Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videokártya
 
Témaindító: jamina007, idő: Ápr 10, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 2
(#) jamina007 hozzászólása Ápr 10, 2006 /
 
Hewlo mindenki!

Egy olyasmi gondom volna, hogy szeretnék egyfajta saját készitésü számitogépet csinálni! a videokártyát kéne csinálni, mellyel simán tudok kiküldeni vga kimeneten egy egyszerü monitora képet!
egy kis segítségnek nagyon örülnék, elég lenne pár link is, ahol elkezdhetnék nézelödni már!
elöre is köszi mindenkinek!
(#) Tomee válasza jamina007 hozzászólására (») Ápr 10, 2006 /
 
Én csak ezt tudom. Talán kiindulásnak jó lehet.
Egy pic 16f84 becsikozza a monitort.
(#) Topi válasza jamina007 hozzászólására (») Ápr 10, 2006 /
 
Hát érdekes próbálkozás meg kell hagyni. Olcsóbb ha veszel egyet és lehet hogy még menni is fog.

Egyébként vannak olyan DSP processzorok, melyek embedded vga portal rendelkeznek. Azaz képesek olyan felbontású analóg jelet előállítani, ami kell a VGA-hoz- Ám ezek ára kb. 50E körül mozog. Ennyiből meg már veszel egy komplett gépet
Azért kell neked valami izmosabb, mint egy 16F84-es, mert nagyon jó D/A kell hozzá. Az 1Vpp-s jelet neked kb 2-3 millió részre kell bontanod...
(#) Sebi válasza jamina007 hozzászólására (») Ápr 10, 2006 /
 
Mit értesz 1szerű monitor alatt?
Ide is leírom: TV,video (RGB v PAL) H=15,625kHz V=50Hz
EGA H=cca 19kHz, V=60Hz
VGA 640x480 H=31,5kHz, V=50...75Hz
VGA 800x600 H=35kHz, V=50...75Hz
Ezután a fejlesztés aszabadon programozható kártyák felé ment el, kb8éve az S3triohoz a 3cm vastag leírása alapján 1 haver írt olyan progit, amivel bármilyen méretű, felbontású és ernyőpozíciójú képet tudtam varázsolni a klf. süket felbontású fix eltérítésű monitorokra (amik eredetileg nem PC-hez valók voltak)
2db PCI-os kártya volt a gépben, a tápcsatihoz közelebbi éledt fel először, a másikat a SW ébresztette. Persze csak DOS alatt ment...
(#) Ernőke válasza jamina007 hozzászólására (») Ápr 13, 2006 / 4
 
Szia! Én nagynehezen megfejtettem az egyszerű monitor képletét...
Megfejtésem szerint te digitális VGA jel-ből szeretnél analóg RCA ajzatba illeszthető videó kimenetet illetve a monitorod bemenetére kötést.Menni fog,ha az alábbiakat betartod.:előszőr is légy azzal tisztában hogy házilag digitális VGA D-sub csatlakozoról nem fogsz tv-re se monitorra,képet varázsolni.De vannak olyan nagyon olcsó kb 4000 és 4500FT közötti AGP-s
használt VGA kártyák mellyeken van video kimenet,S-video kimenet ajzattal.
Az S-video kimenetre lehet kapni szinte mindenhol,S-video rca átalakitót.Még a tesco-ban is...
szóval,az egyszerű monitorodra a csatlakozási hardware témán,túl vagyunk és ez kb 5000 Ft eddig.Namármost az egyedi számítógéphez hozzászólásom.:Én építettem eddig 2 barbone pc utánzatot,mindkettő bevált,az egyik mikróbuszban működik a másik egy fadobozban van.Bár kissé groteszk igy első hallásra de itt mi nem?
szóval,rengeteg hasznos jegyzetem van és tapasztalatból-jótanács,amit lusta vagyok bepötyögni ezért dobj egy mailt az 1erno@vipmail.hu címre és felvesszük a kontaktot és szívesen segítek,hiszen ez a hobbym.
(#) Hurka válasza Ernőke hozzászólására (») Júl 23, 2006 /
 
Hellosztok! Azt szeretném kérdezni, hogy lehet-e ISA-s videokártyát csatlakoztatni PIC-hez.
(#) Gory válasza Hurka hozzászólására (») Júl 23, 2006 /
 
Én már hálókártyát többet is láttam PIC-hez kapcsolva. Valószinűleg lehet videókártyát is.
(#) game master33 hozzászólása Jún 19, 2009 /
 
én egy ati radeon 9550 128Mb-t akarok lecserélni egy jobbra játék szempontjából. Mit ajánlotok? Előre is köszi.
(#) levii válasza game master33 hozzászólására (») Jún 19, 2009 /
 
Idézet:
„Mit ajánlotok?”


Egy számítástechnikával kapcsolatos fórumot.
Ez nem az!

Üdv!
(#) cleetus válasza game master33 hozzászólására (») Jún 19, 2009 /
 
Ha már egy ilyened van,akkor az egész gépet cseréld,nekem vannak mondjuk itthon geforce 4 meg geforce 2,256 meg egy tnt2-es karim,meg valami ati rage 128 32 mega ram-mal.De szerintem ezek mind gyengébbek mint a 9550.
Ha tényleg jobb kellene,akkor valami geforce fx lenne a megoldás.Nekem nem volt soha,nincs róla véleményem.
(#) koga2 hozzászólása Jún 5, 2010 /
 
Üdv csak egy rövid kérdés erejére ugrottam ide.
Azt szeretném megkérdezni hogyha van a gépbe egy AGP-s videokártya valahogy rá lehetne e bírni az alaplapot hogy a beépített vga port is menjen?
Azért kéne mert csak VGA portos monitorjaim vannak és az AGP-s kártyán csak egy VGA egy s-videó Meg egy DVI csati van de szeretném a többi monitort is használni a segítségeket előre is köszi.
(#) Norberto válasza koga2 hozzászólására (») Jún 5, 2010 /
 
Légy szíves, írd le az alaplapod pontos típusát, csak annak való utánanézéssel lehetséges biztos információt mondani.

Amúgy szokott lenni igen, ilyen lehetőség, mégpedig a BIOS-ban.

AGP controller: Enable <-> Disable

Valami hasonlót kell keresni, viszont jobb a több szem többet lát módszer, így biztosabbat lehet majd mondani rá.
(#) SzervízMacska válasza koga2 hozzászólására (») Jún 5, 2010 /
 
Szia. Egyéni véleményem szerint fizikai akadálya nincsen, csak kérdés, mi a célod vele? Feltehetően üzemelni fog a két monitor, de mindkettőn ugyanaz a kép fog látszani. Ennek nem sok értelme van. Úgy gondolom, hogy a munkaterület kiterjesztésére azok a monitor vezérlők alkalmasak, melyek gyárilag több megjelenítőt képesek párhuzamosan meghajtani. Ha a tied ilyen, csupán egy DVI-VGA átalakítóra van szükséged, és mehet is rá a második monitor - szerintem.
(#) koga2 válasza Norberto hozzászólására (») Jún 5, 2010 /
 
Az alaplap típusa ACER F661GX
Nincs agp kontroller a BIOS -ban de már be tudtam kapcsolni nagyjából a Windows most azt írja rá hogy az eszközt nem lehet elindítani nagyon köszi mindenkinek a segítséget azt a VGA-DVI átalakítót is megfogom lehet nézni de egyelőre a másik kártya is bőven elég lenne ha már van a gépben egy másik is.
(#) koga2 válasza koga2 hozzászólására (») Jún 5, 2010 /
 
Bocs az nem a beépített kártya volt mégse kapcsolt be valamiért kiirt egy plusz vidi kártyát de ujraindítás után eltűnt.
(#) koga2 válasza koga2 hozzászólására (») Jún 5, 2010 /
 
Van ötlete valakinek hogy tudnám bekapcsolni ezen az alaplapon?
(#) Hori95 hozzászólása Jan 5, 2011 /
 
hello van egy NVIDIA GV-N210TC-512I video kártyám és nem tudom van e valakinek ijen de az lene a kérdésem hogy ugyebár van rajta dvi-vga-hdmi csatlakozó és van 1 vga moniutor ami be van kötve + 1 monitor tv amin van dvi és hdmi. A kérdésem az hogy mivel lene jobb össze kötni dvi-vel vagy hdmi-vel?
(#) tepizoli hozzászólása Jan 29, 2011 /
 
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni ,hogy szerintetek lehetne e egy olyan áramkört építeni ami leszimulálná a videokártya kimenetének hogy rá van dugva egy monitor. Az a problémám hogy ha a DVI csatira nem kötünk monitort akkor nem is ad ki jelet. Ugyanis van egy Gefen gyártmányú egységem illetve kettő egy adó és egy vevő ami azt csinálja hogy nagy távolságra /kb. 30m/ eljutatja a DVI jelet egy UTP kábelen. Eddig ez nekem úgy működött hogy van egy DVI szétosztom annak a bemenete a videokártya kimenetére volt kötve és a szétosztó egyik kimenete a monitorra ment a másik a Gefen bemenetére így a szóba másik felén lévő LCD tv-n ugyanaz a kép volt mint a monitoron.De most lecseréltem a monitorom és ez képes fogadni HDMI-t és így gondoltam ,hogy a videokártya HDMI kimenetét dugom a monitorra és a Gefen bemenetét a szabadon maradt DVI csatira így kivehetem a DVI szétosztót és egy pár kábelt csökkenne a dzsungel a számítógép asztal mögött amivel a nejem mindig nyaggat. De sajnos ha csak a Gefen van a DVI –re dugva akkor nem ad ki jelet csak ha újra beiktatom a szétosztót és a másik kimenetbe dugok egy monitort. Van ötletetek hogy oldjam meg? Vagy kénytelen leszek mindent visszarakni az eredeti állapotba és ezt a monitort is DVI-n használni. Köszi!
(#) (Felhasználó 54221) hozzászólása Jan 29, 2011 /
 
http://www.google.hu/url?sa=t&source=web&cd=1&sqi=2&ved=0CBcQFjAA&u...ad=rja

Lejjebb van az DVI lábkiosztás

Szerintem a 15-öst kell a 16-ossal összekötni
(#) tepizoli válasza (Felhasználó 54221) hozzászólására (») Jan 29, 2011 /
 
Köszi! Csinálni fogok egy DVI apa anya toldot és abban összekötöm ,kiprobálom.
(#) Gory válasza tepizoli hozzászólására (») Jan 29, 2011 /
 
Elvileg a szabvány szerint a Hot Plug-al jelzi a monitor hogy mehet rá a kép (ez a 16-os láb). Ezen kívül a videókártya kiolvassa a monitor (jelen esetben a Gefen) EDID-jét hogy milyen felbontást adjon ki. Azt mondjuk nemigazán értem hogy miért nem ad a Gefen cuccod Hot plugot a videókártyának. Ráadásul gyanúm szerint a vevő oldalon levő monitor EDID-jét kellene a PC felé lejelentenie, vagy valami módon az adó oldalon kell az emulált EDID-et beállítani. Én arra tippelek hogy valami nem jól van beállítva a rendszeredben, bár a Gefen cuccok kínai kategóriásak, de azért ennyire nem működésképtelenek. Esetleg ha a tipusát leírod, megnézem mi az.

A 15-16 láb összekötése nem tudom jó-e. Ugyanis a szabvány azt mondja hogy a Hot Plug Detect lábon 2.4V-nál magasabb feszültségnek kell lennie ha az EDID kiolvasható, és 0.4V alatt hogyha nem. Aztán hogy a videókártyád nem kiolvasható EDID esetén ad-e bármilyen képet azt nem tudom. Akár az is lehet a baj, hogy van hot plug, de EDID nincs és az a parája.
(#) tepizoli válasza Gory hozzászólására (») Jan 29, 2011 /
 
(#) tepizoli válasza Gory hozzászólására (») Jan 30, 2011 /
 
Itt kezelési utasitása ! Én sem értem hogy valaki megalkot egy ilyen drága cuccot és erre nem gondol de sajnos nem tudom hogy mi van mert ahol láttam ott is igy használták hogy DVI szétoszto és tv+monitor
(#) Gory válasza tepizoli hozzászólására (») Jan 30, 2011 /
 
Be van kötve mindkét CAT5 kábel? A manuálban azt olvasom kettő kell. Mert ha kettő kell, akkor az egyiken szokott menni a videó, a másikon meg a DDC. Azaz az EDID és a HDCP kommunikáció. Ha azt nem kötöd be és nincs semmilyen EDID emuláció a cuccban (Márpedig szerintem nincs) akkor jó eséllyel nem lesz képed. Ezt is meg lehet hekkelni, csak bonyolultabb. Kell hozzá egy I2C eeprom.
Amúgy meg ennyi pénzért vagy kevesebbért vehettél volna Lightware extendert is. Magyar cég, bármikor kapsz segítséget ha gondod van, és profi termékek, nem Gefen kategória. Ajánlom figyelmedbe, ha nem szeretnél bosszúságot többet.Bővebben: Link
(#) tepizoli válasza Gory hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
Szia!
Csak a video van bekötve mert ugy tudtam hogy a másikon az RS232 megy. Nem vettem hanem ajándékba kaptam de köszi! Ki fogom probálni a másikat is összekötöm.
(#) tepizoli válasza Gory hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
Megnéztem azt amit ajánlottál de bocsi lehet én vagyok a béna de azt látom ,hogy az nem UTP kábelen küldi a jelet hanem hosszu DVI kábelen márpedig az marha drága és nehéz elfüzni is mert vastag és merev.Valamint még azt probáltam hogy mindkét egység alján vannak kis DIP kapcsolok és a vevő alján van egy olyan állás /ahogy a kezelésiben is látszik/ hogy ha bekapcsold akkor PRE-PROGRAMMED EDID. Ezt bekapcsoltam de igy sincs kép.
(#) tepizoli válasza Gory hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
Igazad volt! Ha a másik kábel is be van dugva akkor meglátja a pc mint Digitális megjelenitöt. És van kép. Csak felbontást kell állitani mert a monitorom 1600x900 ban van a tv viszont hiába lcd nem full hd mert egy régebbi tipus ugyhogy csak 1280x720 at tud.
(#) Gory válasza tepizoli hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
Amit belinkeltem ott van midenféle, UTP, optikai, DVI, HDMI meg amit akarsz. A Pre programmed EDID módot is szerintem a manuálban meg tudod nézni. Ha tud EDID-et tanulni az extender a monitorodból, akkor betanítod neki, aztán a másik kábel nem fog kelleni.
A felbontást gondolom nem nagy kaland beállítani.
(#) joecontra válasza Gory hozzászólására (») Feb 20, 2011 /
 
ha az EDID kiolvasható, és 0.4V alatt hogyha nem

Hali!

Van rá tipped, hogy a 0,4V alatti pl. 0,3V-ot honnan és mivel kell a DVI 16-os lábra tenni?

Üdv,
J
(#) vviktor hozzászólása Jún 1, 2011 /
 
Sziasztok!

Van 9 lcd monitorom, amiből szeretnék egy óriási kijelzőt csinálni. Kéne valami, amit ha valamilyen módon rákötök a gépre akkor az a képet felosztja 3x3 sorra/oszlopra és a képeket egymás mellé rakva egy egységes kijelzőt adva. A monitoroknak vga bemeete van.
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem