Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Villanymotor készités házilag 48V-ig
Lapozás: OK   4 / 4
(#) Peter65 válasza Ch4rl3s hozzászólására (») Szept 21, 2023 /
 
Szia!
Nem vagyok láncfűrész specialista, de szerintem ekkora motor nevetségesen kevés egy láncfűrészhez. A 24V és kb. 3A mutatja, hogy 100W alatti motorról van szó. Egy nagyságrenddel nagyobb motorral sem lenne valami erős, de ez nem csoda, hogy csak üresen ment, és bármi terheléstől egyből lefulladt. Szerintem kár az időért, inkább másik láncfűrészt kellene nézni, ami normálisan specifikálva van, és tudhatod mire számíts.
(#) Massawa válasza Peter65 hozzászólására (») Szept 21, 2023 /
 
Nem akartam nagyon beleszolni, de nekem is ez az erzésem. Nekem van egy kb 10-15 LE benzinmotoros láncfürészem és sajnos az is csak a vicc kategoria, amikor a diofánkat probálom “formára” vágni. Tavaly eljött egy favágo szaki, az ö profi gépe ugy ment a fába mint a vajba. Az enyémet is megköszörülte, de igy is csak kb 5-6 cm-s ágakra jo.
Ráadásul a fürész gyakran beszorul, ami a benzinmotort ledögleszti a villanymotort meg valoszinü egyböl leégeti.
(#) majkimester válasza Massawa hozzászólására (») Szept 21, 2023 /
 
Az a 10-15LE az nagy humbug. A profi erdőgazdálkodára szánt STIHL gépek között a jelenlegi listában legnagyobb is csak 7LE körül van, és az termelésre van.
Bővebben: Link
A legkisebb elektromos STIHL 1,4kW. Ez alatt még kisebb gallyazásra sem elég.
(#) Ch4rl3s válasza Peter65 hozzászólására (») Szept 21, 2023 /
 
Szia! Nem 50 centi átmérőjű tölgyfát akarok vele tekézni, meg eddig sem erre használtam. Maximum kar vastagságú szilva vagy akácfa kivágására és 3-4 újjnyi vastag gallyak feldarabolására, hogy beférjen a kazánba. A vastag fához ott van a benzines. Bármi terheléstől már csak akkor fulladt le amikor már le volt égve. Amikor még jó volt, akkor a kar vastagságú fába úgy ment bele mint a forró kés a vajba.
(#) Massawa válasza majkimester hozzászólására (») Szept 21, 2023 /
 
Lehet, hogy akkor az enyém is akkora, mert méretben nem tért el nagyon. Nincs itt a könyv, nem tudom megnézni. De mindegy, mert a villanymotorhoz hasonlitottuk nem a Stihlhez.
(#) dB_Thunder válasza Peter65 hozzászólására (») Szept 21, 2023 /
 
Idézet:
„100W alatti motorról van szó. Egy nagyságrenddel nagyobb motorral sem lenne valami erős”


Van egy McCulloch, emlékeim szerint 1800W-os vellanyláncfűrészem (akkor kapható legnagyobb teljesítményű)! Simán oda merek állni vele a gallyazó kis Stihlek mellé! 40 centis törzset is viszi normálisan.

De ezt én is viccnek tartom!
(#) Massawa válasza dB_Thunder hozzászólására (») Szept 21, 2023 /
 
Azért gondolkodj el. 1800W egy akkus gépen nem leányálom, az 18 Voltrol jo 100 Ampert huzna, ami megfelel mondjuk egy 500-s Fiat starterének a maga ujjnyi vastag kábeleivel. És azt a motor kommutátorának át is kellene tudnia vinni a rotorra.
Megnéztem az Einhell fürészt. Az 2x18V, 3,0 Ah akkurol megy ami kb 100Wh-t ad.
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2023
(#) dB_Thunder válasza Massawa hozzászólására (») Szept 22, 2023 /
 
Idézet:
„Azért gondolkodj el.”

Mért kellene nekem ezen gondolkodni?!? Nem én akarok akkus gépet! Nekem tök jó a meglévő vezetékes! Van hozzá spirálkábelem, amivel tök jó használni!

Angliában használtunk akkus körfűrészt! Pont 1,5 métert lehetett vele vágni, addig tartott az akksija!

Vannak dolgok, dimenziók, amiben nem kell erőltetni az akkus üzemet!
Következő: »»   4 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem