViewer szoftverrel az egyik gép a másik gép képét láthatja. Ehhez egy wifi-router-en kívül mi kellhet még?
(#) decibell válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
Az 54Mbps elég vajon ahhoz, hogy a képernyő képét átküldje? Illetve itt egy futó videó képét is - viszonylag - zökkenőmentesen kellene továbbítani. Ehhez elég vajon a fenti sebesség?
(#) icserny válasza decibell hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
Tömörítés nélküli színes kép esetén nem valószínű.
(#) Inhouse válasza decibell hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
Idézet:
„Még az jutott eszembe, hogy ha az operatőr hátán lévő gép és a szomszéd szoba közti gép között lehet egy vezeték nélküli helyi kapcsolatot létesíteni”


Ez nem nekem jutott eszembe?

Idézet:
„Az 54Mbps elég vajon ahhoz, hogy a képernyő képét átküldje?”


A kép felbontása/bitrátája/codecje válogatja. Erről nem adtál meg semmit. De, ha megnézel a neten egy HD felbontású videót a laptopodon wifin keresztül akkor úgy néz ki igen. Arról ne is beszéljünk, hogy maga a net csak 2-5-10Mbit általában...

Üdv
Inhouse
(#) secmaxx hozzászólása Ápr 12, 2011 /
 
Üdv Mindenkinek !

Beleolvastam a témába mert valamikor nekem is szükségem lett volna ilyenre , de Én tettem lépéseket és nem is olyan borsos áron vettem két usbwireless modult az Ebay-on, ami a mai napig a szekrényemben lapul . Érdekességképpen felrakom az adatlapját hogy lássátok
(#) kereszke hozzászólása Máj 18, 2011 /
 
Engem olyan dolog érdekelne hogy van egy webcam-om.sima usb.na meg van usb-s bluetooth-om is.ezt a kettöt hogy lehetne összetákolni,persze egy kis táp segitségével hogy a másik szobában levö cam képet lássam a pc-n?
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem