Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vitatkozzunk! / Beszéljük meg!
Moderátorok által fokozottan megfigyelt, és moderált topik! Kulturáltan, egymást észérvekkel meggyőzni vágyók témája!
Lapozás: OK   78 / 109
(#) Topi válasza Triger hozzászólására (») Nov 4, 2018 / 1
 
Szia!

Igazából azon túl, hogy mindenkit, aki csak idetévedt válogatás nélkül sértegetett, sok hasznos információ és gondolat hangzott el.
Jobban végiggondolva az apróhirdetéses fonalat lehetséges, hogy ki kellett volna mazsolázni a többi közül.

Valamit el akarnak tüntetni? "otvenkilenc" szinte minden hozzászólására moderálási kérelem érkezett, és ráadásul egyet kivéve nem is azoktól akibe éppen rúgott, hanem más olvasóktól. Így tehát ha csak a moderálási kérelmeket a fórumszabályzat alapján végrehajtjuk, a "beszélgetés" 80%-t törölni kellett volna, és akkor megmaradt volna pár csonka kis hozzászólás, ráadásul gyakorlatilag csak olyanok, ahol otvenkilenc forumtársnak szóltak vissza, az meg nem lett volna fair. Ezért lett kigyalulva az egész.

Valakinél azt sugallják? Aki olvasta frissen és egy picit is felmerült benne, hogy "úúú eltűntettek valamit" akkor elhaladt mellette a beszélgetés tényeket tartalmazó része.
Mint írtam felül, sajnos törlésre került... Mert igen, voltak benne hasznos gondolatok sokmindenkitől, de sajnos körbevette a szutyok. Ha meg kiválogatásra került volna, akkor meg se füle se farka beszélgetés folyam maradt volna, az meg szintén nem jó.
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2018
(#) Kovidivi hozzászólása Nov 4, 2018 /
 
Helló.
Ha egy linkben ? található, pl: Bővebben: Link, akkor hibásan jelenik meg, a ? utáni részt nem linknek értelmezi a fórummotor.
Bővebben: Link
De érdekes. Másik témában ugyanezeket a linkeket írtam be, és hibásan jelent meg, ki kellett törölnöm ezt a részt minden linkből: ?hash=item2f1e726eeb:g:nB4AAOSwGt9bUKfy:rk:11:pf:0
Itt látszik egy hasonló hiba: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2018
(#) Topi válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 4, 2018 /
 
Ez azért van, mert amit linkeltél hozzászólást, ott a link csak be van írva, Te pedig az előbb rendesen link tagbe helyezted el. Ráadásul a hozzászólás amelyiket linkelted, még a link közepén egy sortöréssel is meg van gazdagítva, azért szakította félbe a sortörésnél a linket.

Sortörést kivéve máris jó lesz a link (kukkantsd meg).
(#) Bakman válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 4, 2018 /
 
Nálam jól működnek a linkjeid, kérdőjelekkel is.
(#) Kovidivi válasza Topi hozzászólására (») Nov 4, 2018 /
 
Ok, köszi. Ha találkozok ilyen linkkel, megpróbálom jelenteni. Valamiért a ?hash rész átkerült a link részből a link felirata részbe. Kár volt kijavítanom, mert később nem tudtam a hibát reprodukálni.
Bakman: Kipróbáltam a linkeket, működtek mindig, ?hash rész nélkül is.
(#) llax válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 4, 2018 /
 
A kérdőjelre és a kérdőjel utáni részre nincs szükség, annak már semmi köze a termékhez, az a Te azonosításodra szolgál. Ha nagyon akarják, tudják, hogy Te osztottad meg a linket.

Egyébként nálam is hibátlanul működtek a kérdőjeles linkjeid.
(#) sonajkniz hozzászólása Nov 14, 2018 /
 
Az Érdekességek rovatban ment nemrég egy vita, motorosok kontra autósok.
Ehhez tenném hozzá ezt a tegnap lőtt fotót.
Így is meg lehet közelíteni a problémát!
(#) Hp41C válasza sonajkniz hozzászólására (») Nov 14, 2018 /
 
Meg így is:
Tegnap, Ferihegyi út, (Gyömrői út feletti íves felüljáró), a reptér felé, előzni tilos tábla és záróvonal ellenére előz a motorjával, de még csak be sem látja az utat.
Ma Üllői úton a Kálvin tér felé haladó sorokat az ellenkező irányú forgalmi sávon előzi a motoros.
(#) sonajkniz válasza Hp41C hozzászólására (») Nov 14, 2018 / 2
 
Még mindíg az álltalánosítással van a baj.
Vannak a motorosok, vannak az autósok, és vannak retardált alakok, akiket nagyfeszültségű ketrecben kellene tartani. Sajnos ehelyett motorra, autóba ülve veszélyeztetik mások testi éppségét, bitonságát. Mivel a rend éber őrei képtelenek tőlük megvédeni a normális közlekedőket, (mert az amúgy törvénytisztelő polgárt könnyebb csesztetni) így nekünk kell helyettük is figyelnünk, vigyáznunk.
Érdekes, a normálisan, szabályosan közlekedő motorosokról nem beszél senki. Mert az nem tűnik fel.
Mégpedig azért nem, mert ők vannak többen.
Óriási probléma az álltalánosítás. Ha tíz normálisra jut két hülye, az fog szemetszúrni, és mindjárt mindre ráhúzzák a jelzőt.
(#) Kovisubi válasza sonajkniz hozzászólására (») Nov 14, 2018 / 4
 
Miért kéne a normálisan közlekedőknek feltűnni? Ez a normális viselkedési forma, nincs benne semmi feltűnő.
Sajnos szerintem nincs igazad, ha százalékosan nézed, a sok autósból kevesebb a nem normális, mint a kevés motorosból az a sok. Mások az arányok.

Egyébként érdekes ez a matrica is. Miért is kéne a motorosokra jobban figyelnem, mint a közlekedés többi résztvevőjére? Ha normálisan közlekedn(ek)(ének), akkor nem igényelnek több figyelmet, mint más közlekedő. Mégis, ezért vannak az ilyen matricák. Sose láttam még olyat, hogy gyalogos, vagy biciklis az autóban. Vajon miért?

Az emlegetett témában írta valaki, hogy a motoros, hűde szkenneli maga előtt a dolgokat és hogy figyel. Igen, a kulcsszó itt van. Csak maga előtt. Míg egy autós állandóan 360 fokban figyel, hogy készüljön a nem normális sebességgel, szabálytalanul közeledő, előző, stb. motorosra.

Általánosságban írtam, tudom, hogy túramotoros vagy, nem fogsz autók közt cikázni és hogy a motorosok közt nagyobb az összetartás, mint az autósok közt.
(#) nagym6 válasza sonajkniz hozzászólására (») Nov 14, 2018 /
 
Autósok közel sem mennek nálunk lakott területen kb. 120-al, ilyen motorosokat hetente látok, pedig csak néha vagyok az úton. Egyik itteni balesetnél 150-el ment a motoros, falun belül, sajnos nem élte túl.
(#) t-dani válasza Kovisubi hozzászólására (») Nov 14, 2018 / 2
 
Ez az egész szerintem abból ered (sok motorosnak a forgalombeli attrakcióiból és sokszor anti-példamutató magatartásából láthatóan), hogy azt gondolják: az egy nyomtávú közlekedés és a sokszor elég jó gyorsulóképesség mellett a mocival megvásárolják maguknak, illetve birtokukba kerül az előjog a "bárhol, bármennyivel, bármilyen módon közlekedhetek" attitűddel, hiszen úgyse éri utol őket gyak. senki, nem számonkérhetőek. Vannak kivételek és vannak normálisak, de sokan közülük egész elképesztő dolgokra képesek. Mint ahogy autósok közt is megvan ez szép számban. Mellébeszélés és hangzatos ódák helyett ezeket konkrétan tudom és átélem, mert mindennaposan közlekedem nem keveset, és pár éve fel van szerelve a fedélzeti kamerám is, szóval szinte minden napra juthatna mesélhető történet. Én nem általánosítok, mert a fent vázoltakkal nem őrült idióta minden létező motoros, sem autós, csupán elég jelentős a számuk, ami mellett nem lehet csak úgy vicceskedve, komolytalan módon homokba dugni a fejet és nem jár érte a fejsimi sem... Aki sokat közlekedik közutakon, tudhatja, felismerheti, hogy általánosan a béka hátsó fele alatt van sokszor a közlekedési morál, a rengeteg feszült, ideges, siető, nemtörődöm, sértődékeny és nagyképű ember miatt.

(Én úgy gondolom, hogy azért mindebben nem kis szerepe van a mindenféle médiákból, internetről, TV-adásokból az utóbbi főként 5-10 évben kifolyó erkölcsi fertőnek sem, amik főleg az újabb generációknak nem a helyes és követendő magatartást mutatják be, sőőőt! Az a trendi, az egyedi, a vagány, aki jampiskodik. Lehetőleg minél nagyobb nyilvánosság előtt, minél nagyobb arccal.)
(#) Moderátor hozzászólása Nov 14, 2018
 
Reméljük nem kerekedik ebből egy újabb egymásnak eső KRESZ vita, mint nem is oly régen, ugye?
(#) kameleon2 válasza sonajkniz hozzászólására (») Nov 14, 2018 /
 
Ha valaki ezt a betűméretet el tudja olvasni - annak már annyi.
(#) bbb válasza t-dani hozzászólására (») Nov 14, 2018 / 3
 
Én láttam már egykerekező motoros következtében kikerült 40-es táblát (s szerintem sokan láttátok ti is, csak nem tudtátok, hogy az a ház falára felkenődött, majd kiskanállal összekapart motoros okostóni miatt volt).
Engem már nem lep meg, mikor ilyen hülyéket látok, az viszont tényleg nem tetszik, amit nap, mint nap sikerül a gyorshajtókkal megtapasztalnom. Én majd minden nap közlekedek az M2 gyorsforgalmi úton. Idétlen idők óta folyik már a felújítása, s néhány hete jutottunk el odáig, hogy Dunakeszi irányából már két sávon lehet közlekedni egészen a nullásig. Az egyetlen probléma, hogy ki van oda téve (gondolom csak dísznek) néhány 60-as sebességkorlátozó tábla. Igen, a fehér alapon piros körbe fekete betűvel beírt hatvanas, nem pedig a kék téglalapban fehér betűs. Ámde valami furcsa oknál fogva ha hatvannal megyek a szélső sávban (még véletlenül se tévedek be mostanában a belsőbe - ennyivel meg pláne nem!), akkor pillanatokon belül lesz valami ökör, aki a követési távolságot be nem tartva ösztökél(ne) arra, hogy haladjak gyorsabban. Sőt! Rendszeresen kell figyelmeztetnem magam arra, mikor a belső sávban elmennek mellettem, hogy én is haladok, nem áll a kocsi... Ha ezek az ökrök nem mennek bőven száz felett, akkor nem ér a nevem. S itt nem egy-két autósról van csak szó, hanem rengetegről! Meg persze kamion is állt már rám így, refivel, hátha majd jól rátaposok a gázra a kedvéért. Ahelyett, hogy megelőzött volna.
Őszintén merem kijelenteni, hogy a rendőröknek ezen a szakaszon minden nap kint kellene állniuk a háromlábúval.
(#) kowi hozzászólása Nov 26, 2018 /
 
Nemrég vettem egy terméket amire 5 év garancia van 10 hónap alatt elromlott... Visszavittem közölték ők csak viszonteladók vigyem el az ország másik végébe a szervízbe vagy szereljem szét mert kopóalkatrészt egy évig cserélnek. Kérdeztem vicc-e erre ketten nekem álltak alpári módon hogy mit képzelek? Itt tartunk? Mert akkor nem veszem a drága dolgokat bespájzolok Kínából
(#) sonajkniz válasza kowi hozzászólására (») Nov 26, 2018 /
 
Elektronikai cikket érdemesebb kínából venni.
Viszont az eladók mindjárt más hangot ütöttek volna meg, ha közlöd velük, hogy mész a fogyasztó védelmisekhez.
(#) kowi válasza sonajkniz hozzászólására (») Nov 26, 2018 /
 
Elkértem a vásárlók könyvét közölték kérjed B+. Most tart az ügy a fogyasztóvédelemnél
A fogyasztóvédelem nem is érdekelné a viszonteladót csak a gyártót.Hidd el kitaposom Senkit nem szabadna bizonyos iskolai végzettség nélkül pult mögé állítani. De ez már nem tartozik ide miért tart itt ez az ország
(#) rockersrac válasza kowi hozzászólására (») Nov 26, 2018 /
 
Szabad tudni mi a konkrét termék amit vettél?
(#) kowi válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 26, 2018 /
 
Szándékosan nem konkretizáltam míg zajlik az ügy. De neked is van otthon az tuti
(#) rockersrac válasza kowi hozzászólására (») Nov 26, 2018 /
 
Privátban leírod?
(#) nagym6 válasza kowi hozzászólására (») Nov 26, 2018 /
 
Én vettem egy terméket (tévét), amire 2 év garancia van. Ajánlottak külön 5 év garanciát 10e. Ft.-ért, megvettem. Ezt az ember normálisan úgy gondolja, hogy a 2 év alap gari után jön a vett 5 év, ezért nem is részleteztem, hogy van ez pontosan. Tévé elromlott 6 évesen, viszem garanciás javítást kérni, mivel 2+5=7 7 év garit gondoltam. Ekkor derül ki, hogy a vett 5 év is vásárlástól számít, nem az alapgari utántól. Mivel az alapgari 2 év, csak 3 évet vettem 10e. Ft.-ért.
Ez a burkolt átverés.
(#) Bakman válasza kowi hozzászólására (») Nov 26, 2018 /
 
Egyébként az felelős érte aki eladta, nincs joga mutogatni, hogy innen meg onnan van és ide meg oda vidd.
(#) Kovidivi válasza Bakman hozzászólására (») Nov 26, 2018 /
 
Viszont így megspórolt magának sok munkát (időt), pénzt, és 10-ből 9-szer semmi baj nem történt. Az az egy is csak káromkodott egyet nagyon. Az, aki fogyasztóvédelemhez megy, már ritkább eset, lehet a cég 1-3éve alatt csak néhány eset lesz, ott is komolyabb pénzbüntetés nélkül, ergo megéri bepróbálkozni/átverni az embert. Azt tapasztalom, hogy az emberek alapbeállításban hazudnak, félrevezetik a másikat, tudatosan! Saját hibát nem ismernek be, terelnek. Alig van kivétel, aki igazán őszinte. De már kezdem megszokni/felismerni, olvasok a sorok között...
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2018
(#) kowi válasza Bakman hozzászólására (») Nov 26, 2018 /
 
Sajnos nem. Mivel most benne vagyok ezért is osztom meg veletek. Viszonteladó 3 napig cseréli. Már már széllel szemben... Sajnos oda jutottunk hogy minimum jogásznak kell lenned az országban. Értelmetlenné vált számomra a márkás jó minőségű termékek vásárlása. Példának van egy 48 ezer forintos Bosch sarokcsiszolóm. 3 év a gari 3 és fél évesen megdöglött a lassú indítója (ami cirka 15ezer volt postával,és ugye a szerelést nem számolom mert én végeztem) Ha kimegyek a piacra veszek ezért az árért 10db-ot és nem idegeskedek eldobom és kész. Pedig makita Metabo Bosch gépparkom van. De így az évek alatt azt látom felesleges. Ráadásul ez a bolt ahonnan az ominózus terméket vettem oda napi szinten járok be... Többet vártam, semmi nem jelent ma már semmit. Heti szinten történik valami elkeserítő ami arra sarkal lassan hogy adjam alább...
(#) Bakman válasza kowi hozzászólására (») Nov 26, 2018 /
 
Szép is lenne, ha a kereskedő csak addig törődne a vevővel, amíg az ki nem fizeti a terméket. Tőle vettem, javíttassa is meg. Ez kötelessége, lásd itt: Tékozló Homár, a panaszra adott szakértő válasz.
(#) 444Tibi válasza kowi hozzászólására (») Nov 26, 2018 /
 
Bosch gep bontasabol arultam lagyinditot hetekig, feszen, jofogason stb, 1 Milka csokiert, a kutyanak nem kellett, kidobtam egy sufnitakaritasnal. Pedig neked jol jott volna, affenebe.
(#) dokidoki válasza 444Tibi hozzászólására (») Nov 26, 2018 /
 
Be kellene iratkoznod egy továbbképzésre, hogy ilyesmit nem dobunk ki, még akkor sem, ha 30 évig 25cm3 foglal egy fiókból!
(#) kowi válasza Bakman hozzászólására (») Nov 26, 2018 /
 
Ez jò. Csak kevés. Mert lepattintanak, sajnos keves az olyan ember mint en hogy elmennek a fogyasztò védelemig, pedig hidd el nem az a 12 ezer a gond. Bevet szokàs csak addig vagy jò mig ki nem fizeted.
(#) erbe válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 26, 2018 /
 
2014-ben vettem TV-t 1 év garanciával. Kérdezték, ki akarom-e terjeszteni 5 évre (évvel?). Nem igazán figyeltem oda, de közben jártam TV szerelő ismerősnél, aki mondta, feltétlenül vegyem meg a + garanciát, mert 3 év múlva LED sort kell cserélni. Hülye voltam, mert megvettem a sz.rnak ítélt TV-t, szerencsére a +5 év garanciával. Tavasszal elvitték LED sort cserélni, ma reggel újra. Nem is tudnám, a feleségem mondta, hogy egy darabig még jók vagyunk, mert 2020-ban jár le a garancia. Azaz 1+5 év.
Utána cserélgethetem magam a LED sorokat. Csak hogyan mer a biztosító (mert biztosító vállalja a garanciális költségeket alkalmankénti ide-oda szállítgatással) ilyen ócskaságra biztosítást kötni?
Csak azért, mert itthon készül?
Következő: »»   78 / 109
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem