Fórum témák

» Több friss téma
Cikkek » GPS alapú magasság- és sebességmérő
GPS alapú magasság- és sebességmérő
Szerző: Bakman, idő: Dec 30, 2015, Olvasva: 13950
Lapozás: OK   6 / 6

Megkérnék mindenkit, hogy a beállításokat ne vezetés közben végezze el! A kijelző kiválasztása előtt érdemes átolvasni ezt a cikket: Amikor jól jön a fényszennyezés. Bárki, aki egy kicsit is úgy érzi, hogy az eszköz zavarja vezetés közben, kapcsolja ki!


A 4. oldalon látható, hogy két típusú kijelzővel teszteltem. A fehér háttérvilágítású jobban látható polarizált napszemüvegen keresztül mint a zöld, igaz, drágább is. A kijelző alapesetben 2,5 mm-es furatokkal rendelkezik. Ha nincs ilyen távtartó kéznél, nyugodtan bővíthető a furat akár 3,2 mm-ig is, a kijelzőnek nem lesz semmi baja.

A szerkezet maximális háttérvilágítás mellett, belemérve a konverter veszteségeit is, kb. 1 W-ot vesz fel az autó 12 V-os rendszeréből.

Akinek kérdése, észrevétele van, megteheti a GPS házilag c. topikban.

Az építéshez szükséges dokumentációk, adatlapok letölthetők innen: Link. A csomag tartalmazza a kontrollerbe töltendő programot is. A hex fájl szabadon terjeszthető mindenféle engedély nélkül, azonban a forráskód nem.

A terveken nem szerepel a GPS modul antennájának tartója, ezt mindenkinek magának kell megoldania, annak függvényében, hogy ki, milyen szerelési anyaghoz fér hozzá. A legelső verzióban az antennát beszuszakoltam a kijelző alá, de az nagyon szépen leárnyékolja, használhatatlanná téve az egészet, tehát mindenképpen ki kell emelni valahogy. Magát az öntapadós GPS tartót sem rajzoltam le, ebből is létezik rengeteg típus, mindenki igazítsa a lehetőségeihez.

A NYÁK terv fotózásos technikához készült, a beültetési rajzon a piros vonalak átkötések.

Eleget beszéltem, szóljanak a fotók:

osszeszer-01.jpg

osszeszer-02.jpg

osszeszer-03.jpg

osszeszer-04.jpg

osszeszer-05.jpg

osszeszer-06.jpg

osszeszer-07.jpg

osszeszer-08.jpg

osszeszer-09.jpg

osszeszer-10.jpg

osszeszer-11.jpg

osszeszer-12.jpg

osszeszer-13.jpg

osszeszer-14.jpg

osszeszer-15.jpg

osszeszer-16.jpg

osszeszer-17.jpg

osszeszer-18.jpg

A képek elsősorban iránymutatók, a pontos utat mindenki magának jelölje ki!

 

A kapcsolás megépítéséhez és használatához minden jót kívánok!

Bakman

Következő: »»   6 / 6
Értékeléshez bejelentkezés szükséges!
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem