Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » USB-soros port konverter
 
Témaindító: tams, idő: Feb 6, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 6
(#) proba válasza glaci hozzászólására (») Aug 18, 2019 /
 
Még nem egészen világos a dolog mit nem értesz. Ha az STK500- al akarod feltölteni az atmegára a programot, az DTR jel nélkül is működik, a MOSI, MISO, SCK, meg talán a RESET láb haszmálatával. Ezt már tudod.
A DTR jel ahhoz kell, hogy a bootloaderrel rendelkező processzor szinkronba induljon a programozás kezdetén a program küldéssel, ne kelljen a reset gombbal bűvészkedni. ( mivel neked bootloadered nincs, ezért a DTR felesleges.)
Az arduinó mint keretprogram önállóan képes hex filet készíteni. ( beégetni beégetheted bármivel, ha van a processzorban bootloader, azzal, ha azt nem akarod használni, akkor STK500-al. ) Működésben annyi különbség lesz, ha STK500- al töltöd le, reset után azonnal indul a programod ( és kigyilkolja a bootloadert, de pótolható ha kell), míg bootloaderes processzorral később, mert az elején ellenőrzi, nem-e programozni akarod.

Az utána következő lépés már érdekesebb, a 89C2051 programozása hogyan történik. Azt már szerintem az atmega8 ba töltött programon múlik, milyen protokolt használ. (gondolom a DTR jel ehez sem kell) Tippem szerint sorosan intel hex formátumban megkapja a beégetendő filet, és elrendezi az égetést. Ehhez mi szükséges, azt már csak az atmega8 software írója tudja megmondani. Szerintem magához az arduinóhoz, mint fejlesztő keretrendszerhez sok köze nincs. Igazából valahogyan külön kellene választani, mikor beszél az ember a PC-n futó programról, és mikor a fizikailag fogható panelről. A te esetedben az arduinóval programozzunk 89C2051-et szerintem a fizikai eszközt takarja, a PC-n futó programhoz nincs köze.
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2019
(#) glaci hozzászólása Aug 18, 2019 /
 
Köszönöm a választ!
Mindenképpen többször átolvasom és értelmezem. Ha még lesz kérdés kérdezek.
Következő: »»   6 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu