Fórum témák

» Több friss téma
Cikkek » Mélyláda vezérlés
Mélyláda vezérlés
Szerző: Baxi, idő: Ápr 2, 2020, Olvasva: 4196
Lapozás: OK   2 / 4

A vezérlést egy mikrokontroller végzi. 

Bekapcsolási folyamat:
Miután "start" jelet kap, a PIC alacsony szintre kapcsolja a készenléti LED kimenetét, és meghúzza a 240 V-os relét. Az üzemet jelző LED kimenete  elkezd villogni, kb. 1 Hz-es frekvencián, 5-8 másodpercig.
Eközben a vezérlés figyeli, hogy a "AC" felíratú bementen megjelenik-e a  feszültség, és megnézi, hogy a teljesítmény elektronika pozitív kimenetén van-e +/- DC feszültség a GND-hez képest, majd - ha minden rendben van - meghúzza a hangsugárzónak szánt relét. Az üzemet jelző LED közben folyamatosan kezd világítani.
A trigger jel megszűnésekor a hangsugárzó relé elenged, majd 10 msec után a 240 V relé. Az üzemet jelző LED kikapcsol, és a készenléti LED világit.


Üzem közben, ha túlhajtás, azaz négyszögjel jelenik meg  a kimeneten, a védelem aktiválódik.  Ekkor a védelem LED világít, és a készenléti, illetve az üzemi LED felváltva villog. A program loop-ba kerül. Ezt a rendszer újraindításával lehet megszüntetni.

vedelem.jpg


A cikk még nem ért véget, lapozz!
Következő: »»   2 / 4
Értékeléshez bejelentkezés szükséges!
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem