Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Uniscan / Euroscan- Visa diagnosztikai illesztő
Lapozás: OK   19 / 19
(#) Hari1231 válasza Pepita hozzászólására (») Szept 11, 2011 /
 
Nekem a "VISA 3.40" verzió megvan és ez tökéletesen működött is !!! míg le nem járt a felhasználási engedélye.
2009-ig tudta a masinákat. Sajnos már nem frissíthető, és az interfaces sokkal trükkösebb mint a 1.83-asé! ... meg hardverkulcsos!... de csak 1 db soros port kell hozzá!
A "3"-as verziót amit az interneten láthatsz az mind CSALÁS!!! Soha nem fogsz ilyet kapni!
(#) Pepita válasza Hari1231 hozzászólására (») Szept 11, 2011 /
 
Hari1231!
Na ilyenekre gondoltam, ilyen konkrét dolgokra mint pl."Nekem a "VISA 3.40" verzió megvan és ez tökéletesen működött is !!! míg le nem járt a felhasználási engedélye."
Ezek szerint létezik és működik csak nem 3-as verzió hanem 3.4-es. Most néztem, nekem 3.5-ös van meg, interfészem nincs hozzá.
Hol lehet beszerezni és mennyiért?Tudsz róla ilyeneket?
Egyébként az 1.83 is hardwerkulcsosnak mondható, mert interfész nélkül nem indul el, és a helyesen megjelenített szöveghez is kell az interfészben található kód.
Vannak képeim amik állítólag a 3.xx Visa interfészét mutatják szétszedve, de lehet,hogy közük sincs hozzá.Nem tudom. Hasonlít erre a te interfészed?
(#) dani1302 hozzászólása Szept 11, 2011 /
 
sziasztok,
nem használ valaki kínai visa 1.83-ast, és megengedné, hogy elmennék hozzá kipróbálni, mert az enyém nem akar működni, vagy segítene, hogy mit kell csinálni, hogy működjön.
(#) Pepita válasza dani1302 hozzászólására (») Szept 11, 2011 /
 
Szia Dani!
Kínait még nem láttam, saját készítésű interfészem van, nem nagyon de egy kicsit ismerem hogyan működik.
Itt a fórumon vagy személyesen (Salgótarján melletti Somoskőújfaluban lakom) nagyon szívesen segítek.
Írd le mi a gondod vele hátha én vagy valaki innen tud segíteni.
(#) dani1302 válasza Pepita hozzászólására (») Szept 13, 2011 /
 
Tehát a hibajelenség:
Feltelepítem a programot, el is indul, kiválasztom a típust, de folyamatos azt írja, hogy csatlakoztassam az interfacet és nézzem meg az áramellátást. ezt a feltelepítős windows98-as változat írja. a másik a dos 7.10-es változat azt írja ilyenkor, hogy message file not found.
(#) Pepita válasza dani1302 hozzászólására (») Szept 13, 2011 /
 
DOS alatt a config.sys fájlba a files=xx sort írd át files=40 -re (nekem files=80).
A program mindenképp a C: \VISA könyvtárba kerüljön.

Az interfészt akkor veszi a program okésnak és késznek, ha a második soros porton keresztül lejátszódott az azonosítás, vagyis a program kommunikálni tudott az interfészben lévő mikrovezérlővel.Közben ha az L-vonalnak van LED-je, villognia kell, mert a két funkciót(az L-vonal működtetését és a mikrovezérlővel való kommunikációt) a második port txd kivezetése végzi.
Továbbá egy pillanatra felvillantja a K-vonal LEDjét is, megnézi, hogy működik-e az is.
Ha a második soros porton nem akar kommunikálni, a programon belül a beállításokban meg kell nézni jól van-e beállítva a port címe. A beállításokhoz a jelszó: tec vagy TEC már nem emlékszem pontosan.
Egyenlőre ennyi, próbáld meg illetve nézd meg ezeket hátha elindul. Nincs kizárva persze az se, hogy rossz az interfész. Milyen PIC van benne?
(#) Hari1231 válasza Pepita hozzászólására (») Szept 18, 2011 /
 
Igen! Hasonlít! Holnap szét kapom és csinálok róla fotókat.
Az a fehér csatlakozó a diagnosztikai csatlakozónak a csatija. Közvetlen mellette egy olyan csatlakozó van (PS) amibe egy kis bigyót kell bele dugni ( egy hardver kulcs).
(#) Hari1231 válasza Hari1231 hozzászólására (») Szept 18, 2011 / 1
 
Tudod mit! Mégsem várok holnapig!

Tessék itt vannak a fotók!

(#) Pepita válasza Hari1231 hozzászólására (») Szept 18, 2011 /
 
Nagyon köszi! -most már legalább ez az egy biztos, hogy a fotókon egy létező, működő VISA 3.40 interfész van.
Eddig még azt sem tudtam biztosan létezik-e egyáltalán.
Annak idején azt olvastam, ha kiveszed belőle az elemet, végleg tönkremegy mert valamelyik memória tartalma elveszik. Ezt csak azért írom, ha eddig nem vetted ki, ne is vegyed, hátha jó lesz még valamire.
Az interfészbe még külön hardwerkulcsot kell dugni? Érdekes!
Hogy jutottál hozzá az interfészhez?
(#) Hari1231 válasza Pepita hozzászólására (») Szept 18, 2011 /
 
Hmmm! Az elemet én már kivetem, de semmi nem történt.
Most is tudom használni, de csak EOBD diagnosztikára. Tehát nem tudom kiválasztani az autó típusát és nem tudok csak a motor ECU-jához hozzáférni!
Hogy hogyan jutottam hozzá?! Vásároltam az "eBay"-on egy TechnoTest gyártmányú Stargas 899 -es gázelemzőt aminek tartozéka ez a diagnosztikai interfaces egy nagy táska csatlakozóval!
Fogalmam sem volt, hogy ez egy VISA, amíg a Vaterán nem találtam egy ui. interfacest a kábeleivel! Megkérdeztem a csávótól milyen progival használja, és azt mondta a BEER VISA 3.40 progival! Elkértem tőle és kipróbáltam! Teljesen ugyanazt tudja a progi mint az én StarGas gépem! .... DE! Nem úgy néz ki a kezelő felülete!
Az biztos, hogy nagyon jól ki van találva és nagyon nagy tudású program!
(Aki megoldja, hogy működjön ismét teljes funkciójában a masina annak !!! ... )
A magyarországi volt forgalmazót is felkerestem már. Azt mondták, sajnos ennek a masinának 2009-ben megszűnt a frissíthetősége. Akkor még lehetett vásárolni egy úgynevezett végleges kulcsot. (Nem csekély összegért! - még ezt is kifizettem volna!!!)
(#) Pepita válasza Hari1231 hozzászólására (») Okt 2, 2011 /
 
Most látom milyen régen jártam itt!
Rákerestem a Stargas 899-re és nem találtam semmit. Biztosan ez a pontos típusa?
Sehol nem találkoztam olyannal, hogy megoldották volna a teljes örökös működést.Mint írtam én még abban sem voltam teljesen biztos eddig, hogy létezik. Ha a kezembe kerülne talán több hónap alatt megismerném a működését. Az 1.83-as sem volt egyszerű ez meg sokkal bonyolultabbnak néz ki. Lehet pár év múlva lesz hozzá rajz meg a procihoz program. Várjunk türelemmel.
(#) Hari1231 válasza Pepita hozzászólására (») Okt 2, 2011 /
 
Ja így nem is fogod megtalálni! Kicsit elírtam! Stargas 898 a helyes !
itt egy fotó róla!
(#) Rolcsi00 hozzászólása Okt 8, 2011 / 1
 
Szevasztok.
Az elsö oldalról meg csináltam a Eurscan-Vizát de nem boldogulok vele,eszt az üzenetet adja /Connect the ecu reader, Then check the povewer supply/ pedig az irás védetséget levettem.Ha leveszem az irás védetséget és valami másra kattintok és vissza már rajta van az irás védetség,és nem tudom hogy a interfész nem jó vagy valami mást nem jol csinálok.Ha vakinek van ötlete szivesen fogadom.
(#) diycartool válasza Rolcsi00 hozzászólására (») Nov 25, 2011 /
 
elm327, vag cables . vas5054a
www.diycartool.com
(#) molnarp válasza Rolcsi00 hozzászólására (») Nov 26, 2011 /
 
Amíg az írásvédettség rajta van a fájlokon, nem fog menni a dolog.
Ugye nem CD-ről akarod indítani?
(#) Rolcsi00 válasza molnarp hozzászólására (») Nov 30, 2011 /
 
Az irás védetséget leveszem és elkattintok valahová és vissza és az irásvédetség ujból ot van rajta és igy nem tudom hogy az interfész jó-vagy nem.Nem CD-röl inditom.
(#) bmotor60 válasza Rolcsi00 hozzászólására (») Nov 30, 2011 /
 
Másold a C meghajtóra és vedd le a védettséget.Még az almappákról is visszafelé.
(#) jana1 válasza molnarp hozzászólására (») Márc 26, 2012 /
 
Srácok, nem tudom hogy másnak volt e ilyen problémája de ha igen irja meg nekem legyen szíves hogy mi a megoldás, előre is köszi. uniscan-t használnám, be is indul
de ahova az adatokat kellene kiírnia oda csak értelmetlen szöveget irkál, és a betük egymés hegyén hátán vannak, nem tudom mi a megoldás. l
(#) jana1 válasza wabash hozzászólására (») Márc 26, 2012 /
 
Nekem is ezt csinálja, ha rájöttél mi a gond ird meg légyszi, üdv: Jana
(#) Piktor2 válasza Hari1231 hozzászólására (») Márc 26, 2012 /
 
Üdv! Ez a fajta interfész volt nálam is.
(lásd a lenti fórum post-ot (#424383) Ápr 25, 2009)
Kb 1 évig próbálkoztam vele, hogy munkára bírjam,mert annak is lejárt a regisztrációja,és ahogy említitek, a gyártó megszüntette a frissítést. Az elem kivétele az tényleg használhatatlanná teszi az eszközt, de ez csak akkor számít, ha még aktív volt. Ebben az esetben ismét csak a hardverkulcsot kellet behelyezni, és ismét működött. Tehát a licensz adatokat tartalmazza a memória.
Egy tipp esetleg: Garagent kft.
(#) hggh hozzászólása Máj 17, 2012 /
 
Sziasztok!

Szeretnélek titeket megkérni, hogy, ha valaki tud kérem küldjön egy működőképes uniscan rajzot, ami nem tartalmazza a procit. mert a neten keringők mind másként vannak bekötve, és már teljesen elakadttam!
Köszönöm elörre is!
Üdv: hggh
hdogi76@gmail.com
(#) Turbina33 hozzászólása Aug 4, 2012 /
 
Sziasztok!

Kaptam ajándékba egy ELM327 interface-t,szeretném kipróbálni az autómon. 1999-es Xantia Hdi 80Kw.Melyik programot használjam hozzá? Tegnap kipróbáltuk a moDiag-ot,az nem olvassa.
(#) FLS válasza Turbina33 hozzászólására (») Aug 25, 2012 /
 
Az elm327 főként obd2/eobd autókat olvas (illetve ScanMaster-ELM-mel régebbi opeleket és alfákat is). Ha a xantiád nem obd2-es (a gyártási év alapján valószínűleg nem az), akkor az elm327 nem lesz hozzá jó.
(#) FLS hozzászólása Aug 25, 2012 /
 
Nekem is volna egy nagy kérésem: ha valakinek megvan még a topic elején is belinkelt uniscan visa 1.83-as magyar változata (vagy csak a nyelvi fájlok), legyen olyan jó, és ossza meg velem! Köszönet! arm206(kukac)mail(pont)com
(#) Turbina33 válasza FLS hozzászólására (») Aug 29, 2012 /
 
A moDiag olvassa,bár csak kevés adathoz fér hozzá.Azt azért megtudtam,hogy légtömegmérőt kell vennem,mert a besz.lev.hőm. 251 foknak írta,másik légtömmérővel meg 28-nak,ami kb. helyes adat volt.Sajnos ezt az autót csak Lexia-val lehetne rendesen kiolvasni,arra viszont nem adok annyi pénzt.
Következő: »»   19 / 19
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem