Fórum témák
» Több friss téma |
Tényleg
![]() Nem nagyon olvasgattam, mert vannak problémáim az angollal. Egyébként még annyit, hogy mi az a phantom power? Anélkül nem lehetne megcsinálni? Esetleg +45 V elég neki? Idézet: „phantom power” fantom táp ez csak a kondenzátor mikrofonnak kell. üdv
Hi!
A mellékelt módosított kép alapján csináljam meg, vagy mit kell még kihagyni esetleg mi kell még a kapcsolásba? A +-18 V-os tápágakat nem kell szűrni? Ja és én kiseb tápfeszről járatnám (kb9V)
Egy MP3-nak elég lenne egy TL082 is. Teljesen felesleges egy "ócska" hangú lejátszónak ilyen hiperszuper IC. Egyébként a rajzod még mindig nem jó(teljesen másképpen kell bekötni).
MP3-hoz kettő kell ebből az IC-ből(sztereo), a TL-ből elég 1.
A mostani az Tl072-ből van. Azzel sincs semmi bajom Egyébként nem csak mp3-ashoz gondoltam csak azt hoztam fel példának. Az erősítést meg potméterrel állítanám be. Egyébként azért akarom ezzel megcsinálni mert kaptam pár darabot azt ne vesszen kárba. Ha tudnál segíteni mond meg mit kéne még alakítanom? Elhagyhatóak a diódák?
A két 6,8k is elhagyható és a zenerek is. A 10k-kat is meg lehet növelni, ha a 20kohm túl kicsi bemeneti ellenállást jelent valaminek, mondjuk 33k-ra. A kondikat is le lehet csökkenteni 2,2µF-ra. A "többi" maradhat.
Jó kis IC, frankó szimetrikus bemenettel. Tök jól használható autós erősítőkbe, bemeneti fokozatnak is! Tápot szűrd, de gondolom a TL-nél is szűröd. Mehet kisebb feszről is, de nem néztem át annyira az adatlapját, nézzd meg van e erre valami minimum.
Köszi a segítséget. Asszem +-5 V - +-18V -ig használható.
Egyszerűbb egy duplatápot építeni, mint szenvedni a beállításokkal. Sokkal korrektebb megoldás a duplatáp.
Közben megtaláltam egy régebben készített szimpla tápból duplát előállító áramkört.
Igen. Két dióda, két kondi.
![]()
megépítettem az előerősítőt ssm2019-el de nem működik. Mi lehet a baj? Ha bekapcsolom, akkor olyan ilyen torz hangot ad ki mintha szabdalnák a zenét. Kapcsolásí rajz mellékelve. RG értéke szabályozható. Mindenhogy torz csak vagy halkabb vagy hangosabb.
![]()
R1, R2 közös pontját le kell tenni testre. Az erősítést először a legkisebbre kell állítani. Lehet, hogy túlvezérlődik.
ha a 2 ellenállás közös pontját leföldelem akkor csak egy egyenletes sípoló hang van. Az adatlapot ha jól értelmeztem minnél kisebb az ellenállás annál nagyobb az erősítés. 4k-100ohmig végigtekergettem az erősítés változott de azzal a torz hanggal.
Nem szabadna sípolnia. Vedd ki a potit, ne tegyél oda semmi. Elvileg akkor 1-es az erősítés.
Na megvan a hiba. Tényleg kelet az a földelés a két elenállat közé. Most így jó. Megpróbálom másik potméterrel vagy inkább egy ellenállással.
Sziasztok!
Az miért van szerintetek, hogy az előerősitőmnél a bemeneti elkos kondi már a második pusztul ki az áramkörömből.
De jól tettem be, a + oldala ahol a jel bejön a - ról meg kimegy.
Hát úgy még nem, lehet, hogy felrobban az elkom
![]()
Én a helyedban rámérnék az elkora nyugalmi állapotban, és ha rosszul van bekötve, megfordítanám!
Sziasztok!
Olyan előerősítőt szeretnék és ha lehet egyben hangszínszabályozót, melynek jel-zaj viszonya kb 90-95 db. Nézegettem IC kapcsolásokat, de ha jól láttam azoknál általában olyan 80 db az S/N. Annak meg nincs sok értelme, hogy csinálok egy jó erősítőt gyenge előersítővel ![]()
Szeva! IC-s előerősítőket (amiben benn van az előerősítő és a hangszín) akkor sztem el is felejtheted... a jel-zaj viszonyuk miatt. A DS1669 viszont nem jó hangerőszabályzónak, mert lineáris, és ugye logaritmikus kellene. De viszont a hangszínszabályzó részbe tökéletesen megfelelne
Ha jól tudom a DS1669-nek van valami másik tipusa ami logaritmikus.
Mondjuk nem baj ha nem IC-s a hangszin és hangerőszabályozó. Lényeg a jel-zaj viszony, persze csöves előerősítőt azért nem szeretnék építeni ![]()
Ja van ami logaritmikus asszem a DS1666, meg van még pár, de ezeket nem igen tudtam használni, mert más a működése. Ha valaki tud hozzá kapcs rajzot, az tegye fel!!!
Ismered ezt az előerősítőt??? Bővebben: Link Szerintem jónak tűnik (a kép alapján)
Már terveztem hozzá régebben nyákot, itt van.
Kapcsolást még mindig nem alkottam hozzá. Most éppen keresem az erősítőmben a hibát, a DS1666-nál valami nagyon nem jó. Összeszedi a trafó vagy a lágyindító 50 Hz-es zúgását, túl közel raktam egymáshoz őket. A tápját hiába szűröm, csak akkor működik rendesen, ha messzebb rakom a tápegységtől. De legalább működik a hangerőszabályzása... |
Bejelentkezés
Hirdetés |