Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Visszirányos antenna erősítő
Lapozás: OK   1 / 1
(#) bubuszoft hozzászólása Dec 26, 2009 /
 
Sziasztok

Az a problémám, hogy kéne nekem, egy kábel tv-re egy erősítő. Ezzel nem is lenne gond, hisz találtam fórumba hasonlót, de nekem visszirányos kéne.
A probléma az, hogy az antenna jelet is szeretném erősíteni, 30-900Mhz között, és a netet is, és a nethez kéne a visszirány. Már 20 szor hívtam ki a szolgáltatót aki megállapította, hogy minden rendben. Az oszlopról bejön az anyós padlására a kábel ott van egy 3,5dB kettes osztó, az elmenőn nincs visszirányszűrő, de az anyós felé be van rakva. Utána Kb 30méret légkábellel kapom én a jelet. Érdekes, hogy az M1;Duna;tv18 zavaros, a többi tökéletes. Itt nálam egy tv/dat osztó van (matávos), és úgy van leosztva a tv és a modemre.
Gondoltam, hogy az anyóshoz beraknék egy erősítőt, amivel ellátnám az egészet. A rendszerünk (anyós, és az enyém+ a légkábel) háromszoros árnyékolt.
Segítsetek, mert nincs 20000 forintom megvenni készen http://www.antennawebshop.hu/index.php?page_info=1254

inkább csinálnék egyet.

Köszönöm Bubuszoft
(#) tiggersoft válasza bubuszoft hozzászólására (») Dec 26, 2009 / 6
 
Lehet, hogy inkább a netet kellene lan kábellel vinni 30m-re...Padlásra a modem+osztó és onnan külön koax a tv-re és egy lan kábel a nettel.
(#) sucuka válasza bubuszoft hozzászólására (») Dec 26, 2009 /
 
Üdv!
Nekem van egy eladó, olcsón megszámítom, de előbb meg kellene nézni, melyik frekitartományban megy a vissziránya...
(#) Ksanyi válasza bubuszoft hozzászólására (») Dec 26, 2009 /
 
Álltalában használatos modemek Cime:192.168.100.1,
böngészővel meg tudod nyitni,ha nem jelszavas.
ha meg tudod nyitni az IP-vel a modemed , nézd meg a jelszinteket.Lehet,hogy beraksz egy erősítőt ,műszer nélkül eltekergeted valamerre (szint,tilt,visszirány) és akkor neteztél utoljára.
Az ilyen erősítők nem véletlen kerülnek annyiba,mert többek között tartalmaznak két diplexer szűrőt a ki és bemeneti oldalukon is,pont a visszirány miatt.
(#) Ksanyi válasza Massawa hozzászólására (») Dec 27, 2009 /
 
Igen,először is mérni kellene,mert a házakba,lakásokba,álltalában 70-75dB-t beküldenek a szolgáltatók,mert tudják,hogy több TV van.A modem előre iránya 10dB-vel kevesebbel kell jöjjön,pont a TV vétel miatt ,igy az 60-65dB-t kap, az meg legyen elég.Lehetséges azonban,hogy egy-két TV csatorna mégsem jön megfelelően a fejállomás hibája,vagy egyéb más okból.Ezt meg lehet tudni a szomszédoktól.Kis otthoni "ügyeskedéssel" lehet akkora visszirányú zajt generálni a hálózaton,hogy agyonvágja az egész Node-ot,és akkor a szolgálltató leköti a hibaforrást.
(#) Tök Ödön hozzászólása Dec 27, 2009 /
 
olyan erösitö nincs ami mindkét irányba (elöre és hátra) müködik. ezt ugy oldják meg, hogy szürövel leválasztják a 60mhz körüli sávot, a 160mhz feletitöl. az alacsonyon megy visszafele a jel. ide ugyanolyan erösitöket tesznek be csak forditva. nem ördöngös.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem