Fórum témák

» Több friss téma
Cikkek » ECC82 hibrid fejhallgató erősítő
ECC82 hibrid fejhallgató erősítő
Szerző: tomcii, idő: Jan 4, 2024, Olvasva: 3974, Oldal olvasási idő: kb. 1 perc
Lapozás: OK   3 / 7

A fejhallgató erősítő földelt katódú kapcsolásban fog működni, és a bemenő jelet körülbelül ≈16 dB-el fogja erősíteni a 20 Hz és 20 kHz közötti tartományban. Ugyan 16 kHz körül a görbe letörése megkezdődik, de 18 kHz-nél így is 15 dB lesz az erősítése.

transzfer_karakterisztika.jpg

 tranziens.jpg

Ahogy már említettem, kevesebb mint 30 komponenst tartalmaz az áramkör. A cső fűtését sorosan és párhuzamosan kapcsolhatjuk. AC és DC feszültséggel táplálható meg a cső fűtése. Mivel a tápfeszültség 12 V, így a fűtést ennél az áramkörnél sorosan kapcsoltam, és nem volt szükség feszültség szabályozó IC-re sem. A fűtés feszültsége soros kapcsolás esetén 12,6 V, míg párhuzamosan 6,3 V. Sorosan kapcsolt fűtés esetén a fűtés árama 150 mA.

A hangerőszabályozó egy 100 kΩ-os lineáris sztereó potenciométer, mely lehetővé teszi a két oldal egyidőben történő hangerőszabályozását.

A kapcsolás első részében (a bemeneti oldalon) 0,6 W-os ellenállásokat alkalmaztam, majd a kimenő oldalon 3 W-osakat. Lehet, hogy nagynak tűnik, viszont nem szerettem volna ha az első élesztés után elfüstölnek. A két 20 Ω-os ellenállás 5 W-os. Javasolnám a huzalozott ellenállások kerülését, mivel az induktív karakterisztikájuk befolyásolják és torzíják a válaszgörbét.

A tápja rendkívül szűrt kell legyen, mivel a MOSFET Drain-je (D) közvetlenül csatlakozik a tápfeszültségre, így az mindenféle zajt fel fog erősíteni, amely majd meg fog jelenni a kimeneten, jelen esetben a fejhallgatón. Ha kapcsolóüzemű tápot szeretnénk alkalmazni, érdemes figyelembe venni a tápegység üzemi frekvenciáját, mivel tényleg be fog hallatszódni. (Tapasztaltam.)

A MOSFET-eket mindenképp hűtenünk kell. Érdemes hűtőpasztát alkalmazni, vagy csillámot TO-220-as tokozáshoz.

A munkapont beállításához szükségünk lesz egy műszerre. Mivel 12 V a tápfeszültség, így a munkapont a fél tápfeszültség kell, hogy legyen, melyet a BIAS_L és BIAS_R 100 kΩ-os potenciométerrel tudunk beállítani úgy, hogy feszültséget mérünk a MOSFET-ek Source-ján (Vagy a C4 és C4' kondenzátor pozitív pólusán). Nálam 11,9 V feszültségű a táp, így a munkapont 5,95 V.

A következő oldalon a kapcsolási rajzot fogom részletezni valamint a hozzá tartozó fájlokat.


A cikk még nem ért véget, lapozz!
Következő: »»   3 / 7
Értékeléshez bejelentkezés szükséges!
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem