Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videó Pályázat 2010 - Lezárult!
A pályaművek megtekinthetők a http://www.hobbielektronika.hu/video/ oldalon!

Eredményhirdetés: Hír - Hobbielektronika.hu
Lapozás: OK   7 / 7
(#) Szebence válasza hadnagyakos hozzászólására (») Nov 30, 2010 /
 
Értem, köszi!
(#) zolika60 válasza Szebence hozzászólására (») Nov 30, 2010 /
 
Nekem sikerült.
(#) David.zsombor hozzászólása Nov 30, 2010 /
 
amit megnéztem az tetszik többre számítottam mint tavaly...
(#) Sarok Adrián hozzászólása Nov 30, 2010 /
 
Csak ennyi videó készült? A sajátomat pl. nem látom.

Esetleg még feltöltés alatt?
(#) lorylaci válasza Sarok Adrián hozzászólására (») Nov 30, 2010 /
 
Én sem látom a saját videómat. Írtam is emailt, hogy miért lehet ez.
(#) Topi válasza Sarok Adrián hozzászólására (») Nov 30, 2010 /
 
Már latható mindkettőtöké, csak el volt dátumozva a videó!

Bocsi!
(#) trudnai válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 30, 2010 /
 
Most tenyleg meglepodtem, nagyon koszonom
(#) Sarok Adrián válasza Topi hozzászólására (») Nov 30, 2010 /
 
Ahogy a mondás is tartja:
Tévedni emberi dolog, de igazán összekeverni valamit csak számítógéppel lehet.
(#) lorylaci válasza Topi hozzászólására (») Nov 30, 2010 /
 
Pedig már izgultam, hogy valamit nagyon elrontottam. Jó érzés ott látni a videót -feldobja a napot Peszticidtartalom jegyzőkönyv írása közben
(#) hadnagyakos válasza trudnai hozzászólására (») Nov 30, 2010 /
 
Én is legalább annyira, mint te! Álmomban sem gondoltam volna, hogy második helyezett leszek.

Gratulálok a munkádhoz!
(#) hadnagyakos hozzászólása Nov 30, 2010 /
 
Most nézem, a cikkem megjelent a főoldalon, de a videó alatt a "Videóhoz tartozó cikk" rész üres.
(#) trudnai válasza hadnagyakos hozzászólására (») Nov 30, 2010 /
 
Koszonom, neked is gratulalok! Epp most nezem a Tied es nagyon tetszik!

Tamas
(#) Abukodonozo hozzászólása Dec 1, 2010 /
 
Ügyesek vagytok, fiúk! Minden pályázónak gratulálok!
(#) mate_x hozzászólása Dec 1, 2010 /
 
Én is gratulálok minden díjazottnak, és persze a többieknek is!
(#) gulasoft válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 1, 2010 /
 
Köszönöm, hogy ide irányítottak. 100%-ig fenttartom amit írtam.
Kérdezem a készítőktől első helyezett:
Miért teltek a videóból percek a demókártya hivatalos reklámjában található képek össze vissza zoomolt bemutatásával. A termék 3 éve piacon van, mi ebben az újdonság. Nekem tiszta reklámfeeling volt az eleje, a végén meg olyan infók kerültek videón napvilágra amik mind a neten mind magyar nyelvű könyvekben ki vannak bőven fejtve.
Topi 0-tól a robotokig cikke már 2007 júniusában fent volt, egy pic-es robot építését írja le, azért az egy fokkal több mint egy demó boardos villogó.
Ne haragudj, de a film reklámfilmnek és bemutatónak elmegy, de tényleg egy újdonság, saját ötlet, nem volt benne.

A második helyezettől csak annyit szeretnék kérdezni, hogy neked hogy engedtek 3*20 percet felrakni, mikor a pályázatban max 30 perces filmeket lehetett feltölteni? Ez azért az esélyegyenlőségek durva megsértése, és nézd meg a 3. 20 percedet hányan nézték meg, pedig Te vagy a második, ami a nézettségen nagyot kéne hogy dobjon.


Egyébként a videók tényleg gyönyörűek szépen vágottak, zenével aláfestett videós remekművek, egy hogyan készítsünk szép videót pályázaton biztos helyezettek.
Lehet hogy Én értettem félre, de mintha az eredeti kiírásban az újdonságok, technikai újítások, és új ötletek, megvalósítások lettek volna a lényeg.

Védjétek meg a pályaműveket, írjátok meg melyik rész az amit sem a neten sem könyvben nem találok meg 30 perc alatt.Bővebben: Link egy szintén 2007-es he-s cikk. (3 éves ez is)
(#) Sarok Adrián hozzászólása Dec 1, 2010 /
 
Szerintem lehetett volna kicsit rövidebb a PIC-es videó (a kevesebb néha több, én biztosan rövidebbre vágtam volna), de azt hiszem elég jól össze lett állítva, a kezdők számára is érthető módon. Mondjuk jómagam AVR-t használok (Régebben PIC-eztem is 16F84 és társai), így kíváncsiságból megnéztem a videót és TETSZETT.
(Na jó kíváncsiságból mindet megnéztem. A másik kedvencem a forrasztóhegy galvanizálás lett)

-Nekem nem is túl régen úgy kellett megtanulnom az AVR programozást, hogy senki nem segített, mégis 1-2 hét alatt belerázódtam. Akinek meg egy ilyen részletes videó áll a rendelkezésére, annak nem is lehetne nagyobb ajándék, hogy egy alap program működését bemutatják.

Amikor az AVR-re áttértem, az első működő program 2-3 napomba telt, utána meg néhány hét alatt írtam egy napkövető programot (nappályát számol), ami alig fért bele egy ATMEGA32-be. Ebből gondolom, hogy sok lelkes elektro-hobbistának ha segítik megérteni az alapokat, az nagyon sokat lendíthet az illető műszaki fejlődésén.
-Egy kis programozási előképzettséggel (legalább Turbo Pascal, vagy Basic) bárki el tudja sajátítani, akit valóban érdekel a téma.
(#) gulasoft válasza Sarok Adrián hozzászólására (») Dec 1, 2010 /
 
Igen, de ezek az infók 2007 óta fent vannak Topi cikkében. Szép volt a videó profi munka. Lehet hogy az volt a gond, hogy már 2 éve pic-ezek, nekem Topi cikke jobban megmutatta a lehetőségeket és így új dolgot nem tudott bemutatni. Persze egy újszülöttnek minden vicc új, lehet hogy így kellett volna nézni a pályaműveket.
(#) Topi hozzászólása Dec 1, 2010 /
 
Röviden reagálnék arra, amit nekem privátban írtál.

Elég gusztustalan, hogy privátban ilyen módon és ilyen vádakkal illetsz pályázókat. Csalást, üzleti érdeket és ilyesmit belevonni elég mocskos dolog... Nem gondolod?

Úgy döntöttem, hogy a Te leveled nem idézem be, mert még valaki azt hinné hogy az én számból hangzott el. Ide persze nem olyan stílusban, és már nyájasan írsz.

Válaszom gulasoft felé privátban, és publikusan is:
A videó pályázaton a videók technikai kivitelezettsége is nagyon sokat nyomott az értékelésnél.

Támadtad, hogy biztos chipcad-es érdek, meg üzlet. Ilyen csak annak jut az eszébe, aki dry filmekkel bizniszel a fórumon, majd dry filmről csinál videót.
Így tehát ezzel ezt a kérdést le is zárnám.

Idő kérdés. Jogos az észrevételed, hogy ők kilógnak az időből. Valóban! Sőt, trudnai még a határidőből is kicsúszott, amiért a pontozáskor meg is kapta a büntetést. Szintúgy Hadnagy Ákos is, akinek a videóját javításra vissza kellett dobni. Ő is megkapta a pontlevonást.
Sőt, az idő túllépés miatt is kaptak pont levonásokat minden pályázó, bár ez sokkal enyhébb volt, ugyanis a kiírás engedte a túllépést, de csak nagyon indokolt esetben.
Tavaly is voltak többrészes cikkek. Most is voltak.

Újdonság kérdés. Hiába voltak annál sokkal több újdonságot bemutató videók, ha egyszerűen azon a szöveget nem érteni, a képet nem látni, a szövegek helyesírási hibákat tartalmaznak, és össze-vissza vagdosottak.

Teljesen nyilvános, hogy mik voltak az értékelési szempontok. Ez alapján egy 15 főből álló szakmai és nem szakmai zsűri nézte át a videókat, és értékelték.
Ha én bármi miatt +100 pontot adtam volna a videódra akkor is kevesebb pontja lenne.

Nézettség alapján vélemény nyilvánításod: Remélem tisztában vagy az idővel, mint tényezővel. És hogy hány órája vannak kinnt a videók. Kérlek, még ne alkoss véleményt semmiről, mert az inkorrekt lenne.

Egy szóval válaszolnék arra a kérdésedre, hogy miért nem Te lettél a legjobb.
Hiába okos valaki, ha nem tudja bemutatni és előadni a tudását.

És ezt értsd mind műszaki, mind pedig szöveg-összetettség-stb. szempontból.

Egyébként meg elég snassz, hogy meg kell védeni veled szemben a verseny díjazottjait... Nem gondolod?
(#) gulasoft válasza Topi hozzászólására (») Dec 1, 2010 /
 
Ne haragudj, de ezt megírtam. Nem bizniszelek a fóliával, elfogyott, szét lett osztva a beszerzési áron, erre nagyon sok ember a tanúm, és pont az volt a célom a maradék eladásával, hogy letörjem azon fórumtársaink horribilis árait, akik erről a fóliáról cikket írtak. Mondtam hogy ma is érdeklődtek és mondtam, hogy nem tudok adni mert nincs több, tehát ezt légyszives visszavonni. A film ezért készült, hogy bemutassa milyen egyszerű vele dolgozni. És igen ha lesz újra igény ismét lesz szervezve beszerzés beszerzési áron. Nyugodtan nézd meg a nyákfólia rendelés topic-ot mielőtt vádaskodsz amit nálam elítélsz. És igen a film azért készült hogy ha lesz még ilyen fólia mindenki tudja majd használni.
Elfogadom hogy nem chipcad-es reklám, de a demoboardot Magyarországon egyedül ők forgalmazzák, és a film eleje erősen reklámszagú volt, ha nem az akkor elnézést kérek. Azt hittem minden pályázó kis hazánkban él, ez is az Én hibám.
Igen megírtad, hogy minőség sokat nyom a latba, bocsi, szakmai emberek vagyunk többségben nem videó zsenik, ezek szerint esélyünk sincs.
Privátban kérdéseket tettem fel, amire válaszoltál. Ezek után írtam ide a következő hozzászólást.
Ha az is baj, hogy elfogadtam az érveid egy részét akkor bocsi.
Igen a filmem sötét. Fényérzékeny fóliát olyan szépen bevilágított helyen ahol a nyertes videók készültek nem lehet használni. Azért örülök, hogy páran jelezték, hogy tényleg egy részletes mindenre kiterjedő pályaművet láttak, új ötletekkel megtűzdelve.
Legközelebb HD kamerával jövök, külön videós stábbal, hogy a nem szakmai embereknek is tetszen egy szakmai pályázat.
Kértem hogy esetleg a pontozás táblázatát rakjátok fel, hogy akik pályáztak okulhassanak a hibákból, ezt fent tartom nem csak magánban, hanem itt is főleg hogy nyilvánosan lehúztad az idei év pályázatait.
Segíts a táblázattal, hogy jövőre jobb legyen.
(#) Topi válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 1, 2010 /
 
Megmondtam privátban is, és itt is. És hiába forgatod ki a szavaim, mert elveszerintem a türelmem hamarosan.

A videót szakmailag is és nem szakmailag is értékelték. De mint az előbb mondtam: Hiába jó a téma, ha ebből semmi nem hallatszik, és látszik.

Ha már "elnézést" kértél a pic-es panellel kapcsolatban, akkor én is szemet hunyok a dry fóliás üzlet fölött, és próbálom elfogadni, hogy valóban jószándékból beszerzési áron adtad tovább mindenkinek.
És egyébként meg igen tisztességtelen dolog olyanokkal megvádolni versenyzőket, amiről valójában fingod sincs, csak úgy véled ez lehet. Akkor inkább maradj csöndben.

Ismét gúnyos megjegyzést tettél a világítás előhívásra. És ismét reagálok rá. Hidd el, nekem személy szerint valószínűleg több a tapasztalatom a világítástechnikával és előhívás-levilágítással kapcsolatban, mint Neked... Ugyanis nem állítok olyat, hogy vak sötétben kell az előhívást végezni.

Hiába vagy megint szúrkálódós, és HD kamerával meg mittudomén még mivel másokat bántó.
Senki nem várta el ezt. A stábot sem várta el senki. Nyisd csak ki a szemed, és nézd meg.
Az egyik saját magát filmezte, a másik ventillátorból készített kamera állványt, és még sorolhatnám.
Olyanokról beszélsz folyamatosan, amivel kapcsolatban tudod pontosan hogy nincs igazad, csak mindig kell egy hang ember.

Most nehogy már megint veled szembe kelljen nekem a zsűri döntését indokolni. Nemár! Ez vicc.

Ezzel a témával kapcsolatban, Neked most írok utoljára.
Egyszerűen sértő amit művelsz, a tisztességesen versenyzőkkel szemben.
(#) emmzolee válasza Topi hozzászólására (») Dec 1, 2010 /
 
Idézet:
„Támadtad, hogy biztos chipcad-es érdek, meg üzlet. Ilyen csak annak jut az eszébe, aki dry filmekkel bizniszel a fórumon, majd dry filmről csinál videót.
Így tehát ezzel ezt a kérdést le is zárnám.”


Óriási tévedésben élsz! Aki kereskedett a fóliával, az a T-bence volt vagy nem tudom pontosan mi volt a nick neve.
gulasoft egy non profit szervezetként fölvállalta, hogy fölveszi a kapcsolatot a gyártóval, és beszerez mindenkinek aki jelentkezik. Mindeszt önköltségi áron! Azonkívül nem volt olcsó a nagy tekercs meg vásárlása sem. 90000Ft körül volt. És utána utalgatott mindenki a számlájára vissza pénzt. Ezek után kiporciózta, és elment postára, hogy föladja mindenkinek. személyes átadás is volt.
Mondom ingyen!
Azt gondolom, hogy sokat köszönhetünk neki a profi otthon elkészített nyákokért. De nem csak a fóliáért, hanem a topicban leírt ötleteiért, és úttörésért, amivel újabb technikákat próbál ki, és tár mindenki elé.

Hogy kinek milyen a stílusa, az megint egy más kérdés. Neki ilyen, meg is kapja érte a dorgálást.
(#) Topi válasza emmzolee hozzászólására (») Dec 1, 2010 /
 
Elfogadom. Akkor ezzel kapcsolatban vegyük úgy, nem nyilatkoztam.
(Bár magam is tudom mibe kerül egy tekercs fólia, közvetlen gyártótól)

Viszont a többi sérelmet továbbra is tartom, amik ennél ezerszer komolyabbak és vérlázítóbbak.
(#) emmzolee válasza Topi hozzászólására (») Dec 1, 2010 /
 
Rendben van. Az igazság barátja vagyok A többi dologba nem is avatkozok bele.
(#) trudnai válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 1, 2010 /
 
Szia Gulasoft,

Koszonom, hogy megirtad a velemenyed, nekem mindenkeppen hasznos minden vissza jelzes ha negativ ha pozitiv. Azonban azert azt had jelentsem ki, hogy a videom nem reklamja senkinek sem! Sem Chipcad sem Microchip sem semmilyen mas egyeb cegnek vagy szervezetnek. Az bizonyos, hogy a PIC-et, a PICkit2-t es a PICDem2-t a Microchip gyartja, de ugy gondoltam kisse bugyuta lenne kihomalyositani a logokat... Vegulis epp ez volt a cel, nem? Hogy PIC programozast mutassak be kezdok reszere, talan egy kezdo loketet adva, hogy elinduljanak a PIC programozas rogos utjain. Ehhez pedig velemenyem szerint a bemutatott eszkozok kivaloak, es persze otthon is meg lehet ezeket epiteni (pl. Szilva, Watt vagy Hp1c PICkit2 klonjait felhasznalva, illetve a demo kartya is konnyeden megepitheto hazilag). De egyebkent az eredeti sem egy draga eszkoz, sajnos azonban mar egyre nehezebb beszerezni ahogy a gyarto ceg szep lassan leall a gyartasaval es forgalmazasaval.

Az asztal ill. a kornyezet a nappalim -- a videon nem latszik ugyan, hogy fel orat pakoltam mire az a sarok ilyen tiszta lett. A kamera mogotti kupleraj is termeszetesen rejtve maradt amit nyilvan el kellett viselmen mig az anyag el nem keszult. De ugy gondoltam megerte mert szebb lett az eredmeny (legalabbis nekem igy jobban tetszik).

Amugy igen, en is tudom a vieo nem tokeletes, lehetne javitani itt is ott is, de ez egy ilyen. Regen irtam konyvet, es ott is ugyanaz van: Sohasem lehet elkeszulni vele, csak abba hagyni... Rengeteg mindent maskep csinalnek ha ma fognek neki, es meg tobb idot szentelnek, hogy technikailag is es szakmailag is csiszoljam.

De ez egy ilyen dolog, vagy tetszik valakinek vagy nem. Nyilvan mindenkinek nem fog tetszeni, en abban remenykedem azert sok embernek tetszeni fog es hasznat is veszik majd. Remelem nincs harag emiatt?
(#) gulasoft válasza trudnai hozzászólására (») Dec 1, 2010 /
 
Harag nincs, nem Te pontoztál. Vettem hogy nem ChipCad-es reklám, de az elejét eladhatod nekik
Vagy akár az egészet, úgyis van tanfolyamuk, berakhatják induló alapnak.
Túlreagáltam a dolgot, sajnos ami a szívemen az a számon, és hát ez esetben a billentyűzetben.
Túl gyorsan gépelek.
Ezért itt nyilvánosan bocsánatot kérek.
Viszont a videó tényleg egy olyan dologról készült, aminek mind a dokumentációja mind az eszközei 3-4 éve piacon vannak.
Azt hittem, hogy főleg a szakmai dolgok és újdonságok fognak dominálni, ebben tévedtem, ezen sokat fog segíteni ha megkapjuk a pontozás eredményeit.
A következő videópályázatban mindenki profitálhat belőle, és talán tényleg nem a minőség lesz a buktatója sok produkciónak.
(#) gulasoft válasza Topi hozzászólására (») Dec 1, 2010 /
 
Igen ebben segíthetnél. Egy szál sárga lámpa mellett miképpen lehet világos filmet készíteni. A kamera amit kölcsönbe kaptam ennyit tudott sötétben.
Ha tudsz egy trükköt oszd meg. Gondolom egy csomó helyen a világítás volt gond.
Amit meg a tekercs áráról írtál az érdekel. Ha tudsz olcsóbbat írd meg. Nem kell privátban. Ha lehet kevesebbet is venni valahol mint 300 méter 80.000 forintnál olcsóbban, akkor az mindenkit érdekel.
(#) Moderátor hozzászólása gulasoft hozzászólására (») Dec 1, 2010
 
Megkérnélek arra, hogy ezt a kérdezz-felelek játékot ebben a témában szíveskedj most azonnal befejezni, és ha érdekel valami, keress hozzá megfelelő helyet, vagy rendezd le privátban. Elég volt az off-ból.
Köszönöm.
(#) gulasoft válasza trudnai hozzászólására (») Dec 1, 2010 /
 
Egyébként azért állnak le a gyártással, mert új chippek vannak, új funkciókkal, aminek a bemutatásához új panelek kerülnek forgalomba. Pl. egy pic32-es bemutató újdonság lett volna, persze gondolom ehhez meg nem volt eszköz.
Én szerintem már tudom miből lesz a következő videó, ha valaki előbb készíti el jó minőségben az sem zavar.
Pic a világhálón.
Ehhez nem kell sötétben dolgozni
Mondjuk infók ehhez is megtalálhatók, de egy 20-40 perces videóban össze lehetne foglalni.
Ha valaki affinitást érez, és vannak eszközei nyugodtan lője le előlem.
(#) titi hozzászólása Dec 9, 2010 /
 
A "Tartalom szerkesztés"-en keresztüli videófeltöltésnél, feltöltés közben mit kell látnom?
Mert rányomtam a feltöltésre, és ugyanazt a képet látom...alul folyamatosan megy az álapotjelző zöld csík, majd amikor végigért, kezdi előről.
Ez normális? Honnan fogom tudni, hogy kész?
(#) titi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 10, 2010 /
 
De a helyzet az, hogy végigér kb 1 perc alatt és kezdi előről. Ezt csinálja már vagy egy órája.
Következő: »»   7 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem