Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Usb infra vevő HID ként
 
Témaindító: totht91, idő: Máj 11, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) totht91 hozzászólása Máj 11, 2010 /
 
Üdv!

Lenne egy problémám. Találtam a neten egy leírást egy USB-s infra vevőről ami HID módban is tudna működni. Bővebben: Link
Itt van egy pár dolog amit nem értek.

Idézet:
„This project includes a USB device that receives Ir light from a remote control (Sony and NEC protocol) and report the keys pressed on the remote control to the PC using the standardized USB HID device”


Értelmezésem: fogadja az infra jelet ami Sony NEC protokolú, ez azt jelenti hogy nem minden távirányítónak fogoadja a jelét?

Idézet:
„It will act as a keyboard and a consumer device that can send play, stop, pause, etc commands to applications.”


Értelmezésem: Ezt egy olyan billentyűzetnek fogja érzékelni a win, amelyeken ilyen csilli-villi play pause stb gombok vannak, és nem is lehet használni girgerrel?

Idézet:

* Open a notepad windows (Start->Run->"notepad")
* Plug-in the device
* Press the program button on the device
* "IR Keyboard..." should be printed in Notepad
* "Press button" will appear and then the button to press
* Press each button requested by the device
* "DONE" will appear when all programmable ir buttons have been programmed.”


Itt akkor nem a girder fogja kezelni azt hogy melyik gomb mit csináljon hanem végig kérdezi az eszköz hogy melyik akcióhoz melyik gombot rendeljük?

A hex majdnem 16kB. Belefér ennyi egy ATmega8-ba?


másik: van nekem itthon egy igor féle infra vevő Bővebben: Link ehhez ugye kell egy driver, girder, meg az igor féle girder kiegészítő. Ha a fenti problémát nem sikerülne tisztázni, akkor megoldható lenne valahogy hogy igor girder kiegészítője nem szórakoztasson mindig azzal a popup ablakkal hogy ez csak free verzió.

Köszi

Tibi
(#) toto válasza totht91 hozzászólására (») Máj 11, 2010 / 4
 
1. A kontroller fogadja az infra jeleket, próbálja értelmezni, dekódolni, utána az USB-n átküldi az értelmes kódokat, jelen esetben a billentyű kódjait. Ahhoz, hogy dekódolni tudjon, ismernie kell a kódrendszert. Szóval nem tud minden távirányítót.
2. Szerintem megint igazad van. Billentyűzetként ismeri fel a WIN, és egy billentyűzetnek megfelelő kódokat fog várni. Szerintem a Girder nem HID osztályú kommunikációt végez, így nem tudod vele használni.
3. A távirányító gombjaihoz billentyűzet-leütést tudsz rendelni. Mintha a távirányítóval gépelnél.

A HEX állományban nem csak maga a beégetendő programmemória-állomány van. Sajnos azt nem tudom, hogy mekkora HEX állomány felel meg az ATmega8 8kB-jának.
Régen használtam már Igor-távirányítót, de én nem emlékszem erre a pop-up ablakra.
A Girder a 3.2.9. után vált fizetőssé, az Igor-plugról nem rémlik, hogy fizetős lenne sem az, hogy felugró ablakokat dobált. Próbáltál letölteni belőle egy másik verziót?
(#) totht91 hozzászólása Máj 12, 2010 /
 
akkor elvetve

de az egyik fórum szöget ütött a fejembe. Bővebben: Link Itt Tal_Aloni 3. hozzászólása lehet érdekes mi szerint van valaki aki csinált avr-hid eszközt Bővebben: Link de hogy mit és hogyan csinál azt nem tudom belőle kiszedni.

Van ennek az eszköznek valami szenzor portjai mint az a kapcsolásból kiderül, de nem tudom hogy mire jók ezek.

Meg vajon hogy lehetne összeilleszteni ezt az igor féle szerkezettel?
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem