Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » USB 3.2 HUB modul
 
Témaindító: D_Zsolt, idő: Jan 4, 2021
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) D_Zsolt hozzászólása Jan 4, 2021 /
 
Sziasztok!
Nagy a világ és az internet se kicsi, mégsem találok valamit ami kellene. A kategóriát nem tudom itt pontosan meghatározni, ezért a speciális, egyébbe tettem, ha nem passzol, kérlek segítsetek, hogy hol lenne a helye.
Az arduino megjelenése óta nincs olyan modul amit ne lehetne megvenni, elég csak összedugdosni a modulokat és mehet a móka/tanulás/programozás. Egy ideje keresek már modul formában usb hub-ot, ami ugyan nem arduino, hanem pc technika, de eddig sikertelenül. Az alaplapokon van egy szép kék csatlakozó, 20 pólussal. Találtam mindenféle erre csatlakoztatható átalakítókat, de hubot nem. Kellene még két extra usb a házon belül, helyem nincs a pci kártyákhoz több és felteszem itt a kérdést, hátha valaki találkozott ilyennel. Ami kellene, a kék 20 pólusú dugó megy az alaplapba, onnan vagy két ugyanilyen aljzat vagy egy plusz két usb aljzat. Tehát ez aktív hub (lenne ha lenne ilyen), nem csak átalakító. Láttatok már ilyet valahol?
(#) vargham válasza D_Zsolt hozzászólására (») Jan 4, 2021 /
 
Veszel egy USB hub IC-t, felforrasztod egy breakout NYÁKra, vagy készítesz sajátot.
Ha neked a fenti túl macera, akkor vegyél egy hubot a boltban, bontsd le a burkolatot, forraszd ki a csatlakozóit, forrassz a helyükre vezetéken fityegő csatlakozókat.
Csavarozd be a gépházba.
Kész.
(#) kokozo hozzászólása Jan 4, 2021 /
 
(#) Ivan93 válasza D_Zsolt hozzászólására (») Jan 4, 2021 /
 
Szia, ilyen jó lenne? Bővebben: Link
(#) Ivan93 válasza Ivan93 hozzászólására (») Jan 4, 2021 /
 
Bocsi, újra elolvastam, most látom, hogy nincs szabad PCIe csatlakozód, így ez nem lesz jó.
(#) tiggersoft válasza D_Zsolt hozzászólására (») Jan 4, 2021 /
 
(#) antiktelefon hozzászólása Jan 4, 2021 / 2
 
Sok átalakító kéne hozzá, mivel a 20 pinben 2db USB van, és mindkettő kell az előlapi USBkhez, vagyis nem lehet csupán az egyiket felhasználni, és arra egy hubot rakni.
Sok fizikai adapterrel megoldható a dolog, de nem elegánsan, és nem olcsón. A legegyszerűbb, ha valamelyik előlapi usbről lehúzod vagy leforrasztod a kábeleket, és oda beiktatsz egy USB3 hubot, és annak az egyik kimenetére kötöd az egyik előlapi USB-t.
Az USB elnevezése baromira meg lett kavarva, az, hogy 3.2 még nem árul el mindent, mert mindent, ami USB3 volt, azt most átneveztek 3.2-re... Valószínűleg az alaplapodon a régi név szerinti USB3.0 van.
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2021
(#) D_Zsolt hozzászólása Jan 5, 2021 /
 
Köszönöm a tippeket! Gondoltam, hogy megúszom különösebb barkácsolás nélkül, de nem Ellustultam a kínai választék elérhetősége óta...
(#) D_Zsolt válasza vargham hozzászólására (») Jan 5, 2021 /
 
Melyik IC lenne amit javasolnál ha mégis magam készíteném el? Találtam mindenféléket, de tanácstalan vagyok. Egy óriási előnye lenne, oda és úgy kerülne ahol helyem van hozzá.
(#) D_Zsolt válasza kokozo hozzászólására (») Jan 5, 2021 /
 
Azt hiszem ez lesz szétbarkácsolva ha nem találok más megoldást.
(#) D_Zsolt válasza tiggersoft hozzászólására (») Jan 5, 2021 /
 
Ez nem hub. Nekem egy ilyenem van.
(#) D_Zsolt válasza antiktelefon hozzászólására (») Jan 5, 2021 /
 
Valójában 3.1 van az alaplapon. Pont elég ahhoz, hogy ne legyen amit keresek. Ilyesmi kellene csak 3.0+. Előbb utóbb lesz ilyen is valahol.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem