Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba
 
Témaindító: mics, idő: Máj 29, 2010
Lapozás: OK   64 / 82
(#) VIM válasza zsidel hozzászólására (») Jan 26, 2020 /
 
Jól raktad vissza ezt az alkatrészt? Mennyi idő telik el a túlmelegedés beálltáig ha bekapcsol a főégő?
(#) zsidel hozzászólása Jan 27, 2020 /
 
Valaki esetleg tudja hogy 100 fokon mennyi az ellenállása a 8434820-as szondának?
(#) zsidel válasza VIM hozzászólására (») Jan 27, 2020 /
 
Kb.10 másodperc. Lehet a hidrováltónál van valami bibi.
(#) zsidel válasza VIM hozzászólására (») Jan 27, 2020 /
 
Mielőtt szétszedtem és átmostam azelőtt is fel-le kapcsolt a kazán. Gondolom akkor csak jól raktam vissza. Robbantott ábra alapján csináltam. Nem lehet hogy a hidrováltóban valami letapad vagy nem nyit ki.Tegnap be kellett üzemelnem egy kis radiátort a fürdőbe. Viz leenged majd visszatölt. Alapos légtelenités után viszont folyamatosan jött a melegviz.Az agyam eldobom. Ma megyek a szenzorért pestre, közelebb nem találtam hatvan környékén. Megint kizárok egy hibalehetőséget.
(#) zsidel válasza VIM hozzászólására (») Jan 27, 2020 /
 
Már a szivattyúra is gondoltam higy nem tudja megfekelő erővel tolni a vizet. A kondit már kicseréltem mert nem volt benne kraft.
(#) VIM válasza zsidel hozzászólására (») Jan 27, 2020 /
 
(#) netzoli hozzászólása Jan 27, 2020 /
 
Sziasztok!

Apósomnál van egy Westen Novadens 240 fali kazán. Kétszer voltak már kint megjavítani (60k), de a kazán még mindig nem jó. Ezért arra gondoltam leírom ide a hibajelenséget és hátha tud valaki adni némi segítséget.

A hiba: fűtés közben, ha megnyitják a melegvízet leáll a fűtés és 133-as hibát ír. Reset után, a fűtés nem indul el. Ezután a melegvíz néhány "puffogás" jellegű hang kiséretében indul. Fűtés nincs. Ha huzamosabb ideig (kb. fél nap) nem megy a készülék, akkor a mindkettő működik egy ideig, átvált amikor kell. Majd kb. fél-egy nap múlva újrakezdődik. Néhány alkalommal 168-as hibát is kiírt.

Első alkalommal gyújtó és lángőr elektródát cseréltek. A hiba megmaradt. Második alkalommal elvitték a panelt, majd visszahozták. Nem tudjuk mit csináltak vele, de a hiba megmaradt.
(#) zsidel válasza VIM hozzászólására (») Jan 28, 2020 /
 
Nem az ntc volt a gond.A visszatérő ág hideg a szivattyú pedig forró. Gondolom a bypass ágon forog vissza. Kiszedtem megintva höcserélőt mert valamiért nem folyik át a viz a kazánon. Belefújtam a hőcserélőbe. Azt nem tudom hogy milyen ellenállással kellene átáramlani a belefújt levegőnek de átlehetett fújni rajta a levegőt. Viszont még mindig ilyen nagy vizkődarabkák jönnek ki belőle. Szerintem ez okozza. Pedig savaztam már vizkőoldóval, sósavval, longlife 800-al.Menthető még a hőcserélő? Vagy máshol lenne dugulás?
(#) VIM válasza zsidel hozzászólására (») Jan 28, 2020 /
 
Ha erről a primer hőcserélőről van szó akkor belátható, hogy azon a keresztmetszeten nulla ellenállásnak kell lennie de a másodlagos hőcserélő-nél sem volna szabad ilyennek előfordulni. Ha akkora darabok vannak kikövesedve a rendszerben akkor talán egy vegyes kazán is üzemel a rendszerben aminek a hozadéka a gázkazánban lerakodva kiég majd nagyobb darabokban leválva feltorlódik a hőcserélő szűk helyein és eldugítja azt. A primer hőcserélőt talán ki lehet kotorni egy ilyen spirállal. Ha továbbra sem megoldott a rendszer visszatérő szűrése akkor ez visszatérő probléma lesz mindig.
(#) zsidel válasza VIM hozzászólására (») Jan 28, 2020 /
 
Itt volt a hiba. Nem volt eléggé meghúzva, egy kicsit el is volt deformálódva. Szétszedtem a háromutast és akkor látom hogy fel van fújódva a nagy membrán. Alatta tele volt vizzel. Akkot egyből tudtam hogy valami nem okés a csöveknél.
(#) zsidel válasza VIM hozzászólására (») Jan 28, 2020 /
 
Egy kis ismertetőt adhatnál légyszives hogy ennek a pöcöknek mikor hogy kell állnia. Mert van amikor csak félig van vehúzódva. Ma megint forralja néha a vizet, tegnap éjszaka pedig gyönyörűen ment. Most legalább lemodulálja a lángot. Még mindig a háromutas körül lehet a bibi.
(#) zsidel válasza zsidel hozzászólására (») Jan 28, 2020 /
 
Ha benyomom teljesen a pöcköt akkor engedi a vizet avradiátorok felé és igy nem forr a viz. Most manuálisan kitámasztottam hogy legyen fűtés. Ebből lehet baj?
(#) VIM válasza zsidel hozzászólására (») Jan 28, 2020 /
 
Azt mondtad, hogy kitakarítottad az egész hidroblokkot. Az impulzus csövek valamelyike el van dugulva ezért állandóan HMV módban van a kazán.
(#) VIM válasza zsidel hozzászólására (») Jan 28, 2020 /
 
A stift az talán HMV vételezéskor jön ki és váltja a mikrokapcsolót. Az a probléma,hogy a membrán mindkét oldalán egyenlő nyomásnak kell lennie fűtéskor. A membrán csak HMV készítéskor áll át az impulzuscsövek révén és állítja át a háromutú szelepet is.
(#) zsidel válasza VIM hozzászólására (») Jan 28, 2020 /
 
Kitakaritottam, teljesen átmostam. Hazamegyek szétkapom megint,lehet akad valami. Nagymembrán a cserélve volt. A kicsi nem. Lehet az okozója?
(#) VIM válasza zsidel hozzászólására (») Jan 29, 2020 /
 
A kis membrán az a vízhiány nyomáskapcsolója volna, piros vezetékek csatlakoznak a mikrókapcsolójára. A nagy membrán az külön vízkörön van a hálózati víz nyomása működteti. Bővebben: Link A képen éppen a HMV vételezés állása látható. A membrán felső részén esik a nyomás ha a meleg víz csapját megnyitják, így a membrán alsó részén a szűkítés nélküli nyomás határozottan felfelé nyomja a membránt amiből a kapcsoló rudacska kitolódik és a mikrókapcsolót átállítja HMV előny kapcsolásra. Ez az állása a hidroblokknak a fűtés és be van címkézve, hogy mi micsoda.
(#) zsidel válasza VIM hozzászólására (») Jan 29, 2020 /
 
Szia. Este megint szétkaptam a háromutast. A bypass ágról jövő kis csövecske nem volt meghúzva. De még nem mindig húzódik vissza rendesen fűtéskor. Más egyéb hibát nem találtam, a két venturiban nincs eltömődés. Nincs több ötletem.
Majd ötletelek még valamit. Köszönöm az eddigi segitséget, hozzájárultál ahoz hogy megértsem a kazán működését.
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2020
(#) VIM válasza zsidel hozzászólására (») Jan 29, 2020 /
 
Az a meglátásom, hogy a bemeneti vízszűrőnél lehet a probléma ha az impulzus csöveken keresztül a membrán két oldalán nem egyenlítődik ki a nyomás az "áramlás szenzor" elnevezésű rugó terhelésű szűkítő szelepen át. A becsatlakozó hálózati vizet elzárva az egész szűrő kicsavarható. Bővebben: Link (a Google fordítóval le tudod fordítani a szöveget ha felajánlja, vagy jobb egérrel a lenyíló menüben megtalálod a fordítás magyar nyelvre címen).
(#) zsidel válasza VIM hozzászólására (») Jan 29, 2020 /
 
Na ez roppant érdekes mert nekem mintha hiányozna a rugós végéről egy valami.Kitekertem de nekem látni a rugót is. Valami hiányzik róla.
(#) VIM válasza zsidel hozzászólására (») Jan 29, 2020 /
 
Nem jót linkeltem be a szűrőről. Bővebben: Link Ez volna belevaló.
(#) zsidel válasza VIM hozzászólására (») Jan 29, 2020 /
 
De jó már azt hittem elhagytamvróla valamit. A rugónak mivabszerepe? Viznyomásváltozásra engedni vagy fesziteni kell valamit?
(#) VIM válasza zsidel hozzászólására (») Jan 29, 2020 /
 
A membrán mikrókapcsoló felőli oldaláról engedi, hogy a nyomásegyensúly felboruljon. A HMV vízcsap megnyitására a vízáram kinyitja azt a műanyag szelepet aminek korlátozó szerepe is van, hogy adott keresztmetszeten hány liter/perc vizet engedjen át, hogy az a víz-víz hőcserélőben megfelelően át tudjon melegedni. Ez előtt a korlátozó szelep előtt így megnő a nyomás a csap nyitotta oldalon pedig leesik és a membrán rúdja a tüskét kitolja ami átváltja a mikrókapcsolót HMV üzemmódra (az elektronika teljes terheléssel beindítja a főégőt) a modulációt az NTC értéke határozza majd meg.
(#) zsidel válasza VIM hozzászólására (») Feb 6, 2020 /
 
Szia.

Van két poti az alaplapon. P3 és p4.Ha visszaveszem a lángot akkor nem forralja a vizet.Nem szeretnék nagyon bele kotnyeleskedni. Melyikkel mit tudok állitani mert reagál mindkettőre a láng?
(#) VIM válasza zsidel hozzászólására (») Feb 7, 2020 /
 
Szia! Melyik kettőre gondoltál ezen az alaplapon? A két hőfok állítási lehetőség az az előlapon lévő forgatógombokhoz tartozik. A "SAN" az a HMV a "RISC" pedig a fűtéshez A "kis" potméter pedig a maximális teljesítmény beállítására szolgál de azt nem kellene elállítani.
(#) tikitaki hozzászólása Feb 9, 2020 /
 
Sziasztok! Kérdezem , hogy mit jelent Westen kazán üzemelés közben -csak fűtés üzem- a kijelzőn
" 5d " jelzés látható. Ez úgy történik, hogy látható a vízhő fok nálam 55 -re van állítva , majd 1- 2 perc múlva 5d jelenik meg 10 sec időre. utána ismét 55 vízhőfok. Eddig nem láttam és a kezelési ut.-ban sem találók rá utalást. Mit jelent?
(#) narancsmag hozzászólása Márc 6, 2020 /
 
Sziasztok!
Adott egy ugyanilyen, de Baxi kazán, de ha jól gondolom ugyanaz a kettő. A kérdésem a következő:
Van ez a komfortmelegvíz+tágulási 2 az 1-ben tartály benne, ami a miénkben jobban spriccel mindenhol, mint a zuhanyrózsa a fürdőszobában. Körben a perforáció mentén szinte mindenhol lyukas.
Egy új tartály 45000 Ft, és még némi apróság.... Úgy ítélem meg, hogy már nem biztos, hogy megéri ennyit rákölteni, de még jó lenne ha ezt a fűtési szezont legalább kibírná.
Mi a véleményetek, a tartályt ki lehetne-e váltani a következőképpen?
Rézcsővel összekötve a tartály helyett, és az összekötő csőre egy sima tágulási tartályt rakni?
Csatolva mellékletben, hogy mire gondolok.
Jelenleg amikor ráengedjük a vizet, egyből ki is nyomja magából, tehát nem igazán tudjuk az üzemi nyomást beállítani.
A komfort melegvizet eddig sem használtuk, le volt tekerve nullára, ilyenkor a kézikönyv szerint az a funkció nem működik, simán mint egy átfolyós bojlerként funkcionál, és várni kell egy kicsit a meleg vízre.

Aki jobban ismeri a kazán működését kérem segítsen, én úgy gondolom, hogy ennek működnie kellene.

Köszi!
(#) Zsolt391 hozzászólása Ápr 6, 2020 /
 
Sziasztok!
Óriási gondban vagyok, van egy Westend Pulsar 240 Fi turbós gázkazánom, ami már 10 éves.
Másfél éve volt éves karbantartáson.
Probléma a következő, az elmúlt 2 hétben azt vettem észre, hogy a kazán alatti részen áll a víz, igazából nem tulajdonítottam nagy jelentőséget neki.
Mikor már másodjára is hasonló jelenséget tapasztaltam, akkor megnéztem a víznyomást és 2,8 bar-ra felment. Ekkor arra gyanakodtam, hogy a légtartályból elment a nyomás.
Ezután a rendszert víztelenítettem, majd a légtartályt feltöltöttem 1,0-1,2 barra a vízoldali nyomást pedig kb. 1,5 barra. Leellenőriztem a légtartálynál nincs-e szivárgás, nem volt.
Majd eltelt 2-3 nap és azt vettem észre, hogy a vízoldali nyomás lassan lassan emelkedik, majd 2,8 barra ismételten felment a kazán víznyomása és újra megjelent a víz a kazán alatt. Ami érdekes számomra nem a biztonsági szelepen ment folyt ki a víz, hanem az iszapoló tartály leürítő szelepén keresztül. Ekkor rámértem a légtartály nyomására és ugyanazt a nyomásértéket mértem, mint a vízoldali ágon 2,8 bar.
Most leengedtem a légtartály nyomását 1,0 barra a 2,8-ról, a vízoldali is lement 1,3 barra.
Szerintetek mi lehet a probléma?

Köszönettel, Zsolt
(#) raistván hozzászólása Ápr 7, 2020 /
 
Sziasztok!Westen fi240 kazánom van,már sikerült innen hibákat elhárítani amit köszönök!Most a következő lenne amit észrevettem.most még fűtés üzembe van a kazán és mivel már nem kapcsol sűrűn fűtést minél többet áll a nyomás lemegy egészen 0.4-ig de lehet menne még tovább is.Kiegyenlítőbe nyomás jó,víz sehol nem jelentkezik ahol nem kellene.Elég sűrűn robbanásszerűen indul,főleg mikor meleg.Még az oldalán is érzik,hogy a burkolat kifelé nyomódik a nyomástól.Lehet ez régen is érzett de eddig nem vettem észre.Köszönöm előre is!
(#) msolti válasza merlingerin hozzászólására (») Ápr 15, 2020 /
 
Szia,
egész télen remekül ment a kazán, nem jelentkezett az a hiba (belobban a gáz, majd 1-2 másodperc múlva minden led elaludt, és újra indult a kazán), mint ősszel, aminel majdnem panelcsere lett az ügy vége.
Egészen tegnap estig. Alulról odaütöttem ahol a melegvíz és a fűtés hőfokát lehet állítani, most megint ok. Ebből panel csere lesz, nem szórakozom vele.

Viszont lenne egy kérdésem: mi okozhatja azt, hogy fürdés közben amikor fürdéshez melegvizet készít a kazán akkor van olyan, hogy a meleg vizet hol rendesen melegnek, hol hidegnek érzezzük. Mintha máshol valaki megnyitná a meleg vizes csapot (de nem történik ilyen). Ingadozik a melegvíz hőmérséklete.
Ami még feltűnt, hogy amikor végez a melegvíz fűtéssel a kazánből kilépő fűtés csövekben kezd a víz melegedni. Ez normális?

Köszönöm!
(#) merlingerin válasza msolti hozzászólására (») Ápr 15, 2020 /
 
Potikat cseréld.. relé lábakat forraszd át.. hiddel..

A radiátorba bekefűtés a váltószelep hibás működése.. teke van O gyűrűkkel, rudazatokkal.. szét kell szedni. Rudazatot megtakarítani, impulzus csöveket kitakarítani, tömszekencéket cserélni...

Ha tudsz, gyári tömítéseket bele venni, tedd azt. Ebay-en van komplett szett, baxi-ra keress...

Vagy seal ring kft, és epdm-ből vedd... Vízálló zsírral rakd össze.. tömszelencéből csak gyárit!!!

Ripityára kell szedni, de nem lehet rosszul összerakni, minden adja magát...
Következő: »»   64 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem