Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Zenére villogó led számítógépről
Lapozás: OK   3 / 3
(#) bbalu92 válasza vanan hozzászólására (») Márc 9, 2012 /
 
Ha kötsz eléjük ellenállást?
(#) muabid hozzászólása Márc 13, 2012 / 1
 
hello

nekem olyan kérdésem lenne hogy ezt meg lehetne-e oldani ugy, hogy 3 vagy 4 db led-el de a szgép tápjárol kapja az energiát legyen az a 12v vagy 5v. a ledek külömbözö szinüek és valahogy ugy menjen mint a fény orgona tehát magas-mély-közép hangoknál más szinü led villan fel?
(#) oroszbence hozzászólása Feb 18, 2013 /
 
sziasztok lehet off vagyok sőt talán biztos.
De kellene nekem egy olyan vezérlés hogy ha a dobot megütöm akkor a ledek annak ütemére világítsanak ha a dob nincs megütve csak áll akkor csak kis fény erőn dolgozzanak a ledek.
Mi kell ehhez ?
milyen kapcsolás ?

És bocsánat az offért de nem volt jobb 5letem
(#) Gafly válasza oroszbence hozzászólására (») Feb 27, 2013 /
 
Szerintem ez jó topic. Milyen dob és hány LED?
(#) nolf hozzászólása Aug 14, 2013 /
 
Sziasztok lenne egy kérdésem van egy bc301 ledem ezt javasolták nekem hogy ez jó lesz meg stb most olvasok épenségel utána hogy tip 31 meg a Bd 241 kell hozzá akkor ez a BC 301 egyes nem lesz jó nekem ere a célra ?
(#) Leraz válasza nolf hozzászólására (») Aug 14, 2013 /
 
Szia.
A BC 301 nem LED. Jónak jó csak az a kérdés,hogy mit is akarsz?
(#) nolf válasza Leraz hozzászólására (») Aug 14, 2013 /
 
Szia igen el írtam bocsánat trasistor csak azért adták nekem hogy ez ugyan ugy meg villogtatja a ledeket mint a tip31 vagy BD241 es
(#) nolf hozzászólása Aug 24, 2013 /
 
Sziasztok szeretnék segitséget kérni össze raktam 8 db 3v leddet és be raktam BD241c trazisztort 2 db és egy 12v DC 0.8A töltöt és egy erösitöt kötödtem be de viszont a ledekböl csak egy oldal müködik ha külön bontom tehát hogy le szedek egyet akkor meg ugy megy külön külön lehet kicsi a töltö vagy mi lehet a baj ?
(#) vicsys válasza nolf hozzászólására (») Aug 24, 2013 /
 
Az igen! Régen láttam már ilyen hosszú (és értelmetlen) mondatot.
Most akkor mi kettő és miből kötődik le egy?
(#) nolf hozzászólása Aug 24, 2013 /
 
Szia hát igen értelmetlen volt tény nos van 2x8 darab led szoval egyik oldal 4 másik oldal 4 telefonhoz használnám házi bulira és kapot egy Dc 12v töltött ami 0.8 A és az erösitöt fogtam rá kötödtem a jeck hejre hogy fel erösitse a jelet jobban villogjon a led de az egyik oldal nem megy a ledel ha aled le van szedve hagszoro van kötve akkor viszont megy egy oldali led és a hagszoro én nem tudom mit lehet tenni ez elen ? tud valaki akkor segiteni egy kicsit ? aki jobban ért hozzá ha kel küldük képet is hogy hogy értem az egészet mert csináltam egy koplet dobozt 3w erötiöt és a 8 led be van épitve egy dobozba de az erösitönek kellet hütés így a traziztort is oda épitedtem be hütéssel
(#) Gafly válasza nolf hozzászólására (») Aug 24, 2013 /
 
Ez már jobb, de igazán még most értem. Remélem Vicsys már igen...
(#) Leraz válasza Gafly hozzászólására (») Aug 24, 2013 /
 
Igen, most hosszabbra sikerült a mondat....
(#) vicsys válasza Gafly hozzászólására (») Aug 24, 2013 /
 
Feladom...
(#) nolf hozzászólása Aug 24, 2013 /
 
Én nem nos tudnátok segiteni mi lehet a baj ?
(#) Leraz válasza nolf hozzászólására (») Aug 24, 2013 /
 
Tudnának ha tényszerűen,rajzzal megtoldva írnád le a problémát.
(#) nolf hozzászólása Aug 25, 2013 /
 
igy van az egész készen nos tudnátok nekem létszive sebbe segiteni
(#) nolf hozzászólása Aug 25, 2013 /
 
a doboz az még rá van kötve egy házilga csinált 9 v töltöre é azok csak világitank de abe lett beletéve és akkor a középsö az az erösitö amire rá kötödtem nekm a bd241 traziztorok nagyon forrok voltak és ez által le kellet hütteni azért van bent egy hütö bordán
(#) nolf hozzászólása Aug 30, 2013 /
 
nagyon erös fényel
(#) Gabi6 hozzászólása Okt 25, 2013 /
 
Sziasztok én is meg építettem csak az a problémám,hogy Tip31 helyet Tip31c raktam . 4kék szinü Led-et raktam be aminek az össz nyitó.. fesz.. 10,6V a Tápegység egy AC/DC 12V Adapter amit 9V használok. Nem tudom,hogy a kapcsoló nektek is úgy működik hogy ha 1kapcsolok csak világítanak ha 2kapcsolok akkor villognak ? (mert nekem így működik) másik problémám,hogy nekem a gép össze van kötve a Hifivel AUX al... és nem tudtam hogy hová dugjam a kimenet ezért rá kötöttem a hangfalhoz vezető kábelekre kicsit hallani hogy veszít a hangból mikor rákötöm ....amúgy így kel rákötni ? és 3 problémám,hogy kis hangnál a Led-ek villognak de ha nagyobb hangot adok akkor már nem szól a hangszóró mi lehet a probléma ?? előre is köszönöm kicsit hosszú de megköszönöm segítségeteket ..... )
(#) K.Tommy hozzászólása Júl 10, 2014 /
 
Sziasztok!

Nemrég építettem BD243c tranyóból egy hasonló kapcsolást. 12V-os AC/DC adapterről működik 6A-on, viszont a bajom az, hogy csak akkor villognaak a ledek, hogyha kb.80%-ig feltekerem a potit. Én ezt már jóval kisebb hangerőn szeretném működésre bírni.
Valakinek valami ötlete?
(#) VoltsAnimations hozzászólása Dec 14, 2014 /
 
Sziasztok!
Szeretnék csinálni egy stroboszkópot ami a zene ütemére villog. USB-ről szeretném működtetni.
Szereztem egy LED-szalag maradványt 55cm-est, eredetileg 5m volt 12V-os 2A-os és 24W-os.
Nemigazán értek a témához, emiatt fordultam ide, nem is igazán tudom kiszámolni mit-hogyan-mekkora dologra kéne rákapcsolnom. (Ezért írtam le az eredeti szalag tulajdonságait)
Segítségeteket előre is köszönöm.
(#) kabirbody hozzászólása Márc 15, 2017 /
 
Sziasztok
Ezt raktam össze és kerdem, hogy miért van az,hogy működés közben a számítógépen monitorba ugrál a kép elmegy visszajön. Ha lehúzom a lesről a vezetéket akkor pedig remekül működik.
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem