Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videojel erősítő és elosztó
Lapozás: OK   2 / 2
(#) atesz95 hozzászólása Márc 23, 2013 /
 
A helyzet az hogy s-video csatlakozo van es igy nem mukodik jol!
(#) atesz95 hozzászólása Ápr 11, 2013 /
 
Nem lehetne valami jel erositot betenni???? Van olyan hogy video jel erosito?
(#) pucuka válasza atesz95 hozzászólására (») Ápr 11, 2013 / 1
 
Betenni éppen be lehet, de nem jelszint problémád van, hanem illesztési. ezen az erősítő sem segít.
(#) nagy hoho hozzászólása Aug 21, 2013 /
 
Mivel a problémám videó jellel kapcsolatos ezért írtam ide. Van egy fekete -fehér kamerám, amihez még nincs monitorom. Ezért színes tv-vel próbáltam. A kamera túl érzékeny a fényre ezért túlvezérli a tv-t és vízszintes csíkos a kép. Ha kevesebb a fény akkor jó a kép. Mivel térfigyelésre használnám így nincs módomban a napfény erejét módosítani. Mi a megoldás? Csökkenteni kell a videó jel szintjét? A blende nyílás állítható, a legszűkebb nyílás (16) van beállítva.
(#) kadarist válasza nagy hoho hozzászólására (») Aug 22, 2013 /
 
Szia!
Esetleg nem a kamera automatikus erősítésszabályzásával van gond? Mert ha kis fényerőnél jó a kép, akkor a kameránál kell keresni a hibát. Játssz egy kicsit a "Gain switch" és a "Gain control" szabályzókkal, amik a kamera hátulján vannak. Bővebben: Link.
(#) Sebi válasza kadarist hozzászólására (») Aug 22, 2013 /
 
Igen, AGC gondnak tűnik: a csúcsfehér közelében a szinkronjelek "belevesznek" a képtartalomba. Lehet, hogy egyszerűen kézi állásban van a Gain, így nincs AGC...
(#) nagy hoho válasza kadarist hozzászólására (») Aug 22, 2013 /
 
Köszi a választ. Van 4 db belőle ráadásul nem is egyformák, mert van 50-es és 75-ös. Nem hinném hogy mind rossz lenne. Még valami, ha a kezemmel megfogom valamelyik csatlakozó házát akkor valamivel jobb a helyzet, ha épp a határon van akkor is helyre áll a kép. A videókábel árnyékolását ellenőriztem.
Mint a harmadik képen látható állványra voltak szerelve és 150 mm távolságra voltak a megfigyelt tárgytól. Az objektív előtt látható fekete dobozban több rétegben piros ledek vannak amik a tárgyat világították meg, Tehát valószínű, hogy infra tartományban dolgozott. Emiatt gondolom nincs benne infra szűrő, ez is okozhatja a problémát?
(#) kadarist válasza nagy hoho hozzászólására (») Aug 22, 2013 /
 
A piros LED nem az infra tartományban sugároz. De próbáltál állítani azokon az erősítést befolyásoló szerveken?
(#) nagy hoho válasza kadarist hozzászólására (») Aug 22, 2013 /
 
A manuál gain control trimmeren igen, de nem vettem észre változást.
Szerinted miért alkalmaztak piros ledeket? Az tény, hogy kevés fénnyel beéri nagyon érzékeny. Még este sötétben nem próbáltam.
(#) kadarist válasza nagy hoho hozzászólására (») Aug 22, 2013 /
 
Mert a piros tartományban érzékenyebb a CCD, ezért felesleges a többi hullámhosszon világítani, ráadásul a piros fényre az emberi szem is érzékeny és így látja ha világít. Az infrában persze még érzékenyebb, de azt meg a szem nem látja és egyes tárgyak, színek kontrasztja is lecsökken azon a hullámhosszon. Állíts az üzemmódkapcsolón (gain switch) is.
A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2013
(#) nagy hoho válasza kadarist hozzászólására (») Aug 22, 2013 /
 
Közben lefényképeztem mindkét kamerát hátulról.
Megfogom próbálni piros leddel világítani a tárgyat. Csináltam egy mikroszkóp szerűséget, az objektívbe tettem egy 50 mm-es toldót és a legkisebb smd 8 lábú ic-t képernyő nagyságra nagyítja de nagyon kevés, 1 db fehér led fényénél az sem közelről. Meg próbálom a kapcsolókat különböző állásokban.
(#) Inhouse válasza kadarist hozzászólására (») Aug 22, 2013 /
 
Nem lehet, hogy infra LED-ek azok, csak azok a típusok, amik szabad szemmel halványan pirosan is világítanak? Több kameránál láttam már ilyet.
(#) negeru hozzászólása Máj 10, 2014 / 1
 
Üdv mindenkinek.
Nekem lenne egy hasonló gondom és nem tudom, hogyan megoldani.
Beszereztünk egy STB digitális kábel ( vagy IP) tv-t. Az STB készüléken van HDMI meg Sima SCART kimenet. Mivel a tv egy kínai Fuego készülék legalább 100 kilós
Viccet férretéve. Amikor Scart-al kötöm össze a két kütyüt akkor a kép, úgymond balról jobbra kigörbülve állandóan szalad. Ezek után beszereztem egy SCART to AV/Svideo átalakítót. Amikor ezt használom és rákötöm az AV jelre a kép bejön de olyan vonalas mintha gyenge lenne a jel, hang pedig hépe hóba berecseg ( nem bejön csak berecseg ) olyan érzésem van mintha gyenge lenne a jel. Az STB kütyü az mükszik rendesen, hisz vadonat új és amikor rákötöm a másik tv-re ottan hibátlanul működik.
Van valakinek valami ötlete, hogy mit csináljak mielőtt kidobom az egéssz tv-t a szemétre?
Előre is köszönöm a válaszokat....
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem