Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videokártya
 
Témaindító: jamina007, idő: Ápr 10, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) tdanka hozzászólása Jún 1, 2011 1 /
 
Sziaztok!
Katam egy tv/grafikus kártyát.All in wonder9600xt-t.A problmám,hogy nem kaptam hozzá semmit.A csatlakozója egy speciális 28 lábas aljzat.Ha tudnátok segiteni,hogy mik a lábkiosztásai az aljzatnak,akkor megépíthetném a saját átjátszómat.Itt a kép a kártyárol(A/V out),és a kábelrol is.
Előre is köszi.
(#) kameleon2 válasza vviktor hozzászólására (») Jún 1, 2011 /
 
Szia!
Ilyesmire gondoltál?
Bővebben: Link
(#) abcdabcd válasza tdanka hozzászólására (») Jún 2, 2011 /
 
Ilyen csatlakozót az aljzathoz sikerült venned valahol? Ez nem semmi... engem is érdekel a bolt neve akkor ahol ilyesmiket lehet venni
(#) Hp41C válasza tdanka hozzászólására (») Jún 2, 2011 /
 
Szia!

Nézd meg itt meg itt
Ha valakinek csatlakozókiosztás kellene, keresse a típusszám+pinout kifelyezést, a :google: segít...
(#) vviktor válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 2, 2011 /
 
igen vmi iesmire, de akkor ezt csak 9 videó kártyával tudom megoldani?
(#) tdanka válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 2, 2011 /
 
Az vidókártyám csatlakoyója nem pont ilyen. az egyik láb nem ott van.Nekem az alsó sorbol hiányzik,a tiednél meg a felette lévöböl.Találtam én is egy bekötést,de nem egyezik.Nem nagyon szeretnék kisérletezgetni,nehogy a kártya bánja.Ha lenne valakinek egy ilyen kábelja,esetleg lemérhrtné,és feltehetné ide.
(#) tdanka válasza tdanka hozzászólására (») Jún 2, 2011 /
 
Itt van a kép jobb minőségben
(#) Hp41C válasza tdanka hozzászólására (») Jún 2, 2011 /
 
(#) tdanka válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 2, 2011 /
 
Igen,de semmi.Azért köszi
(#) elektrorudi hozzászólása Ápr 3, 2012 /
 
Sziasztok!
Szeretnék egy második monitort kapcsolni a számítógépemre (nem TV-t), kétképernyős üzemmódban. Milyen VGA kártyát kellene venni ehhez?
Az alaplap ABIT NF7(-S), a VGA kártyám AGP 8x GeForce5600XT. Tehát, csak valamilyen PCi kártya jöhetne szóba, vagy eleve 2 kimenetes AGP, ami ráadásul 8X. Valami ötlet? Előre is köszi.
(#) pucuka válasza elektrorudi hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /
 
Azért vannak AGP -s kártyák is, két monitor csatlakozóval.
Nézz körül a Matrox választékában, nemcsak kivezetés, de driver kérdése is.
(#) elektrorudi válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /
 
Szia!
Köszi az ötletet. Én még leragadtam az 440-esnél. Akkoriban talán az volt az egyetlen elérhető dualhead... és valóban, 12ezerért találtam egy nekem éppen megfelelőt!
(#) mazsola hozzászólása Jún 25, 2012 /
 
Üdv!
Adott egy 3D PROPHET 4000XT TV-OUT videokártya. hogyan tudnék egy hagyományos /koax/ antennabemenettel rendelkező TV-t csatlakoztatni? A kártya manuálját nem találom a guglin. Minden ötlet érdekel.Kösz.
(#) Tracker válasza mazsola hozzászólására (») Jún 26, 2012 /
 
Nem akarok hazudni, a kártyád ha minden igaz, ugyanazt csinálja, amit egy régebbi videokártya S-Video kimenete - tehát egy S-Video kábellel lehetne rákötni. Bár a TV-m elején vannak direkt videojátékokhoz kialakított portok, szerintem azok ugyanazok mint a coax kábelé.
Kis keresgélés után meg is találtam, amit kerestem, bár szerintem magyar oldalakon is kell legyen ilyen, egy nem túl speciális kábelra lesz szükséged, S-Video to RCA AV néven fut, itt megtekinthető.
Abból indultam ki, hogy a régi gépemben egy NVidia GeForce MX 440 kártya van, ami nagyjából egy idős lehet a tieddel, szintén 64 MB-os. Tehát a tieden ugyanolyan kell legyen a TV port is, mint az enyémen, az enyémhez pedig ilyen kábel kellett.
Ha mégiscsak megpróbálnál venni ilyen kábelt, a pinek számára ügyelj, mert van 4 és 7 tűs aljzat is, neked az kell amelyik a te kártyádhoz való.
(#) Tracker válasza Tracker hozzászólására (») Jún 26, 2012 /
 
Kis keresgélés rámutatott, hogy sok ilyen kábel van, a neked megfelelőt attól függően kell megválasztanod, hogy milyen a kártyád.
A videokártyán található S-Video kimenet segítségével viheted át a jelet egy erre alkalmas kábelen a tévédbe, szerintem akár coax aljzatra is. Nagyon fontos, hogy 4 vagy 7 tűs az aljzat, mivel ez a két fajta kábel kapható. Van még ezen kívül ezeken belül is két fajta, S-Video to RCA Male, vagy Female, tehát hogy a 4 vagy 7 tűs S-Videot milyen végűre alakítja át. Nehéz elmagyaráznom, inkább mutatok képeket.
A témához kapcsolódó kábelek listája
S-Video to RCA AV, Female, 7 pin
S-Video to RCA AV, Male, 4 pin
(#) mazsola válasza Tracker hozzászólására (») Jún 26, 2012 /
 
Szia!
Szétnézek majd a bazárjaim között, talán lesz is ilyen kábel. Kösz a válaszod. Ha meg nem találnék, csinálok egyet, vannak különböző bekötési leírásaim. Csak jó lett volna a manuálját valahonnan leszedni, de végűl is anélkűl is boldogúlok.
(#) sancika0811 hozzászólása Okt 6, 2013 /
 
Üdvözlet! Az lenne a kérdésem, hogy ez a videókártya működne ebben a konfigban(ASUS AH3450/DI/512MD2(LP) )?? A konfig: Intel(r) Celeron 2.40GHz, Kingston 512Mb DDR 2x512=1GB, Samsung SV1021H, LG DVD író/olvasó, ATi Radeon 9200SE, és egy JNC JL-A300ATX táp. Szóval az lenne a kérdésem, hogy bele tudnám-e rakni ebbe a konfigba? Elég ez a 300W-os táp??? ÉS kérlek titeket ne b*szassatok vele, hogy gagyi meg régi... Előre is köszönöm!
(#) eyess válasza sancika0811 hozzászólására (») Okt 6, 2013 /
 
Hát fogjuk rá.
(#) fear1991 hozzászólása Nov 23, 2013 /
 
Sziasztok adott egy ASUS EN9600GTDI1GD3 videokártya

van egy gpu-z nevű program kiirja hogy a kártya PCI-E v1.1 en üzemel de a kártya 2.0-t tud!
az alaplapomon 2db videokártya foglalat van és mind2 PCI-E 2.0 támogatja de a kártya az istenér se 2.0 ba üzemel

egyébként más programok is ezt irják hogy PCI-e v1.1 be megy jelenleg
mi lehet a probléma?
(#) elektroncso hozzászólása Júl 7, 2017 /
 
Sziasztok.
Van egy ASUS C262H REV1.01 videókártyám, aminek három kimenete van: VGA, S-VIDEO, COMPOZIT VIDEO. Szerintetek megoldható lenne, hogy két képernyőt kössek rá, mégpedig osztott képernyő módban? Az egyik monitor a VGA kimenetre csatlakozna, a másik a COMPOZIT kimenetre (tévé). Az elsődleges monitor a VGA kimeneten lenne, a tévé csak másodlagos céllal lenne, ha azon szeretnék megjeleníteni valamit akkor áthúzom rá a tartalmat. Tudom, hogy ez driver függő, szerintetek tudja? Egyáltalán úgy általánosan azok a videókártyák amiken ilyen kimenet van tudják ezt a módot?
NV MX440B videókártyával már oldottam meg ilyen feladatot és lenne is itthon ilyen videókártyám, de ezt sajnos nem tudom az alaplapomhoz csatlakoztatni. Az alaplap PCI-Express-es, a Nvidia kártya meg AGP-s.
Előre is köszönöm.
(#) abcdabcd válasza elektroncso hozzászólására (») Júl 8, 2017 /
 
Ha vannak rajta ilyen csatik, akkor alapvetően tudnia kéne, aztán például pont az mx440-esek között voltak olyanok, amik egyszerre nem kezelték a vga és a composit kimenetet, szerintem a leghamarabb akkor tudod meg, hogy ez működik-e így, ha kipróbálod sokat nem vesztesz vele szerintem... (a próbálgatás idején túl...) de szerintem működnie kéne... a konkrét kártyát nem ismerve is azt mondom...
(#) elektroncso válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 16, 2018 /
 
Végre kipróbáltam. Működik! Csak marha zajos-tompa a kép. De azt már talán meg tudom oldani.
Köszönöm a segítséget!
(#) elektroncso válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 17, 2018 /
 
Sajnos rá kellett jönnöm, hogy a kompozit videokimenet hibás lehet, mert nagyon rossz a képminőség. Egy egyszerű szöveg vagy kapcsolási rajz olvasása is nehézkes. Így sajnos még mindig ott tartok, hogy a gépemen csak egy monitorkimenet van. Viszont most már van benne két videokártya, egy PCI-Express portba csatlakoztatott ASUS és az alaplapi integrált videokártya amit eddig használtam. Az alaplapit a rendszer automatikusan letiltotta (legalábbis jel nincs rajta) miután a külső kártya csatlakoztatva lett. Létezik olyan program ami meg tudná hajtani mind a két videokártya VGA kimenetét úgy, hogy az egyik lenne az elsődleges a második a másodlagos kimenet?
Előre is köszönöm.
(#) mahinátor hozzászólása Feb 2, 2019 /
 
Kezdem is akkor az első problémás kártyámmal a sort!

Üdv!

Van egy Gainward GTX460-os 768MB-os videokártya, amely nem akar működni és szeretném megpróbálni életre kelteni.

Minden tápkábel a helyén, zárlatot nem mérek a főbb tápbemeneteken (+3.3V; +12V), elméletben a GPU-sem zárlatos!

A GPU csak langyos marad a bekapcsolást követően, ennek oka (általam vélt), hogy a VRM fázisai nem jönnek működésbe, amelynek valószínűleg több oka is lehet.

Az első vélelmezett problémaforrás:

- Az RT8108B jelölésű, 8 lábú, (5V to 12V Single Synchronous Buck PWM Controller) IC, amelynél több lábon hiányoznak a szükséges felszültségértékek. Elvileg ez felel a kártya indításáért (soft-start) a 7. és 6. lábakon.

Azonban az NCP5395T is fontos feladatot lát el, elvileg ez vezérli a GPU 3 fázisú tápellátását. Még nem tudtam rájönni pontosan, hogy hol kapcsolódnak egymáshoz (RT8108B és az NCP5395T) de úgy képezelem az RT8108B-nek kellene elsőnek jónak lenni (lehet tévedek).

Egy kis kapcsolási "térképet" próbáltam készíteni az RT8108Bről, amelyen berajzolgattam az aktuális mérési eredményeket és azt is, hogy megközelítőleg milyen értékeknek kellene ott lenni (egy hasonló és működő kártyáról mérve).

A 7. lábra kapcsolódó S1A kollektorán 0.00V mérhető (elvileg itt 0.95V-nak kéne lennie), a 6. lábra egy 12kOhm-os ellenálláson keresztül kapcsolódó S720q hegyén szintén 0.00V-van (elvileg 0.80V-nak kéne lennie).


Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni az ügy előremozdításában.
(#) ligyakeli hozzászólása Máj 18, 2023 /
 
Bocs ha rossz helyre írok van egy FUJITSU SIEMENS D2724-A1 (Socket AM2+ számíto gépem milyen videokártya passzolna bele? Tisztelettel Vágó L
A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2023
(#) antiktelefon válasza ligyakeli hozzászólására (») Máj 20, 2023 /
 
Low profile kártya, plusz tápcsatlakozó nélküli. Az a kérdés mi az oprendszer és mennyiért. (De 1-2 nálam is akad amúgy fölösleges.)
(#) ligyakeli válasza antiktelefon hozzászólására (») Máj 23, 2023 /
 
Az op rendszer win 10pro 64bit.Mennyi lenne?
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem