Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » USB hangkártya probléma
Lapozás: OK   2 / 4
(#) Zupp87 válasza Zupp87 hozzászólására (») Jan 9, 2010 /
 
Sorry.. a kapcs lemaradt..
(#) Mzolee hozzászólása Jan 15, 2010 /
 
Hali!

Találtam ezt a kis csekélységet: Bővebben: Link
Vajon mit lehet várni tőle? Esetleg valaki már összefutott vele?
(#) Zupp87 válasza Mzolee hozzászólására (») Jan 20, 2010 /
 
Ugyan ilyenem van nekem is Erről beszéltem.. a sárga mikrofonhüvelyes. Közben kiderült, hogy a mikrofonbemenete működik.. legalábbis a gyári headset-emmel. A maszek bekötésű elektrétmikivel nem ment. A gyári headsettel egész tűrhető a zaja is, bár van neki. Több, mint a Speedlink-nek volt. Egynek elmegy amúgy a kimenete is.. bár a Kenwood CD-m az 1 bites szigmadelta D/A-jával perszehogy jobb. Viszont ha megveszed, egy általam közölthöz hasonló szűrőkapcsolás mindenképpen kel. Ugyanis visít ki belőle a sampling freq: elhagyták belőle a kimeneti aluláteresztő szűrőt. Mondjuk az általam megépített szűrő 220k-s lezárásra van számolva a videotonhoz. Sima PC hangfalak 20-50kohm-os bemeneti ellenállással bírnak.. majd lemodellezem, mit produkál ugyanez a szűrő 50k-s ill. 20k-s lezárással.
(#) epe1104 hozzászólása Jan 23, 2010 /
 
Hello!
Készülőben van egy hangkártya PCM2904-el.
A problémám az hogy a hangerő beállításoknál (win alatt) nem tudok felvételi eszközt választani. Üres az ablak...
Se Line In se mikrofon. Pedig a 2904nek van bemenete.
A lejátszás viszont teljesen jó.
Valami ötlet, hogy mi lehet a hiba?
(#) Tetye hozzászólása Máj 5, 2010 /
 
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy hogy tudnám megoldani azt hogy usb-s oldalt galvanikusan leválasszam a pc ről.
Szeretnék egy active crossover be beépiteni egy usbs hangkártyát hogy csak usbvel rá keljen dugni a gépre de ne lehessen földhurok.
köszi!
(#) roland9 hozzászólása Júl 15, 2010 /
 
Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy van nekem 4db CS4299-es hangkari ic-m és és én ezt össze szeretném kötni 1db TUSB3200-al ez lehetséges egyáltalán?

üdv.: Roland
(#) Novak hozzászólása Szept 30, 2010 /
 
Sziasztok,
építettem egy hangkártyát PCM2904-es ICvel, viszont a következő érdekes jelenséget produkálja:
ha bedugom, akkor egyből felismeri a gép, működik és szól is nagyon szépen. Azonban 8-10 másodperc múlva teljesen elnémul, csak néha-néha pattan egyet a hangszóró. És ezt akárhányszor megcsinálhatom. Kihúzom, bedugom, és 10 másodpercig működik. Utána néma.
Valami ötletetek van esetleg?
(#) saraha hozzászólása Jan 6, 2011 /
 
Sziasztok.
Szégyenszemre de megkérdezném,hogy miért nem tudok Win7-re 1-nél több USB DAC-ot csatlakoztatni úgy,hogy mindegyik aktív állapotban legyen tehát mindegyik adjon ki jelet.Mit kell beállítani mert az első mindig prioritást élvez és letiltja a többit..(mondjuk XP-re sem tudtam)
Amúgy saját gyártmányú PCM2704,2705,2900,2902-ről van szó.Egyenként tökéletesek. :nemtudom:
(#) epe1104 válasza saraha hozzászólására (») Jan 6, 2011 /
 
Tehát egyszerre több hangkártyát szeretnél használni lejátszásra?
Annak csak akkor van értelme ha valami DJ progit használsz. Ezeken a programokon belül lehet szerintem csak beállítani hogy minakettő működjön egyszerre.
XP beállítás szerintem nincs rá, mert mi értelme lenne hogy két hangkártyáról szól ugyanaz??
(#) saraha válasza epe1104 hozzászólására (») Jan 6, 2011 /
 
[OFF]
Idézet:
„mi értelme lenne hogy két hangkártyáról szól ugyanaz??”

Na jó elmondom.De nem kettő hanem négy kariról van szó ilyenek.Nagy teljesítményű dobozokat akarok hajtani róluk aktív felül ill. alul áteresztő szűrőkkel mert most olyanom van és tudom,hogy van rá más mód is de én most pont ezt szeretném kipróbálni mert van rá lehetőségem.
A legjobb minőség érdekében ezt találtam ki.
Persze mindenképpen valami jó kis progival gondoltam esetleg ismersz valami jót?Virtual Dj nem jó.
(#) epe1104 válasza saraha hozzászólására (») Jan 6, 2011 /
 
Ezt úgy fogjam fel, hogy mondujk van két aktív sub-ládád, meg két aktív középmagas sugárzód, és ezeket külön kölön hangkártyákról szeretnéd üzemeltetni amely tartalmaz még valami aktív szűrőt is attól függően hogy mit hajt meg?
Vagy csak pusztán négy külnálló lejátszási sáv kell egyszerre?
Nem foglalkozom ilyesmivel így nem nagyon ismerem a programokat. A Virtuál DJ-t pont igen (mindenki azt használja) de szerintem pocsék a minősége. SAjnos pont azt az egyet kipróbáltam....
(#) epe1104 válasza saraha hozzászólására (») Jan 6, 2011 /
 
Jah amúgy nagyon aranyosra sikerült ez a 2705.
Tetszik! Gratulálok!
Lehet majd énis valami hasonló dobozba csomagolom a sajátomat ha egyszer végre elkészül...
(#) saraha válasza epe1104 hozzászólására (») Jan 6, 2011 /
 
Idézet:
„van két aktív sub-ládád, meg két aktív középmagas sugárzód, és ezeket külön kölön hangkártyákról szeretnéd üzemeltetni”

Igen de a mély az nem csak a sub tartományra korlátozódna, kb: 3-4khz-ig menne attól függ...Szerintem is gány..azért mondtam,hogy az nem..
(#) epe1104 válasza saraha hozzászólására (») Jan 6, 2011 /
 
Még eszembe jutott egy:
Traktor DJ studio
A Native Instruments készítette.
Volt szerencsém felvételhez több NI progit használni, kifogástalanok voltak. Talán akkor ezis jól muzsikál. Bár 2nél több kártyát ez sem hiszem hogy elvisz, de ki tudja.
Egy próbát megér!
(#) saraha válasza epe1104 hozzászólására (») Jan 6, 2011 /
 
Köszi kipróbálom,ha megtalálom.Annyit megér tényleg.
(u.i:Megvan 390MB)
(#) Mzolee hozzászólása Jan 18, 2011 /
 
Üdv!
Rendeltem egy hangkártyát (fotó) amiben egy szerintem egy CM6206-os chip lakozik. A gondom vele, hogy nem kielégítő a mély-átvitel fejhallgatóval. A fotón látható kimenetek vannak csak rajta, viszont az IC adatlapjából kiollózott táblázaton van fejhallgató kimenete is ami esetemben nincs kivezetve.
A kérdésem, hogy a kapcs. rajz részletben látható megnyilazott kimenet 470µF-os kicsatoló ELKO-ja biztosítja-e a relative kis impedanciás fejhallgató számára megfelelő mélyátvitelt?
Nekem csak "front out" van és az ottani kondik 10µF-osak a rajz szerint. Ez megmagyarázná számomra a fenti jelenséget. Jól gondolkodom?
(#) abcdabcd válasza Mzolee hozzászólására (») Jan 18, 2011 /
 
A kondi az nem meghajtóáramkör! Az értékétől az függ, hogy mennyi "mély" megy a kimenetre egy adott mondjuk 1kHz-s jelszinthez képest... (a kondi és az ott lévő ellenállás: nyákvezetősáv miegyéb alkotta rc tagtól függ ez a frekvencia érték)

Lehet inkább az a baj, hogy nem hajtja meg a fejhallgatót és egy erősítő kéne oda... hány ohmos a fejhallgatód amit próbáltál vele? Illetve ha van direkt fejhallgató kimenete is az ic-nek akkor lehet meg kéne próbálni bekötni, lehet még a csatlakozó helye is megvan a nyákon csak nincs beültetve...
(#) Mzolee válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 18, 2011 /
 
Itt a kondival illesztenek tudom. Fejhallgató kis impedanciás (2x32 ohm) Hát valószínűleg meg fogok próbálkozni szétszedni és okozni valamit. Viszont a kérdésemre a válasz akkor igen?
(#) abcdabcd válasza Mzolee hozzászólására (») Jan 18, 2011 /
 
Hangfrekvencián elég kis impedanciája van egy kondenzátornak... számolj utána 1/(2pi*f*C) --> minnél nagyobb f vagy C attól kissebb lesz az impedancia tehát annál kissebb feszültség esik a kondin... de meghajtani nem fogja ha elég áram nem jön a kondi bal oldalán nem fog többet csinálni a jobb oldalára ahova a fejhallgató csatlakozik...

Akár egy egyszerű 2csatornás NE5532 es műveleti erősítőből épített fejhallgató "erősítő", vagy inkább hívjuk impedancia illesztő kimeneti fokozatnak is segíthet (van aki ebből 6 db ot használt Bővebben: Link)

Mert ez bár sok ampert nem tud szolgáltatni a fejhallgató felé, viszont a fejhallgató impedanciája mégis ennek a kimenetét terheli és nem a hangkártya ic kimenetét, amit szinte végtelen ~100kOhm-os impedancia terhel a műv erősítő bemenete... és lehet hogy mivel a CMI ic kimenete nem nagyon terhelhető ezért leesik a feszültség és azért nem szól jól, ha megnézed az usb hangkártya pcm2902 ic-vel témát ott is előjön ilyesmi és ott is kimeneti buffer építését tanácsolják...

az más kérdés , hogy te vetted ezt a kártyát és akkor még szerelgetni kell de hátha jó lesz
(#) idlob válasza saraha hozzászólására (») Jan 18, 2011 /
 
Nem egészen világos a probléma. A gond az, hogy ha egyet bedugsz akkor az utána következőket nem ismeri fel a gép, vagy nincs programod amivel egyszerre több hangkártyára is ugyanazt a jelet tudod küldeni?
Előbbi esetben talán az azonos PID/VID okozhat gondot, ha jól emlékszem az adatlapban esik szó az átprogramozásról.
Utóbbi esetben sajnos kész megoldást nem ismerek (nem jelenti az, hogy nincs), de GraphEdit-tel rajzolhatsz magadnak egy "programot".
(#) abcdabcd válasza Mzolee hozzászólására (») Jan 18, 2011 /
 
Még annyira kíváncsi lennék, ha megtennéd esetleg, hogy RMAA progival megméred és felteszed ide az átvitelét a kártyának egy jack-jack kábel kell hozzá meg az ingyenes rmaa progi meg vagy 3 perc meg ha van optikai kábeled akkor a digitális átvitele is érdekelne... nézegettem már én is ezt a kártyát...
(#) Mzolee válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 19, 2011 /
 
Világosodik mostmár. Nos egyébként csak érdekesség képpen kérdezősködök ezügyben mert ha minden igaz akkor erősítőt fog meghajtani és abban már van előerősítő. De érdekelt, hogy a megfelelő lábakon tényleg meg tudja-e küldeni a F.H.-t. Na ha ráveszem magam szerintem kibontom (és teszek fel képet), de ha már szerelem akkor kap egy új dobozt más csatlakozókkal. Köszi az ötleteket és Jó éjt!

szerk: utóbbi hozzászólásodra: jó ötlet! Ellátogatok a megfelelő topikba és megnézegetem mit, s hogyan.
(#) saraha válasza idlob hozzászólására (») Jan 19, 2011 /
 
Szia.
Idézet:
„A gond az, hogy ha egyet bedugsz akkor az utána következőket nem ismeri fel a gép”

Igen erről van szó.
(#) Mzolee válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 19, 2011 /
 
Mértem az RMAA-val...
Remélem én szúrtam el valamelyik beállítást mert ezek az eredmények aggasztóak
(#) Mzolee válasza Mzolee hozzászólására (») Jan 19, 2011 /
 
És táblázatban:
(#) abcdabcd válasza Mzolee hozzászólására (») Jan 19, 2011 /
 

Először is köszi, hogy megmérted Lehet hogy a hangszint kicsit magas volt felvétel közben a második kép szerintem nekem olyankor volt torz, meg hát a frekimenet se annyira szép, de az is lehet, hogy csak a bemenet nem jó és attól ilyen... Fülre milyen amúgy a kártya?
(#) Mzolee válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 19, 2011 /
 
Nincsmit tényleg nem volt nagy dolog lemérni.
Hát sajna nincs sok összehasonlítási alapom csak egy ALC883-as chippel szerelt MSI laptop, egy Nokia 6303 és egy régi P3-as gép alaplapi kártyája (utóbbit nemismerem és nem is akarom).

Nos a kártya abból a célból lett véve, mert a laptopból sikeresen kirántottam az aljzatot; úgy lazán kitört és sehol sem találtam olyan speciális aljzatot, amilyet egyébként most láttam először.

A laptop és a teló vetekszik egymással, de ez az új kártya (CMI6206) szerintem gyengébb náluk. Most egy Technics TR-575-ös deckbe küldi a jelet, aminek a fejhallgató kimenetét használom. Mindezek ellenére azt mondom csak, hogy elmegy...
Ja amúgy egy Philips SHP1900-as fülessel hallgatózok.
(#) abcdabcd válasza Mzolee hozzászólására (») Jan 20, 2011 /
 
Hát akkor ez annyita nem jó...

Egyébként speciális aljzatot esetleg vagy a HQVIDEO-nál, vagy a Farnell hazai forgalmazójánál az FDH-nál vagy esetleg a TME-nél tőlük posta nélkül innen rendelhetsz... (utóbbiaktól én pont egy különleges csatlakozót vettem nemrégen, bár nem hangcucchoz valót,amit máshol nem is nagyon találtam, ha igen akkor meg 2000 ft környékén, itt 260Ft volt)

Egyébként ha jól tudom potikai toslink ki és bemenet is van a kártyádon, esetleg ilyen kábeled nincs véletlenül? Kíváncsi lennék az azzal mért rmaa eredményekre is...
(#) idlob válasza saraha hozzászólására (») Jan 20, 2011 /
 
Megnéztem az adatlapot, nem biztos, hogy olyan egyszerű a PID állítás, mert azt mondja, hogy vedd fel a kapcsolatot egy TI képviselővel ha ilyet akarsz csinálni.
Esetleg megoldás lehet, ha mindegyiket más USB vezérlőre kötöd, pl. PCI-os USB kártyákra, de lehet még akkor is összeakad.
Pedig egyszer én is gondolkodtam, hogy ezekkel lehetne jóféle sokcsatornás hang I/O-kat csinálni. Szóval ha találsz megoldást ne titkold
(#) saraha válasza idlob hozzászólására (») Jan 20, 2011 /
 
Rajta vagyok erőteljesen az ügyön.Tényleg nem is olyan egyszerű,mint gondoltam.A PCI-os USB kártyát holnap megpróbálom.
Következő: »»   2 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem