Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » USA lámpa indexének EU-sítása
Lapozás: OK   1 / 3
(#) feketeroland hozzászólása Ápr 24, 2021 /
 
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy: Milyen fényforrást és hogyan kell beepíteni a hátsó LEDlámpába ami piros búrán keresztül idexeléskor sárgán fog villogni. Fehér és sárga Led szalagot 300 Lumen értékűt forrasztottam a 12V-os csatlakozóra, de PIROSAN villog az index. A kocsit nemrég vettem bal hátsó index hibával, viszont a jobb hátsó tökéletesen működik a gyárinak tűnő leddel és ellenállással szerelve. A balhátsó lámpa testben nem volt már semmilyen fényforrás, sem a gyári sem pedig ellenállás. Hogyan lehet az irányjelzőt sárga színűvé ,,varázsolni,, a piros búrán keresztül? Előre is köszönöm a válaszokat! ( Power LED vagy más megoldás lehet a módja?)
(#) Bakman válasza feketeroland hozzászólására (») Ápr 24, 2021 / 1
 
Cseréld ki a teljes lámpatestet vagy vegyél bele eredeti, oda való fényforrást. Házi barkácsolás szabálytalan.
(#) proba válasza feketeroland hozzászólására (») Ápr 24, 2021 /
 
A másik önmagában, búra nélkül milyen színű?
(#) Atis57 válasza proba hozzászólására (») Ápr 24, 2021 /
 
Szia!

Az irányjelző és a féklámpa külön-külön működik?

Sajna Európában sárga irányjelző kell = új lámpatest.
(#) bbb válasza feketeroland hozzászólására (») Ápr 24, 2021 / 1
 
Amit szeretnél az sehogy nem lesz szabályos. Nem lesz benne az a megfelelőségi jelzés, ami megmondja a vizsgáztatónak, hogy bizony ez az EU-ban szabályos lámpatest.
A piros búrán keresztül bármit cserélgetsz, nem lesz narancs színű az eredményed (ahogy tapasztaltad is), ahhoz, hogy szabályos eredményt kapj, venned kell rá EU-ban jóváhagyott lámpatestet.
(#) feketeroland válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 24, 2021 /
 
Köszönöm a tanácsot! Mindkettő volt már alakítgatva viszont amelyik jól működik az borostyán sárgán világít irányjelzéskor. Mivel az egyik megdelelően müködik emiatz akarom a másikat is megfelelően működtetni. Egyébként van itthon cég aki erre van szakosodva hogy a meglévő pirosbúra mögött sárgára alakítja a villogást. Egyébként 3 éve magyar az autó és 2 alkalommal sikeresen vizsgázott ezekkel a lámpákkal csak sajnos az egyiket szerintem nem hozuáértően próbálták barkácsolni.Az erre szakosodott átalakító cég nagyon magas összegért vállaná, viszont ebböl kiindulva ha ők megtudják oldani akkor biztos van rá lehetőség ennek a megoldására.
(#) feketeroland válasza proba hozzászólására (») Ápr 24, 2021 /
 
Önmagában a benne lévő led narancssárga ha a búrából kiveszzük, viszont napsüzéeben nappal is szószerint vakítóan sárgán világít.feltételezem hogy a piros búra szűri a fényeeőt valamelyest viszont egyértelműen sárgán világít.
(#) feketeroland válasza Atis57 hozzászólására (») Ápr 24, 2021 /
 
Az irányjelző és a féklámpa müködik hibátlanul és rendeltetésszerüen külön-külön is.
(#) feketeroland válasza bbb hozzászólására (») Ápr 24, 2021 /
 
Ennek a modellnek van EU változata is aminek szintén telibe piros az egész lámpatest hátul. Viszont annak is sárgán világít az irányjelzője. Mivel van erre az átalakításra szakosodott cég így gondolom én is át tudom alakítani vagy elektromosság szerelővel alakíttatni hogy sárga legyen a másik hátsó lámpám indexe is. Egy új lámpa több százezres tétel és egy átalakítás is majdnem százezres tétel, ezért gondoltam azt hogy ha valaki aki ebben jártas és lenne kedves ezügyben felvilágosítani akkor a hibás lámpám indexébe valami extrém erős sárga ledet szereltetnék be ami piros búrán keresztül sárgán világítana mont a jelenleg is jól működő hátsó sárga indexes piros lámpám. Ötletem és kivitelezési tervem sincs hogy hogyan és mit kellene beépíteni a cél érdekében. A power Led jutott eszembe de lehet butaság... Építő jellegű válaszokat megköszönöm.
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2021
(#) bbb válasza feketeroland hozzászólására (») Ápr 24, 2021 / 2
 
Mondjuk lassan felrakhatnál pár fotót is a lámpatestről, s elárulhatnád azt is milyen autóról van szó.
(#) feketeroland válasza bbb hozzászólására (») Ápr 25, 2021 /
 
Szia! Elnézést kérek! Teljesen jogos. Ford Mustang mk6, Facelift ELŐTTI modell. A működő lámpáról töltöttem fel képet a piros búráról indexeléskor amikor épp villog és amikor épp nem villog. Tehát az index utólagos sárgítasára van lehetőség, ráadásul szabályos a fénye mert ezzel műszakizott. Ennek párjául szeretném ha működne a másik hátsó lámpám is. Mielőtt jönne a megkövezés hogy akinek ilyen kocsija van az ne sóherkedjen, ez egy projekt autó a bakancslistáról amire még hosszú út vár hogy olyan legyen amilyennek akarom. Szóval jó pár tétel van még amire költenem kell. Illetve ha van rá mód és lehetőség az olcsóbb kivitelezésére az index sárgítására hogy szabályosan villogjon mint a másik akkor nem leszek a pénzem ellensége. Ha valaki tudja a megoldást a problémámra és szívesen megosztja ezt velem akkor nagyon szépen megköszönöm!
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2021
(#) bbb válasza feketeroland hozzászólására (») Ápr 25, 2021 /
 
Találtam egy oldalt, ahol az extra villogós kiegészítőt árulják: Bővebben: Link
Ez alapján nekem úgy tűnik, hogy mindhárom része a lámpatestnek külön-külön van vezérelve. Ki kellene mérned, hogy egyáltalán eljut-e odáig a delej? S jelenleg egész pontosan mi és hogyan világít/nem világít a lámpákban?
Sajnos olyan fotót nem találtam, ahol szét lenne borítva, hogy a belsejét lássuk, így viszont távgyógyászkodni nem az igazi. Lehet, hogy a megfelelő sárga magas fényerejű LEDek megoldják a pirosról narancsra váltást, de jó lenne látni mivel állsz szemben. Példának okáért azt se tudom, hogy mennyire nehéz hozzáférni az elektronikához, ami benne van (ami a talált modul alapján feltételezhetően csak néhány LEDből áll, vezérlés meg máshogy jön).
(#) Ge Lee válasza feketeroland hozzászólására (») Ápr 25, 2021 /
 
Ha jól veszem ki az írásokból akkor pár darab sárga színű ledről beszélünk a hozzá tartozó előtéttel. Azt kell beazonosítani (megnézni mi és milyen van a másikban), megvenni, beletenni a másikba is és kb. ennyi. Néhány ezer forintos tétel lehet legrosszabb esetben, bár manapság már némelyik ledet is horror árban mérik.
(#) feketeroland válasza bbb hozzászólására (») Ápr 25, 2021 /
 
Hálásan köszönöm hogy foglalkozol problémámmal! Az irányjelző csatlakozójából indexeléskor szakaszosan jön ki az áram ami előidézi a villogást. A lámpába bejut az áram és meg is hajtaná ha lenne mit, mert a gyári LED már nem volt benne. Ennek helyére forrasztottam be a 300 lumenes mezei sárga és fehér LED szalagot. A fényerő jó és villog is, viszont a piros búra miatt (gondolom én) pirosan villog az index irányjelzéskor, az általam hörcsögölt oldali lámpában. A fenti képeken a jól működő, másik oldali lámpa fotója látható indexeléskor. Ebből feltételezem hogy ha valaki utólagosan megtudta oldani a piros búrán történő sárga irányjelző villogást, akkor nekem is meg kellene tudni oldani. Kérdés, hogy milyen nagy fényerejű SÁRGA fényforrást vagy LED-t kellene beépíteni ehhez?
(#) feketeroland válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 25, 2021 /
 
Mellékelem képen a szétszedett jól működő lámpában található, nappal is vakítóan sárga és nagy fényerejű LED-et. A jó oldalrs ez van beépítve. Ezt külön venni nem lehet, mert integrálva van kompletten a lámpatestbe. Emiatt kellene másik útvonalat találni ahhoz hogy sárga legyen a másik lámpa irányjelzője is.
(#) Bakman válasza feketeroland hozzászólására (») Ápr 25, 2021 /
 
El tudom képzelni, hogy a jól működő oldalon cserélték a búrát és/vagy speciális hullámhosszú fényt kibocsájtó LED van beépítve oda.
(#) Ge Lee válasza feketeroland hozzászólására (») Ápr 25, 2021 / 1
 
A ledet nehéz integrálni, hacsak nincs az egész műgyantával kiöntve, de ahogy nézem nincs. Az a fekete nyáklapnak kinéző akármi kibontható onnan, azok a lehegesztett kis műanyag pöckök tartják, ha azt kiveszed ott lesznek a ledek, ami lehet hogy valóban valami speciális, de mivel külön 1 típusú autóhoz nem gyártanak külön ledet, ezért biztos van valami típusa, utána kell nézni. Itt hiába érdeklődsz mert nem hinném hogy sok embernek van a fórumozók közül musztángja, és még annál is kevesebbnek van vele ilyen hibája. Célirányosan ilyennel foglalkozó külföldi fórumokat, blogokat, szervizoldalakat kell keresni és ott nézelődni, érdeklődni. Ha megvan a led típusa nem hiszem hogy ne lenne valahonnan beszerezhető. Ha valami csoda folytán mégse, akkor meg keresel egy bontott hátsó lámpát, na olyan se sok lehet a világban...
Egy LED hiba miatt ritkán szokás komplett lámpatestet cserélni, bár a mai világban én már semmin nem lepődöm meg.
(#) feketeroland válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 25, 2021 /
 
A búra mindkét oldalon ugyanolyan színű! Akkor inkább lehet a speciális hullámhosszú fényt kibocsátó LED lehet beépítve. Bár azt sem tudom hogy mi az vagy hogy néz ki.
(#) feketeroland válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 25, 2021 /
 
A nagyfehér szenszei Ford szerviz álláspontja: új lámpatestet kell venni mert NEM LEHET szétszedni és ha valami meghibásodik akkor az komplett lámpacserével orvosolható, elmondásuk szerint... Ahhoz képest én is szét tudtam szedni és már előttem is szét szedték , igaz vágással de műanyag hegesztve van és pluszban még ragasztva is, így tuti nem fog párásodni. Az erre szakosodott átalakító cégek is ketté vágják a lámpatestet és utólag sárgítják az irányjelzőt. Nem vagyok egy nagy idegennyelven beszélő ember, ezért is próbáltam itt informálódni. Nekem egy embertelen nagy fényerejű SÁRGA fényforrásra (lehetőleg LED-re) van szükségem amit 12V hajt meg és én is be tudom a lámpába építeni. Erre ha van ötlet, szívesen fogadom. Köszönöm szépen a tanácsokat!
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2021
(#) Régi motoros válasza feketeroland hozzászólására (») Ápr 25, 2021 /
 
Most vagy vak vagyok, vagy hüle, de hogy én ezen a képen egy darab LED -et nem látok, az biztos...
Karikázd be, vagy inkább kapcsold be, hagy lássuk már, hol van itt a fénykibocsájtó alkatrész...
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2021
(#) bbb válasza Régi motoros hozzászólására (») Ápr 25, 2021 / 2
 
A NYÁK lap túloldalán vannak a LEDek, innen csak a hővezetőket látod.
(#) feketeroland válasza Régi motoros hozzászólására (») Ápr 25, 2021 /
 
Igy van, nem jól fotóztam mert a képen a hővezetők látszanak, a ledek a túloldalon vannak.
(#) Régi motoros válasza feketeroland hozzászólására (») Ápr 25, 2021 / 1
 
Csodás, és akkor szerinted, honnan a ... találjuk ki, milyen LED van rajta?
(#) szs válasza feketeroland hozzászólására (») Ápr 25, 2021 / 1
 
Nincs, és nem is lesz semmi megkövezés, de továbbra is igaz az alaptétel: ha majomra tellt, akkor banánra is telljen..
Te magad írod, hogy a szakszerviz álláspontja: egész újat kell venni, azt beszerelni.
Idézet:
„ Ford szerviz álláspontja: új lámpatestet kell venni mert NEM LEHET szétszedn”

A macskámat is: nem lehet szétszedni. Persze, szétbaromkodhatom, és döglött macska nem éled fel, hiába hobbizok.
Tőlünk, hobbistáktól mit vársz? Persze, igaz, ha nagyon erős sárgát raksz mögé, az átüti a piros burát. Hát tedd oda. De ebben mit segítsünk????
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2021
(#) feketeroland válasza Régi motoros hozzászólására (») Ápr 25, 2021 /
 
Nem azt kértem hogy találjátok ki hogy milyen led van benne, hanem ötletet várok arra hogy mi a legerősebb fényű led ami beépíthető, mivel a tesco-s led szalagon kívűl nincs semmilyen anyagismeretem, amivel a problémámat orvosolni tudnám. Ven-e valami típus vagy más eszközön használt extra nagy fényerejű sárga led amivel ezt megtudnám oldani. Hozzáteszem az utólagosan sárgítást végző cég is használ erre a célra valamilyen technikát és anyagot. Nem csak azt amit a gyárban használnak. Ha esetleg erről valaki tudna informálni akkor azt szívesen venném. Nem várok csodát és 100%-ban megoldást, megértem ha valaki vagy az itt jelenlévők érdemben nem tudnak segíteni a problémámban.
(#) feketeroland válasza szs hozzászólására (») Ápr 25, 2021 /
 
Nem arról vam szó hogy nem tudnék venni másik lámpát, hanem arról hogy nem akarok. 320 e HUF az új, az átalakítás 100-120 e HUF. Esélyesnek tartom hogy jómagam vagy az elektromosság szerelőm is betud forrasztani egy extra erős fényű sárga ledet, amit gőzöm sincs hogy hol keressek megvételre, mert az általános led boltoknál nem tartanak nagy fényerejüt sárgából. Vagy lehet valahogyan a fényerőt valami eszközzel felerősíteni a kívánt értékre? Leginkább ez érdekelne. Egyébként a Ford amit állít, az már nálam több alkalommal megbukott, szakértelem zéró! Csak hogy érzékeltessem:Usa mustangon az olajcserét nem válalják el mondván hogy nem tartanak hozzá szűröket, mert csak amcsiban létetik és hetek hónapok mire megjön. Közben még Bárditól is lehet rendelni hozzá MINDENT! Ez csak egy kis apróság.. LÉNYEG: ha valakinek van ismeretében olyan infó hogy hol találnék EXTRA nagy fényerejű sárga ledet, vagy tudja valaki hogy hogyan lehet nagyon magas fényerejűre szabályozni a sárga led fényerejét, kérem jelezze. Ha ninvs ilyen senkinek az ismeretében az sem gond, csakmegpróbáltam itt is informálódni. Ismétlem az UTÓLAGOS sárgításokat végző cég is valamilyen technikát vagy spéci anyagot használhat, mert működik szabályosan amit átalakítanak és gondolom nem földönkívüliektől szerzik az anyagot hozzá. Nekem csak EXTRAnagy fényerejű sárga ledre lenne szükségem vagy valami kütyüre ami a kívánt értŕkre növeli meg a sárga led fényerejét! Építő jellegű információt megköszönök!
(#) Régi motoros válasza feketeroland hozzászólására (») Ápr 25, 2021 /
 
Ilyen alapon bármilyen sárga LED szalaggal kísérletezhetsz, az vagy jó lesz, vagy nem.

Ha azt mondom, hogy SMD 3528, 5050, 5730 stb az mond neked valamit?
De lehet akár 1 vagy 3W -os power LED is.

Személy szerint, ha rám hallgatsz, nem LED szalagot teszel bele, hanem megnézed milyen van rajta, és ugyan olyan tokozásút forrasztasz be. Így van a legnagyobb esélyed, hogy jó is lesz,
és a hűtés is megfelelő lesz. A LED szalagot nem tudod megfelelően hűteni, ilyen búrában.

A LED -esítést vállaló cég is így csinálja...
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2021
(#) bbb válasza feketeroland hozzászólására (») Ápr 25, 2021 /
 
Tudod alapvetően probléma, hogy semmit nem tudunk arról, hogy most milyen LED van benne. Ezért kellene a műanyag fülecskéket megmelengetned, hogy megláthassuk a panel másik oldalát is. Jó lenne látni mi van odarakva, mert tudod LED és LED között ég és föld a különbség. Mind tokozás, mind fényszórás, mind szín, mind teljesítmény, ... sok féle van.
Hallottad ezt a divatos szót powerled. Nézz csak rá egy elektronikai bolt kínálatára és meg fogsz lepődni abból is mennyi féle van. Kellene látni a panel túloldalát, s könnyebb lenne bármit is mondani.
(#) szs válasza feketeroland hozzászólására (») Ápr 25, 2021 /
 
Idézet:
„320 e HUF az új, az átalakítás 100-120 e HUF”

De ha az átalakítás csak 100-120ezer pénz, hát akkor szüret. Onnantól európai alkatrész, töredék árért töredék várakozási idővel...
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2021
(#) feketeroland válasza szs hozzászólására (») Ápr 25, 2021 /
 
Az átalakítást végző cég a kocsit kéri letenni 3 napra, illetve 700 km-re van tőlem oda-vissza. Ezt a távot 2x kellene megtennem mivel nem ottalvós a buli. A bizalom meglenne hogy napvégén nem forgatják szét a kocsimat, de az ördög nem alszik... Többek között emiatt vállalnám magamra ezt a szopórollerezést.
Következő: »»   1 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem