Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Végfok probléma
 
Témaindító: BA, idő: Jan 24, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 7
(#) kvez válasza reloop hozzászólására (») Okt 18, 2011 /
 
VR203 jelölésű: 148ohm a jó oldallon lévő: 136ohm.
(#) reloop válasza kvez hozzászólására (») Okt 18, 2011 /
 
A rajznak nem sok hasznát vehetjük, ott a VRx03 10k-s.
Érték alapján csak az előbbi kettőről feltételezem, hogy nyugalmi áram beállításra szolgál. Akkor lett volna értelme kísérletezni, ha a 6 ohm -nak mért poti oldalán lenne a melegedés. Olvasgatom még az általad linkelt fórumokat, hátha találok bennük valami hasznosíthatót.
(#) kvez válasza reloop hozzászólására (») Okt 18, 2011 /
 
Szerintem teljessen felesleges, már hagyjad én is nem sokára megyek, majd legközelebb folytatjuk hátha... addig is érik a gondolat.
Nagyon szépen köszönöm ezt a rengeted időt amit a hüle fejemre fordítottál.
Jóéjszakát Helló!
(#) jimboman hozzászólása Nov 13, 2012 /
 
Sziasztok! Segitseget szeretnek kerni egy vegfok hiba mereseben, hogy tudom megmerni az ertekeket. Valoszinuleg az ment tonkre. Annyi a baja hogy nem szol. bekapcsol... koszi.
(#) soos csaba válasza jimboman hozzászólására (») Nov 13, 2012 /
 
A legelső dolog az lenne hogy fel tegyél egy rajzot, vagy képet az említett végfokról, így nem tudunk segíteni!
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2012
(#) Doncso válasza soos csaba hozzászólására (») Nov 13, 2012 /
 
Hogyne tudnánk segíteni. A rendelkezésünkre bocsátott információk alapján kétséget kizáróan megállapítható, hogy az említett végfok rossz.
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2012
(#) jimboman válasza soos csaba hozzászólására (») Nov 17, 2012 /
 
oké. Mihamarabb teszek fel. Nem az ennyim a cucc , csak segítek egy ismerősnek.
(#) jimboman válasza Doncso hozzászólására (») Nov 19, 2012 /
 
Sajnos, kép nem lesz mert kiderült, hogy LG házimozi a cucc és ic végfok van benne.....
Kell venni egy új házimozit..... ez van
(#) kadarist válasza jimboman hozzászólására (») Nov 19, 2012 / 1
 
Miért kellene venni új mozit? Meg kell javítani az erősítőt és újra jó lesz.
(#) attiss66 hozzászólása Jan 9, 2013 /
 
Sziasztok!
Van egy VSX- D711 házimozierősítőm. Számítógéppel akarom összekötni, hogy a számítógépes lejátszott zenét kierősítse. Csak van egy gond, hogy amikor összekötöm a kettőt, a számítógépet jackdugóval, aházimozierősítőbe az aux ba rca-val, hangosan zúg. Gerjed a rendszer. De már akkor is gerjed, ha csak a jackdugót bedugom a házimozierősítőbe, és 2 másodpercenként kattogó hang hallatszik. régebben karaokizásra használtam a két rendszert, a számítógépet összekapcsolva a házimozierősítővel, közzéiktatva egy keverő, aztán a sok karaokizás után eccercsak halkabb lett a rendszer, lehet a mikrofon adott neki? Túl nagy jeleket kapott, vagy a keverő 200 mA-es volt. Mi lehet a prücök, nem tudjátok véletlenül. A számítógép, vagy az erősítő, vagy mindkettő?
A dvd lejátszóval hibátlanul játssza a filmeket a házimozierősítő, ott semmi baja hanggal.
(#) reloop válasza attiss66 hozzászólására (») Jan 9, 2013 /
 
Szia! A rendszered lehet, hogy két helyen is csatlakozik az érintésvédelmi földhöz és ez okoz földhurkot.
(#) attiss66 válasza reloop hozzászólására (») Jan 9, 2013 /
 
Köszi, ezt hogy érted, hogy a számítógép is, meg a házimozierősítő is van földelve külön külön, vagy pl. a számítógép két helyen van földelve?
(#) Doncso válasza attiss66 hozzászólására (») Jan 9, 2013 / 1
 
(#) tibi1219 hozzászólása Jan 14, 2013 /
 
sziasztok!az lenne a kérdésem hogy nem rég vettem egy t amp ta 600 végfokot és a hétvégén buliban elkezdett kontaktozni az egyik RCA kábelem.másnap itthon elinditottam a véget és sistergő hangot lehet hallani halkan null hangerőn és ha növelem a hangerőt hangosabban hallható ez a sistergő zaj.mélysugárzónál pedig ilyen hullámzó hangot ad valaki nem tudja mi lehet a probléma??
(#) attiss66 válasza reloop hozzászólására (») Jan 18, 2013 /
 
Szia reloop, leírom más megvilágításban is a dolgot, pontosabban.

A házimozierősítőm, pioneer vsx-d711. régebben karaokiztunk vele, úgy, hogy a számítógépről ment a midi zene egy vivanco MX 510 keverőbe. a keverőbe ment még a mikrofon vezeték. a keverőből két vezeték rca csatlakozással a házimozierősítőbe. az erősítő jelei max 200mA, de úgy állítottam be, kb középszinten, hogy ne torzítson/de a mikrofon nem kizárt hogy adott nek, vagyis nem tudom. mostanában hallgatnám a zenét a számítógépről, inetrnetről, és brummog a rendszer. akkoriban nem brummogott. de azt hozzá kell tennem, hogy műholdas internetről ment régebben, mostmár kábelinternet van bekövetve. a kérdésem, hogy a nagy amper az analóg részen kiüthetett e valamit, de azt hozzá kell tenni, hogy digitálisan, tehát a házimozi hang tökéletesen működik. vagy a kábel-tv-internet miatt földhurok alakult volna ki? mert a tv is azóta, ha nézem a házimozit a dvd lejátszóval a tv csíkozódik, ha kihúzom közben az antennát a tv-ből megszűnik a csík. az földhurok lenne a kábel tv miatt?
A fő kérdésem amúgy az lenne, hogy a házimozierősítőn kimehetett e valami amitől brummog, de ez nem érinti a digitális részt, gondolok itt arra, hogy a dvd vel lejátszott hang teljesen rendben van. amúgy észrevettem még valamit a rendszeren. a számítógépről játszottam a zenét a házimozierősítőre. bedugtam a vezetékeket pl a házimozi cd csatlakozójába, aztán váltogattam a csatornákat, és áthallatszott minden analóg csatornára, pl.CDR/TAPE, CD, TV/SAT, VCR/DVR, VIDEO, AUX. ezután átdugtam az AUX-ba, aztán váltogattam a csatornákat, de akkor nem hallatszott át sehova.
(#) reloop válasza attiss66 hozzászólására (») Jan 18, 2013 /
 
Ez már alkalmasabb fórum a kérdésed számára
Tedd meg, hogy kipróbálod csak a PC és az erősítő összekötését, TV és egyebek nélkül! Ebből kiderül van-e földhurkod.
Az áthallásra nem tudok mit mondani.
(#) attiss66 hozzászólása Jan 18, 2013 /
 
köszi reelop, kihúztam a tv-ből a kábel tv antennáját. ott volt a bibi. rögtön megszünt minden zúgás. aztán megnéztem, hogy a számítógépből a műhelybe kivezetett vezeték, ami a padon megy . Egy debreceni ismerősöm ajánlotta, hogy a számítógépházat és az erősítő földjét kössem össze egy vezetékkel. na ez akkor sokat tompított a zúgáson, de azért zúgott még mindíg./az előző zúgással hallgathatatlan volt/ Most , hogy bernt megszünt a zúgás levettem a vezetéket a két szerkezet közt. A műhelyben brutálmód zúgott a rendszer. Aztán visszamentem a házba, összekötöttem megint a számítógép és a házimozierősítő földjét, és a zúgás eltünt egy az egyben. És úgy, hogy a kábel tv koax vezetéke is le volt választva a tv-ről. 25 m vezeték a műhelyig a padon keresztül. 15 m árnyékolt vezeték ment fel a padra, de ott elfogyott a vezeték, és toldottam hozzá árnyékolatlant. Lehet, ha árnyékolttal viszem végig a lemezjátszóerősítőig, akkor a házimozi és a számítógép közti földet is meg lehet szakítani?
Akkor tehát a földhurkot a kábeltv antennája okozta. A földhurkokról szóló olvasmányban említették a kábeltv antenna és a tv közé iktatott szerkezetet, a 10 nF-os kerámiakondikat, ami megszünteti a földhurkot, mert oldja a fémes kapcsolatot. Akkor ezt kell elkészíteni, és akkor rendben az egész rendszer? bírom mán amikor így megoldódnak a problémák

"Ez minden bosszúságot nagy valószínűséggel meg fog oldani, és nem kell 10-en ezer forintért galvanikus leválasztót venni, hisz ez is az. Sőt... Sok olyan leválasztóban is pontosan ez van, csak csicsás fém dobozba F csatival."
(#) attiss66 hozzászólása Jan 19, 2013 /
 
az áthallás a házimozierősítőben lehet a karaokizás eredménye, de azzal most nem foglalkozok, mert ha az aux-al kötöm össze a számítógépet, akkor nincs áthallás. majd foglalkozok azzal is, de most örülök a jelenlegi sikereknek
(#) tanulo2 hozzászólása Márc 29, 2013 /
 
Sziasztok van egy crest cpx 2600 végfok b oldala valamiért nem szól úgy ahogy kellene.
A crossover panelon ki lett cserélve egy SMD dióda mert torz jelet adott a végfoknak.
Utána szólt rendesen majd kb 10 perces használat után a b oldal hangereje lecsökkent.
Ugyan olyan szintű bemenő jelnél 0-32 A oldal 32-ig B oldal 6-ig vehető fel torzítás nélkül, 6-tól felfele a kivezérlés jelző led világít. Terhelés nélkül nem világít a led 32-ig felvehető.
Ötleteket tanácsokat szivesen elfogadnék a helyre állítással kapcsolatban.
Köszönöm előre is.
(#) szabo.eduard hozzászólása Nov 23, 2013 /
 
helló adott egy sharp hifi és bekapcsolás után (protect)híbát ír ki lehet h végfok hiba lenne!??
(#) Doncso válasza szabo.eduard hozzászólására (») Nov 23, 2013 /
 
Bezony.
(#) scooby_ válasza szabo.eduard hozzászólására (») Nov 23, 2013 /
 
Védelem. Nagy valószínűséggel a végfokod engedi át a delejt a tápról a kimenetre, a tornyod pedig ettől igyekszik megvédeni a hangfalaidat. Ha szerencséd van, akkor csak egy-két tranzisztort kell kicserélni. Mondjuk a mai tornyok nem arról híresek, hogy tranzisztoros végfokozatot építenének bele, náluk sokkal inkább a sokszor méregdrága STK IC és társai az elterjedt, egyszerűségük miatt.
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2013
(#) Doncso válasza scooby_ hozzászólására (») Nov 24, 2013 /
 
Nekem az a tapasztalatom, hogy egy STK is megvan 5-6000 ből, mégha ebay-es is. Persze ez akkor érdemes, ha ér ennyit az erősítő.
(#) tiheby hozzászólása Márc 6, 2014 /
 
Üdvözlök mindenkit segítséget szeretnék kérni vettem egy reflex rx 800 as végfokot és a ball oldali hangerő szabályozója akkor is szol ha le van véve teljesen kattanásig és kb fél hangerőnél lekapcsol mi lehet a baj vele?
(#) tiheby hozzászólása Márc 6, 2014 /
 
Kérek valakit segítsen!
(#) reloop válasza tiheby hozzászólására (») Márc 6, 2014 /
 
Szia! Tedd át a jobb csatorna potiját a balba. Ha a probléma megoldódik, akkor csere.
(#) norman02 hozzászólása Szept 20, 2014 /
 
Sziasztok!
Hogy kell itt bekötni a bridge módot?
hátoldal
(#) djface hozzászólása Márc 7, 2015 /
 
Sziasztok!
Van egy vegfokom ,az egyik fele tokeletes de a masik viszont torzit kis hangeron.Mennek tokeletesen kimeneti Dc gyakorlatilag 0mV a vegfokpanelrol sajnos nincs kapcsolasi rajzom.
Igy kep alapjan tudtok adni valami instrukciot,hogy merre induljak?
Elore is koszonom a segitseget!
(#) reloop válasza djface hozzászólására (») Márc 7, 2015 /
 
Szia! Mekkora a Q2 kollektor-emitter feszültsége a jó és a rossz oldalon?
(#) djface válasza reloop hozzászólására (») Márc 13, 2015 /
 
Szia, a BD 139-es tranzisztor CE-je 2,2v mindket oldalon csereltem a meghatjo tranyokat de valtozatlan szol de torz
Következő: »»   6 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem