Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Ez meg, sokkal 6380-abb lett, mint volt. ![]()
Cleopátra és Aida végfokozatához jöttek létre módosítások, amik valamicskét javítottak a végfokozaton. Ezeket láttad? Érdemes alkalmazni/kipróbálni szerintem. Én csak egyet alakítottam át, de azt azóta is dicséri a gazdája.
![]()
Nem láttam. Erre kaptam most ihletet, de sok pénz és idő, úgyhogy többet ilyen nem lesz.
![]()
Tiszteletem!
Esetleg kérhetek forrást ezekhez a módosításokhoz?
Videoton cleopatra hangszínKedves fórum tagok!Segítséget szeretnék kérni a Videoton Cleopatra erősítőmhöz. A jobb oldali kimeneten több és szebb a "magas", mint a bal oldalon. Mindkét végfok panelt teljesen újjáépítettem a fórumon ajánlott alkatrészekkel (a trimmerek kivételével mindent cseréltem, az ellenállások 1% értékűek), a féltápfeszt beállítottam. A hangszín (szabályzó) panelen az összes elkót és tranzisztort kicseréltem. Az "alaplapon" HC24,HC34,HC27,HC33 kondik cserélve. Valakinek valami ötlete, merre induljak el? Üdv: Ádám
Cseréld meg a két panelt. Ha átmegy a "szebb magas" bal oldalra, akkor a végfokba lesz a hiba. Ha nem, akkor az előtte lévő fokozatba.
És a hangsugárzókat is cseréld fel a két oldalt. Volt már rá példa (nem is egy), hogy az volt rossz nem a végfok.
A hangfalakat már korábban felcseréltem, aztán ki is.
![]() Többféle hangfalpárral próbálva is ugyanaz. A két végfok megcserélve, a helyzet változatlan...
Ha megcserélted a végfokokat, akkor is marad a hiba bal oldalon?
Én első körben megpróbálnám a magas potit rövidrezárni. hangerő potisziasztokCleopátra erősítőben mekkora a hangerő poti? Mert a rajzon 220K van , a készülékembe pedig 100K-os. És hol lehetne beszerezni ilyen potit, mert tönkrement. Az egyik csatornán a két szélső kivezetésnél nem mérek semmit... A 3 középső az jól szabályoz mit egy normál poti de a 2 szélsőnél szakadás van. Az a hibajelenség hogy egyik oldal halkabb mint a másik. köszi a segítséget!
100k. Nem fogsz találni 220k-t, pár éve én is kerestem. Ez speciális "phon görbés" poti.
Nekem van több darab új 100k ha érdekel, keress privátban
Poti gombjaid nincsenek véletlenül? Egy nagy, három kicsi kellene.
Szombati elfoglaltság. Eddig egy HTA30 dolgozott a vidiben, de kellettek a tranyók belőle. Mióta megvan ez a kis D-osztályú bele akartam applikálni a videotonba, de túl nagy volt a tápfesz. Nézgetve a kapcsolási rajzot, észrevettem, hogy van középen egy megcsapolása a trafónak. A kivezérlésjelzők arról mennek. 29V jön le róla egyenirányítva, pont ideális a D-osztálynak.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |