Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   909 / 1277
(#) atti35 hozzászólása Dec 23, 2013 /

Megvolnék a méregetéssel.

DSC_0055.jpg

(#) eyess válasza atti35 hozzászólására (») Dec 23, 2013 /

Az ic típusa mi is ?
(#) atti35 válasza eyess hozzászólására (») Dec 23, 2013 /

LA7830
(#) soos csaba válasza reddot hozzászólására (») Dec 23, 2013 /

Köszönöm az eligazítást!
(#) eyess válasza atti35 hozzászólására (») Dec 23, 2013 /

Ez a tipikus kapcsolása ezen rajta vannak az értékek.
És a tévédnek a rajza is.
(#) soos csaba válasza reddot hozzászólására (») Dec 23, 2013 /

Amúgy ezt a NJM2903M-tipusu IC-t nem lehet helyettesíteni mondjuk egy TL072-es IC-vel?. Most jelenleg nincs ilyen típusú iccém itthon és azért kérdem. A lábkiosztás pont ugyan az.
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2013

Köszönöm a segítséget. Holnap vagy valamikor átnézem,hogy mi nem kerek ebben a gépben.

a 2-es lábán mintha egy kicsit nagyobb lenne a feszkó
(#) eyess válasza atti35 hozzászólására (») Dec 24, 2013 /

A 2 es láb a ic vertikális kimenete . Meg kell a rajzon nézni miért van ott neked 29v .
PL az ic körül kimérni az alkatrészeket , hogy jó e az értékük .
Mondjuk R417 , R416 , R418 , illetve VR 408 nem szakadt e , vagy nincs e elállítva.stb stb stb .
(#) atti35 válasza eyess hozzászólására (») Dec 24, 2013 /

A 29V az a 6-os láb, fejtetőn áll a panel úgy fényképeztem.

Akkor én néztem el , de a 2 es láb az akkor is a kimenete az ic nek.

Így van, 27,1V is duplája.

A C419 a kicsatoló kondenzátor ezt is vagy cserélni , vagy mérni kellene , és a VR 408 a vertikális méretet lehet állítani vele ezt sem ártana körbe nézni. Mielőtt még az ic re gyanakodnánk.
(#) mineral válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 24, 2013 /

Köszönöm az infót nektek. Karácsony után behozom a garázsból és méricskélek rajta. És megpróbálom a szervízmenűs beállítást is. Majd abban is segítségeteket kérném. Gondolom, hogy nem nagy történed, de még nem csináltam ilyesmit.
(#) ha6qt hozzászólása Dec 24, 2013 /

Hali! Daewoo K20V1N televízió felveszi az áramot, de nem ad képet/hangot/on led nem világít. Szétszedéskor láttam, hogy a képen látható ferritmagos trafó szét volt hullva darabjaira, halottnak a csók szintjén összefogtam gyorskötözővel. A képen lévő tranzisztor lehet a hibás? Megéri rákölteni az aktív alkatrész árát erre az 51centis őskövületre? Csak hobbiból javítanám, szükség nincsen rá.

Köszi!
(#) kadarist válasza ha6qt hozzászólására (») Dec 24, 2013 /

Szia!
Először lehetne egy kicsit méregetni is. A nagy pufferkondin van feszültség?

Szia! Először is Boldog Karácsonyt! A kicsatoló kondenzátornál a sárgával jelöltre gondoltál? Ki lehet azt mérni multiméterrel, vagy csak kapacitás mérővel lehet? A VR 408-at nem találom
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2013

DSC_0054.jpg

Szia neked is Boldog Karácsonyt .
A kondenzátort ki lehet mérni , de ahhoz esr mérő kellene , ha nincs akkor én cserélném egy az egybe.Ki lehet mérni mondjuk nem multiméterrel , de ahhoz nagyon ismerni kell az adott kondenzátor viselkedését egy analóg műszeren , és gyakorlat kell hozzá. Esr mérővel könnyebb lenne neked.
Kell legyen ott egy 2200uf/25 , vagy 35 volt os kondenzátor.Ez megy a VR 408 ra amivel lehet állítani a vertikális méretet.A rajzon megjelöltem neked melyik lenne az.És a te képeden is zölddel jelöltem ,azt hiszem a nagyobbik elkó , és a nem messze mellette lévő trimer potméter lesz a VR408.
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2013
(#) djseed1 hozzászólása Dec 25, 2013 /

Sziasztok!
Először is Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!!!

Szóval, az a helyzet hogy pont most bírta megadni magát az egyik TV-nk. Először is az volt vele a gond, hogy bekapcsolás után kb egy óra múlva, megzakkant. Elkezdte magát kapcsolgatni, csatornátváltani, az AV és S-Video bemeneteket kapcsolgatta magának tetszés szerint. Kikapcsoltam, pihent egy kicsit, aztán vissza be és 1 óra múlva kezdődött előről. Szétszedtem, de azon kívül hogy poros volt a panel nem találtam semmi. Se púpos kondi, se repedt forrasztás, minen jó volt. Leszedtem a kapcsolási rajzát, átmértem a feszültségeket, minegyik megvolt. Ugyanazokat a feszültségértékeket kaptam akkor is mikor rájött a hoppáré. Na összeraktam és annyibamaradt, gondoltam majd ünnep után foglalkozok vele. Nade másnapra rosszabb lett a helyzet. Ugye megint rájött a hoppáré, kikapcsolás, és miután visszakapcsoltam nem fogott semmi adást csak a kék héttér. A menüben elnindítottam a keresést, de semmit nem talál a tuner. Megint szétkaptam, a rajz szerint a tuner megfelelő feszültségeket megkapja és még minden más is. De csatornák még mindíg nincsenek. Aztán kikapcsoltam. Később konnektorba vissza, kigyullad a Standby LED és a TV nem indúlt. Ha a távirányítón megnyomom a bekapcsoló gombot kb 10-15 másodperc múlva kapcsolt be. Na de itt már gondok voltak. Később jött be a kép, csak a kék háttér van és az is felfelé el van csúszva. Már a menübe nem lép be, ha csatornát váltanék, csak eltűnik a kék héttér aztán visszajön és annyi. Elkedtem méregetni. Az SDA-SCL jel eltünt a tunerről és a proci melletti epromról is. A prociból se jön kifelé semmi azokon a kivezetéseken. A tunerről az AGC-jel szintén eltünt, és az eltérítő IC vezérlése is elveszett. Valószínüleg ezért van a kép elcsúszva. Viszont a tápfeszültségek most is megvannak mindenhol.
No ilyenkor mi halhatott meg? A proci?
Amógy a tv egy Elektron 54 tk-703. Mellékeltem a kapcsolási rajzát, és egy képet a panelről.
Valaki adjon ötletet hogy mit kell ilyenkor keresni!

Előre is köszönöm!
(#) Swedhart válasza djseed1 hozzászólására (») Dec 25, 2013 /

Szia ezt a panelt ismerem bár nem ez volt a tv neve.
Elsőként próbáld meg kicserélni a kondikat a sortrafó és a táp körül a nagy elkót is mérés nélkül és újak ra általában valamelyik kondi szívat.
Ilyen a karácsony az elején a tv mindég elromlik.
A én tv-m mindég a győzike show reklámjától romlott el anno.

Kellemes karácsonyi ünnepeket mindenkinek!
(#) atti35 válasza eyess hozzászólására (») Dec 25, 2013 /

Szia! Egyértelmű a sorkimenő hiba?

DSC_0056.jpg

(#) eyess válasza atti35 hozzászólására (») Dec 26, 2013 /

Szerintem ez még nem sorkimenő hiba ugyanis nem látok olyan mérésedet, ahol nagy feszültség lenne a sorkimenőn.Szerintem a táppal van még gond.
(#) atti35 válasza eyess hozzászólására (») Dec 26, 2013 /

Bocsánat, igazad van azon át siklottam. A 8,9,10-es lábon 118-120V van. Az jó?
(#) eyess válasza atti35 hozzászólására (») Dec 26, 2013 /

Ugy tűnik igen az jó.

Az alap panelen jó lenne ha keresnél számokat , hogy be tudjuk azonosítani rendesen a tv - t.Mert egyenlőre csak fejből mondogatom neked a dolgokat , de viszont , ha mélyebben bele megyünk , ahhoz a rajzot meg kell keríteni hozzá.
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2013
(#) atti35 válasza eyess hozzászólására (») Dec 26, 2013 /

Amit találtam rajt: 090-922010-11
(#) stevepapa válasza atti35 hozzászólására (») Dec 26, 2013 /

Nem a telefonszámodra gondoltunk
(#) huligan82 hozzászólása Dec 27, 2013 /

Sziasztok!

Orion T2915SPTX tv készülékhez keresnék szerviz kódot, már ha létezik hozzá. Történt ugyanis, hogy javítva volt, de azóta a kép két oldalán a kép széle kilóg. Ezt szeretném orvosolni, ugyanis nincs humorom újra lecipelni több emelet magasból majd furikáztatni úja a szerelőhöz.
Google sajnos nem segített!

Nagyon köszönöm annak aki válaszol!!
(#) kadarist válasza huligan82 hozzászólására (») Dec 27, 2013 /

Szia!
Próbáld ki ezt a módszert.
(#) szmisi hozzászólása Dec 27, 2013 /

Sziasztok!

Philips 22pfl3403/10 tvről lenne szó, tegnap kikapcsolt magától utána magától kapcsolgatta a csatornákat lefele kikapcsoltam nem akart bekapcsolni kihúztam visszadugtam bekaapcsolt pár másodpercet ment majd kikapcsolta magát a televízió utána úgy érzékelte h ki van húzva pedig még be volt dugva:S Előre is köszönöm a segítséget!
(#) huligan82 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 27, 2013 /

Köszi ez lesz az!!
Következő: »»   909 / 1277
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem