Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV-kártya távirányítója egyéb célokra
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Krajcsooo hozzászólása Feb 11, 2006 /
 
Hello! Nem tudom hogy ide illő téma-e de azért megkérdem hátha tud valaki segíteni. Szóval van egy TV-kártyám egy infrás távirányítóval. Hogy lehetne azt megoldani, (milyen hardware, vagy software szükséges hozzá), hogy a távirányítót más programokhoz is használni lehessen? Pl. zenelejátszásnál szeretném használni a play, pause, stb. gombokat. Akinek van valami 5lete plíz írjon! Thanx!
(#) potyo válasza Krajcsooo hozzászólására (») Feb 12, 2006 /
 
winlirc szóra keress rá. Lesz kapcsrajz is, és program is.
(#) Krajcsooo válasza potyo hozzászólására (») Feb 12, 2006 /
 
Köszi a segítséget, azóta találtam egy másik progit is, ami kis segítséggel, de felismeri a TV kártyám infráját. Az a baj, hogy csak 30 napos verzió. Ha valaki tud ingyenes ilyen programot, legyen szives szóljon! Köszi!
(#) Norberto válasza Krajcsooo hozzászólására (») Feb 12, 2006 /
 
Milyen más programot találtál? Mi a neve? Nem tudjuk kitalálni...ha tudnánk a nevét, lehet, hogy tudnánk adni egy linket legalább, hogy honnan töltsd le a teljes verziót...de így?!
(#) Krajcsooo válasza Norberto hozzászólására (») Feb 12, 2006 /
 
A program neve: Remotty v3.20, elég sok féle kártyát ismer (kis rásegítéssel) és rengeteg programot tud "irányítani". De csak próbaverzió...
(#) Krajcsooo válasza Krajcsooo hozzászólására (») Feb 12, 2006 /
 
Hát ezt a programot inkább hagyjuk ... hol működik hol nem Ha valaki tud rendesen működő ilyesmi programot, jól jönne az info. Előre is kösz mindenkinek
(#) Norberto válasza Krajcsooo hozzászólására (») Feb 12, 2006 /
 
WinLirc-et próbáltad már?
(#) Krajcsooo válasza Norberto hozzászólására (») Feb 12, 2006 /
 
Az a gond, hogy a WinLirc csak COM porton hajlandó látni az infa vevőt. Nekem viszont olyan van, amit a TV kártya csatlakozójába kell dugni (a kártya pedig PCI slotban van). Láttam itt egy hasonló fórumot, ott találtam kapcsolási rajzot infra vevő építéséhez, lehet hogy ez lesz végül a megoldás. Bár itt is ahányféle rajzot ajánlottak, igazán nem tudom melyiket érdemes megépíteni. Egy hozzáértő valaki igazán megmondhatná. Köszi!
(#) _JANI_ válasza Krajcsooo hozzászólására (») Ápr 6, 2006 /
 
Elvvileg (mármint azt írják), hogy a TV kártya IR protjára is rá lehet hangolni a WinLIRC-et, (- Szoftver az internetről - címszó alatt )...
(#) _JANI_ válasza Krajcsooo hozzászólására (») Ápr 8, 2006 /
 
Idézet:
„Láttam itt egy hasonló fórumot...”
Egy kicsit bővebbel ha lehetne, VAGY egy link is jólenne. KÖSZI.
(#) dilan válasza _JANI_ hozzászólására (») Ápr 8, 2006 /
 
Nekem nem sikerült. Persze lehet, hogy csak nem voltam elég kitartó... mindenesetre az induláskor bejövő konfigablakon nem láttam olyan beállítást, amely lehetővé tenné a tv kártya infrájának használatát... :no:
(#) thomasp válasza Krajcsooo hozzászólására (») Ápr 8, 2006 /
 
Estetleg próbálkozz a girder nevű programmal. Én is azzal távirányítom a gépemet bár nekem sorosporti vevőm van, de ha jól emlékszem a leírására mintha támogatná némelyik tunerkártát is.

Egyébként üdv mindenkinek lelkes amatőr vagyok az elektronikában. Nemrég készítettem el életem első kapcsolását amihez rengeteg ifót merítettem innen.
(#) Krajcsooo válasza thomasp hozzászólására (») Ápr 9, 2006 /
 
Helllo! A Girderrel próbálkoztam én is, de az én TV kártyámat pont nem ismerte ... a WinLircbe pedig én sem találtam TV-kártyára vonatkozó beállításokat. Most egy soros portra csatlakoztatható egyszerű kis infra vevőt akarok csinálni, mellékelem a kapcsolási rajzot. Nem tudom pontosan hol találtam, vagy a gyűjteményben, vagy a fórumok között egy link útján ...

oldal.JPG
    
(#) mspike válasza dilan hozzászólására (») Ápr 9, 2006 / 4
 
A winlirchez külön kell letölteni drivert a kártyádhoz fent van a honlapján ! Winlirchez én az IRAssistant használom és tök jó ez a páros...
(#) Krajcsooo válasza mspike hozzászólására (») Ápr 9, 2006 /
 
A WinLIRChez a TV-kártya drivert nem találom ... tudna valaki adni egy linket? Köszi. Ja és ezen a fórumoldalon: http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_710.html?date_order=asc&pg=2
is van egy egyszerű kis soros portra infra vevő, de kicsit más mint amit én találtam. Melyik a jobb? Mi a különbség?
(#) Krajcsooo válasza Krajcsooo hozzászólására (») Máj 30, 2006 /
 
Hello! sikerült rájönnöm hogy működik a TV kártyákkal a Girder 4. (távirányító program) Akinek hasonló gondja volt / van segítehetek. Kicsit komplikált a program, rá kell szánni egy fél órát, de megéri a végeredményért cserébe.
(#) tojci válasza Krajcsooo hozzászólására (») Máj 31, 2006 /
 
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy nem-e tud valaki pontos leirást a winlirc beállitásaihoz. hogyan kell beállitani, hogy tudjam működtetni a távirányitóval pl. a winampot, power DVD-t, stb. programjaimat a PC-n.
A segitséget előre is köszönöm.
Jah és nem tudja valaki megmondani hogyan kell a forumba irni nem válaszként???
(#) Darazsx válasza Krajcsooo hozzászólására (») Jún 6, 2006 /
 
Letöltöttem a Girder4 programot de fogalmam nincs, hogy hogyan tudnám ráizzítani a Winfast Leadtek TVN2000XP Expert tunerkártyámra, tudsz segíteni?
(#) nyulbul válasza tojci hozzászólására (») Jún 6, 2006 /
 
Idézet:
„Jah és nem tudja valaki megmondani hogyan kell a forumba irni nem válaszként???”



Mármint új témát akarsz nyitni?
(#) Hurka válasza nyulbul hozzászólására (») Jún 7, 2006 /
 
valaki nem tudná leírni, hogy hogy kell a WinLirc-be
beállítani a WinFast TV2000XP típusú kártyámat?

Segítségeteket előre is köszönöm:

Hurka
(#) Krajcsooo válasza Hurka hozzászólására (») Jún 7, 2006 /
 
Hello! Nekem is Winfast TV2000XP tunerem van, a Winlirccel fél nap küzdelem után sem sikerült működésre bírni ... bár lehet csak én csináltam valamit rosszul. De a Girder 4-gyel, és a kártyához letölthető pluginnal már tökéletesen együttműködik, akinek bővebb info kell, írjon privátban, akit nem érdekel a téma azt nemakarom itt fárasztani
(#) Hurka válasza Krajcsooo hozzászólására (») Szept 25, 2006 /
 
Hellosztok! Szeretném kérdezni, hogy azt meg lehet-e oldani, hogy BPW41-el venném egy Videoton távirányító jelét, és azt rákötném a Pc sorosportjára?

Segítségeteket előre is köszönöm! Üdv.: Hurka
(#) Hurka válasza Hurka hozzászólására (») Szept 25, 2006 /
 
Vagy úgy összehozni BPW41-el egy NPN tranyót úgy, ha a BPW41 érez infra-jelet, akkor a tranyó ,,behúz" egy szilárd test relét.

Segítségeteket előre is köszi! Üdv.: Hurka
(#) tommykaa válasza Hurka hozzászólására (») Júl 12, 2009 /
 
Hello. Nekem is ilyen tunerem van, és csak annyit kell tenni hogy van az ikonja a tálcán az óra mellet és van olyan hogy settings és ott be kell pipálni a MCE Remote-t!
És utánna tudod a géped kezelni. Ha zenelejátszóhoz akarod használni akkor be kell állítani a bill. Ezt úgy tudod megcsinálni hogy kiválasztod amit akarsz pl.: play és nem bill. nyomsz meg hanem a távirányítón egy gombot.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem