Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Víz alatti helymeghatározás
Lapozás: OK   2 / 2
(#) pucuka válasza Doky586 hozzászólására (») Aug 13, 2017 /
 
Szerintem fórumtársunk egy új osztályú mini tengeralattjáró navigációs rendszerét szeretné kifejlesztetni velünk, hogy beleférjen akár egy búvárszemüvegbe. Kis ország, kis tengerére, feltűnés nélkül.
(#) vargaf válasza pucuka hozzászólására (») Aug 13, 2017 /
 
De az is lehet, hogy már nem is érdekli a téma. Itt jár az oldalon és hallgat.
(#) sany válasza vargaf hozzászólására (») Aug 13, 2017 /
 
Vagy a megoldásra vár.
Szerintem őket kellene megkérdezni.
(#) vargaf válasza sany hozzászólására (») Aug 13, 2017 /
 
Nekem erre nincs szükségem, kérdezze őket az akinek kell.
Idézet:
„Az Ariadna Tech már hat éve keresi a technológiát és fejleszt a GPS navigációs rendszert a búvárok számára.”
A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2017
(#) Doky586 válasza vargaf hozzászólására (») Aug 13, 2017 /
 
De utódja van: Antsz, stb. NAV vizsgálhatná honnan van 65 millió Liter tejre pénze, mit kezd aztán vele (eladja, megissza) miután úszkáltak benne,,

Több kamerával könnyű megfigyelni a testeket átlátszó térben, de az 'átlátszót' nem kell a szokásos látható fényre korlátozni, létezik röntgen- gamma- vagy más nucleális sugárzás is és van megfelelő kamera v detektor is hozzájuk...
A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2017
(#) sany válasza vargaf hozzászólására (») Aug 13, 2017 /
 
Tudom, a tisztelt kérdezőnek írtam hátha olvassa a hozzászólásom.
(#) vargaf válasza sany hozzászólására (») Aug 13, 2017 /
 
Nekem írtad a választ, nem a kérdezőnek!
(#) sany válasza vargaf hozzászólására (») Aug 13, 2017 /
 
Bocs nem neked szólt. Helyesen. Szerintem őket kellene megkérdeznie.
A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2017
(#) pucuka válasza Doky586 hozzászólására (») Aug 13, 2017 /
 
Azért vannak egyszerűbb, főleg veszélytelenebb módszerek is a zavaros vízben halászásra. Az ultrahangos radarok eléggé megfelelőek, (delfinek is használják) sőt képalkotós rendszerek is léteznek. Az abszolút helymeghatározásra is van létező technológia meglehetősen régen. (LORAN változatai) dehát egy ilyet egy búvárra ráaggatni, az művészet.
(#) BGBT hozzászólása Aug 14, 2017 /
 
Jesszus!
Mindenkinek köszönöm a hozzászólásokat... nem tudtam a hétvégén egyesével reagálni, de talán jobb is így. Így egyben átolvasva sokat tanultam, ha másról nem is, a magyar néplélekről. Kérlek benneteket ne fáradjatok tovább új és új "fikázásokkal". Amit a témaindító bejegyzésemben írtam, azt szeretném, egy már meglévő fejlesztésünkre ráépíteni... és igen mocskos sok pénzt szeretnék vele keresni (természetesen azzal, azokkal együtt akik a technológiai megvalósításban majd a partnereim lesznek). Akit ez bánt, sorry. Akit nem, és van/volt ötlete, elgondolása, építő jellegű, gondolatébresztő hozzászólása: KÖSZÖNÖM.
(#) Gafly válasza BGBT hozzászólására (») Aug 14, 2017 /
 
Azért tegyük helyre a dolgokat picit:
Idézet:
„Amit a témaindító bejegyzésemben írtam, azt szeretném, egy már meglévő fejlesztésünkre ráépíteni...”

Ezzel indítottál, már elnézést:
Idézet:
„Sziasztok!

Az alábbi probléma megoldására keresek (egyenlőre elméleti) megoldásokat.

1., Adott egy víz alatti kontrollált tér (elsőre legyen mondjuk a szükséges minimum: 50m széles 50m hosszú és 25m mély) FONTOS: ebben a térben nincs semmiféle tereptárgy, egyéb akadály, csak a víz, ugyanakkor a víz helyett lehetne akár tej is, csak hogy a látótávolság 0 méter legyen.

2., Ebben a víz alatti térben úszkál 6-8 búvár akikre valamiféle jeladó/vevőt szerelnénk, illetve visznek magukkal (az egyszerűség kedvéért) egy tabletet, amin VALÓS IDŐBEN láthatják az adott térben a saját és a többiek (10-20 cm-re) pontos helyzetét és mozgását.

Lehet (ha szükséges) a "kontrollált tér" sarokpontjaira fixen telepíteni valamiféle aktív vagy passzív "viszonyítási pontokat", de a legnagyszerűbb az lenne, ha ilyen fix pontból minél kevesebb kellene.

Ennek a problémának a pontos, megbízható és elegáns megoldására kérnék megoldási javaslatokat, lehetőleg olyan személyektől, akik ha kell, meg is tudják azt építeni... természetesen nem "hobby-szinten."

Köszönöm előre is, Gábor”

Akkor most nem jött össze a cél:
Idézet:
„és igen mocskos sok pénzt szeretnék vele keresni (természetesen azzal, azokkal együtt akik a technológiai megvalósításban majd a partnereim lesznek). Akit ez bánt, sorry. Akit nem, és van/volt ötlete, elgondolása, építő jellegű, gondolatébresztő hozzászólása: KÖSZÖNÖM”

Vagy mire a nagy sértődés
(#) pucuka válasza BGBT hozzászólására (») Aug 14, 2017 /
 
Pedig kaptál használható infót, ha nem is kész megoldást, de a feladat nagyságának felmérésére igen. Egy tengeralattjáró navigációs rendszere pont azt tudja, mint amit szeretnél, persze más dimenzióban. Ott is 0 látástávolság, az emberek egy zárt vasdobozban ülnek, mégis megkockáztatom cm pontossággal vezetik a hajót. Infókat talán nem, de info morzsákat lehet csipegetni innen onnan, amiből esetleg kihámozható valami. De hogy ezt úgy el lehessen készíteni, hogy egy sötétben tapogatózó búvár hasznára lehessen, abban azért kételkedem.
(#) goreny válasza BGBT hozzászólására (») Aug 14, 2017 /
 
Idézet:
„, egy már meglévő fejlesztésünkre ráépíteni... és igen mocskos sok pénzt szeretnék vele keresni (természetesen azzal, azokkal együtt akik a technológiai megvalósításban majd a partnereim lesznek).”


A meglevő fejlesztésről egy szót nem ejtettél, mire is kéne ráépiteni a találmányt. Egyelőre senkit nem tekintesz a partnerednek, csak elvárásaid vannak. Akinek meg volt ötlete, az természetesen elégedjen meg egy Köszönömmel. Kecsegtető perspektíva.
Ennyit a magyar néplélekről, veled együtt.
(#) Gafly válasza goreny hozzászólására (») Aug 14, 2017 /
 
Idézet:
„De hogy ezt úgy el lehessen készíteni, hogy egy sötétben tapogatózó búvár hasznára lehessen, abban azért kételkedem.”

Van rá tökéletes megoldás, régóta ismert: Ameiurus nebulosus.
Csak hülyén néz ki
(#) vargaf válasza Gafly hozzászólására (») Aug 14, 2017 /
 
Ő ilyet nem írt.
(#) Gafly válasza vargaf hozzászólására (») Aug 14, 2017 /
 
Valóban, ezt pucuka mester írta.
Bocsánatot kérek goreny mestertől.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem