Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Yamaha erősitő
 
Témaindító: Power84, idő: Feb 8, 2008
Lapozás: OK   1 / 6
(#) Power84 hozzászólása Feb 8, 2008 /
 
Üdv mindenkinek!
Van egy Yamaha erősitőm, most a számát pontosan nem tudom.
A bal oldali végfokpárt kivágta(D1163, D1718A), valaki nemtudja hol lehetne ilyet keríteni?
A számát később felteszem.
Előre is köszi.
(#) spkkill hozzászólása Feb 8, 2008 / 4
 
Kattints ide! :yes: Itt lehet kapni az elsőt,a másodikra csak helyettesítőjük van.
(#) Power84 hozzászólása Feb 8, 2008 /
 
Köszi megnézem.
(#) Toto25V hozzászólása Jan 16, 2009 /
 
Sziasztok.

Van egy Yamaha RX-V363 erősítőm.
Megvettem, mert jókat írtak róla, és ár/érték arányba jónak tartják.
Meghallgattam, de nem voltam a hangjával megelégedve....

A Sony STK-465-ös erősítőm (igaz, kis tuning után) sokkal dinamikusabban szól, mint a Yahamám.

Mondom, hogy milyen STK-k vannak benne:
1 db. Sanyo STK 433-130-as
1 db. Sanyo STK 433-330-as.

Szeretném, ha "kicsit" jobban szólna, legyen dinamikája a hangnak, lehessen érezni a a zenét...
Sony STK 465 nagyon szépen szól.
Ha Yamahából ezt kihoznám, akkor happy end lenne.

Tehát.. Tudomásom szerint ki lehet cserélni jobb típusokra. Szeretném a segítségeteket kérni elsősorban az STK-hoz, plusz további ötleteket várok, mit lehetne még tuningolni benne.
(#) vlacexx válasza Toto25V hozzászólására (») Jan 16, 2009 /
 
Nekem Yamaha RX-V340RDS van es nagyon jol szoll, szerintem ha megfeleloen allitod be nagyon szep hangot tud kiadni, megfelelo bemenettel. Nagyon sok beallitasa van he belemesz a menujebe, ha szobad szerint allitod jo lessz meglasd
(#) fisch83 hozzászólása Feb 22, 2009 /
 
Sziasztok!Van egy Yamaha A-560 típusú 4x75W-os erősítőm. A probléma a következő: a koppanásgátlót és a védelmet is ugyanaz a relé kapcsolgatja. Bekapcsolás után az erősítő működik rendesen, aztán van amikor rövidebb-hosszabb idő után ez a relé ki-be kapcsol. Hol szól az erősítő, hol nem. Van műszaki irányú végzettségem, de az erősítőkben nem nagyon vagyok jártas. Kérdésem az lenne, hogy mivel lenne érdemes próbálkoznom. Lehetséges, hogy a kimenet zárlatos és azért kapcsolgat a védelem? Vagy egyszerűen a relé fáradt el és megbolondult?
Ha valaki találkozott már hasonló problémával, vagy van valami tippje, esetleg ötlete, hogy honnan tudok rajzot szerezni, az kérem jelezze!
Köszönöm előre is!
Fiausch Ferenc
(#) sisessin hozzászólása Feb 27, 2009 /
 
Nekem is ugyanaz lenne a problémám, mint fisch83-nak, lenne valakinek egy rajza? Az nagyon sokat segítene... Lehet esetleg ez egy típushiba, hogy ennél az erősítőnél gyakaran jelentkezik ez a probléma?
(#) CHZ válasza fisch83 hozzászólására (») Feb 27, 2009 /
 
A védelem romolhatott el , végfok szerintem jó .
Védelem áramkörében elsőre az elkokat kellene cserélni .
Hangerőtől függetlenül produkálja ezt a hibát ?
(#) fisch83 válasza CHZ hozzászólására (») Feb 27, 2009 /
 
Sziasztok!Köszönöm a válaszokat.Én is a védelemre tippelek. A végfok jónak tűnik, mert van, amikor egyszer sem merül fel ez a probléma.A hiba hangerőtől független, sőt, akkor is produkálja, amikor nincs jel a bemeneten, egyszerűen csak be van kapcsolva. Lehet hallani a relét, hogy bizonyos időközönként ki-be kapcsolgat.A kondikat megpróbálom kicserélni, de sajna rajz nélkül kicsit nehezen igazodom el, mert nincs tapasztalatom.Nem tudtok oldalt, ahol vannak kapcs.rajzok?Köszi:fisch83
(#) Baxi válasza Toto25V hozzászólására (») Feb 28, 2009 / 1
 
Hi
Nekem RXV - 657-van, nekem se nagyon tetszett az elején, de mihelyst belemászol a menübe és beállítgatod a frekvenciákat meg hogy a frontokat is használja ne csak a sub-ota mély hangnál stb. akkor már szépen fog szólni.
(#) hammer14 hozzászólása Ápr 2, 2009 /
 
Üdv mindenkinek!

Remélem hogy tud valaki nekem segíteni majd!
A következő a problémám van a Yamaha A-500 tipusú 4x80w os erősítőmel. Ha a hangerőt úgy 3/4 részig tekerem akkor a rövidzár védelem,azaz sztem az kapcsolgat ki be a számok mély részeinél főleg. Hővédelem sztem nincs benne,csak rövid zár védelem és késletetett bekapcsolás. A problémám először egy Eminence kappa 15lf hangszóróval jelentkezett,azaz mikor az ujj hangfalat hajtottam subb váltó minden megvolt. Akkor azt hittem hogy a hsz impedenciája annyira lecsökken az alsó frekvenciáknál hogy az erősítő nem bírja mert az 8-16ohm-ig terhelhető. 2 napja jelenkezett ugyanez a probléma a sal hangszóróimmal is amit eddig kb 5 házi bulin végig szólt akár full hangerőn is. A melegedésen kívül semmi baj nem volt soha,amit meg oldottam egy a tetejére csavarozot világítós ventilátor és adapter kombinációjával. Ha valaki tudna adni tippet hogy mit nézek meg rajta vagy ha esetleg kép kell róla azt is tudok küldeni . Forrasztásba mondhatni jártas vagyok de inkább csak buherálni szoktam. Azaz az electronika működési elvét nem igazán vágom csak az alkatrészeket ismerem úgy ahogy.
(#) Slope válasza hammer14 hozzászólására (») Ápr 2, 2009 /
 
Tudom sokak szerint ez nem helyesírási fórum, de azért mégis:
Az ujj kérlekszépen a kezeden van (bővebben: azzal gépelsz remélhetőleg). Bizonyára Te nem erről a testrészedről szerettél volna írni, így kisegítelek: ÚJ!
Az "electronika" szót meg csak nyugodtan írd "k"-val (bocs: kettővel, mármint két kával, nem ujjal).

(#) hammer14 hozzászólása Ápr 2, 2009 /
 
Váó Slope te aztán ott vagy a szeren! Köszönöm hogy voltál olyan figyelmes és 2 szavamat kijavítottad.

Egyéb hasznos információ esetleg a témával kapcsolatban?
(#) turisas hozzászólása Jan 2, 2010 /
 
Boldog Új Évet kínánok mindenkinek!

Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek, van egy Yamaha RX-V550 erősítöm és nagyon nehezen kapcsol be, vagyis többször ki-be kell dugnom a dugvilláját a konektorba, hogy bekapcsoljon. Van amikor elég rövid időn belül sikerűl, van, amikor elég sok időt vesz igénybe. néha-néha sikerűl a standbay gombbal is bekapcsolnom. Eddig így működtedtem, de a mai naptól már nem tudom, mivel bekapcsolás után rövid időre kikapcsol. Hallom a táp részén a relé meghúzását, de már a másik relé bekapcsolására nem marad idő, mivel gyorsan kikapcsol. Én személy szerint a táp részen kondira gyanakszom, ha közületek már valaki találkozott hasonló esettel, megköszönném!

Üdvözlettel: Attila
(#) picigábor hozzászólása Aug 14, 2010 /
 
Helló Gábor vagyok. Szeretnék tudakolódni h vki tudná-e, h a yamaha rx-395ben milyen trafó van???(V,W)
Mert ugyanis ismitől szereztem1iet csak annyi h trafó hibás és kicserélném.

Látsz Te itt valakinek ilyen szlenges irományát?
Nem véletlenül nincs. Ez nem fizetős SMS, nyugodtan kiírhatod a szavakat. Köszi.
szamóca
(#) szamóca válasza picigábor hozzászólására (») Aug 14, 2010 /
 
Ha cserélteted, vásárolod szervizben ott tudják. Ha újra tekercselteted, akkor a tekercselő tudja a rosz trafóból.
(#) csubííí hozzászólása Feb 21, 2011 /
 
Üdvözlet mindenkinek!
Nekem van egy Yamaha AX500-as erősítőm,amivel az volna a problémám,hogy a mély-hang állítására elég keveset reagál (alig venni észre az állítást). Ami a pláne az egészben,hogy ez nem mind a két oldalon egyforma,a bal oldalon jobban észrevenni az állítást a jobb oldalon szinte semmi nem változik. Mi okozhatja a problémát és melyik alkatrészeket kellene cserélni,hogy rendesen működjön? Válaszokat előre is köszönöm!
(#) deadlyroberta hozzászólása Máj 5, 2011 /
 
- Ax-500 -as erösitövel kapcsolatban van-e valakinek tapasztalata?
-Enyém körübelül anyi hogy ráméricskéltem 40-50 volt között mozgott a sinus teljesitménye, 4-5 amperen.
Tranzformátort kicsinek találom, szerintetek mi van vele?
-Az erösitö hivatalosan 8 ohm, 2x 200 wattos, a táp meg csak hivatalosan 430 wattos ab osztályban kicsit kevés ez nem?
-40vx5a=200w 40v/5a=8 ohm
-Igen amúgy szépen szól Marantz, Quad 405 Denon -al vetekszik.
-Még valaki védelmezi a Marantz-ot akkor megnyugtatom hogy az is ab osztályos.
-Ecl 86 vs Ax-500 : Ecl86 csak dúsabb hangú az Ax 500 meg inkább pa...
-Nem szól szépen?
-Magas és mély hangot maxra kell tekerni.
-Hütést igényelne szerintem.
(#) csubííí válasza deadlyroberta hozzászólására (») Máj 6, 2011 /
 
A felmerülő problémákban sajna nem tudok segíteni.
Viszont megjegyezném,hogy 8 Ohm-on csak kb.70W-ot tud,nekem is van egy ilyenem. A neten mindent megtalálni róla.
Ehhez a táp,a hűtőborda és a táp kondik is elegek,én nagyon sokat hajtom maximumon,
nekem nem melegszik nagyon.
(#) deadlyroberta válasza csubííí hozzászólására (») Máj 6, 2011 /
 
nem mind probléma hanem tény! 8 ohm-es rá van írva!
Ja igen különböző gyártmányok vannak enyém Japán, na arról már nagyon nem muzsikál az internet... 2x200 at méréseim alapján leadják , szinuszba mértem és ugy ahogy kell, sorba az amper és párhuzamosan a voltot.
Ma hifis boltban is megkérdeztem ott is mondták hogy ez a szinuszos. csak kicsit furcsállom hogy ab osztályos erősítő 90% os hatásfokkal megy. ez hogy 70 wattos ez szerintem hülyeség már csak azért is mert nem egyszer nyomtam vele szét 200 wattos hangszórókat... Azt is nézzed hogy mennyi az áramfelvételed, mert a 80 wattos amit találtam annak csak 220 watt...
(#) aflmor válasza deadlyroberta hozzászólására (») Máj 6, 2011 /
 
Idézet:
„nem egyszer nyomtam vele szét 200 wattos hangszórókat...”
Nem "minden" ellen van védelem
specification_yamaha_ax-500
(#) deadlyroberta válasza aflmor hozzászólására (») Máj 6, 2011 /
 
Bocsánat de az enyém hangsúlyozom 430 watt felvétel mellet üzemel 5ax40v=200w, 40v/5a=8ohm de azért tényleg 80 wattot ad le oldalanként.
(#) deadlyroberta válasza deadlyroberta hozzászólására (») Máj 6, 2011 /
 
Amit még kihagytam hogy hivatalos boltban is 2x200 wattosnak mondták.
(#) deadlyroberta válasza aflmor hozzászólására (») Máj 29, 2011 /
 
4 ohm re le se birtam vinni hangszóróval a relé le is kapcsolta.
(#) CsakTnT hozzászólása Júl 20, 2011 /
 
hello. van egy Yamaha RX-V340RDS erősitőm.
bekapcsolás után 1-2mp után vissza kikapcsol.
mi lehet a gond??
relé?
előreis köszi
(#) feccus hozzászólása Nov 23, 2011 /
 
Sziasztok!
Van egy yamaha rx-v450-es erősítőm elromlott a vevő szenzora. A tipusa 1454. Nem tudja valaki hogy hol lehetne ilyet szerezni,néztem már egy pár elektrós boltban de eddig sikertelen.
Köszi.
(#) Fedor András hozzászólása Jan 1, 2012 /
 
Sziasztok!
Yamaha RX-V361-es házimozi erősítőm távirányítója tönkrement. Nem tudja valaki, hogy hol tudnék vásárolni egyet? Köszönöm előre is!
(#) Laci20 hozzászólása Márc 3, 2012 /
 
Üdv mindenkinek.

Van egy yamaha ax-570 em (pezsgő metál színű)pár gomb hiányzik róla, esetleg valaki tudja honnan lehet beszerezni? Vagy van-e valakinek bontásból.
Előre is köszönöm
(#) 1984white hozzászólása Márc 17, 2012 /
 
Üdvözletem!

A YAMAHA RX-V450 6.1 házimozi erősítővel a következő problémám van: Bekapcsolom, jó minden (kijelző hang stb), de akármilyen hangerősségnél akármilyen hangszóróval 1 perc és kikapcsol teljesen. (mintha kihúznám a konnektorból)

Ilyenkor 1 óra is kell még vissza lehet kapcsolni. Aztán előlről ugyanez. Ha nincs bemenőjel és hangszóró sincs rákötve az erősítőre akkor is kikapcsol. Ha hangfal és bemenőjel nélkül fejjebb tekerem a hangerőt maxra akkor azonnal kikapcsol. Tuti hogy a védelem csinálja.

Amit eddig néztem: Az egyes kimenetek egyenáram szintjét megmértem, és minden kimeneten 1-9mv körül van egyenáram. (hangfal és bemenőjel nélkül)

Van valakinek valami ötlete, hogyan kezdjem a javítást esetleg mi okozhatja a hibát.

Válaszokat előre is nagyon köszönöm!!!!
(#) Baxi válasza 1984white hozzászólására (») Márc 17, 2012 /
 
Hi
Csak egy tipp, próbáld meg resetelni a cuccot, hátha.
Következő: »»   1 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem