Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Végfok probléma
 
Témaindító: BA, idő: Jan 24, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   7 / 7
(#) djface válasza reloop hozzászólására (») Márc 13, 2015 /
 
Vegtranyok is rendben vannak ,eszembe jutott meg a muveleti erosito is az nem megetett tonkre vagy valamelyik To-92-es tranzisztor talan?
A diodakat vegignezegettem azok rendben vannak
(#) reloop válasza djface hozzászólására (») Márc 14, 2015 /
 
A kapcsolás erre az erősítőre hasonlít. A kis hangerőn észlelt torzítást többnyire keresztezési torzításból származik, ezért kértem a nyugalmi áramra legfőbb hatással lévő tranzisztor mérését. Az egyezés jó jel.
Még ennél a szálnál maradva, mérj feszültséget a két csatorna 5W-os, pár tized ohm-os ellenállásain. Ha a torzítást produkáló csatornánál 0V esek rajtuk, míg a jó oldalon 5-10mV, akkor még van keresni valónk ezen a téren.
(#) djface válasza reloop hozzászólására (») Márc 14, 2015 /
 
Mindket oldalon nyugalmi helyzetben az emitter ellenallasok feszultsege 0mV
(#) reloop válasza djface hozzászólására (») Márc 14, 2015 /
 
Mivel potit nem látok, segédellenállással kéne egy kis nyugalmiáram-növekedést kierőszakolni. Rá tudnál nézni szkóppal, hogy valóban keresztezési torzítással állunk-e szemben?
(#) djface válasza reloop hozzászólására (») Márc 14, 2015 /
 
Sajnos jelenleg meg nincs ithon szkop,de valami biztosan kiment benne mert a ket panel teljesen egyforma es a masik tokeletes ,a rossz panellell egyszer annyi tortent hogy a hutobordahoz vagy az egyik vegtranzisztorhoz hozzaert az egyik tapvezetek es ott volt egy kis szikra mert a hutoborda meg ugye a 0-an van ez okozhatta a bajt valahol
(#) reloop válasza djface hozzászólására (») Márc 14, 2015 /
 
Ilyen előzmények után hibás alkatrészt érdemes keresni.
(#) djface válasza reloop hozzászólására (») Márc 14, 2015 /
 
Lehet hogy valamelyik kisjelu tranzisztor? Vagy elko? Muveleti erosito akkor nem lehet rossz?
(#) O.Lee hozzászólása Ápr 19, 2015 /
 
Sziasztok! Egy hordozható radioval kapcsolatos a problemam. A jelenseg a következő: a készülék kikapcsolasa utan picivel mindkét hangszóró nagyot pattan. A tápszűrő eljot 4700µF már kicsereltem de semmi változás. Lekötöttem a bemenetrol a bejövő HF jelet akkor is csinálja. A végfok TA7208P tipusú. Azért bosszantó mert a hangszóróknak leszakat a mozgóvezetéke egy idő utan. Van megoldás?
(#) MKneo hozzászólása Aug 14, 2015 /
 
Üdvözletem. P.K.Audio 1000 magyar végfokhoz keresek kapcsolási rajzot. Ha valaki tudna segíteni, hálás lennék. De ha valaki találkozott ilyennel és tudna valamilyen infóval szolgálni róla, már az is jó lenne. Egyébként BD249-BD250 -nel van felépítve.
(#) doni82 hozzászólása Jan 29, 2020 /
 
Segítséget szeretnék kérni egy ágota ds-1200 végfokhoz.
A helyzet az hogy nem szol,a rellék behúznak,és folyamatosan világit a clip i/o lámpa rajta.Nem tudom hogy hol kellene keresnem a bajt.
Következő: »»   7 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem